עוגת אגוזים, קצפת ופירורי שוקולד
חומרים: 6 ביצים 1 ו-1/3 כוסות סוכר 200 גרם אגוזים טחונים 3 כפות קמח מצה 3 כפות ברנדי 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי לעיטור: 2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ' 4 כפות סוכר 100 גרם שוקולד מריר, מגורר 100 גרם שוקולד לבן מגורר הכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את האגוזים, קמח מצה, ברנדי ומיץ תפוזים ומערבבים. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דופן התבנמית לעוגה ומצננים היטב. להכנת העיטור: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מורחים את הקצפת על העוגה ובשוליים מעטרים בשוקולד לבן ובשוקולד מריר. שומרים במקרר עד להגשה. ניתן להכין את העוגה כעוגת שכבות: חוצים את העוגה לרוחבה, להרטיב אותה במעט ליקר תפוזים ולמרוח בין החצאים שליש מכמות הקצפת. בתאבון וחג שמח. מקור המתכון: בני סיידא, ספר פסח מתוך הסדרה, מתוק לחג