nana17

New member
../images/Emo64.gif

עברתי ילדות קשה מאוד ואני רק בת 17 כשרק חיי מתחילים יש לי הרגשה שהם נגמרים למה זה אני לא יודעת כל בוקר כשאני קמה אני מרגישה שאני זבל ושאיני שייכת לעולם הזה. אמא שלי ויתרה עלי בגיל 5 היא ברחה עם איזשהו חבר אבא שלי גידל אותי לבדו היה לו קשה מאוד אך הוא כל מה שילד רצה אהבה והכל,כל זה היה כמו חלום כעסתי מאוד על אמא בגלל שהיא עזבה אותנו אך אבא שלי תמיד היה מפצה אותי הוא היה מחבק אותי חזק והיה אומר שהוא אוהב אותי ולעולם לא יעזוב אותי לבד,ואני סמחתי עליו, אך כל החלום היפה הזה התנפץ כשאבי היתחיל לבלות עד מאוחר והיה חוזר הביתה שיכור עם אשה חדשה כל לילה הייתי בת 8 אז ולא ידעתי מה הצעקות האלו שנבעו מחדר אבי., יום אחד הוא חזר מעבודה ואמר שפיטרו אותו הוא היה עצבני מאוד ועניו היו אדומות, הוא היתחיל לצעוק עד שהשכנה שלנו מלמטה עלתה כדי להשטיק אותנו הוא היתעצבן עוד יותר ועזב את הבית והשאיר אותי לבד , לפנות בוקר הוא חזר הביתה מלוכלך ושיכור הוא היתחיל לצעוק עלי ולקלל את אמא שלי והוא היכה אותי חזק הוא הרים כיסא ורצה ליזרוק אותו עלי אך למזלי הטלפון צילצל והוא ענה במהלך השיחה הוא נהיה סוער וסוער ואז הוא טרק את השפורפורת והלך לחדרו ואני נשארתי על הריצפה מלאה בדם ובוכה וכך היה כל היום הוא היה חוזר שיכור והיה מרביץ לי. בגיל 12 חברים שלי היציעו לי לעשן גרס אני היסכמתי וכך הידרדרתי בהתחלה זה היה פעם ביום וכך זה גדל וגדל והיום אני לא יכולה בלי זה כי אני מכורה ואבא שלי הוא זה שנותן לי את הגרס והכדורים וכל סוגים שיש. כל בוקר כשאני קמה עניי פוחות הדבר הראשון שאני עושה זה להסניף או להזריק או לעשן כי זה הדבר העיקרי שאוהב אותי בחיי ואני אוהבת אותו ננה

tiger

New member
נה נה...

את אומרת שאבא שלך נותן לך חומרים.הוא נותן לך או שאת "לוקחת" מימנו??? את רוצה עזרה ? אנחנו יכולים לעזור במשהוא ? ניסית לדבר עם עוד מישהוא ? יש לך דודים/דודות ? מה הם אומרים על המצב ? הם יודעים משהוא בכלל ? יש לך חבר ? מה עם לימודים,כסף ,עבודה ??? את לא רוצה אז את לא צריכה לענות על כלום.אבל אם בא לך תספרי אולי משהוא יקרה...אף פעם אי אפשר לדעת.את עדיין קטינה ולדעתי מגיעים לך כל מיני שירותי רווחה ,את ביררת פעם משהוא ? מישהוא דיבר איתך? יועצת,יועץ מישהוא (מבית הספר) או שחבל על הזמן ? דברי איתנו t

ramshay

New member
את לא נשמעת סובלת

אבל ברור לי כי אם מה שאת כותבת הוא נכון, הרי שלא יכול להיות שטוב לך בחיים האלה. אבא קנה לך מחשב אבל קונה לך גם סמים? - ממש קטע מפרקי אבות. אני מקווה שברור לך שהכיוון הזה בחיים שלך לא יביא אותך לשום מקום טוב. השאלה הגדולה היא: אם את מבקשת עזרה כאן או סתם מספרת כמה כיף לך?

ramshay

New member
אפרופו

אפשר לפנות לשירותי הרווחה העירוניים, יש להם מרכזי יום ולפחות בעניין הטיפול בבני נוער במצוקה הם כן עושים עבודה טובה,

יאיר5

New member
מה אתה שופט אותה איך אתה יודע...

