אני נורא לחוצה-מעבר לתיכון-כנסו!

Mr Invisibilety

New member
ו......

לאיזה בצפר אתה הולך ואיפה זה? אני להנדסאים זה החטיבה של האוניברסיטה בתל אביב (אוניברסיטת תל אביב.....)

rAmikube

New member
לא...לא בכיוון...

אני עולה ל-יא' בכלל... פשוט אין הרבה תיכונים שמתחילים ב-ט'...זה הכל

לא להילחץ !

התיכון הוא ממש שטויות ! לפחות כיתה י' ! למרות שלא עשיתי בכיתה י' כלום ולא השקעתי בשיט ולא הלכתי כמעט לבית ספר אני עושה כיום שוב את הכיתה הזאת ! ואני הולכת בהכי סבבה כי אני יודעת שזה שטיות ! ממש שטויות אם תשקיעו יהיה לכם ציונים סבבה ! הילדים היכ מופרעים בכיתה שלי יצאו עם 100 בבגרות במתמטיקה שאני גם ניגשתי אליה והיא נורא קלה ! חפיף ! התיכון הוא שטויות יש לכם יותר ממה לחשוב מכיתה יא או יב !

לימונדה

New member
אוקיי אז ככה.. ../images/Emo13.gif

אני יודעת שאני ממש לא קשורה לפורום אבל נכנסתי להודעה שלך דרך השער של תפוז, והחלטתי לתת לך הסבר לגבי הבגרויות כדי שאולי תירגעי קצת... אני דרך אגב, עולה לי"א. אז ככה: קודם כל, תנשמי עמוק. תיכון הוא בדיוק חטיבת ביניים, פשוט הרכב שונה של כתות. אני לומדת בבי"ס קיבוצי ככה שאצלנו זה שונה מאשר תיכונים שנמצאים בעיר, אבל יש לי חברות עירוניות ולכן אני יודעת בדיוק מה צריך להיות. כמוש את יודעת, בתיכון מחלקים את התלמידים לחמש\שלוש יח"ל מתמטיקה, וחמש\שלוש יח"ל אנגלית. זה פשוט אומר שתלמדי בכתה בקצב שלך, והחומר שתלמדי יהיה מותאם הרבה יותר ליכולות שלך. לגבי בגרויות: כדי שתהיה לך תעודת בגרות, את מוכרחה לעשות בגרויות במקצועות הבאים (שנקראים מקצועות חובה): אנגלית, מתמטיקה, ספרות, לשון, הסטוריה ותנ"ך. בנוסף, את צריכה לבחור שני מקצועות הרחבה (אצלנו זה נקרא מגמות) מתוך ההיצע שבית הספר נותן לך. בית הספר שלי עובד בשיטה שנקראת "שרשראות" כלומר- בסוף כתה ט' מחולקים לתלמידים דפים שעליהם מודפסים שניים או ארבעה טורים (עכשיו בית הספר שלי עבר לשיטה שבה חייבים ללמוד ארבעה מקצועות ב-י' כאשר שניים "מפילים" בי"א, כלומר לא עושים בהם בגרות, ומתוך כל הארבעה, שני מקצועות חייבים להיות לימודי מדע) כאשר כל טור כולל רשימת מקצועות. את צריכה לבחור מקצוע אחד שאת רוצה ללמוד מכל טור. הבחירה שעשית היא ממש לא סופית! לאורך כתה י' אפשר להחליף את המגמות, אבל ככל שתתמהמהי עם זה, ככה תצטרכי להשלים יותר חומר. מכל מקום, אם אני לא טועה, לפי הנחיות משרד החינוך, תעודת בגרות מלאה כוללת 28 יחידות לימוד (לצורך העניין אני אמחיש את זה בצורת נקודות: על כל מקצוע שאת לומדת ועושה בו בגרות, את מקבלת כך וכך נקודות. נניח: בהסטוריה עושים שלוש נקודות -שלוש יחידות-) בית הספר שלי מכריח לעשות 30 או 31 יחידות כדי לקבל תעודת בגרות. בכל אופן, לגבי הבגרויות עצמן: אני עשיתי את הבגרויות הראשונות שלי עם שיטת המיקוד (שאני לא יודעת אם מבוטלת כבר או לא)ובשיטה הזאת זה הולך ככה: בערך לפני חופש פסח יוצאים דפי מיקוד. בשפה פשוטה זה אומר, שאת מקבלת דף עם כל הנושאים שכן יכללו בבגרות, כלומר על מה בעצם את נבחנת. התפקיד של המורה הוא ללמד אותך את כל החומר הרלוונטי עד לבגרות עצמה. עכשיו לגבי המגן: מגן הוא ציון במקצוע שעליו את נבחנת, והתפקיד שלו זה לעזור לך במקרה שקיבלת ציון יותר נמוך מהמגן בבגרות (תיכף הכל יהיה מובן). המגן מורכב מ: הציון הסופי במקצוע ובחינת המתכונת. בחינת מתכונת היא בחינה שהמורה מרכיב, ותפקידה הוא לדמות את הבגרות (רק שעושים אתה בלי מחברות בחינה... אלה אותם שאלונים שמחלקים בבגרות פשוט עם שאלות שהמורה בחר). אם יש לך מורה טוב, לרוב שאלה אחת או יותר שהופיעו בבחינת המתכונת, יופיעו גם בבגרות. מכל מקום רצוי לשמור את הטופס של המתכונת ולהתכונן איתו מאוחר יותר. עכשיו: ציון המגן כמו שאמרתי מורכב משני הציונים הנ"ל. אני לא יודעת איך זה עובד בדיוק מבחינת אחוזים (כלומר כמה אחוזים שייכים לכל ציון). בכל אופן! מגן הוא הציון עליו "מגישים" אותך לבחינת הבגרות. נניח