עצוב לי ...

עילית32

New member
../images/Emo7.gif עצוב לי ...

אני מרגישה בודדה. לא מכירה אתכם כמעט בכלל- אבל אולי אתם מכירים את התחושה הזו שתוקפת לפעמים, שהחברות הפתוחה והאמיתית והישראלית כל כך חסרה. ששיחות הנפש עם אמא או החברות הטובות הם פתאום כמו מים באמצע המדבר. נכון שיש בן זוג אוהב ותומך אבל גם עסוק ומתמודד בעצמו עם הקשיים. אני מרגישה שכאן (גרמניה) מה שאנשים מכנים "חברות" זה מה שאנו בארץ מכנים " ידידות או אפילו היכרות. קשה , ואפילו אי אפשר להגיע לשיחה אינטימית ואמיתית. הם כל כך פוחדים מאינטימיות ופתיחות- מלאים בהגנות כמו לובשים שיריון קוצני. בודד לי....

leon73

New member
תרשי לי לעודד אותך ..

זה לא משתפר !!!! לומדים לחיות עם זה. "המכניזם האנושי"- יש בדיחה קטנה עליהם(הגרמנים) - ביפן,הרובוטים מייצרים את סובארו,מזדה ,טויוטה... בגרמניה,הגרמנים מיצרים את מרצדס ,אאודי ב,מ,וו .... מצחיק אבל עצוב נסי קצת להנות מה"לבד"

sirpad

New member
מבין אותך ומרגיש כמעט כמוך

אני אמנם רק כחודש פה בדנמרק אבל כל מי שאני מכיר זה חברים או משפחה קרובה של החברה שלי. אני ישראלי שגדל בתנועת נוער ועשה צבא בנח"ל עם הבניגע שלי אני נושם תקשורת בין אנשים וכמה שיותר. כאן זה קצת קשה ומאוד מעיק.אבל יישר כח אני לפחות עוד אופטימי אני אלמד את המקומיים האלו חיבה ופתיחות מהי ;) איפה הימים בארץ שהייתי נוטש את שולחן החברה בפאב ומתיישב סתם בשולחן אחר ונתקע איתם לשיחה של שעתיים בלי להכיר אותם בכלל.

Gefen

New member
היי עילית ....כבר מהצהריים

ראיתי את ההודעה שלך ורציתי להתייחס אבל לא היה לי רגע להגיב. אז עכשיו אחרי שכולם פה ישנים הגיע זמן השקט שלי ואני יכולה בכיף להיות כאן.. ראשית.. אהבתי את הכנות. קבלת אצלי מיד בפתיחה 12 נקודות.. אז נכון שקשה למצוא תחליף לחברויות שהיו לנו בארץ.. אבל הבשורה הטובה היא שמתגברים על זה, עם הזמן זה פחות ופחות חסר, ומוצאים תחליפים (כמו עבודה שתעסיק אותך ושם גם תפגשי אולי אנשים נחמדים, או חברים וירטואלים שיכולים גם הם להיות מאוד אמיתיים). במקרה שלי, נתמזל מזלי להגיע לחו"ל מטעם החברה של בעלי, ששלחה הנה מספר משפחות ..מה שיצר מלכתחילה חברותא ואיפשר לי לדלג די בקלות על משוכת הבדידות.. אחרת אני יודעת שזה היה מאוד מאוד קשה לי ולכן אני יכולה בקלות להבין ולהזדהות איתך..אני יצור מאוד חברתי מטבעי ואם אין אנשים בסביבתי אני ככה קצת נובלת. אז אני מחזקת אותך ושולחת לך חיבוק וירטואלי
(רק בלי החיוך המטופש..לא מבינה למה בתפוז לא המציאו עוד חיבוק לא מחוייך...) ואם תהיי פה יותר בפורום אז גם תכירי אותנו טוב יותר.. ואולי זה גם יעזור במשהו..(לי זה עזר..לא יודעת איך הייתי שורדת בלי הפורום הזה והחברים הוירטואלים המאוד אמיתיים שיש לי מפה..) שתהיה לך יופי של שבת ורק שמח
גפן

עילית32

New member
ולך גפן...../images/Emo140.gif

תודה מיוחדת... דברייך גרמו לי לבכות- אבל זה גם הקל עליי.... תודה

judyr

New member
עילית... אני מבטיחה לך../images/Emo70.gif

במהלך השנה הזו אני אהיה בגרמניה מהלימודים אם תהיי ילדה טובה עד אז....
אנחו נפגש...... ותוכלי לספר לפורום על מעללי ג´ודי בגרמניה פחחחחח ואני בטוחה שיהיו

.m

New member
ואני שולחת ../images/Emo24.gif.

