אוףףףףףףףףףףף

g u r a

New member
../images/Emo7.gifאוףףףףףףףףףףף

חייבת לשחרר קיטור......... אוףףףףףףףף!! הילדה שלי(בת 5 וחצי) משגעת מטריפה מעצבנת מרגיזה א ו ת נ ו אני יודעת שזה לא הפורום הנכון אבל אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ. מה שלא עושים, נותנים לא משנה איך מדברים איתה היא בשלה!! ואין לי כוח יותר!! היינו בשיחה אצל פסיכולוג בשבוע שעבר.. אבל בינתיים -אנחנו לבד במערכה ואני מרגישה שאני קורסת. (מה שעוד יותר קשה- זה להרגיע את האיש העל הפתיל הקצר..) יש לי עוד הרבה מה לספר עליה.. אבל העיקר ששחררתי קצת ותודה על ההקשבה.

תנשמי עמוק

אמנם לי יש ילדה קטנה יותר, אבל אני מבינה את המסירות וההשקעה שיש והרבה. לפעמים צריך לעצור רגע ולחשוב ולהבין שהיא רק ילדה קטנה שלא כל כך מבינה. ניסיתם לשוחח איתה, להתייעץ עם מומחה?

g u r a

New member
חוץ ממנה

יש לי עוד שניים שיהיו בריאים. בן בכור בן 7 ותינוק בן שנה ו-3 חודשים. וכן- היינו בשבוע שעבר בשיחה ראשונה מתוך חמש אצל פסיכולוג של הגן- כי גם בגן יש בעיות התנהגות לפעמים.

מה קורה פה היום? ../images/Emo10.gif

כולם עצובים, כולם מותשים וכולם שחוקים (כולל אני אבל זה סיפור אחר). אני מאוד יכולה להבין אותך כי יש לי ילד בדיוק באותו הגיל ועם טמפרמנט לא קל. ועם זאת אנחנו רואים שהדרך שלנו איתו נושאת תוצאות ויש שיפור מתמיד. אז מה אנחנו עושים? 1. מציבים חזית אחידה ויציבה. הכללים ברורים וברור שאבא ואמא באותה דעה. אין את ההורה הרך וההורה הקשוח. 2. מצד שני אם יש כאסח עם הורה אחד, ההורה השני משמש כמתווך ומפשר. הוא לא סותר את דברי ההורה הראשון אלא מסביר ומרגיע וככה מגיעים בד"כ לתוצאה אתה רצה ההורה הראשון. 3. מציבים גבולות ברורים ועקביים. בכי והיסטריה לא משיגים כלום. הידברות כן. וגבולות בכל דבר - כמה רואים טלביזיה/כמה ממתקים ביום/מתי מתקלחים וכו'. המסגרת והגבולות מאוד עוזרים לילדים עם טמפרמנט להתמודד עם המצב. 4. נותנים המון אהבה ומגע אוהב. חוזרים כל הזמן על המנטרה "גם כשאני כועס עליך אני אוהב אותך".
תחזיקי מעמד.

g u r a

New member
../images/Emo51.gifקאסי

1. החזית תמיד אחידה "בעת מלחמה" (בימים כתיקונם אני בדרך כלל הרעה/קשוחה האיש בעייתי..הוא כועס-ומחייך) 2.הגבולות בבית מאוד ברורים וקבועים. היא יודעת אותם בעל פה.. הבעיה היא באופיה- היא לוחמת/מורדת/ מנסה לפרוץ גבולות כל הזמן. יודעת מה מרגיז ומעצבן- וזה הנשק שלה. 3. אהבה, חיבוק בעייתי.. אנחנו נמצאים כרגע במעין "אנטי" וקשה לנו עם זה. איך אפשר להתקרב לילדה מרגיזה/מציקה ??. וכן- כל הזמן אומרים לה "אוהבים אותך גם כשאת כועסת/מתנהגת לא יפה. וגם- כשאת כועסת את לא יפה... מה שמזכיר לי שהיא הסתפרה היום ממש קצר..אף פעם לא עשינו זאת לפני. היא היתה כל כך מרוצה.חזרנו הביתה,רצתה ארטיק וקיבלה,רצתה לרדת לגינה - וירדה..ואז התחילה מלחמה בקשר לארוחת הערב...אחרי מלחמה בסוף אכלה..אבל זו לא הבעיה. היא פשוט נכנסת ל"פלונטר" ולא יודעת איך לצאת ממנו. לא הצלחנו עד היום (בשום דרך)להשיג שביתת נשק!!וזה מה שכואב לי

