שימו לב

DerBleistift

New member
../images/Emo70.gifשימו לב../images/Emo70.gif

הסקר עודכן
נא ללכת וליטול חלק בהליך ההצבעה
בתודה, ההנהלה.

kyle

New member
יאללה, אני אוסף תומכים:../images/Emo6.gif

מי הצביע לבאר שבע חוץ ממני?

DerBleistift

New member
אולי תשלח את זה שוב? ../images/Emo46.gif

שמעתי שעל הירח לא הספיקו לקרוא את זה!
ובכלל מה אתה משתף אותנו עם מה שהצבעת? למי איכפת מזה? חצוף... מיקרובים כמוך מזהמים את מי השתיה של ישראל
זאת אני מכריז עליך כ"פרסונה נון גראטה".

DerBleistift

New member
ואם זה נראה לך חריף...

חכה חכה מה ערן יכתוב בגלל שלא הצבעת לב"ש! LOL

danezeq

Member
הצבעתי אחר

הייתי מצביע דווקא לגבעתיים, גם בגלל מגדל וורד המיוחד והגבוה, וגם בגלל שצפוי לה עתיד מזהיר מאוד מבחינת גורדי השחקים, אוי - כמעט שכחתי
שבפורום הזה אסור לדבר על העתיד
יזרקו עליי ביצים

fireman

New member
סקר נחמד ביותר

אני אנמק את הצבעתי (שאגב אינה נקלטת בסקר) שהיא כמובן באר שבע אני חוב שירושלים כלל לא אמורה לעלות על הפרק כאשר מדובר בבניה לגובה, העיר ירושלים כעיר שבנויה בגובה נמוך על מנת לשמור על ייחודיותה אינה מתאימה להיות עיר גורדי שחקים, ירושלים היא עיר עם פן היסטורי עתיק שלא מתאימה לסגנון כזה של בניה, נסו לדמיין לעצמכם סיטי גייט ירושלמי.... נהההההההה אני מזועזע רק מלדמיין את זה. לגבי חיפה, יכולה להיות בהחלט עיר גורדי שחקים מכובדת מאוד אבל יש משהו בחיפה שלדעתי לא מתאים לזה, הטופוגרפיה ההררית מעולם לא הסתדרה לדעתי עם גורדי שחקים, גורדי שחקים לדעתי צריכים להיבנות בסביבה מישרית ככה שמכל מקום שתסתכל על העיר תוכל לראות סקייליין של מגדלים שכן לדעתי זהו הדבר הכי מרשים בגורדי שחקים שהוא שבירת קו השמיים, לחיפה במבט מכיוון הים אין את זה כמו שלתל אביב כן יש את זה לחיפה בגדול יש בעיה של סקייליין וגורדי שחקים לדעתי לא מסתדרים עם נוף הררי, זה פשוט לא זה אפשרויות אחרות, גבעתיים לא יכולה להיות עיר גורדי שחקים עם גורד שחקים אחד שנמצא בינתיים על הנייר. ועם מגדל הוורד שהוא בעצם המגדל הגבוה היחידי בעיר ותקנו אותי אם אני טועה. באיזור השרון חשבתי על נתניה בעלת פוטנציאל דיי טוב להיות עיר גורדי שחקים אך לצערי אין לי מספיק מידע על המתרחש בעיר ומה מגמות הבנייה שם ולגבי הבחירה שלי באר שבע באר שבע היא עיר המיועדת להיות המטרופולין הרביעי של מדינת ישראל, עיר באמצע המדבר טופוגרפיה מישורית ונוף מדברי שנותן סקייליין שחבל על הזמן למי שלא נסע בכבישי הנגב אתם לא מתארים לעצמכם איזה תענוג זה לראות את המגדלים הבאר שבעיים אפילו מתוך העיר אופקים או מתוך בסיס חצרים שאני משרת בו.... העיר בעלת פוטנציאל פיתוח והתרחבות הן לרוחב והן לגובה. מתבטאת בתנופת בניה לגובה ב6 השנים האחרונות עם בניינים בגבהים של מעל ל20 קומות ומגדלי משרדים מודרניים. לא נקפוץ מעל הפופיק אבל באר שבע עדיין נמצאת בתחילת דרכה בתחום ואני צופה לעיר עוד לא מעט בניינים גבוהים אם לא גבוהים מאוד, בטוחני שאם המצב הכלכלי בעולם היה טוב יותר העיר באר שבע הייתה מתפתחת הרבה יותר מהר מאשר היום. עיר עם המון פוטנציאל, מבחינתי באר שבע היא השלישית

ענבל30

New member
גורדי שחקים תלת מימדיים ../images/Emo13.gif

שלום, פעם ראשונה כותבת כאן - אבל לא פעם ראשונה קוראת
(ומסתכלת בתמונות) דוקא בערים הרריות, יש לגורדי שחקים מראה מיוחד - והעובדה שאפשר להשקיף עליהם מלמעלה מוסיפה להם מימד נוסף, מיוחד - ולדעתי מקסים. גם בהונג-קונג זה ככה, לא הייתי שם אבל בתמונות זה נראה נפלא! וגם בחיפה זה יכול להיות ככה, או דומה. יש יתרונות נוספים לבניה לגובה באזור הררי - ויש גם חסרונות כמובן. דווקא נושא מעניין לדיון... לגבי הסקר - אני בעד חיפה

DerBleistift

New member
בהחלט נקודה מעניינת!../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

וברוכה הבאה לפורום!
(אפילו אם היית כאן בעבר, אני תמיד אמח לקרוא תגובות חדשות של אנשים חדשים
). ובכן, לגבי העניין שציינת. בהחלט נדוקה מעניינת. אישית, אני מאד נהנה להשקיף מן הכרמל לעבר הים והעיר התחתית, לא שזה קורה לעיתים קרובות, אבל בהחלט נעים להבין מגורדי שחקים מנקודה גבוה. מקווה שנשמע ממך עוד הרבה בפורום!

