tiger

New member
גם אני חושב שבית השנטי זה ממש בסדר

לדעתי צריך לאסור על קהילות טיפוליות לטפל בכלל בבני נוער,בשיטה הברברית שלהם טיפול זה הכל רק לא לתת אותו (טיפול הכוונה).טיפול מעצם הגדרתו כמו שאני (אידיוט שכמוני) מבין אותו זה כשאתה מקבל משהוא,מישהוא "נותן"לך טיפול מסוים,אתה מגיע ומשלם (בדרך כלל)ומקבל בתמורה "טיפול".אבל כשכל מה שאתה מקבל בתמורה זה סדנה ללימוד עצמי בתנאי פנימייה ולחץ במיקרה הטוב,שלא לומר בתנאים של בית כלא עם עבודת פרך במיקרה הפחות טוב ,זה כבר לא "טיפול" ולקרא למקום כזה "קהילה טיפולית" זו שרלטנות והונאה.אנשים יום יום מגיעים למקומות האלה כשהם חושבים שהם מגיעים "לגמילה" ,כשהם חושבים שהם עומדים לקבל "טיפול גמילה" מסוים כשכל מה שבעצם הם הולכים לקבל זה לישטוף כלים מהבוקר עד הערב בקריז.אני ממש ממש מקווה nana שאת לא תגיעי למקום כזה.אבל אם תמשיכי להישתמש ולא יהיה לך בסוף אולי איפה לגור ואולי יפתח לך תיק אחד או שניים במישטרה (חס חס חס וחלילה כן)אז לא תיהיה לך ברירה ואת תעמדי כמו רבים ואומללים אחרים שהאופציה היחידה שלהם זה או הרחובות והכלא או קהילה "טיפולית" אז לא תיהיה לך הרבה ברירה. שוב אני מקווה שדברים לא יגיעו לשם ושתימצאי את עצמך במקומות הרבה יותר טובים מכמה שהוזכרו כאן.הלוואי ומישהוא בבית השנטי יוכל לעזור לך ואם את זקוקה לגמילה פיזית אז מקום שעוזר "לישבור קריז" בתהליך של אישפוז ועזרה רפואית כדי שזה פחות יכאב יהיה המקום שתימצאי שוב,כבר כתבתי לך קודם למי את צריכה ליפנות שמנהל מקום כזה בימיוחד לבני נוער והוא איש טוב ומתוק. ספרי לנו מה קורה ,אולי אם נדע קצת יותר טוב מה המצב גם נוכל לדעת יותר טוב לאן יותר טוב יהיה להפנות אותך ואיזה טלפונים לתת לך. בי מתוקה. t

ramshay

New member
לגבי קהילות טיפוליות

אני אמנם לא עברתי טיפול בקהילה אבל רק לשם האינפורמציה. בקהילות טיפוליות כדוגמת מלכישוע או אילנות, בית אביבה, לא נותנים טיפול גמילה אלא מנסים ללמד אנשים להוריד מעל עצמם דפוסי חיים קודמים שלא הביאו אותם לשום מקום בחיים ולפתח יכולות להתמודד עם החיים. לעומת הכספים שנרקומן מוציא על סמים והדברים הנוראיים שהוא עושה על מנת להשיג את הכסף הזה. טיפול בקהילה מעין זו ממומן ברובו המכריע על ידי הביטוח הלאומי וזו חצי צרה (לפחות למשלם המיסים) כי אנחנו כחברה צריכים לעשות כל שביכולתנו על מנת להפסיק צריכת סמי רחוב שהם מכה קשה. הרבה אנשים בנו חיים חדשין וטובים בעזרת קהילות אלה ונכון שהרבה אנשים לא אבל זה לא בגלל טיפול ברברי אלא כפי שאנחנו יודעים. מי שלא רוצה חצאת ממעגל הסמים, אפילו אלוהים לא יוציא אותו משם. אבל מי שלא ינסה גם לא יצליח ממילא. אני מסכים עם זה שיש מרכזי גמילה שהפעילות שלהם מבוססת על שרלטנות ורצון להכנסה כספית שמנה אבל אלא לא הקהילות הטיפוליות מכיוון שאנשים צריכים לדעת ששם מכורים עוזרים לאחיהם ועושים עבודת קודש יומיומית.

tiger

New member
אני כן הייתי בקהילה טיפולית...