שציון המגן שלך הוא 85. עשית את הבגרות, וכעבור כמה זמן הסתבר שקיבלת בה 90. משרד החינוך עושה שיקלול בין המגן לציון הסופי, ובמקרה הזה זה יצא משהו כמו 87. קאפיש? עכשיו לגבי יחידות הלימוד ואיך הן מתחלקות לאורך השנים: זה מאוד תלוי במה שבית הספר שלך מחליט. לבתי הספר יש את זכות הבחירה של באילו מקצועות עושים בגרות ובאיזו שנה. בדרך כלל בכתה י' עושים בגרות בהסטוריה(אבל רק יחידה אחת מתוך השלוש) ובגרות בלשון (שתי יחידות מתוך שלוש, כאשר השלישית היא בכלל יחידת חיבור, כלומר צריך לכתוב חיבור... את היחידה הזו עושים בדרך כלל בי"ב). במקרה שלי בית הספר החליט שתלמידי שלוש יחידות מתמטיקה יעשו בגרות של יחידה אחת מתוך השלוש בכתה י', משמע בי"א ישארו להם רק שתי יחידות. בכתה י"א עושים בדרך כלל את הבגרויות הבאות:
מתמטיקה: תלמידי שלוש יחידות עושים שתיים או שלוש יחידות בהתאם להחלטת בית הספר. תלמידי ארבע יחידות עושים שלוש יחידות (אם אני לא טועה) ותלמידי חמש עושים... וואלה אני לא בטוחה כמה הם עושים
...אה, אוקיי ידיד שלי אמר לי שהם עושים שלוש בי"א.
הסטוריה: רוב בתי הספר עושים בי"א שתי יחידות הסטוריה. לשון: יש בתי ספר שמעבירים את הבגרות בלשון (להזכירך: שתי יחידות) לכתה י"א.
ספרות: בגרות של שתי יחידות. עכשיו, אם אני לא טועה יש בכתה י"א גם איזו בגרות של יחדה אחת בביולוגיה, אבל בגלל שלא הרחבתי ביולוגיה אני לא בטוחה. אצלנו בית הספר כנראה החליט שתלמידי חמש יח' אנגלית צריכים לעשות יחידה אחת בי"א... אבל שוב- כל בית ספר מחליט בעצמו על אילו מקצועות נבחנים ומתי... מה עוד??? הממממממממ אני די בטוחה שהחסרתי משהו... טוב לא משנה, נעבור לי"ב:
מתמטיקה: מה שנשאר אחרי י"א בהתאם למס' היחידות
אנגלית: כנ"ל
תנ"ך- או שלוש יחידות או שתיים (אני לא בטוחה)
מקצוע הרחבה א'
מקצוע הרחבה ב'
בגרות בחיבור- יחידה אחת לגבי השניים האחרונים: ככה זה בדרך כלל בכל אופן... עכשיו כמה טיפים מהלב: לפני כל בחינת בגרות (אצלנו גם לפני מתכונת) את מקבלת יום חופש. תישני טוב בלילה, אל תקומי מוקדם מדי. כשאת קמה- תתחילי ללמוד. תלמדי עד שעה סבירה של העבר (נניח שבע או שמונה) ולכי לישון מוקדם. בבוקר תאכלי ארוחת בוקר!!!! קחי איתך בקבוק מים, מסטיקים ונייר טואלט אל הבחינה. לגבי שוקולד: הדעות בעניין חלוקות. חלק חושבים שאפשר, וחלק טוענים שלא כדאי כי עד שאת כבר פותחת את העטיפה ואוכלת- זמן יקר מתבזבז, ובנוסף רמת הסוכר שלך קופצת לשמיים אבל צונחת מהר. פירות יבשים למשל, מומלץ לאכול כחצי שעה לפני הבחינה כי הם מתפרקים לאט וככה הסוכר משתחרר באופן קבוע במשך הבחינה. עכשיו לגבי לימודים לבחינה עצמה: כל אחד מוצא את הדרך שבה הכי כיף לו ללמוד. אצל חלק זה ביחד עם חברים, ואצל חלק זה פשוט להסתגר עם הספרים לכמה שעות טובות (כמוני). מכל מקום: תעשי לעצמך רשימת שאלות שאת חושבת שיש סבירות שישאלו אותך (תוציאי את השאלות מבחינות קודמות ומהספר... אה כן: תשמרי את כללללל הטפסים של המבחנים שהיו לך לאורך השנה, ורצוי לשמור גם את התשובות שלך כדי לראות איפה נקודות החולשה שלך) תסכמי לך על דף את החומר, ודברים שאת לא מבינה- תעברי עליהם שוב. אח"כ תעני על כלללל השאלות ותבדקי אם ענית נכון. אם לא- תשנני שוב את הנקודות שבהן נפלת ותעבדי על זה. לגבי לשון ומתמטיקה: טוב פה זה באמת עניין של תרגול... חשוב לתרגל והרבה, ומה שלא מבינים לשאול את המורה. וטיפ אחרון: אל תתחילי ללמוד ברגע האחרון. תעשי לעצמך תכנית עבודה ביחד עם רשימת הנושאים שעליהם את נבחנת, ותחליטי מה את לומדת בכל יום. מומלץ להתחיל לפחות שבוע וחצי לפני הבחינה, ואת היום האחרון להקדיש לשינון והבנה של כל מה שעוד לא נכנס. ועוד דבר קטן שמאוד עוזר לי: תקראי את הדפים המסוכמים לפני השינה, ובבוקר לפני שאת יוצאת. אל תקראי אותם בהיסטריה לפני הבגרות עצמה. תעשי לעצמך דף עם תאריכים חשובים ותשנני אותם. ועד כאן להפעם... (וואו יצא ארוך!!!!
) ב-ה-צ-ל-חה לך ומקווה שעזרתי לך איכשהו....

