botke

New member
../images/Emo66.gif

טוב קודם כל, אני מתנצל מראש אם הניסוח יהיה קצת צולע... זה רק בגלל שהשעה כבר מאוחרת...:) אוקיי אז ככה,אני מעוניין בדיעה,עיצה ומה שביניהן. אני בעל אזרחות גרמנית ,מעוניין לתור ברחבי תבל,התכנון הוא להתחיל את במסע בעוד כחודש,והאמת היא שלא ממש משנה לי היכן רק שיהיה באיחוד האירופי, הכיוון כרגע הוא אנגליה. המטרה היא להתמקם בסביבה מסוימת לתקופה ולחסוך מספיק כסף כדי לעבור ליעד הבא ברחבי אירופה, אני מתחיל את המסע לבד, ניסיתי לחפש באינטרנט כל מיני אתרים עם לוחות דרושים וכאלה אבל זה לא כל כך הלך, אולי בגלל שאני לא יודע לחפש, למישהו יש לינקים מענינים? חוץ מזה,יש איזושהיא תועלת בלעשות ביטוח, נגיד לתקופה של שנה לפני שאני טס? חוץ מזה איך היה לכם בתחילת דרככם באירופה, באמת קר שם כמו שמספרים ?
תודה מראש,בוטקה.

ביטוח לתקופה ארוכה

תמיד עדיף. יוצא יותר זול, במיוחד אם תעשה את זה דרך קופת החולים שלך... לגבי קור - האיחוד הוא גדול... בין יוון לפינלנד יש אי אילו הבדלי טמפרטורות... לגבי אנגליה - לפי מה שהבנתי קר שם בחורף, ודי רטוב רוב השנה, אבל לא יודעת ממש פרטים, אולי האנגלים יוכלו לעזור יותר... מסע מענג.

אז ככה

באנגליה לפחות- גם אם קורה משו, טיפול ראשוני בבי"ח הוא חינם. אם יש לך דרכון גרמני זה פותר לך הרבה בעיות. הדבר היחיד שאתה צריך לזכור הוא שאירפה יקרה, אז כדאי או שתבוא עם סכום כסף נכבד- או (וכאן בא לעזרתך הדרכון הגרמני) שתטייל ותעבוד- אני לדוגמא, טיילתי חודשיים באירלנד עם חברים ועבדנו באיזה פאב- ככה אתה יכול לטייל בלי לחץ שיגמר הכסף..

קודם כל

נראה לי שיהיה לך יותר נוח להתחיל את המסע במקום שבו תוכל להתבטא בשפת המקום. יענו - לפי השפות השגורות בפיך תוכל לבחור מקום נוח דיו. שנית, המצב הכלכלי בארץ אולי קטסטרופלי, אבל במדינות אחרות בעולם (ובאירופה) הוא גם לא מזהיר. קשה לי להאמין שתמצא עבודות דרך האינטרנט. סיכוי טוב יותר שתוכל למצוא עבודות רק אחרי שתנחת בארץ היעד שלך. העובדה שיש לך אזרחות אירופאית (ועוד מהמשובחות שבהן) רק תקל עליך את החיים, כנראה. קח בחשבון, שלפי חוקי האיחוד האירופי, אם אתה מתכונן לעבוד או לשהות במדינה באיחוד יותר משלושה חודשים, עליך להוציא אשרת שהייה (הליך פורמלי - אי אפשר לסרב לרצונך לשהות ולעבוד באותה מדינה, אבל לפחות ידעו שאתה שם כדי שיוכלו לגבות ממך מיסים). ביטוח לפני - מומלץ. ואם יש בכוונתך לחזור לארץ (או שאתה עשוי להיאלץ לחזור לארץ למרות רצונך), כדאי גם לפנות לביטוח הלאומי, לומר שאתה נוסע לחו"ל לשנה, ולבקש טפסים לתשלום מינימלי. זה יוצא משהו כמו 130-140 שקל לחודש, ושומר על זכויותיך לכיסוי רפואי בארץ (מה שלא תהיה זכאי לו אם לא תשלם). אחרון חביב: בחורף קר, בקיץ חם
נסיעה טובה.

botke

New member
../images/Emo45.gifאחלה!

אשרת שהיה מוציאים כשנכנסים למדינה המסוימת? (איזה בורות) ועוד שאלה לגבי חשבון בנק, האם כרטיס אשראי בינ"ל מספיק לצרכיי, מה לגבי העברת כספים לארץ לוקחים הרבה עמלות? מה לדעתך הסידור הכי טוב לעניין הזה? עוד דבר, הרי לא מדובר פה במדינות עולם שלישי הרי כולם יודעים ומבינים אנגלית, לא? ואחרון, עבודה ביוון, לפי מה שהבנתי כשהייתי שם היא מצליחה בקושי לקיים אותך וזה כמובן רק בעונת הקיץ, מצד שני זה נשמע לי להיט לעבוד באחד האיים אפילו רק כדי להתקיים ולעשות חיים כל הקיץ...

כאזרח האיחוד, וכתושב באירופה

יש לך את האפשרות לפתוח חשבון בנק. תחפש ברשימת הקישורים של הפורום בנק שקיים בכל אירופה, ויש גם כאלה שהם בינלאומיים, ותפתח חשבון באחד מהם. אפשר ללמוד הרבה על השירותים הבינלאומיים של הבנקים האלה דרך אתרי האינטרנט שלהם... יש מלא קומבינות של מיסוי, ולפעמים כדאי לפתוח חשבון בארץ מסויימת רק בגלל חוקי המיסוי המקומיים. (למשל - הרבה הולנדים חוסכים בבנקים בבלגיה....)

תשובות

אשרת שהיה לא מוציאים בכניסה למדינה. שלא כמו תיירים, אתה לא זקוק לויזה כדי להיכנס למדינה באירופה. אתה צריך ללכת אחרי זה ולטפל בזה (ויש לך עד שלושה חודשים להיות שם בלי זה, אז אתה לא צריך להיות לחוץ על זה יותר מדי. אלא אם אתה מתחיל לעבוד מייד). אני יודע איך מטפלים בזה בצרפת, אבל לא בשאר מדינות האיחוד. כרטיס אשראי יכובד בחו"ל, אבל חברת האשראי תתכבד בהמרת מטבע כפולה (יורו לדולר, דולר לשקל), כך שאתה מפסיד על כל קנייה. אם תעבוד פה, אני מניח שתפתח ממילא חשבון בנק, ותוכל להוציא כרטיס חיוב (מה שמקביל בארץ לכרטיס אשראי) מקומי. העברת כסף לארץ - עולה כסף. ממה אתה חושב שפקידי הבנק מתפרנסים (ומתפרנסים טוב)?? ואנגלית... הממ.... לא עולם שלישי, אבל בהרבה מדינות הצעירים יודעים אנגלית והמבוגרים פחות, אלו שגרים בבירה או בערים הגדולות יודעים אנגלית יותר מאלו שגרים בכפרים, וכך הלאה. יוון - קטונתי.

botke

New member
../images/Emo51.gifלכולכולכולכולם!

פה כבר נהיה מאוחר אז אאחל לכם ליל מנוחה.! אגב אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר הרבה זמן (מאז שהוא נפתח) ואני בהחלט מתכוון להשאר! אז שוב תודה... בוטקה

למעלה