וזה אסון כל יום שהמוסדות האלה פועלים ולא סוגרים להם את השיבר ומכניסית את כל המנהלים לכלא על היתעללות והיתעמרות בחסרי ישע.בימיוחד ביגלל שהמקומות האלה ממומנים מיכספי ציבור אז לציבור מגיע לקבל בתמורה שירותי גמילה ולא שיטה קיקיונית שלפי החשבון האחרון שעשיתי,קהילה טיפולית כמו אילנות מוציאה בשנה שלושים וחמש מכורים נקיים בילבד...בארץ כניראה שיש בסביבות שלושים וחש אלף מכורים-תעשו לבד את החשבון.שלא לדבר על כמה מיתוך השלושים וחמישה אנשים האלה כמה באמת נישארים נקיים גם אחרי שנתיים,שלוש...אנחנו ממנים כאן מקומות מיכספי ציבור שלא נותנים לציבור בחזרה שום תמורה נהפוך הוא.אם בכסף הזה היו מקימית מוסדות גמילה "אורטודוקסיים" ואישפוזיות היו ניגמלים הרבה יותר אנשים אבל לא,אנחנו בישראל צריכים ליהיות אור לגויים ולממן מיכספי הציבור המעטים שבסוף כן מגיעים לטיפול במכורים שיטה קיקיונית שבשום מקום אחר בעולם לא היתה זוכה ולא זוכה לשום פופולריות ואילו כאן הפכה לאופציה היחידה כימעט שעומדת ביפני המכורים.מיצד שני שיטת הטיפול במתדון שהיא כן הפופולרית ביותר בעולם כבר שלושים שנה ,כאן המדינה לא הקימה מירפאה אחת חדשה כבר יותר מעשרים שנה באיזור תל-אביב והמרכז.נכון שכל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו וכל זה אבל אם בישביל הנפש האחת הזו,או השלושים וחמישה נפשות במיקרה של קהילה טיפולית ,זה אומר ששלושים וחישה אלף מכורים אחרים יכולים להירקב ולמות,זה כבר משהוא אחר. שלא לדבר על השיטה עצמה שלתורתה גורסת שהמכור זה כישלון של בנאדם ,אחרת הוא לא היה מכור ויש לישבור לו את האישיות כדי ליבנות אותה מחדש יותר טוב וכמו שצריך.השיטות לעשות זאת נעות בין השפלות חמורות (שלטים על הצוואר,עבודה בצוללות,כיסא קלון)להשפלות פחות חמורות.אם היה מדובר בכל מיגזר אחר כבר מיזמן היו ניפתחים לאחראים על זה תיקים במישטרה על היתעללות והשיטה הזו היתה נעלמת מהמפה.אבל לנרקומנים מותר לעשות הכל. T

יאיר5

New member
טיגייר אני לא חושב כמוך בקשר....

לקהילות טיפוליות הייתי במלכישוע כמה חודשים וגם בבית אביבה כמה חודשים לא היחזקתי שם מעמד בגלל המשמעת והסדר יום החונק. אבל מה אני לא היצלחתי. אבל יש כאלה שגמרו קהילות והלכו להוסטל וכשגמרו חזרו לחיים רגילים אומנם לא רבים מחזיקים מעמד כל הטיפול שזה בין שנה לשנה וחצי.שם למעשה מנסים לבנות אותך מהתחלה הם חושבים שאים ישברו אותך אז יוכלו לבנות אותך מי שמסיים מדבר על המקום כאילו הציל חיים ושקהילה זה הדבר הכי טוב לנרקומן שרוצה להיגמל. אני חושב שצריך כוח מיוחד לעבור את זה עם כל הספסלים והצוללות והמטלות וכל החיים הלחוצים של אחד בתוך השני ואם תשים לב רוב האנשים בקהילות מעל גיל שלושים וארבעים. צעירים אין הרבה ואים הם באים תוך כמה ימים הם בורחים המבוגרים יותר אין להם כל כך ברירה או שזה קומבינה משפטית או שהמשפחה הכניסה אותם ואין להם איפו ללכת.בקהילות רוב המדריכים הם משתמשים לשעבר שעברו איזה קורס ונהיו מדריכים אני חושב שהם מאוד רוצים לעזור וזאת הדרך שמלמדים אותם.רוב הנרקומנים לא יכולים להתמודד עם הטיפול בקהילה אני זוכר שהמדריך שלי היה אומר לנו מתוך חמישים איש שמתחילים טיפול אולי שש אנשים יסיימו ומתוכם שלוש או ארבעה ישארו נקיים בחמש שנים הבאות וזה אופטימי או היה אומר.אז לא הגיע הזמן שימצאו איזה שיטה אחרת לטיפול???(גם נרקומנים זה אנשים)

ramshay

New member
אל תשכח יאיר

שאנחנו מגיעים להחלטה הסופית רק אחרי שהסבל שלנו הוא בלתי נסבל, רק אחרי שעברנו אינספור סאלטות של גמילות ונפילות. בדרך כלל זה לא קורה בגיל צעיר מאד. ובאמת רוב אלה שנגמלים הם מבוגרים יותר. דרך אגב, אלה שבאים לגמילה בגלל תיקים פתוחים או כקרש הצלה מדבר אחר, חוזרים לסם מהר מאד. הבעיה היא שאנחנו נכנעים מאוחר, אבל לפעמים לא מאוחר מדי. קהילה זה קשה, גמילה היא קשה, אבל החיים עם הסם קשים הרבה יותר.

tiger

New member
תיסלחו לי כן אבל...