maybesure

New member
../images/Emo24.gif

בוקר אור גורה, קראתי את ההתנהלות מול הבת, ואף שלא חוויתי את זאת עם ילדי-עבדתי שנים לא מעטות עם ילדים רכים. לפעמים ילד נולד עם טמפרמנט או מאפיינים שלא תואמים את אלו של הוריו. כאשר נולד לנו ילד-אנו מצפים שיהיה מושלם ומנסים לשם כך לתחום אותו לתוך איזו תבנית של כללים/הרגלים/חוקים שלתוכה אנו רוצים לצקת אותו. לא תמיד זה תואם את אופיו של הילד. חיבוק תמיד מבורך-אבל ברור לי שלא תמיד נוח לעשות זאת-במיוחד כאשר הכעסים גואים. מה שתפס אותי הכי הרבה: המלחמה של ארוחת הערב. השאלה היא אם בכלל ראוי להלחם? הרעב הוא משהו ששייך לה לא לכם. זה לא אומר שמותר לה לבוא ולבקש לאכול בחצות, אך בהחלט ניתן לסמן לה על שעון קיר עד איזו שעה היא יכולה להחליט לאכול (לתת לה טווח זמן כאילו "להחליט" לבד) וזה מהסיבה שהיא מהילדים שהחלטות אישיות חשובות להם ביותר. ואם, נניח, היא תפספס את השעה, ניתן לה להזכיר לה כמה דקות קודם. ואם בכל זאת יש התעקשות-אז לא צריך. לא יקרה לה כלום בלי ארוחה פעם ב... יקרה רק דבר אחד: היא תבין שכדאי לחיות בטווחים שהתרתם לה. מתארת לי שהייתם בסדנאות הורות. אחד הכללים הכי מרשימים של שיטת אדלר: ילד עושה רק מה שמשתלם לו. אם היא תשאר רעבה פעם פעמיים, היא תבין שאתם איתנים בדעתכם. זה לא אומר חלילה להרעיב בכוונה. זה אומר לאפשר לה אופציית בחירה עד שעה מסויימת. מובן שזה יכול לפעול רק לגבי אוכל, ולא לגבי מקלחת, נניח. אתם יכולים לעזור לה לא להכנס לפלונטר, ואם כבר נכנסה אליו (אני מבינה ש"פלונטר" הוא התעקשות כלשהי), אתם יכולים לתת לה את הכלים לצאת ממנו, לאט ובלי איומים. הכל צריך להיאמר במתינות, ויחד עם זה לתת לה לקחת אחריות במקצת על ההתנהלות היא תרגיש טוב עם זה, ואתם אולי תהיו קצת יותר רגועים ומרוצים. ועוד נקודה שעולה בסדנאות הורות בכלל: לשבח, לשבח לשבח!!! לראות מה הילד עושה שכן משביע את רצונכם ולחזק בדיוק בנקודות האלו. להפחית את מינון ה "לא" ("לא מרוצה" "לא יפה" ) וכו' לפנות אליה "את יפה/מתוקה/נעימה/כשאינך כועסת". כל דרך החינוך וגידול הילדים היא התנסויות שונות. לא בטוחה שהועלתי, אתם בטח מקבלים המון עצות, אבל תמיד טוב לשמוע עוד, וליישם מה שמתאים. אם יש הרבה חוקים נוקשים, לנסות לצמצם לחוקים שהכי חשובים לכם כמשפחה, ולוותר או להתגמש באחרים. הכי חשוב: לא לפחד מלפנק אותם-הגדרת פינוק היא "לעשות במקום הילד את מה שהוא יכול לעשות בעצמו" וחיבוקים וחיזוקים הם בהחלט לא פינוק. בברכת יום מהנה ורגוע, מייבי