כי חיבוק שווה יותר ממילים... mai

edna10

New member
בהחלט מוכרת ההרגשה

אני גרה בצרפת כבר 14 שנה וכל הזמן יש את ההרגשת ניכור הזו מצד כולם. גם הישראלים שגרים פה נדבקו באותה המחלה בסופו של דבר מתרגלים ועושים כמותם. אני עדיין לא פגשתי פה חברים חברים כמו בישראל. האירופאיים - אולי בגלל המזג האויר - מאוד קרירים כל אחד נכנס הביתה סוגר את הדלת לא מכיר אף אחד. לעומת זאת הישראלים מאוד חברותיים אבל עד גבול מסויים. למזלי אני גרה במקום שיש בו מלא ישראלים, כשהולכים ברחוב שומעים את העברית כאילו אני בבית. אני מרגישה שמזלי שפר עלי בנושא זה. אני מקוה שעם הזמן גם לך.

עילית32

New member
תודה לכם !!!!!!!../images/Emo51.gif על ה ../images/Emo101.gif

אתם מקסימים!!! עכשיו לפחות אני יודעת שזו לא בעיה שלי אלא משהו שכולם חווים בחו"ל. הייתי זקוקה מאוד למילים החמות ולדעת שמישהו ( אפילו וירטואלי) אי שם בחוץ מבין על מה אני מדברת.. אולי באמת זה ישתפר או שפשוט אתרגל לזה. בכל מקרה- המון תודה על היחס..

nirav

New member
אפשר גם למצוא חברים בגרמניה

הי עילית גם אני מגרמיה דיסלדורף ויש לי די הרבה חברים גרמנים טורקים אפריקאים זה לוקח זמן אבל אני פשוט לא מסכים שהישראלים עמוקים יותר בחברותם בכל מקרה אם את מדברת טוב גרמנית כמו עיברית אנ בטוח שתמצאי חברה שונים כמבן אבל אנחנו לא בישראל לטובה ולרעה גיא דיסלדורף גרמניה

עילית32

New member
גרמנית כמו עברית??? חחחחחח../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

טוב אמרת- ***אם*** את מדברת טוב גרמנית כמו עברית..... למרות שאני במצב רוח דיכאוני המשפט הזה הצליח להצחיק אותי. לא, אני לא מדברת טוב גרמנית..לא , אני לא מצליחה לתפוס את השפה הזו,ולא גם אין ממש סיכוי שאי פעם אדבר אותה כמו עברית....אם הדרך היחידה שלי לעשות כאן חברים היא לדבר גרמנית שוטפת אז כנראה באמת אבדו סיכויי. למזלי אנשים רבים דוברים אנגלית- בעיקר הצעירים ברמה ממש טובה, הבעיות התקשורתיות אינן מפריעות כלל, מה שמפריע לי זה משהו אחר לגמרי. אני חייתי כאן בקומונה עם 6 גרמנים וראיתי את החברויות ביניהם גם- סליחה, אבל מה שאני קוראת לו חברות אמיתית וקרובה זה כנראה לא מה שאתה קורא לו חברות קרובה. זה לגיטימי שכל אחד תופס חברויות באופן אחר- וכנראה שאנחנו פשוט מגדירים חברות בצורה אחרת אבל ממגוון התגובות שקיבלתי כאן נוכחתי לדעת שרוב הישראלים בפורום מרגישים דומה. בכל מקרה התמזל מזלך וכשרונך לשפות טוב משלי... כל טוב.

judyr

New member
איש ליבי דיש... כפרה עליך../images/Emo70.gif../images/Emo23.gif../images/Emo70.gif

judyr

New member
איש = איח .... אני חושבת

אם נועם היה פה הוא היה מתקן אותי מייד

עילית32

New member
חחחח שיחקת אותה!! קבלי פרח ממני ../images/Emo141.gif

איכ דנקה דיר מיינה שווסטר !! אני מודה לך אחותי.... יאללה , מתי את בגרמניה?

judyr

New member
איש/ח וייס נישט פחחחחחח

כלומר.... כשאנחנו נהיה מספיק מקצועיים בשביל לתפקד כצוות תקשורת אז נהיה שם אבל אני מבטיחה להפגש ובכייף
אאופידיזיין

sirpad

New member
דנמרק דיי קרובה תקפצי לקפה

דנמרק דיי קרובה בכללי לגרמניה אמנם אני חי באי שילנד שזה האי שנפרד מאירופה ובו נמצאת קופנהאגן אבל אני יכול להביא תרמוס קפה לאמצע הדרך נשב באיזה צומת דרכים בג´טלנד הנתיים יישר כח וזה.

s.r.

New member
סירפד, אתה נשמע מסתורי....

ספר בגדול על עצמך, אם אתה מעוניין ?! אתה יכול גם לאי-מייל האישי שלי, אם לא נוח לך "להיחשף" בפורום.

judyr

New member
רגע../images/Emo70.gif מה ז´תומרת לא נוח להיחשף....

תתחיל לקלף את השכבות אני כבר הכנתי שתיה לכולם (דיאטה... אין אוכל
) וספר מי מה מו קדימה כולנו אוזן...

למעלה