שיר ליום

../images/Emo63.gifשיר ליום../images/Emo63.gif

הכנתם שיעורי בית???????
הזמנה להצגה יומית
מילים: דוד אבידן לחן: ברי סחרוף
רצועה מספר 10 מתוך "הכל או כלום", אלבום הסולו הראשון של ברי.
קצת על דוד אבידן: המשורר דוד אבידן ידוע בכינויו "האבידניום" כתב שירים מפורסמים רבים בהם "הרי את מותרת לכל אדם" ו"אנחנו לא רקדנים" והתפרסם בזכות יכולת הכתיבה היחודית שלו, שמתאפיינת בכתיבה מאוד רב-גונית. ברמה האישית חייו של אבידן היו מסובכים, הוא התחתן והתגרש ארבע פעמים, מאישתו השלישית יש לו גם ילד. הוא נמצא מת בדירתו לפני כעשר שנים, בודד.
אתם מוזמנים להצביע לשיר, לכתוב את המשפט האהוב עליכם ולספר עליו כמה דברים (תקראו את שלי לדוגמה
).
מילות השיר: לוליטה גדוליתה, לבוא היום? עוד לא קנית לי סרט אדום עוד לא בנית לי וילה שחורה לוליטה גדוליתה, מה קרה? מדוע לפתע ללא אות מוקדם מישהי מתה על שפת הים מישהי מתה בוילה שחורה לפתע לפתע תבוא משטרה לוליטה גדוליתה מי זו פתאום? בשקט החליטה, בשנינו לנקום לוליטה גדוליתה אקנה לך היום סרט לוליטה שחור ואדום

4.5

שיר מאוד מגניב, אני משוגע על הסגנון שלו, ביחד עם למעלה הם לדעתי שני השירים הכי יחודיים בדיסק. עכשיו לסיפור שלי: כשקניתי את "הכל או כלום" לא הכרתי את הזמנה להצגה יומית לכן לא ידעתי "איך הוא הולך". בנסיעה אחת לפני ששמעתי את הדיסק הסתכלתי בחוברת המילים והתעכבתי על הזמנה להצגה יומית. אלא שההזכור הזה של ה"לוליטה גדוליטה" הזכיר ביטוי אחר שמתחרז "בוניטה בוניטה", אז התחלתי לשיר את השיר הזה על הקצב של הלהיט של המורדים "בוניטה דה מאס" וזה נכנס בול!!! כל כך בול עד שמי שישב לידי היה בטוח שזה הלחן! תנסו בעצמכם.

Drorrrrrr

New member
2.5.

לא ממש מבין את פשר המילים, הלחישות שלו לא עושות לי את זה, וגם הלחן לא נשמע לי כזה מדהים. וסליחה יואב
.

4

שמעתי אותו כמה פעמים ולא מאד התלהבתי. הוא שיר חביב ביותר, די הזוי אם תשאלו אותי. המשפט האהוב עליי הוא "עוד לא בנית לי וילה שחורה לוליטה גדוליתה, מה קרה?"

Crazy Diamond85

New member
5 שיר מעולה

ומזמן מזמן לפי שהייתי בקיא בעסק.... הייתי בטוח שפורטיס שר את השיר, כי ברי נשמע שם ממש שונה.... היום זה די ברור לאוזני שזה ברי... חוץ מזה יש לציין שהשיר מעולם לא בוצע בהופעה חיה...

../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

באמת?????????????? לא היה סיבוב הופעות ל"הכל או כלום" שבו שרו את שירי האלבום? נשמע לי מאוד מוזר.

Crazy Diamond85

New member
לא...

שירי הכל או כלום בוצעו בהופעות של פורטיסחרוף (כשהגיטרה מנסרת את הלילה) היה את האיש שבקיר, לחץ, אמונה עיוורת,אינני אוהב אותה, השומר של הגן וחלליות (זה לפחות מה שיש מתועד) ברי התחיל להופיע סולו רק אחרי שהוציא את סימנים של חולשה... יחד עם רע מוכיח גידי רז ועודד שכטר

למעלה