CEO of Jabot

../images/Emo70.gifCEO of Jabot ../images/Emo58.gif

לא יודע מה איתכם, אבל אני עשיתי את ארוחת שישי אצל הניומנס. ההמשך של פרק 8113: החלטה נבונה ויפה של הבמאי לעשות point of view של ויקי שבוחנת את הסביבה - המשפחה במהלך הארוחה. קלוז אפ על כל דמות ודמות שבה מתבוננת ובוחנת כיצד מגיבה. מבטי השקשוק של ניק (או יותר נכון - חוסר מיקוד עיניים בויקי), המבט המאושר של אבא ויקטור יחד עם מבט תוהה לגבי סכסוך האח-אחות. נפלא. ג'ק מאשר את ג'יל כמנכ"לית ז'בו קוסמטיקס. נו, זה היה צפוי שויקי תבוא אליו בסוף הפרק. ויחד עם זאת זה עדיין היה סוף מצויין. ג'יל הולכת לאכול מרור בקרוב, אולי אפילו ניק ינצל את העוינות כלפי ג'ק וויקי ויספח אותה לניומנז? קווין מסכן. כמה בנאדם יכול להוכיח את עצמו. נכון שהוא עשה מעשים נוראיים, אבל אנשים משתנים. תנו לו לפחות את הספק, בסדר - תראו ותיראו, תשמרו מרחוק, אבל תנו לו את הספק אחרת מה הטעם בכל דיבורי הסקנד צ'אנס שצריכים לתת לאנשים, אם בכלל לא מתכוונים לזה? מקנזי וג'ייטי היו חמודים, היא ממשיכה בתדמית הסופרסטארית שלה, הוא כרגיל סטופידו חינני ביותר
מאוד הייתי רוצה שגלוריה וג'ק יתחברו ולא יריבו. אני ארגיש טוב אם בן אבוט אחד לא יהיה עויין כלפיה. אתם יודעים מה? תקראו לי סוטה מניאק אבל אפילו לא הייתי מתנגד לרומן ביניהם.

Dawn12

New member
Gross ../images/Emo5.gif

אם גלוריה וג'ק יהיו ביחד אני לא רוצה שפיליס תיגע בו יותר בחיים.
ואם כבר גלוריה וג'ק - אני מבין שלה יש סוג של שיגעון-ניקיון כזה בכל פעם שהיא בהיסטריה אבל לראות את ג'ק מנקה את הדם של ג'ון מהרצפה היה קצת לא מתאים לדעתי, שלא לומר מבזה. האנשים האלה לא עושים הרי שום דבר בעצמם אז דווקא את המלאכה המלוכלכת הזאת ג'ק (ה-CEO של תעשיות צ'אנסלר, בואו לא נשכח) צריך לעשות בעצמו? איפה גברת מרטינז כשבאמת צריכים אותה? אני לא מצליח להחליט מה אני חושב על אמיליה בתור ויקטוריה. בסצינה אחת אני יכול לראות בה קצת "ויקי" ובסצינה אחרת אני בכלל לא יודע מי היא. אני כבר פחות ופחות משוכנע שהיא עושה עבודה כל כך טובה כמו שכולם אומרים. מה כל כך מיוחד בה? עצם זה שהיא לא איומה ונוראה כמו הקודמת שהחליפה את הת'ר? למה בחרו דווקא אותה לתפקיד הזה מבין אינספור המועמדות שנבחנו אליו? בשלב הזה, צר לי - אבל אני עדיין לא רואה את הייחוד שלה. נכון שהיו לה סצינות טובות עם מייקל, לורן ופיליס אבל צריך לזכור שאלו שלושה שחקנים שמייצרים כימיה עם כל אחד שעומד מולם והכתיבה היא זו שעשתה שם את ההבדל הגדול. רוב התגובות שאני קורא בפורומים הן חיוביות לגביה, וגם אתה כבר אמרת שהיא מוצאת חן בעיניך ואתה מוכן לקבל אותה בתפקיד אז אולי זה רק אני. אולי אני פשוט יותר גרופי של הת'ר ממה שחשבתי, למרות שתארתי לעצמי שזה לא יהיה קל. מצד שני, אני זה שכתב כאן שגודית' לא מתאימה לקאסט של צח"מ והיום המשפט הזה הוא בגדר שטות גמורה (מודה, מודה, מודה) אז אולי כדאי שאני פשוט אשתוק ואתן לה את ימי החסד שמגיעים לה.