לימונדה

New member
אה ועוד שני דברים:

1. טיפ אחרון בהחלט: אחרי הבגרות עצמה תשמרי את הטופס ורק רוצה לומר לך, שלמרות שזה נשמע מורכב נורא, זה ממש ש-ט-ו-י-ו-ת!!!!!!!!!!!! ותאמיני לי, זה בא ממישהי שהפחד הכי גדול שלה היה הבגרויות! כולם עוברים את זה, ובדרך כלל בחינת המגן (או המתכונת) הרבה יותר קשה מהבגרות עצמה. אל הבגרות את מגיעה אחרי שלמדת כל-כך הרבה שאין מצבבבבבב שלא תדעי את החומר, וזה ממש קלי קלות. ודרך אגב: את כל מה שאני הסברתי, בית הספר שלך אמור להסביר לך ככה שאין מצב שלא תדעי לקראת מה את הולכת ומה קורה! הכי חשוב: תהני מהשנה הזאת!!!! זו שנה טיפה קשה בגלל המעבר, אבל אח"כ מגלים שזה ממש סבבה כי מתייחסים אלייך אחרת... בתור מישהי הרבה יותר בוגרת... ויש די הרבה שעורים חופשיים וזה ממש סבבה אחרי שמתרגלים! חוצמזה, הבגרויות הן רק בסוף השנה וזה באמת באמת באמת שטויות! אחרי שתעשי אחת כבר לא תיהיי לחוצה... באחריות!

