OT PRACTICE

../images/Emo63.gif OT PRACTICE

מצרפת לכם מסמך שערכתי, על ה-O.T PRACTICE. בנתיים עוצרת את עצמי מלהגיד משהו, מקווה שהמסמך יסייע להכרות שלכם\ן עם התפיסה החדשה. ומקווה ש"נרביץ" פה דיונים בנושא, כי לי כבר יש המון שאלות .

מקריאה ראשונית

יופי של עבודה והמון מחשבה המובאת במקצועיות מתומצתת. אנסה לקרוא לעומק שיהיה לי יותר זמןוכמה שיותר מהר.

ובכל זאת לא יכול להתאפק אז...

כמה תוספות שיש לשקול אם להוסיף אולי בניסוח קצת שונה: בתחומי עיסוק להוסיף הגשמת העצמי. בדרישות פעילות: ניתוח מצב מוחשי ואבסטרקטי, הליכי ותהליכי חשיבה. ביצוע עיסוקי להוסיף: ביצועים סומטיים. בתפקודים גופניים להוסיף: אנטגרציה,יחסי גומלין בין מערכות גופניות שונות ופיצוי על חוסר תפקוד במערכת ע"י מערכת תומכת\שונה. מיומניות מוטוריות: יכולת הפעלת הגוף בהתאמה וביעילות כלפי אובייקט אנושי ואל אנושי סובב. במימוניות תהליך: שימוש בנסיון ותהליכים קודמים. למידה יעילה של תהליכי עבודה והתמודדות עם משימה.התמרת הליכים מנטליים וקוגנטיביים לביצוע. בתבנית\דגמי ביצוע: אסטרטגיות. ביצוע אנליזה וסינטזה של תהליך ביצוע. אלימנציה. המשך יבוא... אהבתי מאוד!!

עמי ????

ואת כל הנ"ל הוצאת מקריאה ראשונה ? שיחקת אותה , באמת ! בדיוק היום התייחסנו להמון שאלות כאלה - גילינו שהמטריה "תפקודים מנטליים" לא יכולה להכיל כל-כך הרבה דברים. ואגב טרמינולוגיה אחידה השתמשת בהמון מושגים שלא הבנתי, רואה מההכרה הזאת זה מתחיל. בגלל שנאספו גם לנו "שאלות" החלטנו על "שליחות" אל האקדמיה, להסבר עם אפשרות לדיון אקדמיה - שטח סביב שולחן "עגול". והפעם ממקום של טובי המוחות שלנו (השטח) "חשבו ניתחו ולא מצאנו קשר" ... אבל גם אנחנו בסופו של דבר הסכמנו שיש כאן משהו. כנראה שצפוי תהליך ארוך בכל זאת. לדעתי "שימוש נמהר" בטרמינולוגיה, ויישום ללא חקירה מדוקדקת, עשוי להתברר כשגוי, לאור כל השאלות ששאלת\שאלנו. לילה טוב

../images/Emo61.gifמסירה את הכובע

בפני העוסקים במלאכה. אהבתי גם את מה שקראתי וגם את התגובות של עמי. אצטרך יותר זמן להתייחסות. כיום יש לנו בקליניקה סטודנטית שנה רביעית והיא העבירה לנו חלק מהנושא, אבל מה שכאן כל כך יותר מובנה ומאורגן. שוב, יישר כח. אני מחכה כבר להמשך, כי זה נושא נהדר. תודה, שרון מור.

../images/Emo91.gif

אני מציע אם מקובל עליכם שכל מי שמעוניין לדון בסוגיה ידפיס\ישמור את הטקסט יקרא אותו יותר לעומק ונתחיל לדון בו בתחילת השבוע או מתי שתרצו. אולי נדון בסעיף סעיף? מקווה ש'איסרו-חג' של הסילווסטר עבר על כל החוגגים ללא תופעות לואי רציניות
לילה טוב

Mנטה

New member
הסתייגות

אמנם העבודה שנגה עשתה מרשימה, אבל אם נדון רק בטקסט שלה, נדון בטקסט של נגה ולא בטרמינולוגיה

מותר

מותר גם לדון בטקסט שהוא לא בדיוק ה-הטרמינולוגיה. עד עכשיו ממה שהוצג בפני,וקראתי את המאמר המפורסם, זה נראה לי הרבה יותר רציני, בעל משמעות ובעל פוטנציאל להשלכות מאשר אופנת הטרמינולוגיה. בנוסף, אם ללכת לשיטתכם זה גם לא סותר אלא רק מוסיף וניתן גם לדון במקביל ועל ההשלכות\חפיפה\סתירה.

Mנטה יקרה

הסתייגותך במקום. אך זה המקום לציין שזהו הטקסט המקורי, כמו שאמרתי שיכתבתי אותו כך שהוא מופיע בדיוק באותם מושגים מתורגמים מאנגלית, רק כל תת הסעיפים מרוכזים תחת הכותרת המתאימה !(יעני עשיתי סדר ! ) לכן לא לקחתי קרדיט ולא כתבתי את שמי ליד. כך שאפשר לדון במסמך זה בלי חשש.

Mנטה

New member
תראי נגה, לי יש 2 חוברות של עיבודים

ושתיהן מעולות וכל אחת קצת שונה מהרגיל. אז אפשר להחליט שדנים בטקסט המשובח שלך ואפשר להחליט שדנים בטרמינולוגיה. בכל מקרה, תרגום + עריכה לעולם אינו זהה למקור.

אם לא מספיק הסימוכין שלי ...

אשמח אם תוסיפי משהו מהחומר שלך. ובכלל למי שיש חומר נוסף, או פורמטים עם תרגום אחר לעברית, מוזמן להכניסו כדי שנוכל להשוות. אחרי זה יהיה אפשר להתחיל ?

fez1

New member
לא ידעתי

שזהו הטקסט המקורי , אז קבלי תודותי !

תוספת ... קרדיט !!!../images/Emo51.gif

וזה מקום לציין את העבודה הנהדרת שעושות האוניברסיטאות בחשיפת אנשי המקצוע מהשטח, לנושא הזה. המושגים הנ"ל מתבססים על התרגומים שהוצגו במצגות האוניברסיטאות חיפה ותל-אביב.

שוש אני

New member
מסמך הטרמינולוגיה האחידה

לנוגה והפורום שלום .לא הצלחתי לפתוח את המסמך אודות הטרמינולוגיה המחשב שלי זיהה איזה בעיה .ניתן לשלוח שוב קובץ זה ? תודה שוש ,מצטרפת חדשה.

למעלה