anat15

New member
../images/Emo7.gif

זהו, אני ממש בטראומה ולא רוצה לראות עוגות!!!! בהתקף זעם זרקתי את העוגה לפח! יצא ממש נורא! זה התחיל אתמול, שהעוגה החליטה לעלות בצד אחר, ולא התרוממה בצד השני. היום שניסיתי לצפות אותה, בצק הסוכר היה רך מדי והכל נזל. הרואיל לא יצא יפה (ניסיתי לעשות מים בברכה) ו"לקינוח" בעלי הגיע הביתה וטען שזו תהיה ממש בושה להביא עוגה כזו לגן. אז כל הילדים החמודים שפיסלתי בשבת, יחד עם העוגה- בפח!!!!! ועכשיו אני עוד צריכה להכין משהו לגן (בסוף אני אסע לקונדיטוריה ואקנה עוגה מוכנה)

דבורה3

New member
הייייייי, למה זרקת??? אולי אפשר היה

להשתמש בילדים המפוסלים? אני מכירה את ההרגשה אבל דעי - שאנחנו רואים את הדפקטים שאנחנו עושים על העוגה וילדים מאושרים מכל דבר צבעוני וחביב. ועל תהיי עצובה....

1נרקיס

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

קודם כל, לנשום! מניסיון לומדים וכל עוגה היא שיעור חדש. ועכשיו, אם העוגה לא עלתה יפה עד כדי כך, הייתי מנסה לעשות עוגה חדשה או לחלק את העוגה הזו לקוביות בגדלים שונים (גם ככה היא יצאה בגבהים שונים, לא?) ולצפות כל אחד בנפרד, כמו ש"ליהי ולא אחרת" עשתה פה בעבודה מקסימה לפני לא הרבה זמן. דבר שני, למה הבצק היה רך מידי? עד כדי כך שהוא נזל??? מה היתה הבעיה ברויאל? נוקשה מידי? נוזלי מידי? איך עשית אותו? לא להתייאש ענתי!!!!! בסוף יהיה נפלא!

מ י כ ל פ

New member
תתני לבעל "המתוק" טישו שינגב את

ה"טוב לב" שנוזל לו שם ליד הפה... אין לי ספק שהעוגה היתה מקסימה, אבל לא נורא - תתחילי שוב אם את לחוצה בזמן תמיד אפשר לקנות עוגה אפוייה מאיזה קונדיטוריה או סופר או לאפות פילסברי ולטפל בבית רק בעניין הציפוי. אם הבצק סוכר נוזל אפשר לקלף אותו ולשים חדש אבא שלי אומר שההבדל בין חכם לפיקח הוא שפיקח יודע לצאת מבעיה שחכם לא היה ניגש אליה בכלל - אז תהיי פיקחת, הילדים בגן יהיו מרוצים מכל מה שיגיע

anat15

New member
זהו, אבוד

העוגה בפח. חשבתי להתחיל לקלף, אבל על החלק העליון היה רק רויאל וזה לא ממש הצליח. גם הדמויות נצבעו בתכלת מהרויאל. בקיצור, עוגה חדשה עכשיו בתנור. אני רוצה לגשת לבצק סוכר, אבל מה זה פוחדת להיות בלחץ ואז שוב פעם לא יצא כלום. אין לי חותכן פרחים אחרת הייתי עושה כמו נויתן, עוגה מקושטת בצ'יק. וגבי בעלי, הוא צודק, זה באמת היה נראה איום, וחו מזה שמספיק לי לראות את העיניים שלו כדי לדעת מה הוא חושב.

MP826

New member
גם אני חושבת שהיה חבל לזרוק את

הקודמת אבל זהו אבוד כמו שאמרת. עכשיו כשעוגה חדשה בתנור אני מציעה לך להירגע ולא להיות בלחץ. אל תדאגי תצא לך יופי של עוגה את תראי. מהעוגה הקודמת למדת מטעויות ועכשיו אני בטוחה שתצא לך עוגה למופת! רק אל תילחצי הכל יהיה בסדר! שולחת
ים ו
ות ומחכה לראות איזה עוגה יפיפיה תצא לך הפעם!

net the jet

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif עכשיו לנשום...