מה היא מרגישה אני קראתי את אותה הודעה כמוך ובשום מקום לא ראיתי שהיא אומרת שטוב לה. אולי היא מרגישה לבד ושיש לה רק תחומר אה? בעצם פעם כתבת שאתה מאנשי האן.איי לא? אתם אלופים בלשפוט ולא בלעזור אם היית קצת קורא בהבנה היית מבין אולי קצת אבל מבין כמה היא לבד כמה בודדה בתור משתמש ראית משתמש שטוב לו? אז למה לשפוט.וחוץ מזה שירותי רוחה מה יעזרו לה ישלחו אותה לצופיה?למסילה?משם היא תצא עם דיפלומה. אולי המשפחה יכולה לעזור לה אבל המדינה כל "עזרה" שלה בנושאים כאלה זה צרה צרורה.ואת ננה אם את קוראת תהיי חזקה ואם את רוצה לעזוב תבית נראה לי שבבית השנטי מריומה תוכל לעזור לך אם תצטרכי הדרכה או עזרה בנושא תכתבי ואני ועוד הרבה נשמח לעזור ולכון ותדעי לך שאף אחד לא שופט אותך רק מבינים אותך

tiger

New member
גם אני חושב שבית השנטי זו כתובת ...

אולי אפילו יהיה שם מי שידע לעזור לך לימצא כיוון בהמשך.. t

ramshay

New member
חלילה לי מלשפוט אחרים

הדבר האחרון שאני אעשה זה להביט על מישהו כשופט. בסך הכל התייחסתי למצב הקשה שלה בבית וההסתייגות היחידה שלי הייתה (אם זה נכון) כי אין לי דרך באמת לדעת. בסוף שאלתי, האם זו קריאה לעזרה או סתם סיפור, אם זה נראה כמו שפיטה, אני מתנצל מראש. ואתה בטח יודע כמוני שבשום מסורת של מכורים אנונימים אין מנהג שפיטה ואסור לעשות את זה, כי אם אתה שופט אחרים לעולם לא יהיה לך ראש פתוח להבין דברים. נוסף לזה, הוספתי הודעה על כך שיש לאן לפנות המצב מצוקה וישנם גופים המטפלים בבני נוער במצוקה.

המצב שלי שונה לחלוטין.....

יש לי אבא ואמא נהדרים שתמיד דאגו לי ועדיין דואגים לי ואני באמת יודע שהם מאוד אוהבים אותי!!!!!!!!!! אמא ואבא שלי לא יודעים על הגראס ואפילו לא על הסיגריות אני אומר להם שאני הולך לחברים ואני הולך באמת לחברים אבל לעשן איתם גראס אני לא מזריק ומסניף ואני מקווה שאני לא יתפתה אבל כל מה שצריך זה יום אחד קשה יום אחד שכולם נגדך יום אחד של דיכאון של מחשבות אובדניות בישביל למשוך בנאדם יותר למטה.... אני רק מודה לאלוהים שיש לי את המוזיקה ואתחברה שלי שמאוד עוזרים לי אני מנסה להיגמל כרגע גם מאלכוהול תאחלו לי בהצלחה קשה לי לאמין שאני יצליח אבל אני ינסה טוב עברו 24 שעות בלי אלכוהול יופי תמשיך אני אומר לעצמי....