את לא היחידה.. ואני אספר לך משהו...

גם אני ועוד רבים כמוך וכמוני לחוצים מהעליה לתיכון. למען האמת זה מזכיר לי לעלות לכיתה א' רק שזה הרבה אבל הרבה יותר קשה ויותר מורכב וכולם כבר לא ילדים קטנים שלא יודעים לכתוב ולקורא. בכל אופן אני מפחדת שאני לא יצא עם החברות שביקשתי או שאם אני יצא עם אחת מהם אז היא תהפוך להיות מגעילה , זה קרה לי בכיתה ז' ונתקעתי בכיתה מעפנית ש-ל-ו-ש שנים!!!!!! לא הסתדרתי עם אף אחד בעצם אולי עם שני בנות שהם היו הכי נחמדות והכי לא דו פרצופיות. היו איתי באותה כיתה בנות שלמדו איתי ביסודי ואני החשבתי אותם "כחברות טובות שלי" אבל הם היו ממש חראיות ואני גיליתי מי הם באמת ואף אחד לא שם לב לזה. מתתי לעבור לכיתה אחרת ששם היו לי את שלוש החברות הכי הכי טובות שלי ולא סתם חברות הם תמיד היו לצדי ואף פעם לא ריכלו עלי אבל מישהי מסוימת לא נתנה לי לעבור ונתקעתי בכיתה הזאת שלוש שנים וכל יום להיכנס לכיתה היה בשבילי עונש!!!! אני לא מאחלת את זה לאף אחד מה שקרה לי כי ממש אבל ממש סבלתי בכיתה הזאת. בכל מקרה אני מפחדת שמה שקרה לי יקרה לי שוב... חוץ מזה אני סופר בישנית אז קשה לי מאוד להכיר האנשים אבל עצם העליה לתיכוןגורמת לי לפתוח דף חדש שזה: להפסיק להתבייש ולהכיר האנשים וללמוד רציני. אני גם מפחדת מכשלון או מירידה בציונים זה מפחיד אותי בטירוף.. זהו זה... אתם מוזמנים לשלוח אלי תגובות לגבי מה שכתבתי. יאלה ביי

digirl

New member
אין לך מה לדאוג..

היי, אני בת 16 מגבעתיים ואני עולה לכיתה יא' השנה. תראי בקשר למה שכתבת, בהתחלה יהיה קשה, כי עד שתכירי את הילדים בכיתה שלך זה יקח כמה זמן, ותנסי יותר להתחבר איתם מאשר להיות כל הזמן עם החברות שלך מהיסודי או מהחטיבה, ותאמיני לי שבעוד חודש-חודשיים את מאוד תאהבי ת'תיכון, ואולי אפילו תשכחי מהחברות הקודמות שלך. ובקשר למתמטיקה כשדיברת על המורה-לא תמיד אוהבים את המורים שמקבלים, פשוט תלמדי ותקשיבי למה שהיא אומרת בלי שום קשר אליה. ובקשר לבגרויות-בשנה הראשונה לתיכון לא עושים בגרויות רק בשנה השנייה לתיכון, ואל תדאגי בקשר לבגרויות-אני עשיתי השנה בגרויות בהסטוריה ובלשון והיה מאוד קל-זה כמעט כמו כל מבחן רגיל-אומנם קצת יותר חומר אבל זה לא סוף העולם. בייייייי

טוב אז אני באתי לחטיבה

בכיתה ח'. זה חטיבה ותיכון ביחד. כל השיכבה כבר הייתה מגובשת ולנו הייתה כיתה של תלמידים חדשים. בכיתה לא היכרתי אף אחד חוץ מהחברה הכי טובה שלי, אבל בשיכבה היכרתי כמה בנים. ככה בכלליות גם אני נורא פחדתי כי לא בדיוק ידעתי לקראת מה אני הולכת, וזה גם היה העיר אחרת. אבל תוך כמה ימים צ'יק צ'אק היכרתי את כולם ואחרי חודש בכלל זכרתי את כל השמות והפרצופים. אל תידאגי. בסוף הכל מיסתדר. :)

a n g e l 16

New member
את לא היחידה!!!!!

