אז מי לא ישן עדיין

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifאז מי לא ישן עדיין

עכשו חזרתי מחגיגת 50 שנה לבית החולים בית רבקה, שם עבדתי 25 שנה כסגנית אחות ראשית על ביהח. היה מרגש לפגוש את כולם כל כך חגיגיים. היה טקס בהחלט מכובד בנוכחות שר הבריאות, מנכל הבטוח הלאומי, ועוד כל מיני חשובים. שאלה, מה עושים כשהמטפלת חולה ? איפה היא מקבלת טיפול רפואי,( יש ביטוח ) איפה היא אמורה לשכב, ומי אמור ליסעוד אותה, ומי עוזר לחולה בזמן הזה ? מי שהיה בסיטואציה הזו מתבקש לענות ולתת מניסיונו. תודה אסתר

ronnyw

New member
גם אני עדיין ערה

וגם אצלי זה בגלל ארוע עם המון אנשים מעברי... לגבי שאלתך: לפי הבנתי אין פתרון טוב והגון לשאלת מטפלת חולה. זו אמורה להיות בעית חברת כח האדם שמביאה אותה ואחראית עליה, אבל בפועל המשפחות של החולה המטופל הן הנושאות בנטל. נדמה לי שחברת כח האדם אמורה לתת תחליף, אבל תחליף כזה לא יכול להיות חוקי (כי המטפלת שלך היא היחידה שמשויכת לרשיון שלכם, ולכן כל עובד אחר, אפילו זמני, אינו חוקי.) המטפלות שלי נשארו תמיד בבית (לא היו מחלות רציניות, רק שפעות וכאלה). הן מבוטחות ולכן הלכו לרופא (למרות שיש אפשרות שרופא יעשה ביקור בית). בקיצור - נדמה לי שזה עוד "חור" בכל הנוהלים שקשורים לעובדים זרים. פני לחברת כח האדם שלהם ובקשי סיוע.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifמענין שאף אחד לא חושב על הענין.

אני אפנה לקו-לעובד , הם אלו ששומרים על זכויות העובד, וגם כותבים את הנהלים. קראתי את חוברת הזכויות שהם פרסמו ולא ראיתי שום דבר בנושא מחלות למעט החיוב של המעביד לשלם בטוח רפואי. אני רוצה לדעת מה יקרה איתי כאשר המטפלת חולה. האם עול הטיפול ( הבלתי אפשרי) ייפול עלי . כיום המצב שאני מסייעת לה, כי אי אפשר בשום אופן לטפל בשלמה לבד. האם ייתכן מצב אבסורדי שהיא תשכב בבית חולה ואני אסייע לה ואת שלמה אאלץ להכניס לבית-חולים ? ! והכל ייפול עלי ??? !!! חברה האם יש לכם ניסיון כזה ? תסלחו לי על השאלות האלו. אני פשוט תמיד רוצה ליהיות מוכנה להכי גרוע. שבת שלום ושקט ביי

נילי41

New member
אסתר יקירתי

לי אין כלל ניסיון עם עובדים זרים. עד עכשיו לא התעורר הצורך בזה אצלנו. עכשיו כשיוד מתקשה כבר לרדת במדרגות צצה ועלתה השאלה האם לקחת לו עובד זר ולהשאיר אותו בבית? אבל נאלצנו לפסול אותה כי גם העובד הזר לא יצליח להוריד אותו במדרגות מקומה שנייה ואז ייווצר מצב שיוד לא יוכל לצאת בכלל מהבית ויהיה כל הזמן עם העובד הזר שלא מסוגל לתת לו גרויים ועניין כמו במוסד הגריאטרי ולכן בלב שבור החלטנו על מוסד גריאטרי טוב שנמצא באזור שלנו. השאלות שאת מעלה אסתר נראות לי חשובות מאוד ומדאיג מאוד שאף אחד לא נתן את דעתו עד היום על פתרון הולם לבעיה. האם חברות הסיעוד, שמרוויחות הון על העובדים הזרים שלהן, מתעלמות מהבעיה? והיכן כל המשפחות שבוודאי קרה להם מצב כמו שאת מתארת, שאולי העובד חלה ולא יכלו לקבל מחליף חוקי ונאלצו לטפל בחולה ובעובד גם יחד??? אם לא חשבו על כך בנהלים של זכויות העובד, חייבים דחוף להעלות את הנושא ואולי בעיות נוספות שצצות בקשר לעובד הזר ולבוא לקראת המשפחות ולפתור אותן... אולי ביום של אלצהיימר בכנסת כדאי יהיה להעלות את השאלה הזו לסדר היום וגם בעלון העמותה, או אפילו בתקשורת... כל הכבוד לך אסתר שחשבת על זה ואני בטוחה שאת תעשי הכל כדי להביא לפתרון יעיל והוגן לכולם.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifאין פתרון מושלם

