~!~! ספיישל נימינים !~!~

שאקית

New member
../images/Emo66.gif~!~! ספיישל נימינים !~!~

נמרוד רשף התחיל את דרכו בסדרה "לוויתן בחוף שרתון" ששודרה בערוץ 2, הוא שיחק גם בדרמה "תלוי בירח" בערוץ 3, הנחה את "זאפ לראשון" בערוץ 1 וזכה גם בתואר הנכסף של מנחה בערוץ הילדים . כשהפך לחביב הילדים רשף הופיע בפסטיגל, שיחק בהצגות ילדים והשתתף בסדרת האנימציה "הכבש ה- 16". העשייה המוזיקלית של רשף כוללת, בין היתר, שני אלבומים עם שב"ק ס', [אם מישהו יוכל להוסיף על זה אני אשמח] אלבום סולו "יומניmי" ואלבומי אוסף של היפ פופ ישראלי. רשף לקח חלק גם בהפקה של אירועי היפ פופ כמו "עיר הבירה" ו"היפ פופ בפארק" (פארק הירקון) ועוסק בהפקת אלבומים לאומני היפ פופ. כך, ב- 04' רשף עסוק בהפקת הראפרים "כלא 6". בנוסף לכך רשף הוא גם אומן קומיקס, והוציא בן היתר קומיקס שמבוסס על בוורלי הילס 90210 , "אדי בלגן" ועוזי: אגדה אורבנית.

SHMEKadam

New member
איכשהו שכחת את בויאקה בהודעה הראשונה...

אז הנה: מתוך MOOMA: בויאקה הוקמה בשנת 1998 עלי ידי שלושה חברים (לבנים...) חובבי מוסיקה (בעיקר שחורה), שראו אתגר ביצירת היפ הופ מקורי, משעשע וקליל. חברי הלהקה הם אדם בכור המכונה "קוטג'", שהתחיל לעסוק במוסיקה כתחביב, נמרוד רשף, "נימי נים", (בעבר כוכב ערוץ הילדים, חבר שבק ס ובראשית שנות ה-90 אף חבר בלהקת רוק בשם מלפפוני החרקירי עם פיטר רוט ואיציק סולם) ואייל פרידמן, "קוואמי דה לה פוקס", עורך מוסיקלי בגלי צה"ל שהפך, בין השאר, מומחה למוסיקה שחורה (ומגיש מאז סוף העשור, יחד עם לירון תאני, את התוכנית "עסק שחור" בגלגל"ץ). קוטג' חבר אל נימי נים (אז בן 26), בתקופת אלבומה השני של שבק ס', בעטיפה של ממתק. נימי נים היה כבר בעל ניסיון בתחום, מההופעות וההקלטות של שבק ס', לקוואמי (אז בן 24) היה ניסיון מה בראפ, החל בג'ינגל שהקליט לתוכנית מיוחדת עם הביסטי בויז כשביקרו בארץ (ג'ינגל שכל כך מצא חן באזני הלהקה, עד שהחליטו להוציא אותו בתקליטון שלה) עבור בקטעי ראפ שונים בג'ינגלים ותוכניות וכלה בהופעת אורח באלבום האחרון של שבק ס', כנען 2000, בקטע "מלחמת מקרופון הזהב". יחד, תוך שלוש שנים של עבודה עם המפיק המוסיקלי מו-סף (משה יוסף), יצרו חברי בויאקה את אלבום הבכורה שלהם שנושא את שמם. את כל הקטעים בו כתבו וביצעו יחדיו (חלקם עם שותפים נוספים) ללא קרדיט למלחיני הקטעים, אלא רק למפיק המוסיקלי, שגם ניגן בקלידים ומכונות תופים. בין האורחים הרבים בהקלטות היו חיים רומנו בבוזוקי (בקטע מ"זורבה היווני" בלהיט "מסיבויאקה"), מומי לוי בשירה ("כסף קל"), שירלי צפרי בשירה ואבי סינגולדה בגיטרה ("כסף קל"), צ'ולי בשירה ("קונטרה דכאון"), זיו קוז'ו באורגן האמונד, אורי קליינמן בבס, די ג'יי אלארם בסקרצ'ינג, ארי לינקר בסימפולים ולופים והשיא בקטע "ת.ז." שבו הפגישו בויאקה לפגישת מחזור את רוב כוכבי ההיפ הופ הישראלי: צ'ולו, הרביעיה הפותחת, סילבר דון, פישי הגדול, שאנן סטריט (הדג נחש), סאבלימינל והצל, רוב החבר'ה האלה גם מצולמים על העטיפה האחורית של האלבום.

