שלום לכולם

ayanov

New member
../images/Emo7.gifשלום לכולם

אני קוראת את הפורום מאז שעברתי לבית קרקע באזור השרון, נעזרתי אפילו במספר לא מבוטל של עצות. אני חייבת לומר שאני מתוסכלת ומאוכזבת. שכרנו גנן במיטב כספינו הוא הכין לנו גינה לא ממש כפי שדימיינו. בנתיים הוא נפרד מאיתנו ומסרב להגיע. הדשא צהוב להחריד. כל עלי השיחים נראים אכולים למחצה או מחוררים, זה נורמלי? על שיח אחד ראיתי המון נקודות ירוקות קטנו זזות והוא הולך ומתדרדר. בין חלוקי הנחל שהוא הניח גדלים עשבי בר, שכדי להוציא אותם צריך להזיז אבן אבן הגיוני? איך אוכל לשפר את המצב, האם זה זמן טוב עכשיו בחורף? האם כדאי לרסס את המזיקים ובמה? הוצאתי כבר המון כסף על הגינה... אשמח על כל עצה מועילה. תודה

reuven4u

New member
מה אני אגיד לך

לדעתי את לא צריכה להלחץ מכמה מזיקונים שאוכלים לך את העלים. תמיד אפשר לרסס, אבל אפשר גם לא, ולתת לטבע לעשות את שלו. קראתי פעם איזה מאמר שהגינה צריכה לתחזק את עצמה, ואנחנו לא אמורים להלחם עם כל יצור שחי לנו בגינה, אלא לנסות לקבל אותם! אם את לא מרססת - את גם לא פוגעת בחיות אחרות, כמו ציפורים, וחיפושיות אחרות, שבסופו של דבר יבוא ויאכלו לך מהמזיקים. גם אצלנו יש תקופות שיש המון מזיקים על השיחים, וכל מי שבא מקבל חום, ואמרים לי שארסס כבר... אני לא מרסס, ומתקפת החרקים עוברת בדרך כלל. אבל כמובן את תעשי מה מניראה לך. בכל מקרה, לדעתי עדיף לטפל\לעשות גינה בעצמך, ככה לא יהיו לך הפתעות לא נעימות.

אור רון

New member
תלוי אילו מזיקים

ותלוי איזה ריסוס... אני ממש לא מתמצאת בריסוסים, אבל כמו שכתבתי פה פעם, כל שנה לפני החורף הנענע שלי מתחסלת, וכנראה ע"י חרקים כאלה ואחרים (אני חושדת בסוג כלשהו של חגבים). וגם הנרקיסים שלי לפעמים לא פורחים כי יש מין חיפושיות שאוכלות את הניצנים. והכרזנטמות שלי מלאות כנימות כל שנה מחדש. והורדים מתמלאים בחילדון ובעוד מזיקים.... אז אני לא מרססת, אבל זה בעיקר בגלל עצלות. כי עם כל הכבוד לכל החי והצומח מסביב - מי שמשקיע את מיטב מרצו וכספו ואהבתו בגינה - רוצה גם להנות מהפירות (תרתי משמע). ונכון שמתקפת החרקים עוברת, אבל החגבים הולכים כי הנענע נגמרת, והכנימות הולכות כי הכרזנטמות סיימו פריחתן, והחלדון עובר מהורדים כי העלים נושרים בחורף... אבל הכל חוזר שוב. ולזו ששאלה את השאלה הראשונה - עדיף ללמוד לעבוד בגינה לבד, ואז לא כועסים על מישהו חיצוני, ולא מבזבזים יותר מדי כסף...

לדעתי, את צריכה לעשות שני דברים.

האחד הוא ללמוד איך לטפל בגינה בעצמך. את צריכה לדעת לזהות את המזיקים ולטפל בהם, וכן מה לשתול ומתי. השני הוא לשכור גנן אחר שישקם את הנזקים שיש לך עכשיו בגינה. אחרי זה, תוכלי בקלות יחסית לשמר ולשפר את גינתך.

למעלה