אז ככה חוץ מזה שאני מתחילה ללמוד בבית ספר חדש הוא גם בעיר אחרת. אני אשקר אם אני אגיד לך שאני לא חוששת! אני רועדת מפחד! אבל אל תדאגי הכל יסתדר בסוף מקסימום לא תהיה אם כל החברות בכיתה אחת ביג דיל! עדיף מאשר בלי אף אחד. תגידי תודה שאת לא במצב יותר גרוע. אני בטוחה שאת תצליחי והכל יהיה טוב. בהצלחה

*superstar*

New member
זה לא סיפור.. אין לך מה לדאוג

בהתחלה קצת קשה להתחבר עם אנשים מחדש אבל אחרי חודש חודשיים זה כאילו היית איתם שנים!! מקסימום לא מתאים לך תמיד אפשר לעבור כיתה... בהצלחה!!!! *דיד*

רונקי

New member
אמאל'ה......

פאק מחר מבחן רמה במתמטיקה...
בעעע.... לולי אני עולה גם לתיכון ומפחדת כמוך. ממש הופכים לנו את כל הסדר, אחרי שהתרגלנו להכל,, והכיתה שלנו הייתה פי אלף יותר מהכיתה השנייה
טוב אני חייבת ללכת... אוף אם אני אכשל?
אעדכן מחר... לאב יו אול! טוליק

בעע,לי עושים דאווינים שאני לא מתאימ

מתאימה לכיתת אומנות!! מזאת אומרת? כעיקרון,לא התקבלתי לתיכון,ואז הגשתי ערעור,וכן קיבלו אותי-אך לכיתת אתג"ר. מה לי ולאתגר? אני רוצה אומנות!! אני כאמור אחת שחולה על זה,ולא על אומנות שבה מציירים על דף,אלא אני בכיוון יותר של עיצוב פנים/בגדים. אחרי וויכוחים סוערים,בכי מר,התחצפות עזה,והתחכמות ללא רבב.. היועצת המזויננת עדיין לא הגיעה להחלטה. כולם קיבלו את הכיתות,ורק אני נישארתי ללא כיתה! ביום ראשון אני שוב הולכת לבצפר לדבר עם היועצת,הסגנית מנהלת,והמנהלת..עם אמא והם כבר יקבלו החלטה. סמכו עליי,אני עוד יראה להם מהיכן הדג מחרבן.

whatever4

New member
אממ....

אני לא שייכת לפורום (כן, נו שער תפוז.....
) קודם כל תרגעי ותקחי נשימה עמוקה........ גם אני פחדתי פחד מוות מהתיכון (אני עולה לכיתה י"א) אבל אני רוצה להגיד לך שהתיכון ובמיוחד כיתה י' הם שטויות!!!!!! עצה שלי: תנצלי טוב-טוב את כיתה י' כי זאת כיתה מ-מ-ש קלה (אני לא יכולה לדבר בשם כל בתי הספר אבל אצל רוב בתי הספר כיתה י' היא כיתה ממש קלה). התיכון לפחות בכיתה י' דומה מאוד לחטיבה. אצלי התיכון היה אפילו קצת יותר קל כי בקושי היו לנו שיעורי בית לעומת החטיבה שהיה מלאאאא שיעורי בית. אני חושבת שהתיכון יותר קל ממה שחשבתי שהוא יהיה..... אני הייתי כמוך פחדתי מהמעבר ובעיקר מהלחץ. את יודעת, כשאומרים תיכון חושבים בית ספר קשה רציני עם לחץ ענקי של מבחנים ועבודות אבל זה ממש לא ככה. נכון שהבגרויות קצת מלחיצות אבל מתמודדים ומנסים להתייחס אליהם כמבחנים רגילים כי הם פחות או יותר כאלה. מהר מאוד מתרגלים לבית ספר ולמעבר. אני הסתגלתי די מהר לתיכון (נאמר מפי אחת שלפני המעבר לחטיבה כמעט הקיאה!) לא לדאוג!!!!!

