kululu2B

New member
../images/Emo7.gif

אין לי כוח. הייתי היום במעקב. הציסטה 3*3 עכורה (!) באותה שחלה........ ציסטה עכורה בהכרח= שוקולדית, נכון? אין עוד אופציות מנחמות? רק לפני כמה חודשים היה הניתוח. לא מאמינה שאני בסרט הזה שוב. ולא נראה שהולך להיות ביוץ החודש. הרירית "הידקקה" והזקיק יותר קטן. פשוט יצאתי מהטכנאית, התיישבתי במסדרון על הרצפה והתחלתי לבכות. תוצאות בדיקות הדם יגיעו מחר. האחות אמרה שככל הנראה כל התמונה הלא אופיינית מבחינת זקיקים ועובי רירית קשורה לציסטה. האמנם? זה פתאום מעלה לי את המחשבה שיכול להיות שבכל אותם חודשי "נסיונות ספונטניים" בהם הזנתי את הציסטה הקודמת עד שתפחה למימדי ענק ולא היה מנוס מלפרוס', אולי בכלל לא היה ביוץ! האם אתן יודעות על השפעה כזאת של ציסטה?

אוי ../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

אל תסיקי מסקנות לגבי הציסטה הקודמת וחוסר ביוץ, מה שהיה היה, ואת האמת לא נשמע לי שציסטה מונעת ביוץ, אולי מאותה שחלה אבל יש לך שתי שחלות! ועובדה שיש נשים שנכנסות להריון עם ציסטות. אז חבל סתם לרוץ ולהסיק מסכנות שיכניסו יותר לדיכאון. תקבעי תור לרופא שלך ותתייעצי איתו, אולי כדאי כבר לעבור לIVF כדי לחסוך זמן ווסתות מיותרות. בנתיים קבלי
חמים. תזכירי לי האם בניתוח הציסטה נוקזה או נכרתה?

kululu2B

New member
הי מייקושינה

בינתיים קצת אספתי את עצמי וחושבת הלאה. עוברת למדקר חדש מזכרון שעובד גם בבי"ח אלישע- שי גולן- מכירה? הוא מדקר גם בבי"ח ביום ההפרייה וההחזרה. ומעוניינת לעבור למומחה פוריות באופן פרטי ובאמת לבקש לקצר את התהליך ולעבור ל-IVF לנוכח הממצא הציסטי החוצפן. מכירה/ מכירות מומחה פוריות בצפון שמבין באנדו'? מה עם קלדרון? שמעתי עליו רק מילים טובות בהקשר של פוריות. אבל מה עם ההקשר של האנדו'? אגב, קצת מאכזב אותי שהתחילה להתהוות כך ציסטה בזמן שאני מטופלת בדיקור..... הציסטה נכרתה בניתוח. עד כמה שידוע לי.... מה איתך, מתוקתי?

SORRY יקרה

לא מכירה כלל רופאים בצפון וגם לא מדקרים. ד"ר קלדרון מומלץ מאוד בפורום פוריות. נקווה שעוד מעט יכנסו הצפוניות ויהיו להן המלצות. אל תבזבזי זמן ותקבעי לך תור, חבל על עוד וסת שתגדיל את הציסטה. בנתיים אולי כדאי להתייעץ עם הרופא בקופה (גניקולוג/ פריון) לגבי הציסטה. אני מחר במעקב ומקווה כבר לקבל אור ירוק ולהתחיל
.

אז מעדכנת...../images/Emo192.gif

רצו שאתחיל פרוטוקול ארוך ביום ה21 (לאחר ביוץ), אך הגוף שלי כנראה לא יודע מה זה לבייץ באופן טבעי
. אני כבר ביום ה23 ונאדה... לא מתקרבת אפילו לביוץ. לא מספיק לי האנדו' צריכה גם שחלות פוליציסטיות
(טוב ידעתי עליהן כבר מגיל מאוד צעיר אבל קיוויתי שיסתדר עם השנים...
). אז התייאשו כבר מלזמן אותי למעקבים ולהמתין לביוץ, וקיבלתי היום הוראה להתחיל גלולות ועוד 10 ימים להזריק דקאפפטיל (אין כמו דקא'
התגעגעתי אליו
). אז יאללה מתחילה פרוטוקול ארוךךךךך ומנצח

kululu2B

New member
בהצלחה, ממי שלי!