בקשר לrfm אז באמת ה"סחורה" החדשה ( קניתי לפני שבועיים ) מאד מאד מאד רכה וקשה לעבוד איתה... לא יודעת, אולי זה החום והלחות גם. אם את בדרך כלל עובדת עם קורנפלור, אז הפעם תוסיפי קצת אבקת סוכר-זה מיבש יותר ( וגם תוך כדי לעבוד עם קורנפלור. ) בהצלחה !

shtuzit

New member
חבל שזרקת את הילדים המפוסלים אבל

קודם שתדעי שאני מניחה שכולנו היינו שם.גם אני הכרזתי בקולי קולות שזו העוגה האחרונה שאני עושה אם רק אצליח לצאת ממנה איכשהו.האמת...לפעמים יצאו עוגות מוצלחות יותר.למשל ציפיתי רק דפנות עוגה כי הציור היה כבר מוכן על העוגה והדפנות נראו זוועה.בסוף יצא מיוחד ויפה ופחדתי שמישהו יבקש בדיוק.לפעם הבאה תושיבי את בעלך (כנות זו תכונה נהדרת ובלי ביקורת איכות של בעלי שיחיה אני לא מוציאה עוגה) ונסו לחשוב יחד מה כן יפה ומה ניתן להציל. בכל מקרה המון בהצלחה עם העוגה הבאה...(חובה כדי לצאת מהטראומה...)

anat15

New member
תודה על העידוד, עכשיו אני צריכה...

עזרה ברעיונות. כרגע נסתיימה אפייתה של העוגה השניה, היא נראית קצת יותר מוצלחת, לפחות תפחה.... זמן לציור, לא נראה לי שיהיה, פיסול שלם, בטח שלא, אבל.... עשיתי לפני שבוע ניסיון בפיסול והכנתי ילדה חמודה יושבת. אולי להניח אותה על העוגה? להכין "שטיח" מבצק סוכר? אני פוחדת שהיא תתלכלך מהשוקולד. או אולי לקחת סיכון ולנסות לצפות את כל העוגה?

shtuzit

New member
אם החלטת לצפות אז

אולי תצפי יותר עבה ממה שציפית קודם ונסי לעבוד בחדר קר.בצק הסוכר יהיה נוח יותר לעבודה .אל תבזבזי זמן בצביעה שלו.צפי בלבן ואז תכיני שטיח ציבעוני.בהצלחה.

tanir

New member
קודם כל - אני שולחת חיבוקי גדול

עכשיו תנוחי רגע - צאי החוצה ותנשמי !!!!!!!!!! לא ליד המחשב !!!! ואז תוכלי לחשוב. אולי תכיני משהו מאד פשוט - אם יש לך חותכנים של פרחים או משהו - פשוט תכיני המון פרחים או מה שיש מכל מיני צבעים - כאילו זר גדול - ותניחי על העוגה - בטוח הילדים יהיו מרוצים. תניר

t a l talim

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifענתוש... צריכה עזרה?

קודם כל, להתעודד בבקשה (למרות שעם מנת העידוד שקיבלת אני מקווה שאת כבר יותר מאוששת)- ספרי מה המצב כרגע- נשמח לעזור, ואם את רוצה לקפוץ להשתמש בחותכנים שלי- את מוזמנת!!!

anat15

New member
זהו, חזרתי

בסופו של דבר ציפיתי את העוגה בבצק לבן, הנחתי בובה מפוסלת וברווזון שהיו בבית. חתכתי 4 לבבות בצבע סגול- ורוד ומסביב כדורים קטנים צבעוניים. עם טוש כתבתי "גן יקינטון, חופשה נעימה" וזהו. אומנם נוצרו מעט סדקים (דווקא בחזית) אבל הורים שאלו אם זה לאכילה או רק ליופי. תודה על העידוד והתמיכה! ועכשיו אני עושה לי חוק: תמיד להחזיק בבית כמה פיסולים למקרה הצורך. צריכים להתחיל להתכונן לסוף השבוע.

נירה63

New member
ענת אני קוראת אותך לסדר!!!

יום חמישי בערב נמשיך...אבל כעת שו? מה קורה לך? בטח יצא נהדר אבל אני כזו פרפקציוניסטית.

למעלה