תודה על ההתייחסות, אני מקווה שעוד אנשים ייכנסו ויספרו מניסיונם עם עובדים זרים וסוגיות בלתי פתורות. למשל: למה אני חייבת לרשום עכשו את העובדת בחברת כ.א ? כך הודיעו לי מהבטוח הלאומי לאור מחצית הגמלה שאני אקבל ? הרי אני המעסיקה שלה, אני משלמת לה את שכרה, מה קרה, בגלל שאני זכאית להחזר זעום - אני פתאום צריכה מישהו שיקבל אחוזים שמנים ויצמק עוד יותר את הגמלה העלובה ? ולמה לשים את המטפלת כמקבלת את הכסף בבנק ? אני צריכה ללכת איתה לבנק והיא תקבל את הכסף ותתן לי ? ! ! ! איזה מין יחסי עבודה אלו ? המדינה שלי, הכסף שלי , והמדינה חושבת שאני לא ראויה לקבל החזר באופן ישיר ומכובד, הפיליפינית יותר אמינה ממני בעיני מדינתי ? ! הלו, מה קורה פה ?!

ronnyw

New member
תוספת קטנה משלי

לגבי עניין התשלום: אצלנו (העמותה למען הקשיש בחדרה) השיטה היא שהעמותה נותנת המחאה למטפלת, היא חותמת מאחור ומעבירה אותה אלי. אני משלמת ללה ללא קשר להמחאה. גם התשלום למועדון היום, כל זמן שהיה רלוונטי, נעשה ישירות מהעמותה. אני הייתי מקבלת רק בקשה להשלמה. באופן כללי: עד כמה שאני יודעת, כל עניין העובדים הזרים התחיל בחיפזון רב,עם האנטיפדה הראשונה. פתאום נסגרו הגבולות, וכל עולם החקלאות, הבנין (וכנראה גם הסיעוד) היו בבעיה נוראה. שרת העבודה דאז, אורה נמיר, החליטה בחופזה (החלטה נכונה כשלעצמה) על ייבוא כח אדם, אבל הכל נעשה מהר ובלי מבט-על כללי שלוקח בחשבון את הכל (למשל - את עובדת היות העובדים הזרים בני אדם...). כמובן שכשיש מהלך מהיר כזה - נכנסים מיד יזמים וכל מיני טכנוקרטים, הקימו בחופזה חברות כח אדם והתחילו לעשות כסף... חלק מהחברות הוקמו על ידי מקורבים (למשל החברה של אחיו של בניזרי מש"ס, שהיה אז השר שהחליף את אורה נמיר) ועוד. מידי פעם, כשצצה בעיה, מתקנים עוד תקנה, אבל עדין כל העניין מלא חורים ולא סגור חוקית (מה שמזמין תאבי בצע למיניהם לנצל ...) למשל, כל עניין העובדים הלא-חוקיים נובע מהחורים בחוק (כבר כתבתי על זה בעבר). עד היום, מי שנמצא בנתב"ג, רואה איך העובדים הזרים המגורשים יוצאים בדלת הימנית, ועובדים חדשים מגיעים בדלת השמאלית. למי זה טוב? רק לחברות כח האדם שמקבלות המון (המון!!) כסף על כל אדם חדש שנכנס. "קו לעובד" עושים עבודה קדושה, אבל רובה מבוססת על התנדבות ורובה נוגד אינטרסים של גופים כלכליים, ולכן קשה להם.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gif זה בדיוק הענין

העמותה למען הקשיש הורידה את הנתח שלה מהתשלום שהעביר אליה הבטוח הלאומי. אני שואלת למה אני צריכה מתווכים בייני לבין הכסף שמגיע לי בתוקף היותי זכאית לחןק סיעוד. דבר שני - o.k בסדר מחייבים הקמת גופים מסוג זה, אז למה העובדת הזרה צריכה לקבל את הכסף. מה היא מחותנת לגימלת הסיעוד של שלמה. מה היא יותר אמינה ממני ? מה אני לא משלמת את שכרה בכבוד ? אני אולי רגישה לניואנסים התנהגותיים, למה היא צריכה לתת לי פיזית את הצק ש ל י ! זה כאילו שהיא חשובה ואמינה בעיני השלטון ממני !

