אוייש כמה עצוב...

../images/Emo7.gifאוייש כמה עצוב...

קיוינו וקיוינו והאמיצים מבנינו אפילו הורידו דמעות.. אך שוב נחרב בית המקדש... וחבל שאנחנו באמת לא יכולים לספוג ולקלוט את הצער האמיתי שבדבר.. אז כל מה שנותר לנו לעשות זה מה שלא הצלחנו עדיין בכל שנות הגלות הללו, וזה: אהבת חינם! לא רעיון פשוט אדיר???? אז יאללה חברה בוא נתחיל פשוט לאהוב אחד את השני.... טוב, נוריד את המילה פשוט, כי אם זה היה פשוט לא הייתי צריכה כרגע לכתוב את זה.. אז תחשבו על זה.. ממני שאוהבתתתתת אתכם אהבת חינם

אשרייך יהי רצון שנזכה לאהוב

אהבת אמת ואהבת חינם את השם יתברך ותורנו הקדושה, כל יהודי ויהודיה, את עצמנו, כל בריה ובריה שהקב"ה ברה פה בעולם.

רוחלע19

New member
כל המתאבל על ירושלים

זוכה ורואה בבנינה!!! מטבע שטבעו לנו חכמינו. בוודאי, אם ירושלים נחרבה על שנאת חינם, שומה עלינו כ"תשובת המשקל" לעסוק באהבת חינם. אם כי נראה לי שאין אהבת חינם. כי אהבת ישראל, זה לא בחינם. אם אני אוהבת את אחי זו נקראת אהבת חינם? הרי הוא אחי! אולם אין לשכוח. לאהוב יהודי באשר הוא יהודי, אין זו עבודה קלה כלל וכלל. שמעתי פעם, שאם רוצים לדעת דרגותו ומעלותו של יהודי, אפשר לראות את זה לפי אהבת ישראל שבקרבו!

ובגלל..

ובגלל שזה אמור להניב תוצאות כאלה אז יש לזה את הקשיים הכי גדולים שיכולים להיות... אבל זה גם אחת המידות שצריך פשוט לעבוד עליהם הכי קשה שרק אפשר... פשוט תחשבו על מה שיצא מי זה...

פראזניק

New member
"אהבת חינם"...

פירושה כאשר לא משתלם לי, כאשר זה נורא נורא קשה, כאשר ההגיון צועק לשנא, כי יש את כל הסיבות שבעולם לשנא. אז, כאשר אני אוהב, זו אהבת חינם. ויש המון להאריך בזה, ההבדל שבין אהבה להערה והארה על טעות. יסוד ה"לימוד זכות" שרבינו חידש, האם הוא סותר את עיקרון "הוכח תוכיח"? לא, משום שרבינו לימד ללמד זכות על הטוב, אך לשלול את הרע, כפי שמביא רבינו בספר המידות "המלמד זכות על הרשע, אף הוא נכלל באותו החטא", אלא, שאנו נדרשים למצא טוב (שישנו בוודאי! בכל יהודי) ועליו ללמד זכות וכך לעלות ולהעלות עד שנזכה להשיבו בתשובה.

למעלה