גן חדש

../images/Emo65.gifגן חדש

שלום לכם, אני חדשה כאן בפורום וכאמא לילד ראשון הייתי רוצה את עצת המנוסים.תומר בן שנה וחצי, היה עד עכשיו במשפחתון קטן ואינטימי. החלטנו להעבירו לגן של "גדולים" ופתאום אני חוששת שזה אולי קצת גדול עליו. בגן 20 ילדים ורובם כמעט מעל גיל שנתיים, כאשר אין הפרדה לקבוצות. בגיל הזה הפרש של חצי שנה ומעלה הוא מאד משמעותי, והשאלה שלי האם ילד בגיל שנה וחצי לא צריך עדיין מסגרת יותר משפחתית והאם פעילויות לילדים בני שנתיים פלוס בכלל יכולות להתאים לגילו. בעצם נראה לי שאולי קצת מיהרתי ותומר לא ממש ישתלב עם ילדים שכבר מדברים חופשי ומתקשרים ביניהם כמו גדולים כשלו אין עדיין את היכולות הנ"ל. מצד שני האם זה לא יכול פשוט לגרום לו "לצמוח" וללמוד מהם("למשוך אותו למעלה") ורק לתרום להתפתחות שלו???? אני מבולבלת ואשמח לשמוע עצות ודעות. תודה לכולכם מראש.

irisgh

New member
רגע רגע, העברתם או עדיין לא?

מלכתחילה הייתי מעדיפה עוד שנה במקום אינטימי, נגיד של 5 ילדים. אבל אם כבר העברתם, אז תספרי לנו איך הולכת ההתאקלמות, איך הוא מגיב, איך הוא נפרד בבוקר, איך את מוצאת אותו כשאת באה. האם ישנם כמה ילדים שקרובים לגילו, וכד'.

העברנו

במשפחתון שהוא היה בו עזבו כל הגדולים ונשארו רק שני תינוקות בני 5 חודשים ולכן כשהחלטנו לעבור (כי זה כבר היה לא מתאים) חשבנו שכדאי כבר לגן "אמיתי". בסה"כ הוא רק שבוע שם וזה עדיין לא ממש אינדיקציה, אבל אני בכל זאת מוטרדת שאולי אני טועה...

נורא תלוי בילד

הבנדיט עבר בגיל שנה וחצי ממטפלת שלו בלבד לגן בסגנון נעמ"ת עם מעל 20 ילדים, שרובם בגילו, וזה היה נפלא והיה ברור לנו מאוד שזה הצעד הנכון כי הוא השתעמם אצל המטפלת ורצה מאוד חברת ילדים וזה גם קידם אותו מאוד. חייבים לדעת שלקבוצת גיל כזו הומוגנית יש יתרונות וחסרונות - לדעתי בגיל כזה, כשהקבוצה אחידה, יש יותר מקרי מכות ונשיכות מאשר בקבוצה מעורבת (זה ניחוש לא מבוסס מאוד שלי!) מההסבר שלך משתמע שזה גן פרטי עם קבוצה אחת בגילאים מעורבים - כיום הבנדיט בכזה גן וגם שם הקטנטנים במיעוט, אחת הקטנטנות שם היא קרובת משפחה שלנו והיא פורחת בגן. בגן הזה נאמר לנו שאין בכלל נשיכות ומכות מטופלות מהר והיטב ולדעתי זה נובע מערבוב הגילים - הגדולים כבר מכירים את הסטנדרטים של המקום והקטנים לומדים מהם את ההתנהגויות הנורמטיביות הללו (זה המשך התיאוריה הפיראטית שלי....). נראה לי שאם את סומכת על הגננת שם והיא קיבלה אותו אז כנראה זה לא רע. תעקבי אחרי הקליטה שלו - אם טוב לו שם הגדולים בהחלט ימשכו אותו קדימה (לדעתי).

tabali

New member
לא נעים לי להוציא אותך מהפנטזיה

אבל אין דבר כזה: גן ללא נשיכות או ילדים שלא נושכים, 90% מהילדים עוברים את שלב הנשיכות וזה מגיע בעיקר בין הגילאים שנה עד שנתיים (וחצי) היתרון בלשים את הילד/ה בגן הוא אחר וזה יתרון החברה והלמידה שיש בגן להבדיל ממטפלת פרטית (הייתי,ניסיתי). ניסיוני הרב אפשר לקרוא לו מגיע מעצם היותי מטפלת בילדים (בכל הגילאים) במשך הרבה שנים. בקיצור אני במקומך הייתי פוקחת עין על הגן וכמובן על הבנדיט לראות איך מתאקלם וכו'.

זו הטענה של הגננת בגן החדש

ונתמכת על ידי קרובת משפחה שלנו שעכשיו מעבירה שם ילדה שניה. יש מכות - הילדים לומדים לענות "אצלנו לא מכים, אצלינו כולם חברים" (יש לי בעיה נורא גדולה עם החלק השני של המשפט אבל אני מבליגה) נשיכות , הן טוענות, פשוט אין שם. אגב, גם לדעתי זה חלק מהחיים ושלב טבעי ואין טעם להמנע ממנו אבל אני רואה גם גישות אחרות - אחייניתי בחו"ל ושם לא מתירים נשיכות - ילד נושך מועף מהגן (אוי, נורא בעיני) והילדה מאוד עדינה ושקטה וכשהם באים לארץ היא לאט לאט משתחררת - נהיית רבע שובבה מהבנדיט וכבר אמא שלה אומרת "אוי,מה יהיה כשנחזור לגן?" הבנדיט התאקלם בגן אחרי 3 דקות ולא ציפיתי למשהו אחר והוא גם לא ילד מכה (למרות שהייתי בטוחה שעם הגודל והכח שלו הוא כן יהיה).

ורד302

New member
לאמא של תומר

רציתי לקבל ממך מעט אינפורמציה לגבי המשפחתון, מכיוון שיש לי מחשבות לפתוח משפחתון בעצמי, ורציתי לדעת מה מקובל במקומות אחרים: * כמה ילדים? * גודל הצוות? * שעות פעילות * תשלום * האם המקום מספק את המזון * ציוד: מיטות/מזרונים, ציוד נוסף * סדר היום * האם כל הפעילות במבנה ובחצר, או שיוצאים גם לפעילות מחוץ למתחם

לורד302

מקובל במשפחתון שיהיו 5 ילידים ומעבר לכך בד"כ לוקחים עוזרת עד הצהריים. שעות הפעילות הן מ 7 (או 8) תלוי בך ועד 4 אחה"צ. אני שילמתי 2000 ש"ח וזה כלל מזון וחומרים לפעילויות (צבעים, נייר, מדבקות וכו'). חיתולים, מגבונים מצעים ופורמולה ההורים מביאים. בעלת המשפחתון דאגה ללולים/מזרונים, מיים מינרלים וכל שאר הציוד הנדרש (צעצועים, ספרים וכו'). היא ספציפית גרה בבית ללא חצר, לכן ירדה עם הילדים לגינה ליד ביתה ועשתה להם טיולים בלול. אם יש חצר לבית, לרוב זה מספיק, אבל תלוי גם בדרישת ההורים. מעבר לכך אין חוגים שיש בגנים הגדולים, אבל לרוב גם אין צורך כי למשפחתון קטן שולחים ילדים קטנים (מגיל 3 חודשים עד שנה וחצי בד"כ, שוב זה תלוי). בהצלחה.

למעלה