דחוף

Ananke

New member
האמת...

אני לא בקיא בנושא ואין לי מספיק נתונים, אך יש לי רעיון שאולי יכול להיות רעיון טוב... חצי מהשטח יוקצה להקמת יחידות דיור שאותן יקבלו המפונים מאיזור שכונת התקווה ושכונת הארגזים. החצי השני יוקצה להקמת ריאה ירוקה/פארק. את השטח שיפונה יחלקו גם לחצי, חצי בשביל פארק וחצי בשביל יחידות דיור... כך נשיג 2 מטרות... העלאת איכות החיים של תושבי דרום ת"א (התקווה ושכונת הארגזים) ופיתוח ריאות ירוקות... ריאלי או לא?

נשמע מעניין הרעיון שלך

השאלה היא מה האינטרס לבנות מגורים איכותיים לתושבי הדרום. דגש על איכותיים. ו..האם הם יסכימו לפנות את ביתהם..או שידרשו בתמורה סכומים חסרי פרופורציות.. מה שישאיר אותם באותו מקום ועם אותם בעיות ומצד שני חוסר איטרס כלכלי לשקם אותם...

Ananke

New member
האינטרס...

רבים מתושבי השכונות הללו חיים מתחת לקו העוני, יש מקומות בשכונת התקווה שאין כבישים.. יש חול... אני לא חושב שיש מישהו שהיו מציאים לו שיפור תדמית והוא לא היה מסכים... לגבי האינטרס, ברור שיש אינטרס... אינטרס כלכלי: רוב השכונות הללו מאופיינות בבנייה נמוכה, אם יקימו שם מגדלים, יוכלו לשכן יותר אנשים, האיזור יהיה פופולרי יותר (בעזרת משרדי הפרסום), והקבלנים ישלשלו אליהם סכומים יפים... שוב, אני לא מכיר את הנתונים.. אבל אפשר לבדוק את זה...

רק לידע הכללי

הרעיון מקסים..באמת. אבל אם כמה שזה נשמע אבסורד..החשיבה שאנשי השכונות האלה יוצאים מנקודת הנחה שיקחו מהם ( לא כולם..חלקם באמת רוצים שיקום), יכול לגרום להם לא לעזור לעצמם ולהמשיך לשנוא את "אנשי הממון" שרוצים להם רע. אני מכירה לפחות שני בתים (אחד בפ"ת) ואחד בת"א, שפשוט אי אפשר לשכנע את בעלי הנכס..הם דורשים תשלומים קיצוניים . מה שיוצר מצב של בית/צריף הרוס באמצע שכונה חדשה..ואז הם מנציחים את דפקו אותי..ובעצם לא עשינו כלום...

Ananke

New member
זו באמת בעיה...

הרי לא ניתן לפנות בכוח... קשה לדבר באוויר... אם רק היו לנו הנתונים...

למעלה