חוקה

../images/Emo72.gifחוקה

במהלך שיעורי אזרחות אנחנו לומדים את מגילת העצמאות יש שם סעיף שנכתב שהמדינה תיהיה זמנית עד שתהא לה חוקה, כלומר אנחנו מדינה זמנית כב 58 שנים, לא הגיע הזמן לבנות חוקה?, חוקה מה היה הבעיה עם הדתיים, אבל למה חתמו על המגילה לפחות 6 דתיים אם הם ידעו שאחד הסעיפים המרכזיים בה היא חוקה?..משהו פה לא ברור.

אין חוקים במדינה?

ואנחנו גם על גבולים זמניים מאז שקיימת המדינה..

Seidman

New member
גבולים?

בומרנג ופטריוט הצלחת לכתוב/להעתיק כמו גדול, אבל בחרת לכתוב גבולים? לאן הפורום הזה הדרדר.

Seidman

New member
תלוי את מי אתה מגדיר כאדם דתי

הבעיה המרכזית בחוקה אצל "דתיים" היא שמבחינתם החוקה שהם כפופים לה מבחינתם, היא ההלכה. מעבר לכך כל חוקה אחרת אינה קבילה ברמה כזו או אחרת. אבל הבעיה הזו היא רק רצף מתמשך של בעיות של "דתיים" עם מדינת ישראל בגלל בעיות הלכתיות כאלו ואחרות (תלוי בזרם הדתי), ולפיכך בשביל זה צריך קצת להכנס לכל הנושא של הסטטוס קוו והתעמקות במגילת ישראל ופרשנות הכוונה של הצירוף "צור ישראל" הכתוב במגילה. בזמן הקמת המדינה היה ניסיון מאוד לא מוצלח לנסות לגשר על הקרעים והפערים של אותם זמנים והיום אנחנו צריכים איכשהו לתקן את זה. תרבות הקומבינה כבר החלה אז.

niv1990

New member
אני לא מבין מה הבעיה

שיחליטו, הם רוצים להיות אזרחים או לא? אם הם אזרחים יש להם את כל התכונות, אם לא שיקבלו אוטונמיה ושינהלו את חיים בלי לקבל או לתת דבר למדינה. לא מוצא חן בעיני שהם אזרחים שנוח להם (כוונתי לאלו שנוהגים כמו שתיארתי, לא לכל הדתיים).

Seidman

New member
אתה מוזמן לקפוץ ל-100 שערים

ולראות בדיוק כיצד התיאוריה שהעלת מתגשמת. חוץ מהמשפט האחרון שלך שנשמע לי תלוש מהמציאות.

Arikk16

New member
אז כנראה אתה צריך להכיר

דתיים בחיים האמיתים ולא רק מה שרואים בטלוויזיה

Seidman

New member
איכס דתיים, אני שמאלני

תודה איש יקר, אבל יש לי המון מכרים שהם נכנסים תחת הגדרתך כדתיים. ותאמין או לא, אני אפילו שרובם המוחלט הם אנשים נורמלים.

Seidman

New member
המילה חושב* נשמטה מהדפוס

יאללה איזה חוכמולוג עושה מזה משהו שנון?

הבעיה עם "הדתיים"

היא שהם רוצים שהמדינה תתנהל ברוח התורה, להזכיר לכם המדינה כפופה לחוקה ולא האזרחים

למעלה