על כתיבה ואהבה ../images/Emo23.gif

אני מסכים שלכתיבת דמויות ולתסריטים יש חלק מרכזי בדעה שלנו כלפי השחקנים, במודע או לא. עובדה שאנחנו לא מתים על ניל כפי שהוא נכתב בפרקי ישראל, ואילו באמריקה הדמות שלו התעוררה לחיים. דוגמה נוספת ואפילו יותר טובה היא ניקולס ניומן. בארץ הדמות שלו די בנאלית, ואילו באמריקה הדמות השתנתה לחלוטין, הוא קיבל חומר הרבה יותר מעניין ובזכות התסריט ניתן לראות יכולות משחק שלא הבחנו בהן בעבר. בחיים לא היינו חושבים שג'ושוע יוכל לשחק אותה ויקטור ניומן 2, ועובדה. אבל חוץ מהתסריט עצמו, יש גם איזשהו קליק עם שחקנים מסויימים. זה בדר"כ בא מההתחלה, או שיש - והשחקן/ית מוצא/ת חן בעינייך, או שאין (דיימון לדוגמה). לעיתים זה גם נרכש בהמשך הדרך, אם כי בעוצמה פחותה יותר כי זאת לא היתה "אהבה ממבט ראשון", אלא הערכה נלמדת. אמיליה מאוד יפה (אולי הכי יפה מכל בנות הקאסט), שזה כבר תורם להרגשה כיפית - לראות פרצופים יפים על המסך, ובנוסף יש לה חן מסויים (חן - זה לא רק יופי,כידוע), שגורם לאהדה. יש לה יכולות משחק טובות לטעמי, והשילוב הזה מספיק בשביל לקבל אותה בתור ויקי החדשה. כנראה שעוד אנשים מתחברים אלייה כמו שאני התחברתי.

Dawn12

New member
מסכים עם רוב מה שכתבת

ניל הוא אכן דמות מצויינת בארה"ב וג'ושוע בהחלט מפתיע עם מה שהוא עושה עם ניקולס. כמעט כולם שונאים אותו בפורומים שאני קורא בהם לפעמים אבל לדעתי זה רק מוכיח שהוא עושה עבודה טובה עם החומר שלו. גם התגובות שלו עד עכשיו לחזרה של ויקטוריה (מהרגע שהוא שמע שויקטור וניקי נוסעים אליה ועד הארוחה האחרונה בחווה) היו מאוד משכנעות ואני לפחות נהניתי ממנו הרבה יותר מאשר מויקי. דיברת על המראה החיצוני שלה ואני מסכים שהיא מאוד יפה ונעימה לצפייה אבל יש עוד משהו שבולט מאוד לעין אצלה - היא נראית צעירה יותר מניקולס. נכון שהת'ר וג'ושוע היו במציאות באותו גיל ואני לא יודע להסביר למה אבל ויקטוריה נראתה קצת יותר מבוגרת מניק - בדיוק כמו שצריך להיות. כמובן שזאת לא אשמתה של אמיליה אלא של מחלקת הליהוק אבל אם כבר העלנו את הנושא אז צריך להגיד גם את זה. אני לא רוצה להיכנס למה שהיא עשתה עד עכשיו עם הדמות של ויקי כי אני באמת חושב שמגיע לה עוד זמן להתאקלם ואני יודע שאני לא הייתי רוצה להישפט על סמך הימים הראשונים שלי בעבודה, למרות שככה זה בטלוויזיה, וככה זה באופ"ס בדרך כלל. אני רק אגיד דבר אחד - אם הת'ר היתה חוזרת עכשיו לסדרה, בדיוק תחת אותן נסיבות ולאחר תקופת היעדרות זהה - אין סיכוי שהדמות של ויקי היתה נראית ככה.

