מחוז לפעמים הנוער העובד והלומד מדבר
כאשר קוראים דברים מחוזים. דוגמת הטיול האחרון שהתקיים ביום שישי שבת שעבר שהיה לשכבות ד'- ח', ובו נסענו לחרמון. בעקרון בנוער העובד והלומד המבנה הוא: קבוצה- שהולכת לפי גילך, כיתה ו' - קבוצה ו', כיתה ח' - קבוצה ח', לרוב הקבוצות בתנועה יש שם, לדוגמא: לשכבת יא' בקן בית שמש קוראים:"החתוליה", או קבוצת ו' בקן בית שמש ששמם בישראל הוא: "הלופים". לאחר הקבוצה בא הקן- שהוא הולך לפי מקום מגוריך, לדוגמא קן בית שמש נמצא בבית שמש, קן גבעה הצרפתית נמצא בירושלים, קן קטמון נמצא בירושלים, וכ'ו. לאחר הקן בא: המחוז- הולך לפי מיקום הקן על מפת א"י. לדוגמא קן בית שמש שייך למחוז ירושלים, קן קרית חיים נמצא במחוז חיפה וכ'ו. ועל זה אנשים הנוע"ל מדברים הרבה, כי יש הרבה דברים מחוזים שקוראים בזמן האחרון, דוגמאת הטיולים, סמינרים, ועוד. עפ"י הספירה האחרון יש כ600 קינים ברחבי הארץ של הנוער העובד והלומד והתנועה מונה כ100,000 חניכים במגזרים השונים בינהם: המגזר הדרוזי, הערבי, העירוני, הקיבוצי, ועוד. בנוער העובד והלומד יש 7 מחוזות והם: צפון,תיכון, חיפה, שרון, ירושלים, נגב, ודרום. הנוער העובד והלומד היא תנועה סוציאלטית המאמינה בשיתוף, שיוויון ערך האדם, עזרה לזולת, ועוד. את מוזמנת לפעיליות שלנו: לכיתות ד'-ו' - בימי ראשון ב17:00 לכיתות ז'- בימי שלישי נראה לי, תשאלי את אמיר הוא מדריך ז'. לכיתות ח' - בימי שלישי אני לא סגור על זה ... הקן שלנו ממוקם ברחוב הנרקיס 127. את יותר ממוזמנת לבוא לראות ולהצטרף. תנועת נוער מאוד חשובה, ושאני מאוד מעריך היא המועצה הציונית לנוער שהם תנועה נהדרת, ואין לי שמץ של מושג למה ששכחו להזכיר אותה. כמובן שישנם את התנועות התדתיות שהם: עזרא, בני עקיבא, ואריאל. ולאמיר מזל טוב על התפקיד החדש . סליחה שיצא ארוך !