אז ככה...
תראי... לא פשוט. בטח שלא במדינה ישראל, אפילו שמדובר במאה ה-21, שנת 2007. מה עוזרת לנו כל הטכנולוגיה הזאת? כל הגלובליזציה הזאת? כל הקידמה, אם עדיין אנשים ירימו חתכת גבה כשיהודית יוצאת עם דרוזי. אני לא מאשים את אמא שלך בגזענות. אני לא חושב שמדובר בשאלה של שמרנות או לא שמרנות. בעולם הזה, הזוגיות שלכם היא דבר חריג, וכמו כל דבר חריג, רוב הסיכויים שהוא ייצור אנטי סביבו דבר ראשון. כנ"ל את והוא, אתיופי ורוסיה למשל, ערבית וישראלי, דתי וחילונית וכן הלאה. לפחות תזדהי עם רומאו ויוליה, כמובן ללא הסוף הטרגי. אז מה אפשר לעשות? ללא ספק זה מורכב. אבל מתישהוא תגיע הבחירה הזאת, בין המשפחה לבין האהבה. זאת בחירה אכזרית. תנסי למנוע אותה מלהגיע. למשל, מה אבא שלך חושב על זה? אולי אפשר איכשהוא להביא אותו הביתה, עם כל הבעייתיות? אולי את יכולה לנסות שוב לדבר עם אמא שלך? להסביר לה שאת אוהבת אותו, ושדרוזי זה לא מה שהיא חושבת. מצד שני, הבחור שלך צריך להבין לאן הוא נכנס. אני לא מכיר מספיק את החברה הדרוזית כדי לדעת מה ההשלכות של הקשר שלו איתך לגביו, אבל חשוב להסביר לו את הדת היהודית. מהתאור שלך הוא נראה כבחור שמבין עניין. תסבירי לו למה אמא שלך מתנגדת לכך... (ההנחה שלי היא מהדעה הקדומה, או באמת, מהמגבלות שהדת שמה על קשר שכזה). אם הוא יהיה מודע לכך, זה כבר משהו שיעזור לשניכם. למשל, במידה וזה ממש יתפתח? הוא מודע לזה שאולי הוא יצטרך להתגייר? זאת סוגיה חשובה. למרות שביננו, כבר אין צורך ממשי לכך בעידן החתונות האזרחיות למינהן. את לאן את מוכנה ללכת איתו? זה הקשר הראשון הרציני שלך? אני לא יזיין לך בשכל יותר מדי. אני אגיד רק דבר אחד. שאם את באמת, אבל באמת יודעת שאת אוהבת אותו. מניחה שזה משהו מאד רציני. שאת רוצה לבלות איתו את חייך, לטוב ולרע, אם זה כך, אני אגיד לך ללכת אחרי הלב שלך ולהישאר איתו. אם לא, או אם את לא בטוחה, כדאי שתחשבי שוב על ההשלכות, משפחה זה דבר חשוב. אני מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מדי. בנתיים, תהיי חזקה. הכל לטובה אחרי הכל. ותעדכני כמובן.