שימו לב

oren*

New member
בירושלים ברור שלא תהיה מגמה של

בנייה לגובה כי ראש העיר שיאשר דבר כזה יאבד את משרתו גם מהצד של הדתיים-חרדים וגם מהצד של מי שרוצה לשמור על ציוויונה ההיסטורי של העיר. מגמת בניה לגובה חשובה לא רק בקטגוריית מבני מגורים כמו בבאר שבע, אלא כמובן גם מבני משרדים (מגדל הטיל בחיפה).

DerBleistift

New member
עדיין אנני מסכים.

ראשית, לגבי העניין של ת"א-ר"ג. נכון, ר"ג בעלת יותר גורדי שחקים מת"א, ביחס לאוכלוסיה. עם זאת, ברור לחלוטין שר"ג לא צמחה לגובה בשל היותה מרכז פיננסי עצום, אלא בשל קרבתה לת"א, וניהול חכם של ראשי העיר. כאמרת אחד מהם(ציטוט שאינו מילה במילה), "לנו בר"ג אין נוף, אין ים ואין מקומות היסטוריים. הדבר היחידי שיש לנו זה שמיים וקרבה לאיילון ות"א". צודק! מחשבה נכונה זו הובילה את ר"ג למקומה המכובד היום, ועם זאת היא ללא ספק רק נספח לת"א ולעולם לא תקח מזו את תואר "בירת גורדי השחקים של ישראל, מאחר ותמיד ר"ג תשאר נספח של ת"א ולא להפך. לגבי ירושלים. מאחר וזו עיר בעלת אופי "ישן", עיר שמרנית שאינה מרכז פיננסי, עיר בעלת אוכ´ לא מאד עמידה ע"פ רוב ועיר בה גורדי שחקים רק יגרעו מן המראה הייחודי, אין ספק שזו לא תהפוך להיות העיר ה-3 שאנו מייחלים לה. ואין שום סבירות שייבנו מחר 10 גורדי שחקים בי-ם, כך שהמגמה בכל מקרה לא תשתנה. חיפה וב"ש הן יבעלות מרכיבים דומים, אבל שונים. שתיהן ערים גדולות(בקנה מידה ישראלי), שתיהן ערים בעלות אופי "מטרופוליטני"(חיפה יותר, ב"ש פחות), ושתיהן מהוות את המרכז באזור בו הן נמצאות. ב"ש היא בירת הנגב, חיפה היא בירת הצפון. אם כן, יש קווי דמיון... אולם מה השוני? פשוט מאד. בעוד שחיפה מחוברת לת"א(לפחות כיום), בצורה טובה מב"ש וגם בתור "מרכז פיננסי" קטן בפני עצמה, לחיפה יש אפשרויות בניה לגובה טובות משל ב"ש. מבחינה כלכלית, לב"ש אין כמעט שום חשיבות ואכן, כמעט כל מה שנבנה שם משמש למגורים. לכן, כאשר אני חושבים על גורדי שחקים למשרדים, חיפה מן הסתם חשובה יותר מב"ש. כעת לגבי גורדי שחקים למגורים. ברור לכולנו כי מגדלי מגורים גבוהים ונשאים כמו מגדלי צמרת והסיטי טאוור, נראה בעיקר בת"א. עם זאת, גם בב"ש וגם בחיפה יש מקום למגדלי מגורים גבוהים. בשתיהן יש ביקוש לדבר, ובשתיהן ניתן לבנות אותם. אז נכון שבב"ש לא תהיה פגיעה בנוף(בעוד שבחיפה כן), ונכון שבב"ש מגדל גבוה ייצור פחות התנגדות. עם זאת, אנני רואה סיבה מדוע ב"ש תקח את מקומה של חיפה כעיר גורדי השחקים השלישית של ישראל, כבר היום. (מגדל אשכול, מגדל המפרש, מגדלי פנורמה, מגדל חברת החשמל ואחרים)

איליה.

New member
20 קומות זה גובה ממוצע לעיר גדולה?

