עצוב לי ...

sirpad

New member
איש המסתורין וזה

אין לי מושג מנין זה צץ אבל נניח שזה מתודה נחמדה לגרום לי לפרסם פרופיל אישי וזה אז ננניח שאני נורא מסתורי ובואו נשפוך אור על המסתורין. אז אני ישראלי שמהגר לדנמרק בעקבות האהבה שלו,נח"ל קיבוץ מתנדבת הסיפור הרגיל אתם יודעים. בן 24 באוגוסט הקרוב,למד מחשבים כמו כולם בארץ וכרגע בתהליכיי קבלת אישור שהייה וזה בדנמרק ואז ניתן יהיה לחפש עבודה(כאן זה לא אמריקה,כאן לא מסתכלים עליך בלי כל האישורים וזה). כפי שכבר שמתם לב יש לי מין סלנג לומר וזה בסוף משפט זה משו חדש שאני וחבריי למירק נדבקנו בו לאחרונה וזה,אני משער שעם הזמן זה ידעך או שמא אתם גם תתחילו להשתמש בזה כי זה דיי נחמד וזה. אם אתם תוהים לגביי שמי אז הוא שזור בניק שלי בעברית למי שזה ממש חשוב לו יכול לסכל אותיות של שם הצמח בעברית ואוליי תיצלח דרכו :) בנתיים היו שלום וזה.

Mariguella

New member
כל כך מזדהה

אני חושבת שבאופן כללי, כשמגיעים למקום חדש, יש בעייה של הכרת אנשים חדשים. אבל זה ממש מדכא - אנחנו פה כבר לא מעט זמן, ויש לנו כל כך מעט חברים - ורובם ישראלים. זה אולי נשמע קצת פאטתי אבל - "איך פוגשים אנשים חדשים?". אני מחפשת עבודה ומקווה שזה קצת ימלא לי חלל, ואפילו שוקלת חוגים (כן, כמו ילדה בת 10 שאין לה חברים
). עוד משהו קטן - איך את מתקשרת הביתה? בהתחלה התקשרנו דרך "השטן הגדול" (דויטשה טלקום) אבל עכשיו "גילינו" את חדוות הטלפוניה הזולה יותר.

עילית32

New member
חוגים זה רעיון טוב..../images/Emo96.gif../images/Emo71.gif../images/Emo72.gif

גם אנחנו כאן כבר כמה זמן. החברים שלנו הם אלה שחיינו איתם עד עכשיו בקומונה ולכן אני אומרת שהחברויות הגרמניות הן לחלוטין שונות מהישראליות- אני מדברת מניסיון ולא מתיאוריה... היינו ביותר ממסיבה אחת ופגשנו המון חבר´ה צעירים וחמודים. אבל מכאן ועד חברות אינטימית וקרובה - המרחק גדול. אם כי גם חברויות שטחיות ומהנות הן משהו, בעיקר בארץ זרה וזה בהחלט עוזר ונעים שיש אותן, צריך רק לזכור שהחברויות האלה לא נותנות את העומק שאני לפחות רגילה אליו ולעומק הזה אני באמת מתגעגעת. מה שכן, פגשנו אנשים חדשים בבית ספר לגרמנית- ועשינו שם כמה חברים קרובים יחסית, אך לא גרמנים כמובן ( מה יש לגרמנים לעשות בבבית ספר לגרמנית??). ואני גם חושבת שבחוגים שונים אפשר למצוא חברויות חדשות.אני חושבת שלפגוש אנשים יחסית לא קשה, מה שקשה זה לפתח איתם קשר קרוב- מבחינתי הבנות הגרמניות זה קרחונים קטנים, ואלה שמפשירות קצת פה ושם עושות זאת רק עד גבול מסוים. אולי זה קצת הכללה, אבל זו ההתרשמות שלי. הגברים הרבה יותר פתוחים ומנסים לתקשר באנגלית, אבל אין כמו שיחה עם אישה..נכון??? ( גברים- לא להעלב!!!) ולגבי הטלפון: אנחנו מתקשרים דרך דויטשה טלקום- מה הטלפוניה הזולה שמצאתם?? תגלי לי בבקשה!!!!! דרך אגב- מה רמת הגרמנית שלך? שלי ברמת גמגום מאסיבי של ילד בגן חובה + -....

soft

New member
גמאני גמאני|../images/Emo57.gif

עוד 4 חודשים אני בברלין לשנה. אז אם: את תהי עדיין ואם - בברלין אז תהיה לך חברה לשיחת נשים בעיברית. חברה מבועתת אבל חברה שמזה מרגישה כמוך ועוד לפני שעזבתי את הארץ....

