היעדר מחזור-HELP

zazza

New member
../images/Emo41.gif

ד"ר תורג'מן מקבלת במרפאה האנדוקרינית באיכילוב. הטלפון שם 03-6973417

lllilach

New member
../images/Emo7.gifהיעדר מחזור-HELP

לפני כשנתיים הפסקתי לקחת גלולות דיאנה (לאחר 3 שנים של שימוש),ומאז אני לא מקבלת מחזור "בצורה טבעית". הייתי בביקור כל חודש בערך אצל רופא נשים, שהחליט שהסיבה לאי קבלת המחזור הינה תת משקל (1.65-משקל:46 ק"ג). עברו שנתיים והעליתי את משקלי ל- 50 ק"ג, ובביקורי האחרון אצל הרופא נשים הוא עדיין טען שהסיבה היא תת משקל, ואז בדרך אגב אמר: "יכול להיות שזה גם בגלל השחלות הפוליציסטיות" - ושתביני, במשך שנתיים הוא לא אמר לי על זה כלום!! (אני לא שמנה,לא עם שיעור יתר, ועם אקנה קלה ביותר,ולפי דעת הרופא, כל רמות ההורמונים שלי תקינים). השאלות: 1. האם ייתכן שפתאום לאחר שנתיים יש לי שחלות פוליציסטיות, בגלל שלא קיבלתי מחזור? 2. האם בגלל שעכשיו יש לי שחלות פולי' אני אשמין, אשעיר ואתחצ'קן??? 3. למה אני לא מקבלת מחזור? בבקשה עזרי לי,אני ממש מתוסכלת. תודה מראש על ההתייחסות והסבלנות.

zazza

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif יש לי שאלה

היום עשיתי את הבדיקה overnight dexamethason suppression test. האחות שדקרה אותי ראתה שכתוב לה בהפניה משהו עם "בטרי" שזה אומר לשים פרפר ולקחת דם כמה פעמים במרווחי זמן קבועים. בגלל שבסניף של מבשרת לא עושים את בדיקת ה"בטרי", היא לקחה לי קורטיזול רגיל בדקירה אחת. זה בסדר? (היא התקשרה לשאול את הרופא שלי אבל הוא לא היה). בנוסף, הייתי אמורה לעשות את הבדיקה ב-8 ובגלל עיקובים בסניף זה יצא רבע לתשע... זה לא קריטי נכון? (את הדקסמטזון לקחתי אתמול בלילה ב-11).

../images/Emo13.gifזה לא קריטי

זה צריך להיות בין 8 ל-9 כך שזה בסדר. אני לא יודעת למה היה כתוב battery, הכוונה הייתה לבדיקה בודדת. תעדכני אותי.

zazza

New member
הגיעו התוצאות

אם כך שללנו קושינג, ואני אבקש מהרופא מרשם לדיאנה, נכון? מתי לבוא לפגישת מעקב? (בינתיים קבעתי תור לתחילת אוגוסט).

zazza

New member
עוד דבר

היו חסרות תוצאות של הפרקציונתיה של ה-ks17 , ואני עדיין לא רואה אותן כאן (צירפתי את התוצאות מהאתר של מכבי). יש להן עדיין משמעות?

הן יגיעו

הי זזה (אגב, ניסיתי להכנס לאתר שלך, דווקא סקרן אותי מה הוא, אבל הוא בשיפוצים, אולי תגלי במה המדובר. כותבי מחזות, תסריטים מה??) אז באמת נראה שנשללה אפשרות של קושינג, האמת שלא הייתה כל כך סבירה על פי הקליניקה. אבל דווקא בגלל הסיפור הנפשי חששתי שלא תדכאי ושנצטרך להתמודד עם ההכרח של שלילה בדרך אחרת. מזל שכאן התנהגת למופת. אכן כן, כפי שסכמנו בהחלט אפשר להתחיל עם דיאן במחזור הקרוב, תבקשי זאת מרופא המשפחה שלך. לגבי ה-17KS, זה יהיה טוב אולי בתור סמן, אבל אני לא חושבת שזה ישנה את האבחנה. כך שהתשובה תגיע ותתוייק למעקב עתידי אולי, אבל היא לא תשנה את ההחלטה הטיפולית. אני מציעה שנתראה בעוד 3 חודשים. כדאי לחזור לקראת הביקור הבא על הבדיקות שהיו מגוברות נדמה לי שז היה הטסטוסטרון וה-bioavailable testosterone. תסתכלי בתוצאות שלך אם לא היה עוד משהו חוץ מהקורטיזול. אותו אין צורך למדוד שוב.

zazza

New member
../images/Emo93.gif דווקא עכשיו האתר עושה בעיות

אבל אני עדיין מתרגשת שניסית להכנס...
אני לא מהכותבים, יש לי שם בעיקר צילומים (צירפתי אחד) ודיגיטל ארט, עיבודים בפוטושופ וכו'. האמת שהם בכלל נראים לי כבר קצת ישנים, זה מה שהגשתי בתיק עבודות במבחני כניסה לבצלאל. שוב תודה על הכל, נתראה בעוד שלושה חודשים

P a n Z e r

New member
איזה אבסטראקט מרשים!!!!

zazza את צלמת (מקצועית/חובבנית) או משהו כי כדאי לך להציג את התמונה שלך בפורום "אומנות הצילום"

העדר מחזור

שלום לילך, לא אמרת בת כמה את. האם המחזור שלך לפני הדיאן היה תקין? אין לך תת משקל, אבל אולי יש לך הפרעת אכילה ללא תת משקל? בכל מקרה סיפור כמו שלך שווה בירור אנדוקריני מלא. הייתי מציעה לך לעבור לאנדוקרינולוג/ית לשלב הבירור. אם אחר כך באמת נשארת אבחנה כמו שחלה פוליציסטית או דומה לה, תוכלי לחזור לטיפול אצל רופא הנשים. יש נשים עם PCO רזות.

lllilach

New member
היעדר מחזור

אני בת 23, והמחזור שלי היה תקין לפני דיאנה. האם אני אשמין, ואתחצ'קן בעקבות השחלות הפולי'? תודה רבה על ההתייחסות.

זה מה זמטריד אותך?

זה מה שמטריד אותך? אין לך חצ'קונים, ואת נורא רזה, אבל לא מטריד אותך להבין למה אין לך מחזור ספונטאני 3 שנים? זה מה שצריך לברר. 3 שנים יש לך את הבעיה של חסר מחזור, נשארת רזה וללא חצ'קונים, אז זאת לא הבעיה הבולטת. למה יש לך העדר מחזור זו השאלה שצריך לענות עליה.

lllilach

New member
בעיה

היעדר המחזור יכול להיות בגלל השחלות הפולי'? הנושאים האלו מטרידים אותי בגלל שהרופא אמר לי שאם אני לא אקח גלולות אז בעוד 10 שנים אני אשמין, ויהיו לי את שאר תופעות הלוואי, ואי אפשר למנוע זאת ע"י פ"ג ותזונה נכונה.זה נכון? מעריכה את סבלנותך

למעלה