שאקית

New member
../images/Emo9.gifביגידי

משום מה, אני לא יודעת למה הייתי יכולה להגדיר את זה כפחד במה או משהו, בגלל כפי שאפשר לראות נמרוד הוא לא בדיוק ביישן, אבל הוא עדיין לא מצליח לעמוד מאחורי הכשרון שלו, מלבד שירי פסטיגל ( שורות דיי שטחיות ואפחד לא באמת מצפה למשהו) לא תצליחו למצוא שיר של נימי לבד, ובכל זאת הוגדר פעמים רבות כראפר הכי טוב בארץ וככשרון מבוזבז למדיי. בין עיסוקיו הרבים אני רוצה לציין בעיקר את אחד ההרכבים היותר טובים שנשמעו בארץ - מספרי הסיפורים. אחד ההרכבים שקיבץ את טובי הפלואו בארץ, הם היו ידועים בזרימה המהירה והמרהיבה שלהם, בהרכב בשלב מסוים היו שנויים והצטרף גם נימי, אולם הספיקו להוציא רק שני שירים אבל השאירו חותם גדול. קצת שירים של נימי מחוץ לשב''ק: עושים את זה נכון -''אבות המזון'' שיר בועט על כל מה שקורה פה בארץ כן או לא - שיר מפסטיגל 99 אם אני לא טועה, אחד המשעשעים המכונית האדומה -פסטיגל גולדנברג - יאיר ניצני ונימי חידשו שיר של אלכסנדר יהלומי-בדרן, שיר מדהים! הפצצה רדיו רשת -אולסטאר!שני השירים האלה עם סלברדון, צמד שעושה את זה כמו שצריך, הנאה רצופה. בא לה - מתוך 9 שעות ושיר (תוכנית ישנה שהייתה ב24) חידשו ושינו את ''בא לה על הקיץ'' אוהב בנות - יחד עם הרבעייה הפותחת, שיר מצויין הלילה - מהדיסק רמיקסים של מומי לוי ''מוניקה סקס עושה לי מוניקה לוינסקי'' מגיע מלמטה -בצרוף ההרכב DDD יצרו את אחד השירים הטובים שנעשו בראפ הישראלי לא רוצים לשמוע - עם מספרי הסיפורים לגעת בשמיים - מספרי הסיפורים.

אבות המזון

זה היה השם של ההרכב , שכלל את נימי מג`יק וצולו. השיר שאת מדברת עליו נקראה ``נכון``

שאקית

New member
כן אני יודעת

לשיר קוראים נכון, אבל גם בהרבה מקומות נתקלתי שכתוב עושים-את-זה-נכון גם הם אומרים את זה שם אם תשים לב... לא משנה לא רלבנטי פשוט לא ידעתי אם לקרוא להם הרכב כי זה היה משהו חד פעמי.

maici

New member
פסטיגל 98 , גם תמונה קטנה

פעם... כשפסטיגל עוד היה משהו טוב ויפה

שאקית

New member
ובכן

לנימי אין אלבום סולו, ונראה גם שלא יהיה, יומנימי, זה יומן..... שהייתי מתה לקבל

למעלה