hregev

New member
אסתר יקרה - בוקר טוב

מאחר ולא שמעתי שהיו תגובות יותר טובות אספר לך מנסיוני עם העובדת הפיליפינית שהיתה לאמי ז"ל אני טיפלתי באמי שהיתה גם היא חולת אלצהיימר, וטיפלתי בכל הדברים שהיו קשורים להורי ולבעיותיהם, בנוגע לכל הדברים. בסה"כ היא היתה בסדר , אפילו נסעתי למשרד הפנים בירושלים על מנת להאריך לה את אישור השהיה בארץ. לקראת הסוף כשמצבה של אמי החמיר פתאום היא לא הופיעה וכשהתקשרתי אליה היא סיפרה לי שכואב לה הגב וכך במשך שבוע, מהמשרד של כח האדם לא יכלו לעזור לי כי המצב היה מאד קשה ואי אפשר היה להכניס עובדת חדשה שאינה מכירה את השגעונות שלה, בינתיים היא הוכנסה לבית חולים לגריאטרית ואני התחלתי לטפל בסידור המוסדי, פתאום היא חזרה ולשאלתי מה קרה היא סיפרה לי שהיה לה כאב גב והיא שכבה במיטה אצל דודה שלה, כמובן שאני כעסתי ואמרתי לה שאם היא חולה היא צריכה קודם כל לבוא הביתה (לבית הורי) וביקשתי ממנה אישור רפואי ואז היא הראתה לי מכתב שכתוב באנגלית ובכותרתו פרטים של רופא נשים, אז התברר לי שהיא היתה בהריון ועשתה הפלה. לבית החולים היא לא רצתה להגיע כי אמרה שהיא מידי חלשה, ואז אני הייתי ליד אמי כל הזמן בביה"ח עד שהוכנסה לבית האבות הסיעודי. בשיא חוצפתה היא נתנה את הטלפון שלי למי דשהופנתה לעבוד אצלהם על מנת שאמליץ עליה ואז כמובן שסיפרתי לאשה על מעלליה של העובדת והיא ירדה מהעיסקה המבישה. זהו נסיוני הדל, מקוה שלא אצטרך להתקל בזה שוב. חני

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifאז מה התועלת מחברת כ.א.?

אז איך עזרה לך חברת כ.א בעת המשבר הזה ? אני מבינה שנותרת נטושה בשטח ללא סיוע וכל העול נפל עליך ! אז למה הם נוגסים בגמלה ולא נושאים באחריות ?! תסבירו לי , אולי אני קשת הבנה לעת בלותי .

קורנית

New member
על חברות כח אדם ובצע כסף

התגובה לא רק אליך, אסתר, אלא לכל השרשור הזה. מה שנכתב פה - שאת שעות הביטוח הלאומי, וגם את השעות של הקרן לנפגעי שואה, למי שמגיע, מעבירים למטפלת ולא למשפחה - זה כנראה עומד להשתנות, לפי מה שהבנתי. בכל אופן יש על זה וויכוח גדול - כי יש משפחות שלוקחות לעצמן את הכסף שמגיע על שם הקשיש ומשתמשות בו לצרכים אחרים. אז הסידור הזה, לדעת משרד הפנים, הוגן יותר. בינתיים. גם אצלנו הכסף מגיע למטפלת, לחשבון בנק שלה - שפתחנו במיוחד, ועשינו הוראת קבע להעביר את הכסף, כשמגיע, לחשבון של אמא, ובא לציון גואל. מי מרוויח מזה? כמובן, הבנקים, שיש להם הזדמנות פז לעוד עמלות. אבל השערוריה לא נגמרת כאן. הביטוח הלאומי והקרן מעבירים את הכסף לחברת כח האדם שבה רשומה המטפלת, וחברת כח האדם לוקחת לעצמה אחוז מסוים על טיפול ב.... במה, בעצם? בכל אופן, אם ביטוח לאומי נותן X כסף לשעה, למשפחה מגיע פחות - ותתפלאו, הסכום ניתן למיקוח. את זה נודע לי רק עכשיו, כשהעברנו את אמא לגור קרוב אלי ונאלצנו להעביר את המטפלת לחברת כח אדם אחרית. אז, אם אתם מקבלים פחות מ - 26 ש"ח לשעת עבודה של המטפלת (24 ש"ח, ועוד 2 ש"ח שנכנסים למשכורת כדמי חופשה והבראה) תוכלו, לדעתי, ללכת אליהם ולהתמקח. ולא לשכוח - אנחנו מחוייבים בביטוח רפואי למטפלת, וכן בהשלמת הביטוח הלאומי (חברת כח האדם מבטחת רק על השעות שהיא מקבלת מביטוח לאומי ומהקרן, ואנחנו משלימות למשכורת מינימום, כדי שתהיה מבוטחת גם בשעות אחרות) את כל האינפורמציה הזאת לא קיבלנו בהתחלה, אלא רק עכשיו, כשהעברנו את אמא, ונתקלנו בעובדת סוציאלית שמבינה עניין וגם מוכנה להסביר למשפחות, שתדענה באמת את זכויותיהן. ולשאלה שפתחה את השירשור - ממש אין לאף אחד תשובה, חוץ מללכת ולחפש עובד לא חוקי, ולהסתכן בכל מה שהחוק מאיים בו.