קהילה טיפולית זה ענישה חברתית עם עבודות פרך.עובדה קיימת היא שגם בחול ניגמלים אנשים ואף אחד שם לא הולך כימעט לקהילה טיפולית.הבעיה עם חלק גדול מהנרקומנים בארץ זה שהם למדו לקבל כבר כל מכה וכל השפלה מהמימסד כאילו זה עונש מאלוהים שמגיע להם ע"פ דין עקב היותם נרקומנים. המעטים שניגמלים בקהילות הטיפוליות הם אלה שהיו ניגמלים גם בכל שיטה אחרת שהיתה מוצעת להם כי הרי מימיילה גם ככה הם בחרו בשיטה הקהילתית כברירת מחדל ולא ביגלל שזה מה שמישהוא מהם באמת אי פעם רצה.זה שעדיין יש שם מידי פעם מישהוא שמצליח להיתנקות זה רק מראה שעל אף הקשיים הבילתי אפשריים בסוף,גם בתת תנאים יש את מי שיצליחו להיגמל.לדעתי הקטנה אותו מיספר של ניגמלים היה נישאר פחות או יותר גם בכל צורת גמילה אחרת פחות משפילה ופחות מועכת,מה לעשות המיספרים הסטטיסטיים של ניגמלים בקהילות הטיפוליות מעולם לא היו יותר מזהירים או יותר טובים מכל שיטה או מקום אחר.זה שהם תפסו בארץ גל לירכב עליו ולהפוך לברירת המחדל היחידה כימעט שעומדת ביפני המכור שרוצה גמילה זו תעודת עניות חברתית ומראה לשינאת הנרקומנים שקיימת בארץ כמו גם בקרב הנרקומנים לעצמם.זה שמרבית המטפלים במקומות האלה הם נרקומנים זה לא נכון.המטפלים הם כל מיני עובדים סוציאליים שנותנים לנרקומנים שחוסים במקום לנהל אותו בשיטת הפירמידה ואו לעוד מיספר מועט של ניגמלים לשעבר לבוא ולהעביר קורסים של פסיכודרמה או קבוצות תמיכה.אני אם אני בא לגמילה אני לא רוצה למצא את הבנאדם שאתמול קניתי מימנו סמים אומר לי מה לעשות,לכם אולי זה לא קרה אבל אויייי כמה שזה קורה שם הדברים האלה ואל תישככו איזה כפר קטן אנחנו.זה רחוק מליהיות אתי לתת לאיזה סוחר סמים סוג ז שאתמול מכר סמים לכל גוש דן אחרי חודשיים של שהייה במקום להתחיל לנהל גם לניגמלים שזה עטה באו את החיים,להעיר אותם בבוקר עם מטטא ביד ...ראיתה פעם איך זה ניראה ? אני ממש איתן בדעתי ולא כדי להיתווכך עם מישהוא חס וחילילה כי איש איש באמונתו יחייה ואני הראשון שיקום להגן על כל שיטת גמילה שהיא כי לדעתי צריך שיהיו למכורים כמה שיותר אפשרויות ליבחור את הטיפול שיתאים להם מיתוכם,אבל כאן נוצר מצב אבסורדי שפועלת שיטה שהפכה לברירת המחדל היחידה כימעט שעומדת ביפני מי שרוצה גמילה והשיטה הזו רחוקה מליהיות "מיין סטרים" זו שיטה קיצונית ושמתאימה למיעוט של אנשים וטוב היה אם היא היתה פועלת בממדים יותר צנועים ורק למי שבאמת רוצה אותה ולא בטור ברירת המחדל האפשרית הכימעט יחידה.רק נגד זה אני מיתקומם.אני באופן אישי חושב שגם השיטה היא בזויה (מי האפס המאופס שיגיד לי שהאופי שלי או האגו שלי צריך שישברו אותו כדי שאפשר יהיה ליבנות אותו מחדש טוב יותר?הוא מספיק טוב תודה,אולי לא מושלם אבל מספיק טוב בישבילי הלוואי על כולם)אבל לכל אחד יש זכות ליבחור מה שבא לו...זהוא שלא,כאן אנשים ניגררים ונופלים אפשר לומר לתוך הקהילות הטיפוליות רק ביגלל ש-זה מה יש. וזה מחנות של "ענישה חברתית עם עבודות פרך" שפועלות במתקונת של "אם היגעת לפה אז אתה דפוק שצריך שישברו לו את האישיות ויבנו אותה מחדש אנשים טובים וחכמים יותר" האמנם ? הם לא יותר חכמים משום נרקומן הומלס שמגיע אליהם הם רק יותר שרלטנים,שוב לדעתי וזכותו של מי שרוצה ויודע משהוא אחר לחלוק עלי אני רק מקווה שיעשו את זה אנשים שבאמת יש להם ידע ושיודעים על מה הם מדברים.אני הייתי שם אז אני מרשה לעצמי לחלוק את מה שעבר עלי.מקווה שזה לא מרגיז יותר מידי אף אחד,לא זו המטרה ,בחיי t

