שביתה במשק.

../images/Emo69.gif שביתה במשק.

מה אתם אומרים על השביתה (הנוספת) במשק? האם נראה לכם דמוקרטי שרוב האנשים יסבלו בגלל אחוז הקטן מהם? מצדיק להשבית את כולנו בגלל "כמה" שלא מקבלים משכורת? איך פוגעת בכם (אם בכלל) השביתה? אמנם השביתה בנתב"ג נדחתה למחר, אבל אם היתה ממומשת, לא מעט אנשים היו מאבדים את הכסף שחסכו לטיול. לא נראה לכם שזה כבר עובר את הגבול? איך זה מצייר את ישראל בעיני העולים שרוצים להגיע לפה? כמדינה הלוחמת עבור תושביה, או כמקום כאוסי בה מיעוט אחד קטן יוצר בלאגן לכל השאר?

pardoi

New member
אני לא מעורה יותר מידיי במצב

אבל ממה שאני כן יודעת...ברור שהם צריכים לשבות ולא משנה על חשבון מי זה (אולי כי זה לא פוגע בי בנתיים לא אכפת לי) אבל למה שבנאדם אחד יקבל משכורת והשני לא? מה שמצחיק פה זה שאומרים שהם הגזימו עם השביתה...מה ציפיתם? שישחקו בשביתה ויקבלו מה שהם רוצים? זה חלק מהטיפוס הישראלי..עושה בלאגן בשביל לקבל את מה שהוא רוצה במקרה הזה אני מסכימה איתם

הפעם השביתה היא לא על קבלת משכורת או לא

אלא על העלאה שהם דורשים. העובדים מקבלים משכורת, אבל רוצים העלאה.

pardoi

New member
אוקיי כאמור אמרתי שאני לא ממש מעורה בנושא

וכמה הם מקבלים עכשיו?

ומחר אנשים לא יאבדו את הכסף שחסכו לטיול?

ובכלל לא מובן לי העניין הזה...אם הם שובתים עליהם להציע טיסה חלופית בחברה/מועד אחר או להחזיר את הכסף.

זה בכלל קטע מטומטם

אתמול במסיבת העיתונאים, בועז עיני נתן הקדמה על כמה שהוא התרגש לקרוא בידיעות על המשפחה שהולכת להפסיד את הטיול לחו"ל ולכן לא תהיה שביתה...אבל כן תהיה בחמישי בבוקר. מה עשית בזה? נראה לך שאנשים טסים רק ביום רביעי? אז עכשיו דפקת את אלו שטסים בחמישי...

בכל זאת פחות אנשים יפגעו

אם השביתה תיערך פחות ימים. בכל מקרה זה מה שנקרא "רק בישראל". בחו"ל היו מפצים את הלקוח. הם צודקים בשביתה שלהם ואם הם רוצים לשבות שישבתו, אבל הלקוח הנאמן לא צריך לסבול. הם גורמים לעצמם נזק כי בפעם הבאה אנשים יחשבו פעמיים אם לנסוע באל על.

Paranoid Eyes

New member
אין כזה דבר שביתה הוגנת..

תמיד יהיו אלו שנפגעים מזה. אם זה בבנקים-הלקוחות נפגעים שלא באשמתם. כנ"ל לגבי שדה תעופה.. כנ"ל לגבי רכבת ישראל וכיו"ב.. מי שמרוויח מזה כביכול, אילו השובתים בלבד, כשהרוב .. המשמעותי נדפק. מחר אני אמורה לסוע לסדנת שירות בחיפה.. נטויז'ן סאקס! האמת שאם מחר תהיה שביתה ברכבות יש מצב שאני לא אסע (תלוי בראש צוות), כי אין סיכוי שאני אסחב באוטובוס, בשביל להיות שם ב9 בבוקר. כך שלגבי מחר עניין הרכבות יכול להועיל לי :)) אבל בכללי, זה אף פעם לא טוב.

../images/Emo35.gif

איך אתה תגיב שלא תקבל משכורת, או לחילופין השכר שתקבל יהיה מגוכך ולא ימלא את הצרכים הבסיסים שלך ושל בני ביתך?
נראה לי מאוד מאוד דמוקרטי, ומעבר לכך נראה לי מעשה סוציאלי, מה שמתאדה מהמדינה הזאת יום יום.
גם אם השביתה תפגעה בי, אני אתמודד עם כל היוצא מכך.
מה עם כל אותם עובדי מדינה שמרוויחים שכר עלוב ועדיין דואגים כל השנה לכל הצרכים של כל החברה "שמאבדים את הכסף לטיול"
מי שלא רוצה לבוא בגלל השביתה, שלא יבוא, שילך לארה"ב, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, שם או שיהיה עשיר, או שירעב ללחם (ולאף אחד זה לא יזיז.)
על איזה מיעוט אתה מדבר? עובדי המגזר הציבורי? אגב, גם זאת לחימה עבור תושבי המדינה, עבור פועלי הצווארון הכחול, שמהווים את רוב כוח העבודה במדינה

(העלת שאלות בצורה סובייקטיבית לתשומת ליבך)

והשבתי את דעתי ועוד שאלות "לדיון" אתה גם מוזמן לענות (אם אתה חלק מהדיון כמובן)

למעלה