מחזיקה את 20 האצבעות שיש לי!!!!
(תספרי תספרי
) ואגב- שאלה שקשורה למה שכתבתי עכשיו בעדכון שלי- מאיזה יום התחלת את המעקב? ובאיזה י"מ את עכשיו? ו-כדאי שאתחיל להכיר מונחים בסינית.. אז מה זה "פרוטוקול ארוך"?

זואילי

New member
פרוטוקול ארוך

בדרך כלל מתחיל מיום 21 למחזור עם דיכוי. אפשרי דיכוי של דקאפפטיל ארוך (3.75 או רק 3 תלוי ברופא...) או דקאפפטיל (0.1) יומי או המשאפים (להסנפה יומיומית) - אלו אנלוגים. בד"כ אחרי 14 ימים עושים בדיקת דם לראות שהושג דיכוי. (ואולט'). כשיש דיכוי מתחילים בגירוי (סטימולציה) עם גונל/פיורגון/מנוגון וכו' וכו' - אלו הגונדוטרופינים. אז מתחילים המעקבים. בד"כ אחרי 4 או 5 ימי הזרקת הורמונים זה מעקב ראשון. ואחרי כל מעקב מקבלים הנחייה איך להמשיך להזריק. כמה מעקבים צריך? הגוף שלך יחליט... עד שמגיעים (לפי תמונת הדם והאולט') למועד הזרקת המבייץ - אוביטרל/פרגניל וכ 36 שעות אח"כ זו השאיבה. זה הסבר קצר על פרוטוקול ארוך. הוא מאוד מקובל. ולאנדואיות הוא סבבה. (לי לא...
)

עכשיו הבנתי למה הזמינו אותי רק

14,15 יום אחרי הדקא'. בהתחלה חשבתי שזה מאוחר מידי

זואילי

New member
כי אולי

הדקא הארוך שלקחתי המונים קצת פגע לי בטיפול. ניסיתי סבב אחד של פרוטוקול קצר, ודווקא בו היו לי הרבה יותר ביציות. היה אחוז גבוה יותר של הפריות. העוברים היו באיכות טובה יותר. נסתרות הן דרכי הגוף. ואני עושה עליו אקספרימנטים כאילו אין מחר מאז שהפסקתי לפחד ממחטים.

המומחית כבר ענתה לך לגבי הפרוטוקול ../images/Emo13.gif

רמת הפרוגרסטרון שלך מראה שאכן היה ביוץ. באיזה יום עשית את הבדיקות? כנראה שבגלל זה במעקב באותו יום הרירית כבר הייתה יותר דקה וגם הזקיק יותר קטן. מצרפת לך טבלת ערכי הורמונים באדיבותה של זוזו (כל הזכויות שמורות לזוזו
). בחודש הראשון שהתחלתי מעקבים הוזמנתי למעקב כבר ביום ה2 למחזור, כנראה בגלל שראו שהתגובה של השחלות שלי מאוד איטית (ההזרעה בוצעה רק ביום ה20) אז הפעם מראש כבר הזמינו אותי יותר מאוחר. כעקרון החודש כשהייתי אמורה לעשות הזרעה התחלתי את המעקב ביום ה8 למחזור, לפי תוצאות הדם והUS מזמינים שוב למעקבים אחרי יומיים ולפעמים אף יותר. אני ממש לא דוגמא, מכיוון שאני פוליציסטית אז התגובה השחלתית שלי מאוד ירודה (כבר לא מדברת על השחלה שלא מתפקדת בגלל הניתוח
) זו גם אחת מהסיבות שההזרעה בוטלה החודש והוקפצתי לIVF כי שום דבר לא זז אצלי...
. היום אני ביום ה23 עם פרגסטרון של 1.6 וE2 של 500 נ- לא ביוץ ולא נעליים
.

kululu2B

New member
מצוינת הטבלה! תודה לך ולזוזו!