יאיר5

New member
טיגר נראה לי שאתה קצת לא מעודכן

קודם כל גם בחוץ לארץ יש קהילות כמו הפתריאך וכאלה שלא בהרבה יותר טובות מפה.דבר שני בשתי הקהילות שהייתי בבית אביבה ומלקישוע יש הרבה מדריכים שנגמלו וחזרו להדריך יש גם עובדים סוצילים מדריכים רגילים ומנהל.נכון המטופלים מחזיקים תמקום כשהתפקיד"הבכיר"זה מתאם הבית וממשיך בסדר יורד.שלא תתעה גם אני לא האהבתי להיות בקהילה וגם בעניי ההשפלות וכל הבלגן לא מצאו חן.אבל יש אנשים שזה עזר להם אני אישית מכיר אנשים שהיו בקהילה והצליחו וטוב להם. ויש כאלה שלא אז אי אפשר לשפוט בהכללה את כולם.מה אתה חושב שאיזה מדריך התעשר מהעבודה שלו שם?תהיה בטוח שלא אולי חוץ מגשר הזין כל הקהילות בארץ שאני מכיר ושמעתי עליהם וזה חמש כולם ממומנות ממשרד ממשלתי ומתרומות ואתה יודע מה טוב שיש קצת מקומות אפילו כאלה בשביל אנשים שרוצים ואני יחזור ויגיד לך שגם אני לא אוהב תשיטות שלהם וגם לא הצלחתי לשרוד בקהילה אז במקום להיות נקי כל יום אני שותה אדולן זה הרע במיעוטו אבל גם רע.והרבה פעמים אני שואל את עצמי לכמה שנים זה לכל החיים??? אתה לא שואל את עצמך טיגר?(אם בקהיולת שהיתי היו שומעים שאני"מגן"עליהם היו מתים מצחוק.....

tiger

New member
בחו"ל המדינה לא מממנת את הפטריאך

שזה דרך שיש עוד אירגונים מושחטים בעולם לא מנקה אף אחד,כן גם שם הייתי בפטריאך בצרפת ואני יודע בדיוק איך הם פועלים שם וזה ממש לא הטיפול גמילה היחידי שפתוח ביפני מי שרוצה שם להיגמל אלה רק אחד מיני רבים.הפטריאך הוא מקום פרטי ולא ממשלתי כמו הקהילות כאן.אני מסכים איתך שיש הרבה מדריכים במקומות האלה שהיו קודם כל מטופלים שם ומכורים ביפני עצמם שניגמלו ואחר כך באו לעבוד שם,כל המדריכים שם הם ניגמלים לשעבר כי זה המוטו שם,שרק מי שהיה מכור יכול להבין מכור אחר.בטח שאיש מהם לא היתעשר מהעבודה הזו אבל אני גם חושב שלרובם לא היו הרבה ברירות אחרות,זה לא שמישהוא מהם היה יכול לעבוד בבורסה ובימקום זה הוא הלך לעבוד בקהילה טיפולית...גם להם זו בדרך כלל היתה ברירת מחדל מאחר ורבים מהם לא למדו שום דבר אחר בחיים ואחרי הגמילה הם מגלים שהדבר היחידי שהם באמת יודעים בחיים זה "סמים" ,איך מישתמשים בהם ואיך (לדעתם)צריך להיגמל מהם.לדעתי זה אבסורד לתת למי שהכי ניפגעו מהסמים להמשיך ולטפל באחרים.למה לא נותנים לחולי סרטן לטפל בחולי סרטן? למה לא נותנים לחולי סכרת לטפל בחולי סכרת? כי הם לא יכולים ואין להם את הידע והאמצעים.ליהיות קבוצת תמיכה זה משהוא אחד ואם כל תפקידם של ה"מדריכים" האלה היה ליהיות קבוצת תמיכה לא הייתי אומר מילה אבל יש שם טישטוש חמור של תפקידים כאשר אין זה מראה יוצא דופן של "מדריך" שרק ליפני שנה שנתיים היה נרקומן הומלס והיום הוא לוקח בדיקות שתן אקראיות מימטופלים במקום ומפקח על תהליך הנתינה...שזה רק מחדל קטן.יש דבר שרק לרופא מוסמך,אח או אחות מותר לעשות ולא לאף אחד אחר.לצערי במקומות האלה חוגגת גם שינאת "רופאים" ואנשי "מימסד" בכלל כאשר האבסורד הוא שהם הם הפכו ליהיות חלק מהמימסד בעצמם רק הם לא שמים לב שהם עושים צחוק מעצמם.אני רואה בנרקומנים שניגמלו והיום הם לוקחים לאחרים בדיקות שתן,עושים חיפושים גופניים,לוקחים בכוח סמים לחדשים,וכו,אני רואה באנשים כאלה את התחתית שבתחתית שנרקומן יכול להגיע אליו.להישתמש זו תחתית אחת ולהשפיל את האחים שלך ולעשות עליהם חיפושים ולקחת מהם בדיקות שתן כאילו היית רופא או שוטר זו תחתית יותר גדולה בעיניי.במקומות האלה מלמדים שהניקיון הוא הוא הדבר הכי קדוש אבל אני אומר שיש דברים שהם יותר חשובים מניקיון מיסמים.מה שווה ניקיון מיסמים אם אתה חרא של בנאדם? מה שווה ניקיון מיסמים אם כדי להגיע אליו היית צריך לידרוך להלשין ולהשפיל עשרות מהאחים שלך שלא זכו להגיע לסוף התהליך כי הם נישברו??? הלשנה במושגים המעוותים של המקום הופכת ל"הגנה על המקום ודאגה לחבר" שליפעמים רק ביקש סיגריה כי אין לו והוא מת לעשן אבל לפי חוקי המקום הדרקוניים זה אסור.אז אם חבר שלך ביקש מימך סיגריה והילשנת עליו אתה בסדר ואילו החבר שביקש נענש...זה מעוות. מלמדים אנשים שם שנאמנות לחברים זו תכונה עברינית שיש לעקור מהשורש ולא משהוא אחר...במקום הזה מלמדים אנשים שכל מה שהם חשבו שטוב אצלהם באישיות הוא דפוק.מה שטוב צריך שיהיה רע ומה שרע צריך שיהפוך אצלך לטוב.אז מה שווה גמילה אם בישביל להגיע אליה היית צריך לידרוך על גוויות של החברים שלך? מה שווה הגמילה של מישהוא אם כדי להגיע אליה הוא היה צריך להפוך לחרא של בנאדם ? אני עדיין חושב שיש דברים יותר גרועים משימוש בסמים וזה ליהיות בנאדם חרא. אבל אולי אני טועה ? אולי מה שבאמת צריך כדי לישרוד בעולם הזה זה ליהיות איש קשה ושיכול לידרוך על גוויות בלי למצמץ ? אני מתחיל לחשוב שזה ככה אבל וזה אבל גדול:למה המדינה צריכה לממן את זה ??? למה אני צריך לממן קורסים שיוציאו אחר כך לעולם עוד אנשים קשים עם עורות של פילים ? יש הרי כל כך הרבה מהסוג הזה גם ככה לא ?

