פרשת כי תשא

מה הפשט שאני לא מצליח לפתוח את

ההודעות שלך? שני ההודעות האחרונות וזה לא פעם ראשונה.. מגיע רק הניק. וזהו!

כבודו שכח כמה דברים

א. אחר שבדק את ישראל כסוטות טרם ידע ממצות סוטה, ואחר הרצח שציוה לבני שבטו-נאמר ``מי אשר חטא לי אמחנו מספרי`` ואומר ``ויגוף ה את העם``! ובהכרח שציוה להרוג דם נקיים. ב. לדברי התנחומא העומד על מניינם ע``פ מניין ראשי אותיות שבטיהם ==>>

<<== מניין פקודיהם ע``פ ראשי אותיות

שבטיהם 597000 ואותן 3000 החסרים הם הללו שנרצחו בחרבם של שבט לוי. ואם ע``פ מנין כסף פקודי העדה נמנו 603550 בהכרח שאלהים נגף את העם בעוד כ 3550 איש. ולפלא הוא מדוע לא השקה את העם מעפרות קדושת בעל פעור כפי שנהג בעגל? ומדוע לא נקראו בני שבטו ? ==>>

האם מל``ת ``לא תגור ממנו``!

הכוללת את ``המתנבא מה שלא שמע`` האם גם משה בכלל מצוה זו אילו ייתנבא מה שלא שמע ? או כי ``זונות מפרכסות זו את שער חביתה להיותה נאה, ת``ח לא כ``ש`` האם כל הדינים הללו אינם רק על החלשים בלבד! אך להללו הקרובים לצלחת ``היו שריה כאילים`` זה בזנבו של זה ?

יהי לך אשר לך !

על זאת אין טעם להתווכח. אגב מה עם הקישורים ? האם חיפשת ברשת את איגרת ההתנצלות ? אולי תעיין במקומי בשות הרשבא ח``א תשובה תיד או תטו, ותצטט משם עבור זימן שחורים ומצא לבנים על מה יצא חרון אף הרבנים על הרמבם כפי עדות הרמבן ?

עובדיה

עוד לא הבנת שהכופר כותב להכעיס? כלומר, להכעיס אותנו..? אין טעם להשיב לאפיקורוס...

הוא לא בדיוק מה שאתה חושב..

בעבר גם אני חשבתי כך ואתה יכול לשאול בפורום איזה מכות הלך כאן.. עם הזמן הבנתי! אני לא יכול לומר לך כשתגדל תבין. כי אתה פעמיים בגילי.. אבל עם הזמן תבין..

עקרונית הוא צודק !

שהלא באפיקורוס ישראל אין את דע מה שתשיב... אף כי לא הבנתי את הגדר להכעיס שבדבריו ? וכי היכן ראה בשאלותיי הללו את גדר הלהכעיס ``שביק היתרא ועביד איסורא`` או שמא איקא איסורא לעסוק במקרא כדברי צואת השמותי ``ומנעו בניכם מן ההגיון``

כרגיל, הרשע ``לא מבין``...

כאמור, ``חכמים הם להרע``. מניח הנחות לא שערום אבותינו ולא נחה עזות פניו עד שמתקיף ומחרף. מה אכפת לי אם אתה בוחר באסורא היכא דאיכא התירא אם ממילא אתה מחרף ומגדף מערכות אלוקים חיים? אלא, שאין בגידופיך המרושעים כוונה להכעיס כלפי שמיא, שכן אינך מאמין בשוכן מרומים. הרי שכוונתך להכעיס את מתווכחיך החרדים, בנסיון נואל להסית ולהדיח את הנחשלים מדרך ה`, ובזאת אתה עושה מלאכתך נאמנה. עפר לפיך הטמא. ולזאת, אע``פ שהותר להשיב לאפיקורוס, עכ``ז, לשכמותך, אין טעם וריח. וכאן בנה בנין אב לכל תגובותיך וכפירותיך המרושעות שלא קבלו מענה ממני. ואם בכ``א מצאתי לנכון להגיב, הריני מוסר מודעה רבה בזאת כי לא להתווכח עם הרשע באתי כי אם להוציא את הארס המחלחל מלבם של הנחשלים, בהם הרשע מנסה לזנב.

תסביר עליו שנבין את דבריך

אני אישית די מעריך אותו.... אבל כמובן שהוא כופר. ותשאל אותו לגבי הויכוח שלי איתו, הפסקתי מכיון שזה יצא ללא תועלת. אבל אתה בכו``א תספר עליו.

אינני זקוק לעוכרי דין

דבר אחד מתמיה אותי בכל ויכוח עם מחב``ת שאינו מסוגל להתמודד עם חברת מקורות, הרי הוא נטפל לבעל המאמר ומסיט את הדיון לאפיקים צדדיים. וזוהי חלק מתסמיני התבוסה. ומעתה יובן מדוע חדל הצפנת את ויכוחו הענייני והחל לעסוק בדברים הנלוים אליי

ומדוע עברת עד כה

על איסורם ואזהרתם מלהשיב לאפיקורוס ישראל ? וכי מדוע אין טעם ? שאם הנך עובר להכעיס על אזהרתם עד שהנך נוכח שאינך יכול להשיב דברים של טעם. ואילו יכולת להשיב בדברים המתקבלים על הלב או אז היית ממשיך לצפצף על אזהרתם ביד רמה? אזי הנך ס``ה עבריין צעצוע

כרגיל, הרשע ``לא מבין``...

כאמור, ``חכמים הם להרע``. מניח הנחות לא שערום אבותינו ולא נחה עזות פניו עד שמתקיף ומחרף. מה אכפת לי אם אתה בוחר באסורא היכא דאיכא התירא אם ממילא אתה מחרף ומגדף מערכות אלוקים חיים? אלא, שאין בגידופיך המרושעים כוונה להכעיס כלפי שמיא, שכן אינך מאמין בשוכן מרומים. הרי שכוונתך להכעיס את מתווכחיך החרדים, בנסיון נואל להסית ולהדיח את הנחשלים מדרך ה`, ובזאת אתה עושה מלאכתך נאמנה. עפר לפיך הטמא. ולזאת, אע``פ שהותר להשיב לאפיקורוס, עכ``ז, לשכמותך, אין טעם וריח. וכאן בנה בנין אב לכל תגובותיך וכפירותיך המרושעות שלא קבלו מענה ממני. ואם בכ``א מצאתי לנכון להגיב, הריני מוסר מודעה רבה בזאת כי לא להתווכח עם הרשע באתי כי אם להוציא את הארס המחלחל מלבם של הנחשלים, בהם הרשע מנסה לזנב.

הנחות לא שערום אבותינו ?

מה טוב שבדבר שהתשב``ר יודעין אותו ואף הצדוקין מודים בו אין בו דין המראה דזיל קרי בי רב ! ומה לי באנחות לא שערום אבותיך ? ואם אסור לידון מן המזבח ולמעלה בדין נביא שקר, כפי מה שנתבאר בתורה, אזי במה כוחו של משה מש``ץ ? זיל קרי בי רב! == >>

וירשיעו את איוב או את אלהים ?

כאשר לא נמצא מענה בפי 3 ריעי איוב ``וירשיעו את איוב`` לא נאמר, אלא ``וירשיעו את אלהים`` אלא שכינה הכתוב. וזהו אחד מ10 דברים שנימנו כמדומני במכילתא ונמסרו במס``ג ובמנחת שי.

למעלה