אכזבה וחשד

נאוהג

New member
../images/Emo7.gif אכזבה וחשד

בסיור ביד ושם סיפר לנו ד"ר גבי בר שקד כי היה מו"מ לרכישת רישומים אישיים של הצבא ההונגרי שלא יצא בסוף לפועל על רקע כספי. לפיכך החלטתי לפנות אליהם לספר את סיפורו של LAJOS GESMAY הדוד שלי , אחי אימי , שהיה בפלוגות עבודה בחזית הרוסית , נשבה ע"י הרוסים , נראה בשבי פצוע ע"י דודי השני ואנשים נוספים ,הופרד מהם על רקע פציעתו ומאז נעלמו עיקבותיו. כמובן שמשפחה מניחה שהוא לא שרד את הפציעה בתנאים הקשים הללו וכך אימי מלאה עליו דף עד. פניתי ובקשתי את כל המידע שיש להם ( בדואר רגיל באנגלית ) ציינתי כל מה שאני יודעת כולל שם ההורים , מקום לידה ותאריך לידה , היום קבלתי תשובה באנגלית לדוא"ל שלי ויש לי הרגשה שלא מספרים לי הכל . התשובה אמרה כדלקמן: לצערנו אין לנו כל רישום על דודך LAJOS GESMAY . הוא לא רשום ברשימת האבדות של הצבא. התיקים והמסמכים של שירות העבודה הושמדו בסוף מלחמת העולם השניה. מה שקיים במסד הנתונים הוא כי אימו ( וכאן מופיע שם+ תאריך לידה מדויק) נפטרה בתאריך 9.5.1945 ב- Hillensleben. החשד שלי התעורר כאשר קראתי את המשפט האחרון:
למה ארכיון הצבא שומר מידע על סבתי? היא לא הייתה חיילת?
סבתי נפטרה במחנה שאליו הועברו היא , אימי ודודי לאחר השחרור ע"י הצבא המשחרר ( הצבא הרוסי ) , למה המידע הזה הגיע לארכיון הצבא? השאלה המרכזית היא איך ממשיכים מפה
למשהו יש רעיונות

masorti

New member
שים לב מה מצאתי...

אתר תורכי 1:
CALIFORNIA ENTERPRISES INTERNATIONAL İlgili Kişi: Dr. LAJOS GESMAY Adres: 2114 Valko, Doak u. 27 HUNGARY Tel:28-484-310​
אתר תורכי 2:
CALIFORNIA ENTERPRISES INTERNATIONAL lgili Ki‏i :LAJOS GESMAY Adres :2114 VALKO, DEAK U.27 Telefon :36-28-484310 Fax :36-28-484310​
לפי הקידומת של העיר, מדובר במקום בשם Godollo בהונגריה. הנה תיאור קצר על העיר. אולי זה קשור לדודך ואולי לא. אבל זה יותר טוב מכלום.

נאוהג

New member
../images/Emo51.gifאוי זה סיפור פיקנטי...

אם למישהו יש זמן: ל- LAJOS GESMAY הסבא רבא שלי (1842-1913) ואשתו הראשונה SARA FELDMAYER היו 3 ילדים. האמצעי שבהם VILMOS שאת חוזה הנישואין שלו עם ROZA QUITNER מצאתי בארכיון העיר בודפשט היו 5 בנות ובן. הבן LAJOS GESMAY כנראה על שם הסב , נפטר בצעירותו ממחלה 1916-1943. לבן הנ"ל הייתה "חברה" או "ידועה בציבור " לא יהודיה והיה לו בן, היא בקשה שהילד ישא את השם GESMAY וקבלה אישור על כך מהמשפחה. הילד נקרא LAJOS GESMAY ( אמא שלי אומרת שהוא היה פעם בביקור בישראל אצל דודתו , אני לא זוכרת את הארוע) . הבן הזה היגר לארה"ב לקליפורניה, ושהה שם תקופה. אחת הנינות של VILMOS שחיה היום בהונגריה אמרה לי בזו הלשון: " אל תבקשי ממני לדבר איתו בשבילך...". מה שהיא ידעה לספר הוא שLAJOS הנ"ל החליף מספר בנות זוג , למשל קבלתי רישומי לידה מקליפורניה של שני ילדים בשם GESMAY: ילדה ( שאיתרתי אותה ) וילד שמות האמהות לפני הנישואין היו שונים
כלומר מדובר בשתי שנים שונות למרות יש בקושי הפרש של 5 שנים בין שני הילדים . כנראה שיש עוד ילדים איך נקרא הילד שנולד בקליפורניה
LAJOS כמובן
זה ממש מעניין מפני שמהגרים , לכל הפחות כך אני יודעת , מתאמצים להסתדר לפחות בסביבתם החדשה אם לא להטמע בה כליל. ההבדל בין ההגיה ההונגרית של האותיות הלטיניות וההגיה האנגלוסקסית הוא ממש משמעותי, כך שלקרוא לילד הנולד בארה"ב LAJOS GESMAY ולשמור על צורת הכתיבה , מאד מפתיע . אז זה הסיפור של הכתובת הזאת ......

עדנה4

New member
WOW מי צריך בלשים והרפתקאות?

הכל יש כאן בפורום. רק לחפש. ונאוה גם מצאה! איזה סיפור!

אותה תגובה

גם אני פניתי אליהם עם פרטים מלאים בנוגע לאבי, קיבלתי מהם תשובה שאין להם רישומים הנוגעים לאבי. אלי

עב

New member
אין תמריצים

להונגרים אין תמריצים להודות באבידות ואולי הם חוששים עדיין מתביעות. קרובתי פנתה אליהם לפני כ - 16 שנים בבקשת מידע ונענתה כך. היום המידע על אחיה מפורסם באתר האינטרנט והיא באמת תובעת אותם... יכול להיות שעוד כמה שנים הם "ייזכרו" כמו במקרה שלנו.

nuf

New member
חיפושיך אחר פרטים נוספים.....

שמעתי שאפשר לקבל פרטים אודות יהדות אירופה מ"המורמונים" (mormons) הם כפי ששמעתי אספו את כל הניירת אודות יהדות אירופה לאחר מלחמת העולם, ויש ברשותם בארכיון הכל מאורגן, תנסי לבדוק .... הלואי ועזרתי...בהצלחה

למעלה