אור2221

New member
חייבים להחליף לה בגדים

להחזיר אותה לחליפות, לשיער המתוח לאחור (או לפן...). אחרת היא תיראה אחותו הגדולה ולא הקטנה. גם אני לא בטוחה שאני רואה בה את הסמכותיות הטבעית שהיתה להת'ר. אני חושבת שג'וש שחקן טוב שגדל *המון* בתוך הדמות שלו. הוא כל כך טבעי עם ניקולס, תענוג לצפות בו (כשהטקסט עצמו לא גורם לי סבל). *אנחה*. לאיזה בלגן ויקטור הכניס את עצמו. אני רואה את נקודת הראות של שלושתם כאן, זה שאני לא אוהבת את ניקולס זה דבר אחד, אבל אני יכולה להבין מדוע קשה לו להכניס את ויקטוריה לחברה, היא לא תוכל לתפקד מתחתיו, פשוט לא. זה לא מתאים לה לאישיות ולא לאופי הניומני שלה של BE NUMBER 1. רק צרות יגרמו לו מכך. מצד שני, אני לא בטוחה שהוא יהנה ממנה בג'בו, היא תמרר לו את החיים. את העלבון של ויקטוריה וויקטור אפשר כל כך להבין.

אור2221

New member
לא מאהבת המן כמו משנאת מרדכי...

אני חייבת לציין שלי נראה שכל אלו שמתרגשים מאמיליה פשוט לא אהבו את הת'ר כי היא "לא יפה מספיק". טוב. שיהיה. האחרים הם כמוני... כל כך נואשים לראות את ויקי חזרה שהם יקחו כל אחת. גם אני מרגישה ככה, אבל ממש קשה לי להתחבר לסצינות שלה. לעלילה הכללית כן, אבל אני עוצמת עיניים ומדמיינת את הת'ר :(. עוד לא ראיתי אף אחד שאומר "WOW, היא לא פחות טובה, אפילו יותר, היא מביאה דברים חדשים לדמות" שזה מסוג הדברים שאומרים על RECAST ממש מוצלח, RECAST שעובד ותופס אותך, כמו שאמרו על לורן (בריט), על מאט קלארק השני... אם נלך אחורה גם על פיטר ברגמן (למרות שתמצא ציבור די גדול של אנשים שהתגעגעו לשחקן הקודם המון שנים, בגלל השינוי הדרסטי באישיות...) במקרה הטוב, חושבים שהיא "בסדר" - לא ראיתי אף אחד שחושב שהיא לפחות טובה כמו הת'ר. אבל גם לא חשבתי שימצאו שחקנית לא פחות טובה, אז זה בסדר. המבט הממזרי בעיניים חסר לה.

אור2221

New member
אוופפסססס..

כמובן שסירסתי את הביטוי לחלוטין, וגם דפקתי את המשמעות.

Dawn12

New member
את מתכוונת להודעה העליונה שלך

מן הסתם - שויקי לא תראה כמו אחותו הגדולה של ניק אלא כמו אחותו הקטנה. אני מסכים לגמרי עם מה שכתבת ואני שמח לשמוע שאני לא לבד בעניין הזה כי כבר התחלתי לחשוש.
אם הזכרת את ויקטור - בסצינה שבה היא הגיעה למשרד ואמרה לו שהיא לא מבינה איך הוא מאפשר לניקולס לקבל החלטות לבד הוא התפרץ עליה ואמר לה שהוא לא מוכן לשמוע ממנה ביקורת אחרי כל התקופה שהיא נעדרה (משהו כזה) באותו טון מאיים שאנחנו כל כך מכירים מויקטור. אמיליה נראתה אחרי זה כאילו היא עוד רגע על סף דמעות, ואני לא מגזים. וזאת לא ויקטוריה.

taish

New member
אני כבר חייבת לצפות באחד

הפרקים האמריקאיים... כל הדיונים האלה על הת'ר ואמיליה כבר משאירים אותי במתח לגבי ויקטוריה החדשה... לפי מה ששחר ואור אומרים, אני כבר חוששת ממה שאני הולכת לראות (לא מבחינת המראה החיצוני של השחקנית כמובן, אלא מבחינת יכולות המשחק וההתאמה לדמות של ויקי). ולגבי המראה החיצוני - זה אולי אחד הפרמטרים שמאפשרים הנאה מהצפייה, אבל זה בשום אופן לא תחליף ליכולות משחק ולהתאמה של השחקן לגילום דמות מסויימת. נראה לי שצהובון שלף את הקלף של המראה החיצוני כקלף המנצח במכלול השיקולים לקבלתה של אמיליה לתפקיד - וזה ממש לא נראה לי שיקול בלעדי וגם לא עיקרי. במקרה הטוב, זה מחזק אהדה לשחקנית שממילא קיימת אהדה בסיסית אליה, אבל לא יוצר אחת כזו יש מאין. אם אמיליה כ"כ יפה, שתלך להיות דוגמנית מסלול. הרי גם מישל הייתה כזו (אלא שלשמחתנו היא החליטה לנסות את מזלה גם בתחום המשחק... ומזלה שיחק לה בגדול!
). אני אשתדל לראות את אחד הפרקים האמריקאיים. חול המועד זה נראה לי זמן מתאים לכך...
.

