...ארוך...

../images/Emo65.gif ...ארוך...

היי לכולם. יש לי לאחרונה בעיה עם מאור ומכיוון שאני נעזרת המון בפורום הזה ולומדת מאחרים החלטתי לשתף אתכם ולחכות לתגובות שלכם. מאור בן 4 ויש לו אח בן שנה - אופק. מאוד אוהבים ומאוד חברים , אבל... מאור בתקופה קשה מאוד עכשיו, מאוד עצבני כל הזמן כועס ונרגז , וזה מאוד קשה לנו ( לי ולבעלי ). אנחנו משתדלים להתעלם מהצעקות , אבל כמו שכולם כאן יודעים , זה מאוד קשה. דוגמאות:- כל בקשה שלו למשהו מתחילה בדיבור נורמלי ומסתיימת בצעקות. כל מילה שניה שלו זה קקי ופיפי שזה בא במקום קללה. מרביץ , והיום הוא הגיע לשיא ( מבחינתי ) , בבוקר הוא דיבר עם בעלי בפלאפון ( בעלי יצא מוקדם לעבודה ) ורגע לפני שהשיחה בינהם הסתיימה הוא פשוט זרק את הפלאפון על הרצפה למרחק , וזהו זה. מאוד התעצבנתי למרות שאני מאוד משתדלת להתאפק , וצעקתי עליו, ואמרתי לו שנחזור מהגן אתה מקבל עונש ונכנס לחדר שלך עד שתלך לישון. כמובן שמאז אני עם יסורי מצפוןואוכלת את עצמי שאולי אני אמא לא בסדר ולא היתי צריכה להגיב ככה , אבל ממש היה לי כבר קשה להתאפק. הוא מבחינתו בכה מאוד, אמא סליחה אמא סליחה , אבל הסליחה חוזרת על עצמה בכל פעם שהוא עושה משהו לא בסדר, כנראה שהוא לא כ"כ מבין את משמעות המילה. חשוב לי לציין שמאור הוא ילד שלא חסר כלום מבינה חומרית ובטח שלא מבחינה רגשית , לא חסרה לו תשומת לב , פשוט מיטן תקופה מעצבנת כזו שאני מחכה שתיגמר. סליחה על הבלבול הארוך הזה אבל חשוב לי לשמוע את דעותיכם. תודה גלי

nonana

New member
היי גלי../images/Emo24.gif

מבינה לליבך. אבל לדעתי לפעמים כשהם כועסים הם בעצם זועקים לבקשה שלא תמיד אנחנו יודעים בדיוק מהי. אני בטוחה שהוא מקבל המון תשומת לב, אבל אולי זה לא מספיק לו. לי קרתה אותה הבעיה עם הילדה שלי ומישהי אמרה לי- בזמן כזה אל תתרגזי כי זה הדרך הכי פשוטה והכי מהירה להגיב. פשוט תחבקי אותו/ה בשעת המצוקה. אצלי זה עבד אפילו עבד נהדר- למרות שעד היום ישנם התקפות. כשהוא צועק אפשר לענות "אני לא מסוגלת להבין מה אתה רוצה כשאתה צועק ובוכה, אני אבין אותך יותר אם תבקש ללא בכי ואז אוכל לעזור לך". את גם יכולה לבטא את הרגשות שלך ולהגיד לו שלך זה לא נעים לשמוע אותו צועק. עונשים לא פותרים כלוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם, הם רק מתסכלים. והילד חושב על העונש ולא על ההתנהגות שלו. תקראי את הספרים של מייזלש ופייבר "איך לדבר כך שילדים יקשיבו ולהקשיב כך שילדים ידברו" ספר שעושה נפלאות.

../images/Emo65.gifnonana תודה על התגובה

אני כ"כ כועסת על עצמי שהזכרתי לו את המילה עונש , בגלל שאני יודעת שעונש לא פותר כלום ורק משפיל את הילד , פשוט כל נסיון שעשיתי עלה בתוהו וחשבתי שאולי זה מה שיעורר אותו מההתנהגות שלו. ניסיתי לדבר ולהסביר לו שקשה לי להבין שהוא צועק אבל הוא הבין שהחולשה שלי זה הצעקות שלו והוא מנגן לי על זה. כבר שמעתי כאן הרבה פעמים על הספר הזה, נראה שאין ברירה וצריך לקנות.

מירי,

New member
אולי זה נכון אבל....

ראשית גם לנו מותר לכעוס, ולמקרה הספציפי שצויין , הילד זרק את מכשיר הפלאפון וייקבל חיבוק?????

מלמלה

New member
מכירה את ההרגשה

והאמת מעט מאוד מצליחים לא להתפרץ בכלל אני מציעה לך פשוט לספר לו מה את מרגישה ושעצוב לך שהתפרצת עליו ובלי לתת לגיטמציה להתנהגות שלו

dorit0

New member
המלצה על ספר בעניין

"רחלי, את עוד תוציאי אותי מדעתי" של מם פוקס. על אמא שלא אוהבת לצעוק, אבל לפעמים זה קורה לה, לא בכוונה.

vered4

New member
אני בדעה שלא קרה שום דבר נורא

והספר נשמע פתרון יפה להסבר. ואפשר גם להגיד לילד, "ביחד, נחשוב איך פותרים את הבעיה". זו לא רק בעיה שאמא התרגזה ופעלה בצורה שהיא לא אוהבת, אסור לשכוח את הצד המאוד פעיל
של הילד.

נעה גל

New member
נחמה בגרוש (בונוס: הודעה קצרה!)

גלי, אני חושבת שתשמחי לשמוע שהרבה פעמים כשהתינוק הקטן מגיע לגיל שנה יש התפרצויות ענק אצל הגדול. יש כאן בפורום המון שאלות מאוד דומות לשלך: הקטן הגיע לגיל שנה ופתאום דברים מתפרקים. זו קנאה והיא מתפרצת על רקע זה שתינוק מתחיל לזחול ולדבר, לגעת בכל דבר, למשוך תשומת לב. הוא בטח מגיע לכל מקום מנסה לגעת ופתאום יש למאור תחושה ששום דבר לא נשאר שלו. חוץ מזה, הוא בטח עושה דברים חמודים וכל יום אתם מתלהבים ממילה חדשה שהוא אמר, תנועה חדשה ומספרים לכולם - וזה מ-ע-צ-ב-ן. אז הנחמה היא: זה באמת נחלש עם הזמן, אבל מאור יצטרך את מלוא התמיכה וההבנה שלכם. תצטרכו מעכשיו להיות יותר רגישים לרכוש שלו, לזמן הפרטי שלו איתכם וכו´.

למעלה