עילית32

New member
אאאוווווףףףףףףףף...

יא- איזה חבל!!!!!! אני ממוקמת באזור מינכן שזה משהו כמו 5-7 שעות נסיעה.... אז לא נורא, נדבר בטלפון...
אני יכולה לנחם אותך שברלין עיר יפה ומלאת מקומות בילוי. בכל מקרה אם תירצי לטייל קצת בגרמניה- אוכל לעזור בסיור מודרך במינכן..
שימרי על קשר דרך הפורום, וקחי את זה בקלות- מהר מאוד מתרגלים לחיים הרגועים שבחו"ל, מצד שני- אנשים סגורים וקרירים הרבה יותר - כמו מזג האויר... בהצלחה.

עילית32

New member
גרוס דיך..../images/Emo9.gif

ווי גט אס דיר? אולי תגלי לי סוף סוף מה בדיוק את עושה בעבודתך שכל מה שהצלחתי לגלות זה שאת קשורה לתקשורת ומצלמות..???? אני מסוקרנת!!!!!

judyr

New member
אז ככה...

אני בשנת "חופש" מהחיים... מה יהיה אחורי זה אָי אֶם שמץלס מה זה אומר? גם ככה המשק על הפנים גם ככה אין עבודה אז קדימה לעשות משהו מועיל וללמוד קצת (הרבה) מה רע
אז אני סטודנטית במשרה מלאה פלוס לומדת "אסיסטנטית לווטרינר" "תקשורת והפקה לטלוויזיה" "ויטראז´" זה המון ולוקח לי את כל הזמן שבעולם... אבל כייף לי כל כך

soft

New member
אוווווףףףףףףףףףף גדול יותר../images/Emo7.gif

ואני חשבתי שאפשר יהיה לקפוץ בערב לכוס קפה ( או בירה)וקצת שיחות נשים. אני מכירה קצת את גרמניה וגם את הגרמנים ודווקא בגלל זה אני כ"כ חוששת. התחלתי ללמוד גרמנית לפני הנסיעה......ועכשו חוששת זה רגוע לעומת מה שאני מרגישה. יהיה טוב. תמיד בסופו של דבר מסתדרים. כך או כך. או שלא. בכלל נראה לי שיש כאן הרבה מגרמניה אבל לא מברלין?!

קצת קשה אז נשברים../images/Emo8.gif

כן זה קשה, אני כבר 4 שנים וחצי כאן (דרום גרמניה/שוויץ) וזה קשה אבל תאמיני או לא - יש גם בני אדם שאפשר להגיע אליהם (לא הרבה אבל יש)
ו... לא, לא מתרגלים, זה חסר יותר ויותר. חוץ מזה יש דאר (כמויות המכתבים ששלחתי (וקבלתי) בשנים הראשונות כאן -אדירות), במקום בטלקום יש חברות זולות שעולות כמו בשיחות מהארץ - צריך לבדוק (עכשיו אני גר בבזל ואני לא זוכר באיזה השתמשתי מגרמניה. ו...כן, השפה הזאת בלתי אפשרית, בשלב כל שהוא פשוט הגעתי להכרה שאני לא אוכל לדבר גרמנית נכונה - ושיקפצו לי - העקר שיבינו. אז התחלתי פשוט לדבר, עם שגיעות אבל לדבר, ככל ששומעים את השפה יותר באופן אקטיבי (בשיחה) עושים פחות טעויות. אז לא שהגרמנית שלי היום נפלאה, ולא שלא מפריע לי שאני עושה טעויות, אבל אני יכול לנהל שיחה חופשית בגרמנית והילידים טוענים שאני דוקא מדבר לא רע בכלל - רק ענין של השקפה ואימון. חוץ מזה - אנחנו כאן
תחזיקי מעמד אלזו, מכ´ס גוט אונט גוטה נאכט

Gefen

New member
תופס מה אתה מייאש...

בדיוק כשעלית התחילה קצת להאמין לי..שמתרגלים ויהיה בסידר... אתה בא ומקלקל

למה להשמיץ?

רק ציירתי תמונה שלמה (עד כמה שאפשר), שנכונה לי: כן החוסר של הארץ רק גדל, מצד שני כן מצאתי גם חברים לשיחות עמוקות ומצאתי דרכים להסתדר והגרמנית (איזה פלא) יכולה להשתפר. וכן, יהיה בסיידר (אם גפן אומרת, מי אני שאשבור לה את המלה
)

Gefen

New member
מה לקחת אותי ברצינות..?../images/Emo3.gif

המנהלת פה גם מדברת הרבה שטויות כדאי שתתחיל להתרגל..

למעלה