g u r a

New member
מייבי- תודה

על ההתיחסות והתגובה.
1.המלחמה על ארוחת הערב..לא כתבתי ברור כל כך כנראה. זוהי רק עוד דרך להלחם.היא ילדה בעלת תאבון בריא,אוהבת לאכול,לטעום, ונהנית מהאוכל. אין אצלי מלחמות על אוכל- מכינה את מה שהם אוהבים. רוצים לאכול- אוכלים ולא,אין בעיה. (וגם יודעים שמי שלא אכל- לא יקבל חטיף או צופר עד לארוחת הערב..) 2.לגבי ה"פלונטר" -לצערי לא הצלחנו לעלות על דבר אחד אפילו שגורם לה לכעוס,להתעצבן,או להציק .אם היינו יודעים -מצבנו היה טוב יותר. 3.תמיד- אבל תמיד אנחנו מדברים,משדלים,משבחים, מחבקים ומנשקים..מכאן נובע התסכול הגדול- שגם בצורה כזו לא מגיעים להטבה. 4.מקבלת בשמחה את ההערה לגבי הפחתת השימוש במילה לא.אנסה ליישם. ושוב תודה המשך יום נעים(ודרך אגב אני מאוד אוהבת לקרא את התגובות שלך.)

maybesure

New member
אורך רוח

תודה יקירה על המחמאה אני בטוחה שאתם מגששים אחר פתרונות ודרך נכונה, ובטוחה גם שתמצאו אותה. לא להפסיק להתיעץ גם עם הורים אחרים, לפעמים הפתרון ממש קרוב ובהשג יד.

מוכר... מוכר...

הפלונטר הזה. מאבק כוחות כשאף אחד לא מוכן לסגת. היום זה קרה לי עם הבן שלי. רבתי איתו והתעקשתי על דבר שולי. וזה אחרי יום נפלא שהיה לנו יחד. הוא התחיל עם היסטריה של בכי. בעלי ניסה להרגיע אותו ואני שומעת את השיחה "אמא רעה" ואבא מנסה לשכנע אותו שלא. ממש כאב לי. אז קראתי לו. הוא בא עם פרצוף כועס ופגוע. לא דיברתי רק חיבקתי ונישקתי אותו. פתאום הוא הגיב אלי בחזרה בכזו אהבה. כבר לא היה משנה על מה המריבה. אמרתי לו שאני כועסת עליו אבל הוא עדין הילד הכי נפלא בעולם. ורק אחרי המגע האוהב כשנרגענו דיברנו על הבעיה. ולדעתי זה עזר הרבה יותר מעונש או משהו דומה.

רק עכשיו אני רואה את ההודעה

אין לי הרבה מה להגיד אבל הכי חשוב לא להתעצבן ולאבד את העשתונות כי כשהילדה רואה שזה משגע אותכם היא תמשיך כי מבחינתה היא מצליחה לזעזע דברים בבית, היא מצליחה למשוך תשומת לב יפה שאתם מטפלים בזה וזה יקח זמן ומקווה שהדברים ישתפרו לא כל כך הבנתי במה היא משגעת אותכם ומה בדיוק הבעיה אבל לא חשוב תעבדו יחד בצוות בלי להתפרץ ולהתשגע כי זה רק ישיג את המטרה ההפוכה בתקווה ליום טוב יותר באדי

g u r a

New member
../images/Emo51.gif

וזה בדיוק מה שאני עושה מאתמול וגם אמרתי לה-אני יודעת שאת רוצה להרגיז ולעצבן! אבל- הנה אני לא כועסת ולא צועקת וגם לא אעניש אותך. אני קובעת מה יהיה -ואת עושה!(מקלחת,כניסה למיטה וכ"ו) היום- תודה לאל אני הרבה יותר רגועה מקווה להתמיד בכך.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo24.gif

אולי תנסו לשנות גישה? תבואו אליה ותתייחסו אליה כבוגרת, תשוחחו איתה שאם היא רוצה להיות גדולה היא צריכה להתנהג כמו גדולה וזה אומר להקשיב לאמא ואבא.

למעלה