tiger

New member
ילד עזוב אותך מאלכוהול... רק לא

אלכוהול. כי בסופו של דבר הסם הכי עתיק בעולם מייצר את ההיתמכרות הכי קשה ומכוערת מיכולן.שלא לדבר על הסוטול המועך,הטעם המזעזע ושלא ימכרו לי שלרמי מרטן אקס או או למרטל או לבלו לייבל או ליין מרלו צרפתי מישנת טיכו יש טעם טוב...להכל אם תישאל אותי יש טעם של רעל.עכשיו, להיתמכר לאלכוהול צריך לישתות הרבה זמן (הרבה יותר זמן מאשר להיתמכר להרואין מה שליפעמים קורה מפעם אחת/חמש עשרה שניות)אבל אם אתה מתחיל עכשיו בגילך הצעיר תאמין לי שיש לך סיכויים טובים (בגיל שכל החברים שלך יתגייסו לצבא אתה תיתעורר בתוך הקיא של עצמך על המידרכה או על הכביש של איזו דרך לשום מקום).אני בשום אופן לא אומר שסמים אחרים זה בסדר אני רק מציין עובדה שכדאי לך לתייק:ראיתי נרקומנים ניגמלים-לא אלכוהוליסטים.אני לא אומר שאין אני רק אומר שאני לא ראיתי...הכי טוב שבגיל שלך תישתה רק מיים.אבל מאחר ואין לי כוונה להישמע פלצן רק ביגלל שאני מנהל את הפורום הזה אז אני לא אומר לך כזה דבר אלה רק שתישמור על עצמך כמו מאש מהרואין,אלכוהול וקוקאין.מכל השאר תיזהר גם ,תיזהר מאוווווווווווווד. t

haim47

New member
Nana 17

היי בוקר טו לך. אני תקווה שאת לא מסטולית מדיי כדיי לקרוא את השורות הללו. לדעתי למרות שדיי מאוחר כבר יש לך עדיין אפשרות עם הרבה הרבה רצון לעזוב הכל ולעבור למקום אחר אולי למיתקן גמילה כל שהוא ולנסות לשקם את עצמך. מחזיק לך אצבעות. חיים

tiger

New member
חיים יקירי:אין בארץ "מיתקני גמילה"

בקושי יש מרכזי גמילה ולנערים ונערות מיתחת לגיל שמונה עשרה,חוץ מימקום אחד בירושליים שאני יודע עליו שניקרא "מ"גל צעיר" ושבמיקרה מנהל אותו המנהל של פורום ההיתמכרויות בוואלה ,אין שום מקום אחר.הרי אתה לא מצפה שיתנו לילדה להיכנס לאותו מרכז גמילה ביחד עם נרקומנים ונרקומניות "בוגרים" בני שלושים וארבעים פלוס ??? ותיתפלא אבל אפילו להם אין כל כך לאן ליפנות... t

haim47

New member
tiger

היי הפניה שלי היתה כמדומני ל- nana 17 לא ברור לי מדוע עניתה לי . שנית לא רשום שום פרט מזהה בכרטיס הביקור שלך ןחבל. שלישית אותה גברת שמכנה את עצמה NANA 17 לפי כרטיס הפרטים שלה לפחות הינה בת 17 כך שאולי יש עדיין משהוא מתאים לה.

tiger

New member
חיים היקר

לגבי כרטיס הביקור שלי, הסיבה שאין בו פרטים מזהים, היא בעצם בגלל האופי של הפורום הזה. היות ואני מנהל הפורום אני שומר על פרטיותי. כמו כן מצורף בראש הפורום מכתב המנהל בו מסופר כל מה שהגולשים צריכים לדעת עליי לדעתי באופן אישי יום טוב לך. לגבי נענע17 אני בהחלט מקווה שתמצא איזה שהיא מסגרת שתוכל לעזור לה וזה מאוד מאוד תלוי כמובן אם היא רוצה לעזור לעצמה. בדרך כלל מי שנחוש לעזור לעצמו, מוצא את הדרך. שיהיה רק טוב לכולם טייגר