zs1957

New member
זכויות מטפלת חולה

שלום אסתר, חברת כוח אדם שספקה לך את העובדת אמורה לתת לך פיתרון בעת מחלה של העובדת. בפועל הנטל נופל על המשפחה עד אשר משיגים לך עובדת חדשה בדרך כלל בלתי חוקית. המטפלת שלי שהייתה חולה פנתה לרופא קבלה טיפול רפואי ונשארה לטפל באמי. יש לה ביטוח רפואי . בקשי את הסיוע מחברת כוח האדם.אני מבינה שהמטפלת חולה במחלה קשה . וכמו שאמרה דרורה , זה עוד "חור" בכל הנהלים הקשורים לעובדים זרים .

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifהמטפלת לא חולה

אני פשוט רציתי לקבל אינפורמציה לכל מקרה. גם אני עשיתי בטוח רפואי אני משלמת דולר וארבעים ליום. אז יש לי שאלה נוספת , אם היא חולה למי היא פונה, לאיזה רופא ? איפוא היא מקבלת תרופות. איך כל הענינים מתחברים? תאמינו לי כל הספור זה כאב ראש אחד גדול. מחכה לאינפורמציה. שבוע טוב מאסתר

ronnyw

New member
ביטוח רפואי לעובדות הזרות

אתרום מעט מנסיוני: אני משלמת 1.25$ ליום לכל אחת מהעובדות. תמורת זה המטפלת מקבלת סל שרותים (שמפורט בפוליסה שאני מקבלת מחברת הביטוח). היא יכולה לפנות למוקד (שיש לו סניפים בכל הארץ, כולל בחדרה, שזה בעצם מה שהיה חשוב לי). אני יודעת שהן השתמשו במוקד כמה פעמים - תמיד הגיעו אליו - וגם קיבלו וקנו תרופות. אין לי מושג מה רמת הסבסוד של התרופות ומה שילמו מכיסן. עד כה כל המחלות טופלו בבית של הורי, ודרשו - מקסימום - מנוחה. עוד לא היה לנו - לשמחת כולם - שום ארוע "כבד" של אישפוז או השבתה רצינית מעבודה. אחת העובדות המחליפות שהיתה להורי (כשהקבועה נסעה לחופשת מולדת), היתה אחרי לידה. סיפרה לי שהביטוח שלה כיסה את כל ההריון והלידה, וביטוח לאומי שילם לה בתקופת החופשה (היא עבדה קודם לכן אצל משפחה הגונה, שדאגה לשלם את כל הנדרש). אסתר, אם את מעונינת - אני יכולה לשלוח לך את הפוליסה. עוד פרט אחד: חברת כח האדם שלי הציעה לבצע את הביטוח דרכה. אני העדפתי לעשות זאת ישירות מול חברת הביטוח. ייתכן שזה יכול להסביר את הפער בין 1.40$ ל- 1.25$ (או שזה פשוט תעריף שונה). מקווה שסייעתי.

טיקו1

New member
אהלן אסתר

באחת מישיבות ההשתלמות של מנחי הקבוצות בעמותה הועלתה בעייה דומה- מטפלת שנכנסה להריון- מה לעשות בזמן שלא תוכל לעבוד. נא התקשרי לאירית המידענית לראות אם אספה ובררה בקשר לכך. בכלל- זהו נושא שיש לדון בו בעמותה כמו שכבר ראיתי שנילי הציעה.כל טוב רותי

למעלה