ramshay

New member
ברור לי שיש לך בטן מלאה

על כל הממסד הזה, ותאמין לי שגם לי יש. לא כדאי שנתווכח על הנושא כי הוא באמת עובד בשביל אחד ולא עוזר לשני ולכן זה לא קונסנזוס. אתה אומר שיש דבר יותר גרוע מלהשתמש בסמים וזה להיות חרא של בן אדם. אני מסכים עם כל מילה, אבל אל תשכח איזה חארות היינו בשימוש שלנו. בכמה אנשים פגענו בדרך. כשאני עם עצמי וחושב על הדברים שעשיתי בשם ההתמכרות שלי אני מתמלא בושה מחדש בכל פעם. אימי נפטרה לפני חודשיים ועד עכשיו אני מיוסר כי לא הספקתי לבקש ממנה סליחה על כל החרא שהאכלתי אותה בחייה. הייתי פעם משתמש והייתי חרא של בן אדם. אמנם לא נגמלתי בקהילה טיפולית ולא בשום מקום אחר, עשיתי את זה עם עצמי לבד וסבלתי בכל התהליך ולא הייתה לי תמיכה רגשית, אבל זה עבד ובמשך שלוש השנים האחרונות אני לא מתקרב אפילו למשתמש בגראס מהפחד שלי שלא למצוא עצמי שם שוב. כמו שאומר יאיר וגם אני אמרתי קודם. אם זה עובד על כל בן אדם שלישי או רביעי זה בסדר, כי אחד פחות סובל.

tiger

New member
אם זה היה עובד על כל בנאדם חמישי

או רביעי הייתי שותק.אתה יודע למה הייתי שותק?כי אז זו היתה הופכת לשיטה הכי מוצלחת בכל הזמנים.אתה מתאר מצב של רבע מהמטופלים או חמישית מהמטופלים שמצליחים...כל מנהל של כל מרכז גמילה בעולם היה קופץ עכשיו על סטטיסטיקה מוצלחת כזו ובין יום היה הופך לכוכב העולה בשמי עולם המדע והרפואה.המציאות היא הרבה יותר עגומה,מהמקומות האלה (הקהילות הטיפוליות) כמו גם בכל שיטה אחרת של גמילה,כי הקהילות לא מיתהדרות בשום מיספר יוצא דופן שאין בכל מרכז או שיטת גמילה אחרת.לקהילות הטיפוליות אין רבע של מטופלים שמצליח ולא חמישית המיספרית נעים יותר מיסביב לחצי אחוז לאחוז שזה בנאדם אחד מיתוך מאה במיקרה הטוב בראיה של שלוש וארבע שנים מסוף הטיפול.בישביל טיפה כזו בים,בישביל המיספר הזעום הזה גם כל השאר צריכים ליסבול? כי כל השאר סובלים.ברגע שכל המשאבים הולכים בישביל להציל בנאדם אחד בימקום לשפר את תנאי החיים של אלפים אחרים זה כבר לא מצחיק.זה כבר לא עומד בכנה מידה של כל המציל נפש וכל זה...בישביל המיעוט שמצליח בקהילות רוב המכורים סובלים מתת תקציבים ומחוסר טיפול.זאת עובדה.זה שנרקומנים כמוני לא רואים את האמת הזו ולא יוצאים כנגדה אלה עוד יוצאים להגנתה זה רק מראה כמה חמור המצב שלימד את הנרקומנים בארץ שלא מגיע להם כלום ואם הם לא הצליחו להיגמל אז זה רק הם לא בסדר.לא .זה לא נכון.אם כל כך הרבה לא מצליחים להיגמל ונושרים בדרך זה לא אומר שהם לא בסדר זה אומר שהשיטה דפוקה וצריך לשנות אותה.