nana17

New member
../images/Emo64.gif

אוקיי נגיד אני אשמע לך ואני אלך למרכז הגמילה הזה ומה הם יעשו לי ? איך הם יצליחו לשכנע אותי שכל מה שאני הזרקתי לעצמי במשך כל השנים האלו זה משהו רע ?! הם ישבו וידברו איתי? או שהם ישימו אותי בכלוב ויתחילו לענות אותי?! מה נראה לך יותר הגיונימשתי האופציות?? אה ועוד משהו אני בחורה!! ננה

tiger

New member
nana בשום מקום לא אמרתי לך שאת...

צריכה ללכת לגמילה רק אמרתי שלדעתי את צריכה לחשוב טוב טוב מה הכי טוב בישבילך.זו יכולה ליהיות גמילה וזה יכול ליהיות גם טיפול תחליפי אם את מחליטה שאת לא רוצה עדיין להיגמל ושאת לא בשלה לזה כרגע.אף אחד לא יכניס אותך בשום מקום לכלוב אלה אם כן את תסכימי לזה מראש,אף על פי שצריך להיזהר לא לתת לכל מיני שרלטנים במרכזי גמילה שונים (בימיוחד בקהילות הטיפוליות )את האפשרות להכניס אותך "לכלוב" כאילו מרצונך.מה שקורה זה שאנשים באים לשם לגמילה ברצון כאשר הם או מסטולים או בישביל לצאת מתיק בבית מישפט ואז כשהם רוצים ללכת זה מאוחר מידי.או שהם חתמו על צוו בית מישפט שמחייב אותם או ללכת לגמילה או לכלא.להיכנס למקומות האלה זה לא קל וגם לצאת מישם בימיוחד בימים הראשונים זה גם קשה,לחץ חברתי גם משחק תפקיד כאשר מי שמחליט שזה לא בישבילו צריך ליספוג הרבה לחצים מיצד כל הקבוצה במקום כדי להישאר בכל זאת.אני לא אומר שאין אפשרויות להיגמל בארץ אני רק חושב שצריך בישביל זה הרבה כסף כי מה שיש למדינה להציע זה עלוב מאוד.חוץ מיזה שגמילה זה לא דווקא כל מה שמכור צריך.בדרך כלל מכורים לא רוצים להיגמל וניגררים לכך כנגד רצונם וביגלל אילוצים חיצוניים כמו כסף מישפחה וחברים או מישטרה.יש עוד אופציות וצריך שיהיו אפילו יותר למי שאיננו רוצה להיגמל.גם למי שלא רוצה להיגמל מגיע ליחיות ויש לו/לה זכות קיום.יש טיפולים תחליפיים ואני מכיר באופן אישי סטודנטים וסטודנטיות שמקבלים מתדון ולומדים באוניברסיטה ובחיים לא הייתם מזהים שהם מכורים. אבל להיתקבל היום לטיפול במתדון זה כימעט בילתי אפשרי וגם להיתקבל לגמילה באישפוזית זה לא קל וצריך לחכות חודשים ארוכים בתור.אבל נידמה לי שיש הקלות וזירוז תהליכים כשמדובר בקטינים. nana תחשבי טוב טוב מה את רוצה באמת ולכי על זה.אם את רוצה להיגמל,אים את צריכה להיגמל כי זה טלוי גם את את באמת ג´נקית (נרקומנית ביפה)שמכורה לחומר פיזית וזקוקה לגמילה או שאת רק מישתמשת בכל מה שזז אבל לא מכורה פיזית ? אם את מכורה פיזית אז אני מציע לך ליפנות למשה קראון,מנהל הפורום להיתמכרויות בוואלה כי הוא גם המנהל של מרכז גמילה כזה לנוער. אם את לא מעוניינת בגמילה אבל כן רוצה טיפול תחליפי/מתדון תגידי לי ואני יברר לך לאן את צריכה להיתקשר. כל זה כמובן במידה ויש לך קריזים לסם נרקוטי. אם את מישתמשת בסמים אבל לא מכורה לשום חומר פיזית כרגע אז את זקוקה גם לקשת אחרת לגמרי של טיפולים. אם הייתי יודע בדיוק מה מצבך זה היה אחרת אבל אני לא יודע. אם תספרי זה יהיה יותר ברור אבל אני גם יכול להבין אם לא בא לך לספר את מה שלא בא לך. להיתראות T