עכשיו אני צריכה לקרוא קצת באינטרנט וולהבין מה המשמעות של כל הורמון. אגב, זוזו, למה אמרת שחשוב במיוחד לדעת מה ערך ה-LH? התחילו לעשות לי מעקב בי"מ 13. באמת מאוחר.. כנראה היה ממש לפני. טוב.. עשינו סקס, אז זה הזמן לנס לפני ה-IVF.... זה נורא מוקדם להתחיל את המעקב בי"מ 2, לא?
י"מ 8 נראה לי יותר סביר ובלי קשר לתגובה איטית של השחלות..

זואילי

New member
יו איזה קטע

כי אתמול רשמתי לך תגובה על הערכים שכתבת ובכותרת שלה קראתי למייקי להביא את הטבלה
ותפוז החרים לי את התשובה! את יכולה לעקוב בצורה מדוייקת הרבה יותר על הביוץ כשאת מסתכלת על ערכי הפרוגסטרון שצריך להיות בעליה ושל ה LH שגם הוא מתחיל לעלות ואז קופץ לפיק שלו. הוא הוא הורמון הביוץ. עם 2 הנתונים האלה מול תמונת אולט' יש סיכוי קלוש לפיספוס. זה כמובן נורא נורא חשוב בטיפולים כי לפי זה מתוזמנת הזריקה האחרונה וכמובן השאיבה. וזה אקסטרה חשוב לאנדואית כי כל חודש צריך לנצל עד תום. אין לנו פריבילגיה של טעויות בגלל מעקב מחורטט. להתחיל מעקב ביום 13 זה פשוט בזבוז זמן. כדי לקבל תמונה אמיתית את חייבת להתחיל מעקב של פרופיל הורמונלי מלא ביום 2 או 3 למחזור +אולט'. ואז לחזור כל כמה ימים על עוד מעקבים כשהפעם בודקים בדם רק פרוג' ו E2 וכמובן רצוי לבקש שיבדקו גם LH (כי לא בכל מקום מקפידים על זה!) מזל שיש
לגיבוי

איתנים3

New member
אם אני לא טועה

ממליצה בחום לבדוק את פרופ' משה בן עמי , מנהל מחלקת נשים וגניקולוגיה בבית חולים פוריה , הוא גם מקבל באופן פרטי בעפולה, יש החזרים מקופות החולים. צר לי לשמוע ... מקווה שהצלחתי לעזור.. ולו במעט

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

מצטערת לשמוע בובה אופציה מנחמת ואפילו קצת הזויה - היו לי ציסטות עכורות בכל שחלה, בפעם הראשונה לפני 5 שנים (לפני גילוי האנדו'...) 4*4 היא התפוצצה לבד יחד עם הווסת. לפני שנה בערך היו לי שוב שתי ציסטות בכל שחלה אחת מתנה בגדלים של 2*3 ועוד אחת יחסית פיצית 1.5*2 וגם הן התנדפו בווסת שאחרי
(אבל אני סוג של
) לא שמעתי על כך שציסטה משבשת רירית או זקיקים, יודעת שהיא יכולה לשבש את התוצאה של בדיקת הדם של אסטרדיול (E-2), היא מעלה אותה. לא לחשוב דברים רעים, אולי IVF אכן יעלה את הסיכוי אז לשנס מותניים לחייך לעולם והוא יחייך אלייך בחזרה

kululu2B

New member
באמת?? קצת ניחמתני

הלוואי ותתנדף לה עם הווסת הקרובה! שלום ולא להתראות! איימן קצת קשה לי לחייך אל העולם כרגע אבל לפחות הפסקתי להחמיץ לו פנים

למעלה