מה עשיתי לא טוב?

טלולה1

New member
../images/Emo7.gifמה עשיתי לא טוב?

כשאני מכינה עוגה תמיד למעלה יש גבעה וסדקים הפעם החלטתי להקשיב לעצות שהיו כאן הורדתי מעט את החום ממה שאני תמיד מכינה כיסיתי בנייר כסף בחלק הראשון של האפייה והכנתי בטורבו יצאה אחלה השארתי תנור פתוח ואחרי חצי שעה פתאום אני רואה שכל האמצע שקע ממש נהייה בור. מה עשיתי לא בסדר?

net the jet

New member
זו ממש תעלומה בעני...אני יכולה

להכין את אותה העוגה, בדיוק באותה הצורה, אותו תנור....פעם היא תצא ישרה כמו עם פלס...ואחרי כמה פעמים פתאום תהיה גבעה באמצע...( בור עוד לא היה לי... ) ממש לא יודעת מה להגיד לך...מבאס !

נטעים

New member
עוד אפיה

אם האמצע שקע סימן שהעוגה לא היתה מספיק אפויה עוד 10 דקות לא היה מזיק

טלולה1

New member
יש סיכוי שאחזיר אותה עכשיו?

אז משהו ישתנה? היא יצאה מהתנור באחת וחצי לכסות אותה?

שירי ל

New member
אני נותנת לעוגה להתקרר איזה שעתיים

בתנור סגור. פשוט מכבה את התנור ולא נוגעת. שינוי הטמפרטורה החד בין התנור והחוץ עושים שמות בעוגה.

טלולה1

New member
הלכתי להוציא את הילדים מהגן

זה לוקח לי המון זמן ופחדתי להשאיר בתנור סגור שלא ישרף. להכניס אותה עכשיו יעזור? ואם כן מכוסה בנייר או לא? תודה

נטעים

New member
רעיון

לדעתי לא יעזור להכניס שוב רק ייבש את כל השאר הרעיון שלי הוא לרוקן את הפנים ולמלא בקרם טוב ואז להמשיך

שיר2525

New member
אם יש בליטה במרכז אז זה אומר שיש

יותר מדי קמח בעוגה. ואם יש סדקים כנ"ל.

טלולה1

New member
החלטתי להקריב את העוגה

לטובת הכלל מאחר ואני לא הראשונה והאחרונה שזה קורה לה. החזרתי אותה שוב לעשר דקות לתנור מכוסה בנייר כסף. דיווחים על גורלה בהמשך

gtali

New member
עוגה שנשארת בבית היא סיבה לחגיגה

אצל הילדים שלי... אז בורות, גבעות או כל תקלה מעצבנת כזו הופכת את העוגה לעוגת ביית... הילדים מקשטים ואחר כך אוכלים

שירי ל

New member
נו מילא, אם רק הילדים היו אוכלים...

אגב- מעוגה לא ישרה שקשה לעבוד איתה בשלמותה אפשר לקרוץ עוגה-שתיים אישיות ולקשט

שנהבית1

New member
תנסי את זה להבא

הי בתנור שלי ההוראות יצרן הן לאפות את העוגות בשלב השני מלמטה וזה מה שעשיתי המון זמן והעוגות...... עדיף לא היתי אופה כי בסופר היה יוצא טוב יותר החלטתי שאני מנסה לאפות באמצע התנור כלומר בשלב האמצעי ולמרבה ההפתעה זה עבד נהדר ועד היום אני אופה כך עוד כלל קטן שלמדתי במשך השנים הוא שאם הבלילה עוברת את גובה אמצע התבנית יש לאפות על חום של 160 מעלות ויותר זמן ואם פחות אז 180 מעלות בעיקר בעוגות בחושות דבר נוסף הוא שתמיד עדיף גבעה מבקעה כי אותה ניתן לישר ואז להפוך בהצלחה

bashsara

New member
לרוב זה קורה לי כשאני אופה בטורבו

באפיה רגילה אין לרוב רת הפיצוצים והבליטה

שגיגאיה

New member
גם לי זה כל הזמן קורה בעוגת המייפל

המעולה! קראתי בספר שזה מערבוב יתר.. אבל כל מי שאני מכירה שהכין עוגת מייפל זה קרה לו..

למעלה