tiger

New member
הודעה מקשכפית לנענע17

אם ברצונך להשיג עזרה, יש כמה דרכים, מה שחשוב הוא אם באמת את רוצה קודם כל עקב גילך את יכולה לפנות דרך בית הספר לעובדת סוציאלית ולהתחיל לגלגל איך ומה אפשר לעשות למענך. מעבר לכך צרפתי היום בהודעה שמתחת להודעתך, הודעה בה צרפתי מספרי טלפון של כל מידי גופים שאמורים לעזור, שיש להם את האינפורמציה לאן לגשת מקווה שתנסי להעזר באחד מהמרכזים הללו. מה שבטוח לדעתי, שאם תרצי לעזור לעצמך, תוכלי. כמובן שאת זקוקה לעזרה, ויש בארץ גופים שזו העבודה שלהם לעזור לאנשים כמוך, תנצלי את הגיל שלך, כי בגיל הזה יש יותר נכונות וגופים שעשויים לעזור. תצליחי קשכה

יאיר5

New member
לא הייתי מיעץ לה לפנות לעובדת...

סוצילית בגלל שהיא קטינה עוד יוציאו לה צו מבית משפט ועד גיל 18לפחות ישלחו אותה(את ננה)למוסד סגור בטח צופיה או יחידת הנוער במלכישוע ושם "יעזרו"לה לפי הסטנדרטים שלהם וחוץ מלצאת יותר גרוע ולהכיר נערים ונערות עבריניים לא נראה לי מנסיון אישי שיצא לה משהו טוב.כשהייתי בן 16 שופט בעזרת עו"ס שלחו אותי למוסד נוער סגור בשם מצפה-ים הייתי שם במשך שנתיים וחוץ מלצאת הרבה יותר גרוע ממה שנכנסתי לא ראיתי כלום אבל כלום טוב שם.אם כבר היא ננה רוצה עזרה שתלך לבית השנטי מנהלת המקום היא נשמה טובה קוראים לה מריומה וחוץ מלב טוב באמת טוב ואוהב לעזור אין לה שום אינטרס כמו עו"ס למינהם והיא תוכל לעזור מרצון ולא מכפיה ואף אחד לא יסגור אותה בשום מקום שם ולא יכריח אותה רוצה טוב לא רוצה גם טוב חיים שלך וזאת הדרך היחידה לעזרה אבל לא נראה לי שבגיל שבע עשרה רוצים להיגמל בגיל הזה עוד לא מתעייפים ועוד לא מבנים הכל למרות שנער חושב שהוא יודע הכל בגיל הזה(מנסיון אישי) הלואי שאני טועה והיא תצליח אבל.......

pomelit

New member
בית השנטי זה אחלה

אבל דווקא את בית הצופייה ואת בית הצוברית אני מכירה כי אני מכירה מישהי שעבדה שם שנתיים (בתור מדריכה, לא בתור דיירת), והם ממש בסדר. בכל מקרה, לא נשמע שהמצב הנוכחי מתאים כל כך... עד כמה שידוע לי בשני המקומות (בית הצוברית, צופיה מצד אחד, ובית השנטי מצד שני) נותנים הרבה עצמאות לדיירים, ובאמת עוזרים להם להתאפס קצת.

יאיר5

New member
פומלית צופיה זה מוסד סגור וכמה טוב

יכול להיות מוסד סגור?

למעלה