יאיר5

New member
מה אתה רוצה שנאשים את כל העולם

בשימוש שלנו? אנחנו"בישלנו"אנחנו צריכים לאכול לא? מה מישהו חייב לנו משהו המדינה חיבת לנו? בגלל מה ולמה? הכנסנו את עצמנו לצרה הזאת צריך להתמודד לבד אין מה לעשות.זה המצב ואני לא מגן על שום שיטה פשוט זאת המציאות ואין מה לעשות והנתונים שלך לגבי"ההצלחות"לא הכי נכונים.

tiger

New member
אז זהוא שכאן יש לך טעות...

אנחנו לא אשמים בכלום.היום זה ברור שמחלת ההיתמכרות היא מחלה ככל המחלות האחרות כניראה שגם עם רקע גנטי.אף אחד לא אשם אם הוא חולה.לכל חולה מגיע טיפול.כן אני מצפה מהמדינה שתטפל בחולים במחלת ההיתמכרות בדיוק כמו שמטפלים בחולי סרטן,סכרת,אפילפסיה ועוד.אני לא מאשים את כל העולם בהיתמכרות שלי ואני לא מאשים גם את עצמי.אני לא צריך לשלם שום מחיר ביגלל שאני מכור/חולה כי הרי את המחיר המלא שילמתי ואני ישלם כל יום בחיי עד יום מותי. יותר מהמחיר הזה אני לא צריך לשלם כלום לאף אחד תאמין לי,לא אני ולא אף מכור אחר.זה שדחפו לנו לראש שכאילו עשינו משהוא רע ומגיע לנו על זה עונש זה מעוות,זה עיוות של המציאות ,הצדק ועודמ אלף ואחד דברים.לימדו אותנו לחשוב שאם היינו מכורים לסמים אז מגיע לנו לקבל ביתמורה עונש,כלא,תנאים מחפירים ומה לא.אז זהוא,שזה לא נכון.לכלא רובינו מגיעים רק ביגלל שהשיטה היא מעווטת וגורמת לנו לערך מוסף של סבל ועינויים בנוסף למחלה בה אנו חולים.אם מישהוא חושב שיש עוד איזה "מחיר" נוסף שאנחנו צריכים לשלם או ליספוג תת תנאים כאילו זה מגיע לנו כתשלום על מעשינו הרעים?שילמנו מספיק,מעל ומעבר ובריבית דריבית.שילמנו מחיר אסטרונומי בעבור מחלתינו ,שילמנו מחיר ששום מחלה אחרת לא גובה.אנחנו ממשיכים לשלם ונמשיך לשלם יום יום.אז מעבר למה שאני צריך לשלם וליסבול עקב מחלת ההיתמכרות עצמה אני מצפה לקבל ממי שצריך לטפל באנשים חולים פה במדינה הזו ובעולם בכלל את כל העזרה הטיפול והסימפטיה.לא שום דבר אחר .בעולם לאט לאט מתחילים להבין את זה.פה בארץ לצערי אפילו חלק מהמכורים עצמם קשה להם להבין את זה ואני כל כך מבין אותם.זו תוצאה של שנים של שטיפת מוח עד כדי כך שיש מכורים שבאמת מאמינים שמה שקורה להם "מגיע" להם.שזה חלק מימערכת של שכר ועונש בעולם הזה.לפושעים מגיע עונש לא לאנשים חולים.לאנשים חולים מגיע טיפול. t

יאיר5

New member
טיגר אחי מה אני יגיד לך אם הייתי

חושב שהדרך שמה נכונה אולי הייתי גומר עם הבעיה של הסם היום (אדולן). אבל אני לא חושב ואף פעם לא חשבתי שמה שקורה שם זה בסדר אבל מה לעשות זה מה יש במדינה שלנו. הלוואי וימצאו איזה דרך שבאמת תוכל לעזור להרבה אנשים להסתדר בחיים האלה.בקשר לנאמנות שמה באמת מנסים ללמד שנאמנות זה עבריניי ובגלל זה נותנים חבילת פתקים ואומרים זה לגדילה זה בכלל לא מצא חן בעיניי אין מה לעשות זה הדרך של המקומות האלה ואני גם לא אוהב אותם אבל עוד הפעם זה מה יש בשביל לעזור לנרקומנים. אין במדינה שלנו אפילו טיפה אכפתיות או הבנה למשתמשים ועד שלא יחליפו תקן הזה תמחשבה הזאת המצב הזה ימשך ואנשים ימשיכו להשתמש וליפול לבתי סוהר וישתחררו ולא יהיה מי שיעזור להם ויחזרו לבתי סוהר. עד שמי שצריך לא יבין איך לטפל בבעיה המדינה תמשיך להוציא מיליונים על מיליונים בענישה במקום בעזרה וחבל.חג שמח ותרגישו טוב נ.ב.גם אני שונא תממסד ומפנטז על מקומות רחוקים ודברים אחרים.

