הרקולס36

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif

יום עצוב לתרבות הנהיגה בישראל! יום בו המדינה מוחקת משפחה שלימה מספר הטלפונים... יום בו אבלים ומבכים את קבורתם של משפחת דהן התמימה שנספתה בתאונה מחרידה בכביש הערבה! יום בו נעשה כל אחד ואחד,כל אחת ואחת מאיתנו חשבון נפש פנימי על אופי הנהיגה שלנו בכבישי הארץ! יהי זיכרם של משפחת דהן-ברוך!

Rtitan

New member
../images/Emo16.gif הבעיה היא במילה שכתבת...

"תרבות"... כל הנושא נמצא עדיין בחקירה, ואף אחד לא באמת יודע מה קרה שם - אבל אם יש משהו אחד שאפשר לומר על התאונה הזו היא שהיא רק עוד תאונה אחת, שבה נהרגו 5 בני אדם, משפחה שלימה - וכמו שזה קרה וכל המדינה מזועזעת, ככה בעוד חודש ישאלו "משפחת דהן-מי?... " תמיד כשיש תאונה כזו כל המדינה מזועזעת וכולם במצקצקים בלשונם בזעזוע, אבל כבר היו מקרים דומים בהיסטוריה ואף אחד לא ממש עושה חשבון נפש, וגם מי שעושה חשבון שכזה - לא יעשה עם החשבון הזה שום דבר מלבד תרגיל מתמטי שימצא את דרכו לפח. במבט מכאן, מקליפורניה, אני הולך להיות סופר גזעני: הנהג הישראלי מזכיר לי יותר מהכל את הנהגים ממוצא סיני שנוהגים כאן על הכבישים - מדובר בנהגים שאין להם שמץ מושג מה זה אומר חלוקת קשב, מה זה אומר לחשוב על ולהתחשב בנהגים אחרים בסביבת המכונית שלהם, הם לא יודעים היכן מנוף האיתות והכי גרוע, אפילו לא מבינים שהם נוהגים בלי להבין דבר וחצי דבר בנהיגה. איכשהו הם מצליחים לעבור טסטים בצורה מקרית ואז יש לנו כאן נהגים שהם פשוט סכנה. ר', חבר שלי מהמעבדה מנסה להרוג אותי כבר חצי שנה בכל פעם שהוא נוהג למעבדה בקאר-פול והפתרון שלי יחסית פשוט - אני יושב במושב האחורי ונרדם עד שמגיעים... אני פשוט מת מפחד לראות איך שהוא נוהג ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מהנהגים האיטיים... אפילו בין האופנוענים כאן יש תרבות רכיבה מאד שונה - איך עוקפים אופנועים אחרים כשרוכבים בקבוצה גדולה, איך מחנים את האופנוע, איך מתנהגים כרוכב בודד או כקבוצת רוכבים שיכולה להיות בת 500 כלים בין מכוניות... עולם שונה לגמרי ולמרות שהוא נראה קצת "מרובע" - יש בו המון הגיון והמון שיתוף פעולה של הפנמת קודי התנהגות בין נהגים. הבאתי אותם כהקבלה פשוט מפני הדימיון בין הנהגים הסינים והנהגים הישראלים - חוסר מסורת בתרבות נהיגה. לרוב הסינים מדובר בנהגים דור ראשון שלא גדלו עם מסורת של נהיגה ותרבות נהיגה שפתחה שפת דיבור בין נהגים והתחשבות הדדית על הכביש - וכך גם הנהגים בישראל. עד שלא נאמץ את קודי ההתנהגות הללו - תאונות יקרו ומשפחות יהרגו ואנחנו... נמשיך לצקצק בלשון.

א פרסקי

New member
תרבות נהיגה

יש לנו ארץ נהדרת אחלה כבישים בכל כביש יש גדר הפרדה בכל כביש הסימונים תמיד חזקים בכל כביש אין בורות בכל כביש יש תאורה בכל כביש יש קוים רועדים בכל כביש אין כביש כל זה לא ממעיט בכלום מאחריות הנהג אבל עדין

למעלה