fisherrr

New member
אני עולה לי"ב וברצוני לעזור לך

אז ככה אני עולה לי"ב, כלומר שנתיים מהחיים שלי כבר ביליתי בבגרויות, ובתיכון בכלל וכעת אני מגיעה לשנתי השלישית והאחרונה. אז ככה בקשר לשאלותיך:1. כיתה והילדים בה- אין לך מה להיות מבואסת מהילדים בכיתה, התיכון זה סדר שונה לגמרי מהסדר בחטיבה כבר אין חרים של הכיתה אלא יש חברי שכבה. כמו כן בטיולים השנתיים מותר ללכת אם איזה כיתה שרוצים- כמובן בתנאי שהרכזת שכבה מרשה. וככה תוכלי להיות עם החברות שלך הן בטיול והן לישון איתן. לי למשל רוב החברות שלי מהכיתה המקבילה ולא מהכיתה שלי(הערת שוליים). וגם אם את לא ממש מסמפטת אותם תמיד אפשר להיות צבועה איתם כדי שיהיה לך יותר נחמד, ואולי גם תגלי שהשטן הוא לא כזה נורא, ודווקא הילדים האלו הם ממש נחמדים והם לא בדיוק מה שחשבת עליהם. אף פעם אל תשפטי אדם לפני שאת מכירה אותו, עוד הערת שוליים שכזאת. 2. בגרויות- אין לך מה להילחץ מבגרויות, אולי השם הוא כזה מפוצץ אבל זה בסך הכל מבחן, כמו מבחנים שיש לך בביה"ס רק שהמבחנים האלו נבדקים ע"י מורים אחרים שלא מכירים אותך ולא יודעים מי את אלא רק את מספר תעודת הזהות שלך, אם את תלמידה שלומדת לא תהיה לך בעיה לעבור את המבחנים האלו. כמו כן לפני כל מבחן בגרות, יש מתכונת שזה כאילו"מיני בגרות" שהציון שלה ועוד הציון של שתי התעודות לחלק לשתיים , וזה הציון שמכונה (מגן) שלמעשה בא להגן עליך במבחן הבגרות שלך ולעלות לך את הציון. לעתים קורה מצב שבו לא לומדים כל השנה ויש מגן נמוך ולכן הציון מגן במקום"להגן " עליך "דופק" לך את הציון ולכן כדי לעבור את התיכון בהצלחה , ולקבל תעודת בגרות טובה יש רק שיטה אחת "תשבי על התחת" תלמדי ותראי שהכל יהיה טוב בהצלחה לך בתיכון ובכלל בחיים ממני fisherrr

love coco

New member
אני עולה לי"ב...

קודם כל.... כשאת מגיעה לחטיבה את נפרדת מכל החברים. אבל..מצד שני מגיעים עוד ה-ר-ב-ה חבר'ה בדיוק כמוך.שמרגישים אבודים. ותאמיני לי כל אחד מוצא את החברים שלו.אם הם לא מהכיתה שלך אז מכיתה אחרת... בקשר לבגרויות: במתמטיקה 5 יח"ל עושים (בד"כ) 3 בכיתה י"א ו-2 בי"ב,אלא אם כן הביצפר שלך החליט שתעשו הכל ביחד (אבל לא נראה לי..) ב-4 יח"ל אני לא יודעת איך זה הולך... אבל ב-3 זה או כל ה-3 בי"א או 1 ב-י' ו-2 בי"א....עד כמה שאני יודעת... תנ"ך,ספרות,אנגלית וכדו' זה בי"ב... לשון יחידה אחת בי"א ואחת בי"ב. כנ"ל היסטוריה (למרות שהחלוקה ליחידות שם היא ממש מסובכת). אממממממ אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשלוח אלי מסר או משהו.. ואני אשמח לעזור : )

