ביקור בחירונה

יפיקה

New member
../images/Emo7.gifביקור בחירונה

אולה, יו אסטובה אסטה סמנה אן אספניה, אי פואי אל מוזיאון ג'ודייאו אספניול יו נו סה מוי ביין מלדר אן אינגלס, אני עוברת לעברית - מאוד התאכזבתי כשלא ראיתי שום תרגום בעברית, כן היה בספרדית כמובן וכן היה קטאלאנית והיה באנגלית גרמנית וכו', אני לא מבינה למה לא בעברית, הרי זו המורשת שלנו, אני קוראת לכל מי שיש לו גישה לאנשי רשות הלאדינו לדאוג לכך ובכלל יש עוד מקומות שיש בהם אפילו תרגום בערבית, מה קורה עם הנציגים שלנו במדינה הזו, חייבת להיות יותר מעורבות שלנו בכלל ושל הרשות ללאדינו בפרט ובמיוחד במקומות שיש בהם את הנקודה היהודית. בנוסף ראיתי שם ספר גדול ומפואר על ההיסטוריה היהודית בספרד, כמובן כתוב בספרדית, שאלתי אם יש לו תרגום לעברית,קיבלתי את התשובה שזה מאוד קשה ואין להם את הכלים לכך, אני ממש לא מאמינה, וגם לזה אני קוראת לרשות ללאדינו לדאוג, לדעתי זה חייב להיות ספר חובה בכל בית . ועוד אני רוצה לספר על משהו מקומם - מעל הכניסה למוזיאון יש דירות או משרדים ושם על אחד החלונות מתנוסס דגל פלשתיני.

יפיקה

New member
הביקור בחירונה לא מעניין, אף אחד?;

כתבתי אתמול על הביקור במוזיאון היהודי בחירונה, מה לא מעניין אתכם, למה אתם לא מגיבים?

רותי ב.

New member
הרגע נכנסתי, ועוד לא הספקתי

לקרוא הכל. בטח עוד יקראו ויגיבו. פאסנסייה.

may55

New member
יפיקה קראתי

אני מחכה להסברים שלך לחוויות ואולי לתמונות חשבתי על שכתבת האם את חושבת שמוזיאון בספרד יכול להעינות לבקשה מישראל??? ולתרגם? בכל מקרה את יכולה בעצמך לפנות לרשות הלאדינו ולשאול אותם את השאלות כי לך פרטים מדוייקים ואכן חבל מאוד שיש תירגום לשפות אחרות ולא לעיברית

יפיקה

New member
ביקור בחירונה

למאי ולכל המעוניין ברגע שאוכל אצרף תמונות ולשאלתך אם במוזיאון בספרד יכולים להיענות,אני חושבת שכן, כון פרס ספואדה מונצ'ו אי כמובן כון פוליטקה.

Sarika

New member
יפיקה, מצטערת ההודעה נדחקה מהר

ולא הספקתי לקרוא. באמת חבל מאד שבמוזיאון יהודי אין הסברים בעברית, אינני בטוחה שהרשות לתרבות הלאדינו יכולה להכתיב למוזיאון בחירונה באיזה שפות לכתוב הסברים, אבל אפשר לנסות ולהעיר את תשומת ליבם. למיטב ידיעתי ישנם עוד מוזיאונים יהודיים ברחבי העולם שאין בהם הסברים בעברית. יפיקה קרידה, אפשר להבין את כאבך על היחס לנכסי היהדות בעולם, אבל יש גם דברים יפים ומרגשים, נשמח לקרוא עליהם.

יפיקה

New member
המוזיאון בחירונה

נכון אי אפשר להכתיב, אבל אפשר לדבר איתם ואפשר אולי ע"י תרומה נדיבה למוזיאון או להיות שותפים באיזו שהיא דרך,לגבי מוזיאונים אחרים בעולם- ידאגו להם אנשים הקשורים אליהם כמו שאנחנו קשורים למוזיאון בחירונה ודומיו.

אסטרלו

New member
אולי אף אחד חוץ ממך לא העלה

את הנקודה הכואבת הזו? אולי הם חושבים שממילא יוצאי ספרד יוכלו לקרוא בספרדית? לא נראה לי שלרשות הלאדינו יכולה להיות כזו השפעה, אבל אפשר לנסות. חוץ מזה ספרי לנו חוויות מהטיול ומה ראית עוד.

may55

New member
מצאתי מידע על המוזיאון בחירונה

בבקשה בקישור מוזיאון- יהודות חירונה

may55

New member
ועוד ממצאים מעניינים

הנה נמצאו ב'ירונה כתבי יד בעברית על חיים הקהילה ועוד

רותי ב.

New member
לא רק או דווקא לרשות ללאדינו -

אולי אפשר גם ישראל בספרד VELAZQUEZ 150/7 28002 MADRID [email protected] 34 -91-7829500 34 -91-7829555 או לשגרירות ספרד בישראל, שגרירות ספרד דניאל פריש 3, תל אביב טל: 03-6965210 פקס: 03-6965217 דואל: [email protected]

יפיקה

New member
לרותי ב.

תודה על הכתובות, מה שאני צריכה זה הכתובת של הרשות ללאדינו ויש לי עוד שאלה האם הרשות ללאדינו תומכת בפורום שלנו או יש איזשהוא קשר לפעילויות שמארגנים הסניפים השונים? תודה רבה אי אניו בואנו.

רותי ב.

New member
בבקשה

הטלפונים של הרשות ללאדינו, אם כי אני חושבת שזה באמת לא קשור אליהם 02-6235995 02-6243068 לשאלתך השניה - הרשות ללאדינו לא תומכת בשום צורה בפורום שלנו, ופה בפורום כל העבודה נעשית בהתנדבות. לא הבנתי את החלק האחרון של השאלה, לגבי פעילויות סניפים שונים. איזה סניפים?? לילה טובב

ביקרנו במוזיאום היהודי בחירונה לפני

שנתיים ואף כתבתי על הביקור בפורום. נכון שאין תירגום לעברית - אבל למה שנסתכל על מה שאין - עדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה - והמוזיאון מרשים ונמצא בעיר העתיקה ובאזור יפיפה וגם הרבה תיירים לא יהודים מגיעים אליו. בכלל העיר חירונה יפה ויש ברובע העתיק הרבה סממנים יהודיים, כמו מזוזות ושרידי מזוזות במשקופי הכניסות לקורטיז'ות, פגשתי בעיר גם בעל חנות ספרים שמכר יודאייקה וסיפר שהוא גם צאצא האנוסים וגם השם שלו הורה על העובדה. לדעתי ביקור חובה למי שמגיע לאזור.

למעלה