Happy St. Patrick's Day

forgiven dreams

New member
../images/Emo70.gifHappy St. Patrick's Day../images/Emo70.gif

היום חוגגים באירלנד את יום פטריק הקדוש, הפטרון של אירלנד. אז הוציאו את הבירה, לבשו ירוק והתהדרו בתלתנים!
לחייכם ולחיי הקורס!
 

mprb

New member
../images/Emo93.gif חגגתי את זה אתמול ../images/Emo4.gif

מה אתם שמים לב אלי בכלל
אני חולה עם חום גבוהה! אתם לא רואים שאני הוזה
 

p i n g o

New member
יש לי שאלה בקשר להוד קדושתו ../images/Emo4.gif

הוא הפטרון גם של צפון אירלנד? או שהוא לא מתערב בפוליטיקה?
 

forgiven dreams

New member
ובכן...../images/Emo22.gif ../images/Emo8.gif

למרות שפאדי הפיץ את הנצרות הרומאית-קתולית באירלנד, בהתחשב בכך שהוא מת בסביבות 460 לספירה אני משערת שהוא לא מתערב בפוליטיקה
 
תראה, תשמע

אני לא יודע מה היחס של הפרוטסטנטיםבאירלנד החביבה, וז אני לא יודע. אני מאמין שהוא לקח פסק זמן עד שהם יפסיקו לטבוח אלה באלה ויגיעו להסדר מלא - גם כן פטרון דרך אגב מיחסים לו את העובדה שאין שם נחשים בכלל, אבל הוא לא הפטרון של אירלנד. חוצמזה, מי יודע מי היה הפטרון המיתולוגי הקלטי ומה הסיפור שלו?
 

AMIR HOREV

New member
אני יודע את כל הסיפור

על פאטריק!!! ראיתי את הסרט שלו פעמיים, סרט מצויין
 

forgiven dreams

New member
אין....../images/Emo183.gif

פטרון במיתולוגיה הקלטית פשוט מעצם העובדה שמדובר בפולקלור עממי ולא לאומי\דתי. מה שכן, היו שם אלים ואלות...כמו בכל מיתולוגיה
אם אתה מתעניין בזה אשמח לנסות לענות על שאלות שאולי יש לך
 
האמת, יש

מסופר על הפלישה הראשונה לאירלנד (היו שש לאורך ההסטוריה המיתולוגית הקלטית) שהתרחשה בתקופת נח. שהתרחשה 40 יום לפני המבול. כשהגיע המבול, נספו כולם מלבד אחד, פינטאן שמו. הוא שרד את המבול בזכות ביכולת שלו לשנות את צורתו: בהתחלה, הוא הפך לדג סלמון, לאחר מכן לבש דמות של נשר, ואחר כך דמות של נץ. לאחר מכן הוא חזר לצורתו האנושית וחי עוד 5500 שנה. באחד הטקסטים הקדומים, "הנץ מאקיל" מספר פינטאן על האירועים שהיה עד להם מהפלישה הראשונה לאירלנד ועד הופעת הנצרות. פינטאן נחשב בעיני האירים לחוזה מיתי רב ידע ולפטרון והשירה של אירלנד. *לקוח מתוך סדרת "המיתולוגיות הגדולות", כרך ראשון "המיתולוגיה האירית".
 

forgiven dreams

New member
פטרון שירה...../images/Emo187.gif

במקרה של פינטאן המונח פטרון לא מדויק על פי ההגדרה. משתמשים בתואר הזה כדי לתאר דמויות דתיות-נוצריות, כך שלא ניתן להקביל בינו לבין פטריק. מקווה שאני ברורה....אני די גרועה בלהסביר דברים כאלה
 
אז תסבירי לי משהו

פינטאן, כדמות מיתולוגית, הוא הפטרון כלומר האל שנותן חסות ושומר של האירים. אז מה מסמל פטריק ומה ההגדרה בכלל של פטרון בעולם הנוצרי. *פטרון (לפי המילון) זה אדון ששומר על בני חסותו. דרך אגב, ידעתם שלפי המיתולוגיה האירית, אבותיהם של האירים יצאו ממצרים יחד עם בני ישראל?
 

forgiven dreams

New member
דבר ראשון...../images/Emo98.gif

אירלנד כמדינה לא הייתה קיימת, אז אנחנו דנים באל שנותן חסות לקלטים ולא לאירים. כשמדובר בפטרון על פי ההגדרה התיאולוגית של המקצוע, מתכוונים לגורמים דתיים, פטרון X שהיה קשור באירועים דתיים נוצריים של מדינה Y הופך להיות הפטרון שלה.
ברור שאתה יכול להגיד שפינטאן היה פטרון אבל באופן רשמי זוהי טעות. בקשר למה שאמרת על יציאת מצריים זה נכון באופן חלקי-
רוב המעגל המיתולוגי נמצא בתוך "ספר הכיבושים של אירלנד" (lebor gabala erin) שנכתב במאה ה-12 ע"י נזירים נוצרים ולכן מצויות בו השפעות רבות מהתנ"ך ופרשונויותיו (אבל הרבה פחות מבמעגלים האחרים של המיתולוגיה). הספר מתחיל בבריאת העולם התנכית, כן זה עצוב, אבל הסיפור הקלטי האמיתי של בריאת העולם אבד כאשר הנוצרים החליפו אותו בזה התנכי. על פי "ספר הכיבושים" אחד מאבות הקלטים היה נוכח בפרשת מגדל בבל והתבקש ליצור מתוך 72 השפות בעולם שפה חדשה שתהיה שונה שתיהיה מורכבת מכולן, אך שונה מכולן. הוא המציא את השפה הגאלית. במקום אחר מסופר שחלק מאבות הקלטים הצטרפו למשה ביציאת מצריים. ב"ספר הכיבושים" מסופר על חמשת הכיבושים הראשונים של אירלנד לפני שהגיעו אליה בני מיל מספרד, הם הקלטים.
 

AndreaCorr ©

New member
../images/Emo12.gif

וואו... יעל אם את רוצה לכתוב לנו מאמרון קצרצר על אירלנד ותרבותה... זה יהיה נפלא
רק אם את מעוניינת כמובן
 
תשמעי, שיחקת אותה!! ../images/Emo8.gif

העשרת את הידע שלי, תודה. מאיפה את יודעת את כל החומר הזה? יש לך ספרים או משהו?
 

forgiven dreams

New member
../images/Emo9.gif

*מסמיקה* אני ממש אוהבת מיתולוגיה קלטית והתחלתי להתעניין בזה רק בזכות הקורס
אני לא ממש טובה ב-"לספר על ההיסטוריה של אירלנד" זה כללי מידי אבל אם יש אילו שאלות אני יכולה לנסות לענות
 
למעלה