אכזבה

s h a n y 2

New member
../images/Emo7.gifאכזבה

החברים שלי במילה אחת....א כ ז ב ה ! ! ! מצד אחד הם באים ואומרים לי : "לא רואים אותך,את כל הזמן בעבודה" וכשמגיע הסופשבוע ואני אומרת להם בואו נצא אז הם אומרים לי "עזבי אין לנו כוח" אז הצאתי להם להפגש בבית של מישהו "עזבי אין לנו חשק לצאת מהבית"- אז פעם הבאה אל תגידו שאתם לא רואים אותי מספיק-כי זה מבחירה שלכם! מצד אחד הם אומרים לי "צאי מהבאסה/תפסיקי לחשוב על י' (חבר לשעבר) ותצאי למסיבות וכאלה", וכשאנחנו יכולים לצאת ואני אומרת להם יאללה בואו נלך פתאום "מה מסיבה?עכשיו?היום...אין לנו כוח אולי נפגש לראות סרט" וכמו המצויין למעלה בסופו של דבר הם מחליטים שאין להם כוח לכלום.. קיצר אני כן בבאסה!אני יושבת בבית כמו איזה זקנה מרגישה כאילו החיים שלי עוברים בלי לנצל אותם, והכי אני מאוכזבת מהחברים שלי שכל הזמן סותרים את עצמם!
פשוט נמאס! ובנימה אופטימית זו...שבת שלום... תאמת אני באמת בד"כ אופטימית לאללה, פשוט הייתי חייבת לפרוק עצבים...עמכם הסליחה

proshuto

New member
מס שפתיים ותו לא

הי שני, לא חשוב מה שהם אומרים - חשוב מה שהם עושים. ואם הם לא יוצאים איתך זה אומר שלא התכוונו למה שאמרו. את רואה שזה לא עובד איתם, אז מה את ממשיכה באותו כיוון? אולי הם חברים מתאימים לתחומים אחרים, אבל לקטע של היציאות את צריכה למצוא לך חברים חדשים. תנסי גם לשחרר את הכעס על חברייך. כל כעס ואכזבה בהכרח נובעים מציפייה. אל תצפי מהם לזה. הם לא מסוגלים. הם נותנים כל מה שהם יכולים בנסיבות אלה (למה שלא ייתנו יותר אם הם יכולים? פשוט לא יכולים).

מוסווית

New member
מה ז"א לא יכול? יש לא רוצה?!

עדיין מנסה להבין מה זה לא יכול.. קפצתי לביקור כנראה חד פעמי פה (וראשון). גם אני נתקלת לא פעם מחבר קרוב שאומר לי פעם בחודש, לא יכול, עושה מה שיכול. ומה שלא יכול - לא עושה". מה זה צריך להיות? מה אני אמורה להבין מזה? - מרגישה שהוא כאילו שולט בי ומסנן אותי. מתי שמתאים לו סבבה, מתי שלא אז לא. מישהו מוכן להסביר לי את העניין החדש הזה שעדיין לא נתקלתי בו עד כה?!

proshuto

New member
עניין של נקודת מבט

הי מוסווית, כשאנו נתקלים בארוע חיצוני (בדוגמה שלך ה-"לא יכול" של החבר) אנו יכולים לבחור את התגובה שלנו, ובפרט את ההרגשה או התייחסות לאותו ארוע. (כן, אני טעון שגם את ההרגשות אנו בוחרים). למה לדעתך הוא אמר לך לא יכול? את חושבת שהוא יכול ורק מתעצל? אולי יש לו סיבה מוצדקת? עוד דרך שבד"כ עוזרת היא להחליף תפקידים ולבחון האם יש פעמים בהן את אומרת "לא יכולה" לחברים. האם את רוצה שגם הם יתאכזבו מזה או שיבינו? לגב הרגשתך שהוא שולט בך - את מרגישה כך רק בגלל שאיפשרת לו לשלוט בך. את כאילו הפקדת בידיו כח לשלוט על הרגשתך. עכשיו השאלה, למה?

תגובה

אם אינכם מצליחים להפגש השתדלי לשמור היטב על קשר טלפוני, ותנצלו כל הזדמנות שתוכלו להפגש. עדיף קשר רחוק משום קשר. כדאי גם שתדוני אתם איך כדאי לפתור את הבעיה שלא מצליחים להפגש, אולי יהיו להם רעיונות.

למעלה