שרשור שאלות קטנות

אני מחפש מידע בנושא חומר גלם טיטניו

שלום, אני מחפש מידע בנושא חומר גלם טיטניום, דרוש לי לדעת הקף הרכש של החומר הנ"ל בישראל מידי שנה, בנוסף, דרוש לדעת שמות של חברות בישראל הרוכשות את החומר הנ"ל בתצורותיו השונות, פניתי ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה והם נתנו לי את נתוני היבוא של החומר הנ"ל לישראל, אשמח לקבל טיפים נוספים היכן וכיצד לחפש מידע נוסף בנושא תודה

gaya45

New member
התנדבות בספריה

אני מעונינת לצבור ניסיון בעבודה בספריה או בתחום מידענות -איתור מידע. אני חושבת ללמוד בחו"ל ספרנות ומידענות בעתיד וכשנכנסתי לאתרים של מוסדות אקדמיים בחו"ל ,אני רואה שמי שרוצה להתקבל ללימודים רצוי מאוד שיהיה לו איזשהו ניסיון . איך אפשר לצבור ניסיון כשאין לי שום השכלה בתחום? אז חשבתי שאולי יש אופציה להתנדב ,לאן כדאי לי לפנות ? אתם מכירים מישהו שמתנדב?

sashkashurik

New member
עוד שאלה שהתשובה עליה

שכחתי...
יש איזו חברת פטנטים שהקימו אותה שתי בוגרות לימודי המידע בבר-אילן. מה שמה של החברה? מישהו יודע על מה אני מדברת בכלל?
מראש!

בקשת עצה אם אפשר

יש לי אוסף גדול של קטעי עיתונות ורציתי לשמור אותו במדיה דיגיטלית כדי לחסוך מקום שהנייר תופס. מה ההמלצה שלכם לשמירת העיתונים. הבעיה היא בעיתונים שגודלם A3 האם כדאי לקנות סורק A3 ולשמור את החומר על CD? או שהייתם ממליצים על דרך אחרת? יש לי מעט קטעי מגזינים מכרומו, הבנתי שבשבילם צריך רזולוציה גדולה יותר. כמובן שגם המחיר מהווה שיקול כי אין לי 5,000 ויותר להשקיע בסורק מקצועי. אשמח אם תוכלו ליעץ לי או להפנות אותי למקום שבו אפשר לקבל יעוץ המון תודה!

Fertilizer

New member
מחפש מידע בדבר מספר מטיילים

אני מחפש נתונים בעיקר מספרים על כמות המטיילים בעולם, יש כזה בלשכה המרכזית לסטסטיסטיקה לגבי מספר הישראלים היוצאים מהארץ. אני מחפש משהו כזה רק ברמת העולמית. עזרו לי אני אובד עצות!!!

dy24

New member
../images/Emo20.gifהיכן יש מחקרים על היכרויות ברשת

ערב טוב, מבקש את עזרתכם בחיפוש אתר עם נתונים או מחקר בנושא היכרויות באינטרנט. תודה מראש.

שאלה ממטלה

שאלה שקיבלנו במטלה, אם אפשר לקבל עזרה : השאלה : סטודנט מעוניין לקרוא בנושא virtual reality (מציאות מדומה), אך רק קבצי PDF. כמה דפי אינטרנט מצא google? האפשרויות : כ-600 כ-70,000 כ-31,600,000 מעל 50,000,000 מה שמצאתי היה : 1,100,000 כמובן, לא עונה לאף אחת מהתשובות. משהו כתבתי לא נכון בגוגל ? מישהו מוצא אחרת ? תודה.

הפנייה חלקית

פרופ' אהרון בן-זאב, נשיא אונ' חיפה, חקר וכתב ספר בנושא - ספר חצי פופולרי בעברית (נקרא "אהבה ברשת" אאל"ט) אבל אני בטוח שהוא מצטט לא מעט מחקרים.

Sapientia

New member
בחיפוש נוסף קיבלתי את אותה תוצאה

כמוך- 1,100,000, ובחיפוש נוסף שהוגדר אחרת- 716,000. אף אחת מהתשובות לא מתאימה

sashkashurik

New member
חנה, את צודקת -

גוגל, כמו כל מנוע חיפוש נורמלי, משתנה כל הזמן - נוספים לו דפים ונעלמים ממנו דפים, ובכלל, אינטרנט זה ייצור חי ואורגני, אומנם ווירטואלי.. בקיצור, אין מטלה מוזרה מזאת! אני מאוד לא אוהבת כששואלים משהו בסגנון: כמה תוצאות התקבלו. מה לגבי האיכות???

Sapientia

New member
בדיוק../images/Emo45.gifגם לי יש מטלה-

אני קיבלתי מטלה יותר הגיונית- לבדוק במנועי חיפוש של פורטלים כמה תוצאות מתקבלות כשמחפשים רשימה של בתי מלון באילת ב-4 צורות: בתי מלון באילת בתי מלון אילת מלונות באילת מלונות אילת ואז לבדוק איזה אחוז מהתוצאות באמת רלוונטי למה שרציתי. הבעיה היחידה היא שאם יש 100 תוצאות- אני לא מתכוונת לעבור על כל ה-100, אלא על עד 20 ראשונים ולחשב מהם את האחוזים.

אבל מנועי החיפוש עושים דירוג

של התוצאות שכולל גם התייחסות לרלוונטיות לשאילתא שהם מחשבים (למשל תוצאות בהן מילות החיפוש מופיעות זו ליד זו בסדר שכתבת ידורגו גבוה יותר מכאלו שבהן מילות החיפוש מופיעות בסדר שונה ובמרחק זו מזו). כך שאם תעברי רק על 20 התוצאות הראשונות סביר להניח שתקבלי אחוז גבוה יותר של תוצאות רלוונטיות ממה שהמנוע מוצא באמת. אז אני לא אומר שתעברי על כל התוצאות - במילא רוב המשתמשים לא מסתכלים על יותר מאשר 2/3 מהעמוד הראשון- אבל כדאי לציין את זה כמגבלה של הניתוח שלך. ואגב, בחלק מהמנועים יש גם הבדל בין כתיבת השאילתא בתוך מרכאות (חיפוש ביטוי מדויק) לכתיבה ללא מרכאות. מנועים אחרים מתעלמים מהעניין ואינם מאפשרים חיפוש ביטוי מדוייק - עוד גורם שיכול להשפיע על הרלוונטיות.

dy24

New member
היכן ניתן להשיגו והאם בכל זאת

יש איזשהו מחקר שמפורסם בטינטרנט לגבי נושא זה? תודה.

למעלה