../images/Emo7.gif

שוב התאבדות בעקבות מצב כלכלי קשה. נער התאבד בגלל מצב הכלכלי שלו ושל משפחתו. הנער היה לבד בבית בזמן שבאו ההוצאה לפועל עם מכתב האזהרה לקראת עיקול. נער בן 15, איך אפשר לחשוב שהוא יעמוד בזה, אני פשוט לא מבינה. זה לא נתפס, הם לא יכלו לחכות עם המכתב ולהביא אותו להורים שלן בפעם אחרת. כל כך צעיר וככה איבד את חייו
... אסור שיקרו עוד דברים כאלה. עם קצת יותר התחשבות ואנושיות יהיה אפשר למנוע אסונות כאלה בעתיד. שלא נדע עוד צרות ואסונות, אמן!

אדם לא יתאבד בגלל מצב כלכלי,

אלא המצב הכלכלי יהווה עבורו מן תירוץ להקלה על תופעה שהייתה קיימת בו עוד קודם לכן. האמת היא שההתאבדות קיימת באופן שיוויוני בין כלל המעמדות החברתיים בישראל, ואם אפשר להיות קטנוני - השיעור הגבוה בעולם מצוי דווקא בסקנדינביה הסוציאליסטית.

iknow

New member
../images/Emo45.gif

אין להאשים את ה"מצב הכלכלי" בהתאבדויות.

iknow

New member
אני לא הגבתי ספציפית להודעתך

זה לא היה מכוון למישהו ספציפי. אני סתם חושב שצריך קצת יותר נתונים מאשר "אדם התאבד בגלל שהמדינה דרשה ממנו כסף" כדי להצביע על מגמה כלשהי.

........

אדם כן יתאבד בגלל מצב כלכלי, ובמציאות שלנו מקרים כאלה לא חסרים
. מצב כלכלי, גורם למצב נפשי, שיכול לגורם להתאבדות.... ואז האדם מתאבד בגלל מצב נפשי,אבל המצב הנפשיי נגרם מהמצב הכלכלי...

כל פסיכולוג סותר את הטיעונים האלה.

"מה זאת אומרת מתאבדים בגלל המצב הכלכלי? נניח שמישהו מתאבד בגלל בחורה, האם הוא באמת התאבד בגללה? ברור שלא. עיתונאים כותבים מה שמתחשק להם, יכול להיות שיש כאן סילופים מכל מיני סיבות". (ורדה רזיאל ז'קונט) בפועל, ההתאבדות זהה בכלל המעמדות. האמת היא שדווקא המצב החברתי-ביטחוני הביא להורדת שיעור ההתאבדויות מתוך סימן של "לכידות חברתית", ומביא להדחקת הבעיות האישיות מכורח המאבק התפקודי של החברה כולה.

האם שיעור ההתאבדויות

לא הושפע מהמשבר הכלכלי שפקד את ארה"ב ב29? לפי מה שידוע לי, דווקא כן. אני לא יודע בקשר למקרה הספציפי הזה, אבל אני לא חושב שצריך לפסול את האפשרות שבעיות כלכליות יהוו זרז משמעותי לביצוע התאבדות.

כתבת זאת בעצמך.

מדובר בזרז, לא בגורם. מצבו הכלכלי של אדם משמש כסמל סטטוס, ופגיעה בו מעלה אל מעל לפני השטח בעיות אחרות. אנשים הסובלים מדיכאון קליני צפויים לקבל אחרת שינוי דרסטי במצבם הכלכלי מאשר אנשים אחרים בדיוק כמו שיקבלו מצב משפחתי פגוע, סיום קשר רומנטי וכדומה. ומסיבה זו ההתאבדות נפוצה במידה כמעט שווה בקרב כלל המעמדות הכלכליים (וכאמור - השיעור הגבוה ביותר הינו בסקנדינביה הסוציאליסטית). כיום פסיכולוגים נוטים לשלול את הקשרים האלה שהם בד"כ התלהבות תקשורתית ולא יותר. שים לב כי בעתות משבר כלכלי במהלכו התאבדויות נוטות להיות מסוקרות ביתר קפידה (ומתבצע קישור בינם לבין המצב הכלכלי) מתפתח אפקט המכונה "אפקט וורתר", הלגיטימציה שאדם חש כלפי מעשה ההתאבדות כאשר הוא נחשף אליו תקשורתית (ולכן גם בתקופות שכאלה נוטים לתאר "גל התאבדויות").

אין ספק שמדובר בזרז

השאלה היא, האם זה אומר שניתן להפוך אותו לבלתי רלוונטי? הרי אם מצב כלכלי קשה, משבר רומנטי או כל סוג אחד של צרה שאדם נקלע אליה מהווים רק זרז, מה עוד יכול להיות גורם חוץ מבעיה נפשית עמוקה? בנוגע לפופוליזם של התקשורת, אני כמובן מסכים איתך. ועדין, בתקופת המשבר הגדול מספר המתאבדים צמח פלאים. כשאני אומר זרז, אני לא מתכוון לדבר שמאיץ תהליך שיתרחש בכל מקרה, אלא לדבר שבלעדיו התהליך לא בהכרח יתקיים.

הבעיה הנפשית העמוקה היא הגורם.

מדוע בשוודיה עמוסת הבורבון והבלונדיניות ישנו שיעור התאבדות גבוה? לא בשל מצב כלכלי כי אם בשל דיכאון קליני שהזרזים הנלווים להתאבדות מזדהים בצורה אחרת. נאמר כך - היה וב-29 לא היה איש מודע להתאבדויות נוספות בארה"ב, האם ההתאבדויות היו נמוכות בהרבה? אני סבור שכן.

Continuum

New member
לא מדובר בזרז..

מדובר בטריגר. יש אנשים שיכולים לעבור את כל החיים שלהם, עד שפתאום בגיל 40 משהו יקרה להם והם יהפכו לחולי נפש. ואותם אנשים, אם לא היה קורה להם את אותו דבר ספציפי, היו נשארים שפויים עד קץ חייהם.

Continuum

New member
It's Uzi Landau's music

And I won't have it anywhere else!!! Uzi Landau Lashilton!! Tu Tudu Tuduuuuu Du.

iknow

New member
מה אתה באיזה חוות מחשבים ולומד

מתמיטיקה? אי אי אי...

../images/Emo60.gif אתה צודק

שהכול תלוי בבנאדם עצמו. אבל עדיין העובדים של ההוצאה לפועל יכולים לגלות קצת יותר רגישות.

למעלה