Yulinda18

New member
ראיתי את ההודעה שלך ואומנם

סיימתי תיכון כבר לפני שנה אבל אולי אני אוכל לנסות לעזור לך... בעניין הלימודים לכל בית ספר יש את השגעונות שלו...בבית הספר שלי למשל עשינו את כל ה 3 יח"ל לימוד במתמטיקה באותה שנה ביא, אבל יש בתי ספר שמפרקים את זה לשנתיים. את הבחינה באנגלית חלק עושים ביא (דוברי אנגלית ואצלנו גם המצטיינים ב 5 יח"ל עשו)וחלק ביב, בהיסטוריה חלק מבתי הספר עושים חלק ב כיתה י וחלק שני ביא, ואחרים חלק ביא וחלק אחר ביב, ובדרך כלל רק תנ"ך, ספרות והבעה עושים ביב'. ואם את לחוצה ממתמטיקה אני רק יכולה לתת לך עיצה של מישהי שעד השנה של הבגרות בכיתה יא לא עברה מבחן אחד והיתה אמורה להיות היחידה בשיכבה שרצו לחלק לה את הבחינה לשנתיים (כן חשבו שאני לא אתמודד עם הליקויי למידה שלי עם כל החומר במתמטיקה בשנה) ובסוף שום דבר לא עמד בפני הרצון שלי ועברתי יפה על 70 את הבגרות במתמטיקה, ואם מתמטיקה זה לא השריטה שלך אל תקשיבי לאלה שאומרים לך שעם 3 יח"ל את לא יכולה להגיע לשום מקום- זה שטויות במיץ! אומנם לפקולטאות לרפואה או לטכניון את לא יכולה להתקבל עם 3 יח"ל במתמטיקה אבל בדרך כלל מי שלא אוהב מתמטיקה או שקשה לו במקצוע הזה לא רוצה להגיע לשם, כל דבר אחר פתוח בפנייך...על החששות שלך מהתחום החברתי אני לא ממש יכולה לתת לך עיצות כי אני די סבלתי מהכיתה שלי בתיכון אבל אני בהחלט מבינה ממה את מפחדת ותזכרי לגבי הכל שאת לא היחידה, רוב האנשים הם בדיוק כמוך גם אם הם אינם מודים בזה (יש לי אחות בגילך וגם היא מאד מפחדת מהמעבר הזה). ובקשר למה שאמרתי לך על הלימודים את בהחלט יכולה לסמוך עלי... אני פטורה משירות צבאי מטעמי בריאות ולפני שבוע וקצת סיימתי את הבחינה האחרונה שלי בשנה א של האוניברסיטה בגרמנית והיסטוריה ועוברת עוד חודש למשפטים והתקבלתי ללא פסיכומטרי ככה שאני בהחלט יודעת כשאני אומרת לך לא להילחץ ממתמטיקה:) ודרך אגב זה אמורה להיות התקופה הכי יפה בחיים שלך( ועם הצרות של אח"כ זה נכון רק שאת לא רואה את זה כרגע) ולא כדי לבזבז אותה על לחץ (קל לדבר וקשה לעשות) בהצלחה ואני בטוחה שהכל יסתדר לך יעל

נעמה ע.

New member
האמת היא שאני סיימתי תיכון עכשיו,

ועדיין אין לי מושג איך בדיוק הולך כל העסק של הבגרויות
. כלומר, אין הרבה מה לדעת, כל שנה את תדעי מה הבגרויות שלך השנה, וכמה יחידות את עושה בכל מקצוע באותה שנה. לגבי מתמטיקה, זה משתנה מבי"ס לבי"ס. יש כאלה שעושים 3 מתוך ה-4 יחידות בי"א, ועוד יחידה בי"ב, יש כאלה שעושים את כל ה-4 בי"ב.. הבגרויות זה בעצם מבחנים רגילים, רק שהם מודפסים על טופס כזה של משרד החינוך ועושים מזה המון טררם. זהו.. בעיקרון יש לך ציון מגן, שאיתו את ניגשת לבגרות. ציון המגן מורכב מתוצאות המבחנים שהמורה ערך במהלך השנה, התנהגות, שיעורי בית, עבודות, ומבחן ה"מתכונת"- שזה בעצם המבחן המסכם האחרון לפני הבגרות (יש כאלה שמכנים אותו "מגן"). הציון הסופי שלך באותו מקצוע מורכב מ-50% ציון המגן ו-50% ציון הבגרות. אין יותר מה לדעת.. פשוט תתחילי ותראי שאת כבר משתלבת בכל העסק ומתחילה לדבר במושגים של גדולים
. --- תגידו, מישו יודע מתי אמורות להגיע תעודות הבגרות, בשנה שאחרי י"ב? הן מגיעות הביתה בדואר?