איליה.

New member
האמת שהתלבטתי

בין ארבע ערים שאני מאד אוהב - באר שבע, נתניה, אשדוד וחיפה. אבל בחרתי בחיפה, גם מטעמי פטריוטיות (מה לעשות...), וגם בגלל שגורדי שחקים בחיפה נראים יותר מיוחדים מאשר בכל עיר מישורית. חבל רק שלאחרונה לא בונים הרבה בחיפה.

DerBleistift

New member
אכן, חיפה מקום 3.

עם כל הכבוד לשאר ערי ישראל... בין אם ב"ש(וכיכר הרמב"ם הגבוהים מאד!), י-ם(עם 2 מגדלים "גבוהים"), או כל עיר אחרת(מערב ראשון, נתניה ואחרים, חיפה היא כיום העיר ה-3 בחשיבותה מבחינת גורדי שחקים. אני מסכים עם מי שיטען שהטופוגרפיה ההררית(של חיפה!!! הונג-קונג גם כן הררית, עולם שם המישור שלפני ההר עצום בגודלו ביחס לחיפה), אינה מחמיאה לגורדי שחקים, אבל מה לעשות והיום לחיפה יש מגדלים מעניינים, גבוהים ומכובדים, יותר מכל עיר אחרת בארץ?(מלבד ת"א-ר"ג כמובן) מי יודע, אולי בעתיד גבעתיים תהיה במקום בשלישי. אולם היום, עד בניין אחד גבוה בכל העיר(בניין די משעמם), גבעתיים אינה במקום השלישי.

fireman

New member
השאלה שכולנו צריכים לשאול את עצמנו

היא האם המגמה בפועל היא אכן כזו? האם מסתמנת בעיר חיפה מגמה לבנות לגובה בצורה חריגה? אני חושב שהעניין שאנחנו מעלים כאן הוא לא כזה שמאפשר לנו לקבוע, באופן עקרוני לא הייתי אומר ששלושה מגדלים בחיפה, 2 בירושלים ו3 בבאר שבע יכולים לקבוע איזו מגמה מסויימת. עפ"י הסקר נראה שרובכם החלטתם כי חיפה היא העיר השלישית אבל נניח ופתאום בירושלים יתחילו לבנות 10 מגדלים של 35 קומות עדיין תראו בחיפה כעיר שלישית למרות שעובדתית ירושלים היא בעלת המגמה לבניה לגובה? בחיפה לדעתי יש בניין אחד מרשים וגבוה שהוא המגדל של קריית הממשלה שבו הושקעו המון מחשבה ויצירתיות, בהחלט מבנה מרהיב אבל הוא יחיד במינו.... מעיון באתר skyscrapers.com נראה כי בעיר חיפה בסה"כ 3 מגדלים בגובה של מעל 25 קומות כאשר ביניהם מגדל חברת החשמל שעדיין נמצא בבניה, מגדל אשכול שנראה כמו מקרר לדעתי (ויסלחו לי על כך החיפאים) ומגדל ה"טיל" שהוא בניין יפיפה! שאר הבניה היא בניה בגובה ממוצע לעיר גדולה כלומר 18-22 קומות אני לא חושב זה יכול לקבוע מגמה בדיוק באותה צורה ששני המגדלים של ככר הרמב"ם בבאר שבע (אחד בגובה של 28 קומות ואולי יותר, והשני 25) ועוד 2 שנמצאים בשלבי בנייה התחלתיים בגובה של 27 קומות. עם כל הכבוד לשתי הערים המכובדות הללו המגמה בשטח לא יכולה לקבוע מי מבין הערים היא המועמדת לתפוס את המקום שלישי. אבל מבחינה השוואתית, לגבי יחס של כמות אוכלוסיה ההתפתחות של באר שבע בתחום הבניה לגובה הוא מתקדם יותר מאשר בחיפה, ואני אסביר בעיר חיפה קרוב ל 360 אלף תושבים ובה 3 מגדלים שלדעתי אפשר לקורא להם גורדי שחקים באר שבע עיר בת 200 אלף תושבים עם מספר דומה של גורדי שחקים ובגבהים יחסית זהים. המגמה בפועל נוטה לכיוון באר שבע אם מסתכלים על באופן סטטיסטי ירושלים לצערי בכלל לא יכולה להכנס להשוואה הזו עם מגדל אחד של 26 קומות בנוי לעומת אוכלוסיה של מעל 600 אלף תושבים בגדול, העיר רמת גן היא המקום הראשון במדינת ישראל עם מספר גורדי שחקים גדול מאוד ביחס לגודל האוכלוסיה (120 אלף תושבים) לעומת תל אביב שבה פחות גורדי שחקים ביחס לרמת גן ביחס של גורדי שחקים לכמות אוכלוסיה מבחינה סטטיסטית ניתן לקבוע בוודאות שמגמת הבניה לגובה בפועל בבאר שבע יותר חזקה מאשר בחיפה אבל בגדול בהסכלות כוללנית אי אפשר לייחס לאחת מהערים את המקום שלישי. בכתיבתי את ההודעה הזו השתדלתי להיות כמה שיותר אובייקטיבי ולא לנטות לכיוון של אף אחת מהערים אלא עפ"י התייחסות לעובדות בלבד אשמח לקבל את תגובותיכם

למעלה