ממש לא!

נכון שהיא יותר יפה מהת'ר (שוב, טעם אישי) אבל היא גם משחקת את ויקי בצורה מעודנת. אין לי תלונות לגבי המשחק שלה, ואני בהחלט רואה אותה כויקי בהתנהגות. ולא אכפת לי להיות לבד במערכה, זה לא ישנה את דעתי...

Dawn12

New member
מה שכתבת זאת בדיוק הבעיה שלי

הבטחתי שאני לא אגיד יותר כלום עליה ואני לא עומד במילה שלי.
הבעיה היא לא רק עם אמיליה (אור אמרה בדיוק את מה שאני חושב עליה) אלא גם ואולי בעיקר עם מה שהתסריטאים עשו לויקטוריה. אני לא רוצה את ויקי מעודנת. אני לא רוצה אותה מציירת ומבשלת ומדברת איטלקית. אני לא רוצה שהצד הרגיש (שהיה קיים גם אצל הת'ר אגב) ישתלט עליה יותר מדי כי זאת פשוט לא היא. כל השינויים האלה הם בסך הכל אמצעים שאמורים להקל על המעבר בין הת'ר לאמיליה לפי אותו עיקרון עקום של התסריטאים (הדמות שונה = קל יותר להתרגל). ויקי הגיעה לג'נואה סיטי למרות שאין לה מושג מה היא רוצה להשיג שם. היא הבהירה לפיליס שהיא לא מעוניינת שאף אחד יידע שהיא חזרה אבל חיכתה בדיוק פרק אחד כדי לגלות את זה לכולם. היא הטיחה בויקטור שהוא טעה כשהוא הציב את ניקולס כ-CEO אבל לא הצליחה להביא את עצמה להגיד לו מה היא רוצה ממנו ואם היא בכלל מעוניינת לחזור. אני לא יודע אם כל זה נובע מכך שהתסריטאים לא סגורים על עצמם או שזה נעשה בכוונה כדי להראות לנו שויקי מבולבלת, שברירית ואולי אפילו המילה הזאת שהיא כל כך לא ויקי - מעודנת.

אוקיי, אז זה התסריטאים

לא אמיליה... כי עובדה שיש לה חומר פילפלי (פלירטוט מייקל והתמצחות מול לורן) היא עשתה את זה מעולה, וגם עם ניק היא סיפקה פחות או יותר את הסחורה. זה התסריטאים בחרו לעדן את המצב ולא להחריף את העימות. אני חושב שפשוט רצו להדגיש שויקי עברה שינויים גדולים בזמן שהותה באיטליה, שהיא התרגלה לסגנון חיים שונה. אבל עכשיו היא לאט לאט חוזרת למה שהיתה רגילה ואהבה, ואני משער שגם מריבות נוקשות מצפות לנו באופק (ג'יל/ניק/דרוסילה). לא עשו ממנה טיפוס תלותי/יבבני או משהו כזה, רק הדגישו שהיא בנקודה שונה בחיים שלה, וניצני העבר חוזרים אלייה.

Dawn12

New member
בעיקרון כן

אבל אתה יכול לקרוא ראיון שהתפרסם עם אמיליה (וכן, זה רק ראיון, אני יודע) ולראות שגם לה יש חלק בשינוי שעבר על ויקי.