מנסיוני אני אגיד לך כמה דברים:

בשנה שעברה עליתי לכיתה י' בבית ספר חדש, גם לי היו בדיוק את אותם החששות שיש לך. כשהגעתי לביצפר דווקא היה לי יותר קל- הכרתי הרבה אנשים חדשים, וגם מבחינה לימודית-כיתה י' הייתה ממש קייטנה עבורי. הבגרויות כמובן הלחיצו כי אף פעם לא עשיתי בגרות, אבל הסתדרתי עם זה.. זה תלוי על איזה מורים את נופלת- יש מורים סבבה שעוזרים לך ויש כאלה שלא מעניין אותם כלום. השנה נתקלתי בשני הסוגים של המורים האלה, ועוד במקצועות שהיו לי בגרויות בהם באותה שנה. זה טבעי שיש חששות אבל זה יעבור לך! ואם את לא תסתדרי עם האנשים שאיתם שובצת בכיתה תמיד תוכלי לדבר עם היועצת/רכזת/מחנכת ולבקש שיעבירו אותך כיתה או משהו... שיהיה לך בהצלחה!

GoldenAngel

New member
../images/Emo118.gifקודם כל תרגעי

היי! אני סיימתי י"ב בשנה שעברה ,ואני רוצה לומר לך שאין לך ממה לפחוד. יש הרבה דגים בים ויש גם כיתות אחרות. לי למשל היו חברים מהכיתה מקבילה. לא אהבתי את הכיתה שלי כי היו שם אנשים נוראיים, אבל מצאתי אנשים ממש נחמדים בכיתה אחרת. המעבר מבחינת הציונים היה קשה בשבילי כי אחרי הכל זו קפיצת מדרגה די גבוהה מהחטיבה, אבל מתרגלים לזה (אני מבטיחה לך, ויש לי ממוצע בגרויות מעל 100, אז תאמיני לי) בקשר לבגרויות ששאלת אז ככה: בכל מקצוע נלמד בבית הספר אפשר לעשות בגרות. כשאת חייבת 16 יחידות במקצועות מסויימים (מתמטיקה, לשון, אנגלית, היטוריה, ספרות , תנך) אחרת לא תקבלי תעודה. אם את גרועה באחד מהמקצועות האלה, לא נורא, ציון עובר ייתן לך את התעודה הנכספת. בכל בית ספר את ניגשת למספר מקצועות ולמספר יחידות שונה בכל מקצוע, כל בית ספר בוחר לעצמו. יחידה היא בעצם מבחן על חומר מסויים (מספר נושאים) והדרגת קושי גוברת כל יחידה שאת עולה, שהמקסימום בד"כ הוא 5. בתחילת שנה יסבירו לך הכל והקצב ייראה קצת יותר מדי מהיר, אבל אני מאמינה שתקלטי את זה ותעלי על הגל. יש לך המון אפשרויות, אז תרגעי ותזרמי בהצלחה!!! GoldenAngel

LuLiLoPiLaTo1

New member
המוןןןןן המוןןןןןןן תודה כולם! כנסו

כתבתי מלאןןןן אבל זה נמחק
בכל מקרה רציתי להגיד לכם המון תןודה על התגובות לא ציפית לכל כך הרבה ורק הרגע גילית שזה מפורסם בעשר של תפוז
תודה רבה לכל מי שהקדיש זמן להגיב,להסביר תודה על ההסברים המאוד מובנים שהרגיעו אותי באמת ולכל התגובות החיוביות!!! אני ממש מעריכה את זה
אני מקווה שבשנה הבאה כשאני אעלה לי"א אני אעודד אחרים ואסביר להם כמה שזה לא נורא לא כל כך קשה ומסתדים עם זה
אני רוצה לאחל לכולכם שנת לימודים מוצלחת ,וטובה ולכל אלה שכבר סיימו תיכון המון הצלחה בהמשך הדרך
אני אשמח לקבל עוד תגובות
ושוב תודההההההההה

למעלה