אם כך, אולי יש לנו הגדרות שונות למושג "גבוה", ופה כבר אין מה לעשות. בכל אופן, בחיפה יש הרבה בניינים גבוהים (15-20 קומות ויותר): - בניינים ישנים ביזרעאליה - בניינים ישנים וחדשים בעליה מהדר למרכז הכרמל - בניינים חדשים בדרך יד לבנים - שכונה חדשה שנבנית במורד דרך הים ועוד רבים. אני לא חושב שכולם מופיעים באתר. והבניינים החדשים שנבנים ברחבי העיר מרשימים ביופיים. העיצוב של בנייני מגורים בצבע לבן הוא אולי עיצוב סטנדרטי בשביל מדינת ישראל, אבל אני מאד אוהב אותו, ולדעתי בניין מגורים לבן הוא יפה יותר בשנותיו הראשונות מרוב מגדלי המשרדים.

oren*

New member
../images/Emo41.gif שכחתם את פתח תקווה ../images/Emo41.gif

כן כן חברים, מוזר אבל נכון בקריית אריה עומדים לקום כמה פרוייקטים מיוחדים, כמו גם מגדל פלינר המשושה במרכז העיר, זוג מגדלי אם המושבות (לידם תהיה תחנת רכבת), ומגדל חדש בצומת גהה שראיתי את השלט שלו השבוע כשנסעתי באזור ולא הספקתי לצלם. וזה עוד מבלי להזכיר את הגשר החדש שנבנה בחודשים אלה ממש מעל רחוב זבוטינסקי מול בית החולים בלינסון ותוכנן על ידי סנטיאגו קלטאוורה (העתק של גשר המניפה המפורסם שלו - מוט פלדה בצד אחד המחוזק במיתרי פלדה לצד השני ונראה כמו כנף של ציפור). הוא אמנם לא גורד שחקים אבל מכניס אותנו אוטומטית לרשימת המדינות בהן מבוצעים פרוייקטים ארכיטקטוניים בינלאומיים חשובים.

DerBleistift

New member
אבל פ"ת כרגע היא רק בגדר הבטחה

לא בטוחה, ולא יותר מזה. עם זאת, אורן, ראית את המגדל החדש(כבר הושלם), בערך מול מפעל קוקה-קולה, מעבר לכביש גהה? שחכתי איך קוראים ליישוב הזה, אולם המגדל הזה הוא בן 23 קומות לערך, בעל עיצוב המזכיר את מגדל פלטינום(רק הרבה פחות יפה, ועם צבעים מזעזעים!). כמו-כן, ביישוב הזה יש המון מגדלי מגורים מאד גבוהים של 23-25 קומות. מי יודע על מה אני מדבר?

הייתי שם היום

עברתי ליד, לפי האילוסטרציה הגשר באמת הולך להיות מרשים! מראים שם גם אילוסטרציות של שיפוץ הדרך.. ת´ אמת אני כן צלמתי קצת, אולי אני יעלה בהזדמנות..

mishmesh

New member
אכן!

בנייתו של הגשר שליד בילינסון כבר הייתה אמורה להסתיים, אך בשל מספר סיבות הבנייה אפילו עוד לא התחילה (למעט אבן פינה שהונחה שם כבר לפני כשנה). אורן, כבר יש מגדל פלינר במרכז העיר. או שאולי אתה מדבר על עוד אחד?

mishmesh

New member
אז למה הוא אמר שהוא עומד לקום?

הוא כבר קיים לגמרי. ואגב, צורתו אינה משושה, אלא מעיין פלוס (+) גדול.

DerBleistift

New member
כנראה הקליד בזריזות וללא הגהה.

זו בכל מקרה הסיבה לכל טעויותי, הדקדוקיות, המחשבתיות ואי הדיוקים. מה גם שאורן ידוע כאדם שמכיר את מגדל פלינר והזכיר אותו בעבר, ולכן אין הגיון בכך שיאמר שעדיין בונים אותו. צורתו היא מעיין + עם דפנות גדומים. אישית, אנני אוהב את הבניין הדי בנאלי הזה והלא ממש מעניין. למיטב זכרוני, הוא אפילו עושה שימוש בקלישאה העיצובית של "הבניין המתקלף" שמשום מה נעשית בצורה מרושלת(לעניות דעתי), במרבית המקומות. (ה"הס האוס" של הוליין בוינה הוא יחיד במינו)

למעלה