שרון123

New member
מישהו/י מכיר את הקורסים של תדמור?

לפני כחודש פוטרתי אחרי 8 שנות עבדות בהי טק, והייתי רוצה לנסות להתמסר למה שאני הכי אוהבת לעשות - בישול! יש לי אפשרות לקבל ממשרד העבודה את קורס הטבחות של תדמור, אבל לא ברור מתי הוא ייפתח. מכיוון שממילא אני לא מתכוונת לעבוד בבתי מלון אלא במסעדה, או מהבית בשלב ראשון(בשאיפה שפעם בעתיד יהיה לי מקום משלי), חשבתי להרשם דווקא לקורס שלהם שמיועד למסעדנות. הוא קורס פחות מקיף, אבל מצד שני הוא שני ערבים בשבוע, כך שבמקביל אני אוכל להתחיל לעבוד בתחום(במסעדה קטנה קרובה, או עבודה מהבית). ההתלבטות שלי היא מה עדיף - איזו תעודה תפתח בפני יותר אפשרויות? איזה קורס יקנה לי יותר כלים? אשמח לכל פיסת אינפורמציה, וחוות דעת על כל אחד מהקורסים. זקוקה נואשות לעזרתכם החשובה

מיצמיצ69

New member
לדעתי עדיף לך לקחת את הקורס דרך משר

דרך משרד העבודה ולא לשלם על קורס כזה אם כבר את משלמת אז לכי לקורס פרטי בבי"ס יותר סימפטי ונורמלי תדמור הוא בי"ס מכוער למדי, מוזנח , ישן, מסורבל ובלתי אסתטי בעליל המכשירים ישנים והלימודים לא קלים בכלל אם יש לך אפשרות לקבל קורס חינם- לכי על זה אם את משלמת- לכי לעושים בישול או בישולים בהצלחה

שרון123

New member
תודה רבה, אבל יש לי כמה שאלות

האם תעודה של בי"ס אחר תהיה נחשבת כמו תעודה של תדמור? הייתי היום בביה"ס ובאמת התאכזבתי מרמת התחזוקה של, אבל זה פחות חשוב לי, גם לא מרתיע אותי שהלימודים לא קלים. אני רוצה לעשות את הדבר שהכי יעזור לי בעתיד. חשוב לי שהבי"ס בו אבחר ייתן לי גם את הכלים הטובים ביותר(בעצם אני מבשלת טוב כבר כמה שנים, אבל חשוב לי לרכוש גם את הבסיס וטכניקה נכונה), אבל גם שהתעודה תהיה נחשבת, לדוגמה בקבלה למקומות עבודה, או(הלוואי) בחיפוש משקיעים בעתיד לפתיחת מקום משלי. הקורס של משרד העבודה הוא לא ממש בחינם, ומיכיוון שגם לא מקבלים יותר דמי אבטלה עד סיום הקורס, אלא רק לפי מספר הימים שמגיעים לי לפי החוק, גורם הזמן הופך גם הוא לקריטי. קורס המסעדנות יאפשר לי לעבוד תוך כדי, ולא לחיות מינימום חצי שנה ללא משכורת.

כתבתי לך גם בפורום אחר

הבסיס והטכניקה שלהם לא משהו. שאני למדתי - הספרים שמהם למדנו היו משנות ה 70, וכך גם המורים. למדנו מתכונים מיושנים מאוד שלא היה בהם מקום לאילתורים. הלימודים העיונים שכללו צרפתית וגם הכנת תפריטים ותמחור היה ברמה של ילד בכיתה ח, ועעוד משהו שקשור למזון. כמו שכתבתי למעלה הספרים פשוט מזעזעים. (ויש לי הרגשה שאפילו למערכת החינוך לא היו מקבלים אתה מורים הנ"ל). אם את כבר משבלת טוב - אני ממש לא בטוחה שתדמור ייתן לך את הבסיס הנכון.

שרון123

New member
../images/Emo12.gifבאמת?

איזה מזל שענית, אני כל כך מסונוורת מהשם שלהם, שממש לא ציפיתי לחוות דעת כאלה(למרות שבאמת התעורר חשדי כשעברתי במסדרונות המטונפים שם
)

אני חושבת שהשם שלהם

הוא בעיקר לתחום המלונאות. ועוד משהו שאני למדתי שם אז הכל היה רק כשר, זאת אומרת כל הארוחה צריכה להיות כשרה - זאת אומרת שבקורס בישול מלמדים רק מתכונים פרווה. אבל..למדתי שם לפני עשור - אז אולי הם כבר ישתנו? (למרות שבאמת לא נראה לי...)

שרון123

New member
עדיין הכל כשר

אבל בקורס המסעדנות יש גם שיעורים חיצוניים שנעשים במקומות אחרים, ובהם מלמדים על בשר חזיר ופירות ים.

מיצמיצ69

New member
כדי למצוא משקיעים צריך קשרים

למשקיעים באמת לא משנה איפה למדת!! כדי למצוא משקיע צריך או קשרים או להיות בטלוויזיה כמו שגב משה, פרנק אזולאי וכאלה - למפורסמים יותר קל למצוא משקיעים תדמור אכן מלמד בשיטות מיושנות נראה לי יותר חשוב להוכיח את עצמך בעבודה ולהיות בעל כשרון של ממש מאשר לסיים את תדמור או את הולידיי אין.

למעלה