tiger

New member
יש מימסדים אחרים במקומות אחרים

שעושים כבוד למושג מימסד.כמו באנגליה שם יש לא רק טיפול תחליפי לכל דורש (שלא לדבר על גמילה אישפוזית,לא קהילות טיפוליות ולא בטיח,יש אבל רק למי שרוצה את זה באופן פרטי)אלה טיפול אלטרנטיבי למי שלא מחזיק מעמד בטיפול התחליפי/מתדון.כידוע מי שלא מחזיק מעמד כאן בטיפול במתדון וממשיך ליצרוך הרואין במשך תקופה ארוכה ביחד עם המתדון יפלט מטיפול חזרה לרחוב ולמוות.באנגליה מי שממשיך להישתמש בהרואין ולא מראה סימנים שהטיפול במתדון משפיע עליו יעבור לתהליך של טיפול בהרואין.הוא יקבל כל יום את כמות ההרואין לה הוא זקוק ,דגש על כמות ההרואין לה הוא זקוק ולא איזו הנחתה מילמעלה על כמות אותה צריך לקבל כדי שמי שירצה יותר יצתרך להמשיך וליקנות הרואין ברחוב,לא.כל אחד מקבל מינון אישי שניקבע ביחד איתו לפי הצורך אותו הוא מקבל בבית מרקחת באמפולות של הרואין (דיאמורפין)נקי אותן הוא מזריק ישר לווריד לא ליפני שהושטלה לו לשם בהליך קצר של לילה בבית חולים פיית פלסטיק /סיליקון קטנה שאיתה הוא לא צריך לחפש יותר ווריד וליפצוע את עצמו לעולם.זה באנגליה.אני לא אומר שזה הנכון וזהוא,חלילה.אני רק אומר שצריך לכבד כל דרך שאדם בוחר ולהציע לו את מירב השירות.זה מה שמדינה חייבת לתושבים שלה,זה ניקרא שירות סוציאלי. אנחנו משלמים כל החיים מיסים (רובינו) אבל כשצריך ליטבוע שירות בחזרה או גמילה או טיפול תחליפי אז המקסימום שנקבל יהיה מחנות לענישה חברתית וחינוך מחדש/קהילות טיפוליות-זובור.זה מה שמרתיח.

ramshay

New member
אני בעד

כי מי שלא רוצה לצאת ממעגל הסם וימשיך לצרוך סמים, עדיף שיקבל אותם בצורה מסודרת וקבועה ושלא יצא לרחוב לגנוב ולהזיק בגלל המחלה שלו.

tiger

New member
בדיוק.

לכולם מגיע זכות קיום ולכולם מגיע לקבל עזרה.גם למי שלא רוצה להיגמל מגיע ליחיות בדיוק כמו שלכל מי שכן רוצה להיגמל מגיע שיהיו פתוחים בפניו כמה שיטות ואפשרויות בחירה כמו בכל מדינה נורמלית אחרת.אצלינו יש רק ברירות מחדל.זה מה שמרגיז,ועוד יותר מרגיז שברירת המחדל היא כזו גרועה. דווקא ביגלל שמדובר במחלה,אלה שלא רוצים להיגמל הם דווקא אלה החולים ביותר ושהיו צריכים לקבל יותר עזרה ויותר תמיכה בימקום זה המצב פה פועל בדיוק להיפך,החולים ביותר הם הראשונים להיזרק מימרכזי הגמילה,הקהילות "הטיפוליות" בחזרה לרחובות,לכלא ולמוות .בימקום שהחברה תדע להבחין בחלשים ביותר ולטפל בהם ביתר תשומת לב ,אז המצב בשטח הוא שהחלשים ביותר מסומנים ,ניזרקים מטיפול,מושלכים לכלבים ומתים בהמוניהם כדי שאיזה שלושים איש בשנה יוכלו להגיע לכנס בוגרים ולקבל שרשרת מיזהב (מהכסף שמגיע למיסכנים שגוססים בחוץ-לא חס וחלילה מהכסף שלהם הפרטי כי הטיפול שלהם מסובסד ע"י המדינה והביטוח הלאומי)עם מדליה מיזהב שמוטבעת עליה דמותו של עוף החול (אתה רואה שאני בעיניינים).למה ? למה מגיע לשלושים איש לקבל מדליה מיזהב כששלושים וחמש אלף אחרים גוססים ברחובות ? על מה ? מהכסף של מי ? ובישביל מה ? כדי שיותר מיחצי מהם אחרי פחות מישנה ימכרו אותה בישביל שתי מנות על חשבון משלם המיסים ?...ככה זה עובד בחלם.העיקר שיש לכמה עובדים סוציאליים שיושבים קרוב לצלחת מסכורות טובות תקנים לרכב מזכירות הוצאות אירוח ודלק,חופשות,חשבון נסיעות וכו...באותו הכסף שמושקע בשלושים וחמש איש נקיים בשנה מקהילה אפשר היה לעזור להרבה יותר אנשים בדרכים אחרות פחות יומרניות,פחות ניסיוניות/קיקיוניות ושיש להם יותר קבלות בשטח. אבל כמו כל דבר בארץ הדברים לא מיתנהלים לפי מה שטוב לקהילה אלה למה שטוב למי שצריך להיתפרנס מימנה. t