אור2221

New member
דווקא לגבי הציור והבישול אני רגועה

אני די משוכנעת שעוד חודש חודשיים, לא נדע שזה אי פעם קרה, בטח לא נראה ציורים שלה ואף אחד לא הולך לפטר את מיגל בשביל הבישולים של ויקטוריה. הבעייה היא, שקצת קשה לדעת איפה התסריטאים מתחילים ואיפה אמיליה (כמעט כתבתי הת'ר ומחקתי...) מתחילה. כמה הם משנים את ויקטוריה כדי להתאים ליכולות והאישיות של אמיליה. אמיליה אמרה בצורה מאוד מפורשת בראיון שלה שהיא אמרה לCASTING DIRECTORS או מי שזה לא יהיה שהיא לא מסוגלת לעשות 'ויקטוריה חזקה' בצורה שהת'ר היתה עושה אותה, והם אמרו בסדר. אותי זה מאוד, מאוד הדאיג. בנתיים, לא ראיתי התנהגות שהיא OOC ממנה, זה הדברים הקטנים שמפריעים לי שחוץ מ"הת'ר היתה עושה את זה אחרת' אין לי מה להגיד. במיוחד בסצינות עם ויקטור. טוב, נראה לי שביום שלישי נראה אותה עם אשלי, אני ממש מחכה לזה.

המשחק (הפרק) הנועל את המחזור

הניקס (ניקי וניק) שיחקו בצורה לא פיירית וניצחו בגלל טעות שיפוט. אבל חכו חכו מה יהיה בגומלין...
מעצבנת ניקי. ויקטור רוצה את טובת המשפחה, והיא מאשימה אותו שהוא רק יחמיר את המצב. מצד אחד יש משהו בדבריה, שהרי ברגע שניק שומע שויקטור נגדו הוא מתחמם ונוצר בינהם שוב דיסטנס, אבל ויקטור חושב על המשפחה כולה. ניק הוא לא הבן היחיד שלו. ניק היה הכי חצוף כשאמר לו שהביא את זה על עצמו ובעצם באשמתו העניינים התחממו. נו באמת, זה הכל בגלל הגישה של ניק שויקי מסרבת לעבוד ב-NE. ממש מסכן ויקטור, תדמיינו את עצמכם במצב שבו הוא נמצא. ניק אגואיסט, אז ממנו אפשר לצפות לזה, אבל ניקי? לפחות שהרעייה תתמוך בו. היא באמת חושבת שניק וויקי יפתרו את הדברים לבד? הרי לכולם ברורות הכוונות של ניק. עוד משחק מצויין הפרק של ג'ושוע מורו, שווה סרט קולנוע... גם ג'ק המתלבט היה קטע חביב. אפשר היה לראות עליו שהוא תוהה מה לעשות. ג'יל הניג'זית תביא את זה על עצמה בסוף. אנשים לא אוהבים אנשים נודניקים. ("אתה נמצא באותה הנקודה שהיית בה לפני שהתקשרתי, משמע - נשארת בבית ולא יצאת לסידורים" חיחיחי
) מייקל וה"אבא" החדש שלו, גם היה חביב. סופסוף קווין אומר לאשלי בפרצוף שהיא כלבה ביצ'ית, מגיע לה. וג'ון היבבן הזה דורש כאפה, לפחות לי בא לתת לו. אפילו לא מוכן להקשיב לקווין, היה צריך להשאיר אותו מדמם שם... מעניין מה הרעיון המבריק של דרוסילה. למה יש לי תחושה שהיא הולכת לבזות את עצמה לפני כולם עם איזה רעיון מגוחך לחלוטין? can't wait to see that!

Dawn12

New member
פרק מצויין ../images/Emo45.gif

אבל אני עייף מדי בשביל לכתוב עליו.
מה שכן - לניקולס היו הפרק כמה שורות מחץ אדירות. אני הכי אהבתי את זאת: You know mom, I was just telling Sharon how much I love Victoria. She's smart, she's talented, she's taugh, she's beautiful, she's very special to me... so can I go to bed now

taish

New member
../images/Emo6.gif

מזכיר לי קצת את בארט סימפסון עם המשפט הזה.

כן זה היה גדול

או כשהוא אמר לויקי שויקטור אמר לו ללקק את התחת שלה ולדאוג שישחקו יפה בארגז החול...

וגם קווין עם שיטת ה"זון" שלו

או וואטאבר... פריק שובב שכמוהו. כזאת דמות נורא חסרה בפרקים של הארץ אצל הטינז עכשיו...

למעלה