חוגים והפעלות

Ksarit75

New member
שאלה לגבי חוג כפתרון בעיות התנהגות

שלום לכולכן/ם, אני אורחת מפורום תינוקות, ויש לי שאלה שאני שואלת בשם חברה, שיש לה ילד בן 4. הילד לאחרונה החל מרביץ בגן. הצעתי לה שתרשום אותו לחוג ג'ודו/קאראטה וכו', על מנת להוציא מרץ ואגרסיות רבות. החברה שלי חוששת שאם תרשום את בנה לחוג מהסוג הזה, זה רק לילד יותר כלים להשתמש בהם בגן - כלומר: זה יעלה את סף האלימות ולא יוריד. האם מנסיונכם חוגים כאלה מעודדים את הילדים לאלימות ? אני תמיד חשבתי שחוגים כאלה דווקא מתעלים את האנרגיות והכוחות למקום טוב ומקנים בטחון. האם מישהי/ו פה נתקלו במקרה ההפוך ? תודה מראש וחג שמח !

hedvalib

New member
ילדים אינם מתחילים להרביץ........סתם.

שלום לך Ksarit75, לדעתי, יהיה זה אך נכון לחשוב ולנסות להזכר איך התחיל הילד להרביץ במקום לדבר. ילד בן 4 יודע לדבר, יודע לבטא את רגשותיו, יש לו יכולת לנהל שיחה הן עם הילדים והן עם המבוגרים שבחברתו. ילד שמתחיל "להשתמש בידיים במקום בפה" נמצא בלחץ כלשהו. ** מדוע ומתי החלו המכות? ** באילו מצבים הוא מכה? ** האם יש לו חברים בגן? ** האם חשוב לו מה מרגיש הילד אותו הוא הכה? ** האם הוא יודע להביע רגשות אמפתיה לכאב הילד המוכה? ** האם הילד יודע להתנצל? ** האם הוא תמיד צודק או לא צודק באירוע המכות? ** כיצד המבוגרים הסובבים אותו פותרים בעיות? באילו אמצעים הם משתמשים? ** האם המבוגרים הסובבים אותו מאיימים עליו במכות כאשר מגיע לו "עונש"? כפי שאת רואה הדברים אינם שחור לבן. יש לחשוב כיצד זה בחר הילד בדרך המכות כשפה לפתרון בעיות. בקשי מחברתך לענות על השאלות ואז אולי ניתן יהיה להציע ולהסכים עם שילוב הילד בגן אם זה יתאים. בהצלחה בשלווה ובנחת, חדוה

Ksarit75

New member
אני אשאל אותה עוד הבוקר ואנסה לענות כאן

ומהתשובה שלך אני מבינה שהרשמה לחוג אולי תפתור את הסימפטומים, אבל לא את הבעיה עצמה, כשאנחנו רוצים לחתור לפתרון הבעיה, כמובן. לגבי המבוגרים מסביבו, אני מכירה מזמן התיכון (ואני בת 33..) את הוריו, והם אנשים שלא מאמינים באלימות בשום צורה שהיא. החינוך שלהם הוא תמיד דרך דיבור ושיחה, בדרך כלל תוך כדי עידוד התנהגויות חיוביות, ולא על ידי עונשים. לגבי צורת הענישה, אני יודעת שכשהילד שלהם מבטא תסכול או כעס רב, הוא יודע שהוא צריך להכנס לחדרו ולהרגע, ורק אחר כך הוא מורשה להיות איתם. לגבי שאר השאלות - אני אשאל אותה ואנסה לכתוב כאן. תודה ושבת שלום.

פלגיה

New member
בד"כ אין חוגים כאלה בגיל 4

אלא רק בגיל מבוגר יותר. ג'ודו עדיף, כי הוא מקנה לילד את ההתגוששות הגופנית שטובה לו, להבדיל מקראטה שעובד על תנועות טקסיות בלי הרבה מגע בין אישי.

Ksarit75

New member
לא ידעתי שאין חוגים כאלה מגיל 4

ואמסור לה לגבי הג'ודו. תודה

עד כמה שידוע לי

החוגים של אמנויות הלחימה לא אמורים לעודד אלימות אלא דווקא למתן אותה. חוץ מזה, עצם הפעילות הגופנית מרגיעה כשלעצמה. יש באמנויות האלה המון כבוד לזולת, ומשמעת, ככה שזה בטח יעשה לילד רק טוב. נסו קפווארה!

Ksarit75

New member
תודה, אמליץ לה על קפוארה

מה שכתבת על הכבוד לזולת והמשמעת מצא חן בעיניי.

למעלה