פילה אמנון בתנור ברוטב חרדל

bigjack

New member
../images/Emo71.gif פילה אמנון בתנור ברוטב חרדל ../images/Emo19.gif

במסגרת שינוי הרגלי האכילה והתזונה אני בזמן הקרוב כנראה אביא יותר מתכוני בריאות ודיאטה ברשותכם כמובן פילה אמנון ברוטב חרדל בתנור - bigjack מצרכים: 4 פילה אמנון גדול 2 כפות גדושות חרדל דיז`ון או רגיל 1 כף גדושה מיונז קל 1 כף שמן זית 2 כפות שמיר קצוץ דק 2 פרוסות לימון דקיקות קצוצות דק עם הקליפה פלפל 4 עונות גרוס מלח גס ההכנה: מערבבים בקערה את כל המצרכים חוץ מהדגים, מוסיפים את פילה הדג ומערבבים בעדינות עד לציפוי מכל הצדדים, משאירים בקערה כחצי שעה לספיגת טעמים, צולים את הדג בתנור על 200 מעלות ל-20 דקות.
אפשר לפזר טבעות בצל על הדג כמו בתמונות לפני הצלייה בתנור.
אפשר גם לצלות על מחבת פסים כ-4-5 דקות מכל צד.
אפשר גם לבשל במחבת בתוספת של חצי כוס מים וירקות אהובים ואפילו להוסיף מעט גרגרי חומוס מבושלים.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק ירקות עשיר עם עדשים

ומתחתיו יש את המתכון בגירסה השנייה ששונה מעט וללא העדשים מרק ירקות עשיר עם עדשים - bigjack מתאים גם לדיאטה אבל כל אחד יאהב אותו.
חשובה מאוד צורת החיתוך כי לטעמי כשהירקות גדולים יותר אז גם הטעם שונה.
בשביל המרק הזה מומלץ שתהיה בבית "מנדולינה" לחיתוך . מצרכים: 400-500 גר` עדשים ירוקים\חומים מושרים שעתיים ושטופים היטב 3 בצל גדול חתוך לרצועות 3 גזר חתוך לגפרורים 10 שיני שום קצוצות גס 1 סלק חתוך לגפרורים 1 תפוח אדמה לבן חתוך לגפרורים 1ראש סלרי חתוך לגפרורים 3 קישואים שטופים חתוכים לגפרורים חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות חצי צרור כוסברה גדול קצוץ גס חופן קטן של עלי כרפס (עלים משורש הסלרי) 5-6 פרוסות דקיקות של לימון קצוצות דק עם הקליפה 3 כפות שמן זית 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כף חוואייג` למרק 3 כפות כמון פלפל שחור טחון מלח אופן ההכנה: מאדים בשמן זית את הבצל והגזר אבל נזהרים שלא להשחים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים, מוסיפים את העדשים אחרי סינון ומערבבים בעדינות, מוסיפים מים רותחים כ-3-4 ליטר ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. בסוף הבישול מומלץ לטחון חלקית את המרק עם בלנדר מוט כדי להסמיך אותו מעט. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ והנה הגרסה השנייה: מרק ירקות עשיר - bigjack מתאים במיוחד לדיאטה אבל כל אחד יאהב אותו. חשובה מאוד צורת החיתוך כי לטעמי כשהירקות גדולים יותר אז גם הטעם שונה. בשביל המרק הזה חייבים שתהיה בבית "מנדולינה" לחיתוך . מצרכים: 3 בצל גדול חתוך לרצועות 3 גזר חתוך לגפרורים 6 שיני שום קצוצות 1 סלק חתוך לגפרורים 1 תפוח אדמה לבן חתוך לגפרורים 1ראש סלרי חתוך לגפרורים 5 קישואים שטופים חתוכים לגפרורים חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות חצי צרור פטרוזיליה גדול קצוץ גס רבע צרור שמיר קצוץ גס 3 כפות שמן זית 2 כפות אבקת מרק עוף 2 כפות חוואייג` למרק פלפל שחור טחון מלח אופציה לתוספת: שעועית לבנה שהושרתה לילה ובושלה ללא מלח ועם מעט חווייאג` כשעתיים. אופן ההכנה: מאדים בשמן זית את הבצל והגזר אבל נזהרים שלא להשחים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים, מוסיפים מים רותחים כ-3-4 ליטר ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. בסוף הבישול מומלץ לטחון חלקית את המרק עם בלנדר מוט כדי להסמיך אותו מעט.
 

sjarjar

New member
הייתי אוכל עכשיו סיר כזה

עם סחיטה של לימון טרי לקערה.
 

ayeletba

New member
אני תמיד שמחה למתכוני דיאטה ובמיוחד

כאלה. מי אמר שדיאטה לא טעים?? מנסיון - טעים מאוד אפילו. בהצלחה!
 

bigjack

New member
גם בדיאטה חובה שיהיה טעים ../images/Emo9.gif

אחרת זה פשוט צער בעלי חיים ומתכון מוצלח לכישלון..... תודה איילת
 

א פרח

New member
הדג נראה סוף הדרך

והמרק בכלל, לא הייתי מתנגדת לצלחת כזו
 

bigjack

New member
תודה פרחונית ../images/Emo24.gif

בראשון יהיה כבר סיר חדש ואת מוזמנת......(רק אל תגלי לאף אחד שאין בשר בפנים
)
 

Master Stav

New member
מסתבר שגם בדיאטה אפשר

לאכול טוב וטעים
זוכר על מה דיברנו ...אז זה זה !!!
 

סמד13

New member
יקירי אהבתי את האוכל

כן אני מהסוג של אלו שבדיטאה כל החיים אחרי 4 חודשי דיאטה ופחות 12 קילו נישאר רק לשמור הרבה בריאות ושמור על עצמך סמדי
 

bigjack

New member
המשך דרך קלה לך סמדי ../images/Emo24.gif

מי כמוני יודע עד כמה שזה קשה המאבק התמידי.
 

kriz

New member
זה ידוע כבר שאתה מלך../images/Emo47.gif

ידעתי שתבוא עכשיו עם מתכונים בריאים וטעימים
 

LEATHER REBEL

New member
אחחחחחחחחחח... דג זה תמיד טוב

השאלה היא רק, אם הוא לא ייחנק מרוב חרדל.
 
למעלה