יאיר5

New member
אמת כל מילה אמת אבל אתה יודע

שאין צדק בעולם אפילו בבית משפט אין צדק יש רק חוקים. הלוואי שהיה מצב כמו שאתה מתאר הלואי לא נראה לי שבעתיד שלנו לפחות נחיה בחברה שויונית ותומכת כמו שאתה מתאר. החיים מלאים באי צדק בכל התחומים ואין מה לעשות התרגלנו לחיות ככה אפילו שזה מעצבן מציק וממרמר זה החיים עוד אצלנו במדינה לא הכל שחור תראה מה קורה במדינות העולם השלישי שילדים נרצחים ברחובות על ידי המשטרה בברזיל למשל.אם היה צדק ולא חוק אלא צדק אמיתי החיים היו שונים לגמרי.

tiger

New member
אנחנו לא אמורים להיסתכל על מדינות

בעולם השלישי ולהרגיש סבבה.מתי שנוח לנו אנחנו חושבים על עצמינו במושגים של ארצות הברית "עיר ללא הפסקה" ומתי שנוח לנו אנחנו מיסתכלים על המיסכנות שבמדינות העולם השלישי " בביאפרה מתים ילדים מרעב".אותי גידלו לחשוב שאנחנו "מדינה קטנה ונאורה" עם הספר " עם סגולה" "הצבא הכי טוב בעולם" ועוד כהנה וכהנה שטויות שבסופו של יום אתה מגלה שאתה צריך להגיד תודה שאתה לא חיי בברזיל או בניקרגואה.אנחנו חלק מהעולם המערבי.אבל לפי שיטות הטיפול שלנו במכורים אנחנו לא יותר טובים משום מדינה בעולם השלישי.זה רק ביגלל שלנרקומנים אין לובי וביגלל שנרקומנים כמו גם נהגי המוניות מעולם לא הצליחו להיתארגן או לגבש עמדה משותפת לגבי כלום.כל מה שאנחנו עושים זה במיקרה הטוב זה להיגרר אחרי המארגנים של שיטת גמילה זו או אחרת ולהגיד עליה "אמן" בתיקשורת כדי שעוד אומללים יוכלו ליפול באותה רשת.אין פירגון ,כל מכור חושב שהשיטה שעזרה לו היא היא התורה מסיני שצריכה ליהיות התורה של כולם.אנשי אן אי חושבים שרק ככה אפשר,אנשי קהילות חושבים שרק בדרכם אפשר להיגמל וכולם ביחד שונאים את שיטת הטיפול במתדון בעוד שהנכון היה שאיש איש יכבד את השיטה שעזרה לו כמו גם את השיטות שעזרו לאחרים.צריך לעודד כמה שיותר שיטות שיפעלו בשטח כדי שהיה מיבחר שבו איש איש יוכל להתאים לעצמו את מה שניראה לו שמתאים לו כי הרי לא עשו את כולנו לפי אותה שבלונה ולכל אחד מתאים משהוא אחר.צריך לעודד מיבחר של שיטות ולצאת נגד גל שיטה שהופכת ליהיות ברירת המחדל הכימעט יחידה.שלא לדבר שברירת המחדל הזו כל כך שנויה במחלוקת ומפוקפקת,לפחות היתה זו ברירת מחדל מ"אמצע הדרך" אבל לא,שיטת ה"טיפול" בקהילות הטיפוליות היא שיטה ריאקציונרית קיצונית שלא אמורה ליהיות בשום מדינה השיטה השלטת.בארץ זו היתה השיטה המישתלטת שקבעה בסופו של דבר את התמונה של הטיפול שאנו רואים היום.לא השיטה שמתאימה לרוב המכורים אלה השיטה שהישתלטה על הטיפול ברוב המכורים.לא ביגלל שמישהוא מהם רצה אותה אלה ביגלל שהיא הפכה את עצמה בדרך לא דרך (כנהוג במקומותינו)לברירת המחדל הכימעט יחידה שעומדת ביפני המכור שרוצה טיפול גמילה.הכי מצחיק שלמימסד השיטה הזו נחשבת לשיטת גמילה בעוד בשטח הם בכלל לא כאלה,הם לא מספקים כל שירותי גמילה ואפילו דואגים לבקש מהאנשים מראש ,שזה שיא החוצפה אם תישאלו אותי,הם מבקשים/דורשים מהאנשים (הנרקומנים הגמורים בדרך כלל שנירשמים )להגיע ל"טיפול" כשהם נקיים."אנחנו לא נותנים ולא מגישים שום טיפול גמילה "...הם רק מחנה עבודה וחינוך מחדש.מי שמגיע כאשר הוא עדיין בשימוש יאלץ לישבור קריז על יבש וללא שום עזרה כאשר הוא משובץ לעבודות הבית ולמערכת הצפופה כמו כווווולם...לא יאומן אבל אמיתי.המערכת שהפכה לברירת המחדל הכימעט יחידה שעומדת ביפני מי שרוצים להיגמל איננה מגישה שום עזרה בגמילה עצמה/בקריז...ישראל/חלם 01

למעלה