../images/Emo63.gif פרשת כי תשא
"ונתנו איש כפר נפשו…" את המילה ונתנו אפשר לקרוא גם מהסוף להתחלה. ומסבירים המפשרים:רמז בזה שבעניין צדקה האדם צריך לתת בכל פעם ובכל זמן, כי עליו לדעת כי הממון שנמצא ברשותו אינו אלא רק בבחינת פיקדון המופקד אצלו ואינו בטוח כלל,כי אינו שלו. וכן,ממשיכים ומפרשים: ונתנו-משני הכיוונים -כי חוזר אליו הממון למפרע.
בפרשה זו משה מוריש לנו את התובנה מהי באמת אהבה אמיתית. מהי דרכו של מנהיג אמיתי. הקב"ה מציע למשה הצעה מאוד מפתה: "הניחה לי וייחר אפי בהם ואכלם ואעשה אותך לגוי גדול" הקב"ה מציע למשה: החזון להקים "ממלכת כוהנים וגוי קדוש" מאכזב. עמ"י הראה שהוא מעדיף את הריקודים סביב עגל הזהב על פני קיום התורה. אותו עם,אשר הוציא מתוכו את דתן ואבירם,את המתאוננים ואת המתלוננים, ישלם מחיר הכישלון שלו ע"י שייעלם מההיסטוריה עם אותו נספח אליו בצאתו ממצרים-ה"ערב רב". ומיד יקום במקומו עם חדש אשר יצא מחלציו של משה בכבודו ובעצמו. וכך,לא יהי'ה עוד צורך להתמודד עם כל הסוגדים לאלילי הספורט והכוח,עם העובדים לאלילי הכסף והזהב. עם חדש יקום,אשר כל שאיפתו היא אך ורק הגשמת חזון אחרית הימים של תיקון עולם במלכותו של הקב"ה. משה,הרועה הנאמן,המנהיג לא מהסס לרגע ובהחלטיות אינו "קופץ על המציאה". הוא ניצב מול הקב"ה ומעיז להגיש אולטימטום לרבש"ע: "ועתה,אם תשא חטאתם"-מוטב.אני מוכן להתמודד עם הבעיות והקשיים שעמ"י מערים עלי. "ואם אין,מחני נא מספרך אשר כתבת"-שלום חבר.אני מנתק את היחסים איתך!!! לא אסכים לקחת שבט אחד ולבנות ממנו עם חדש כאשר כל שאר אחיי הולכים לאבדון!!! והקב"ה "מקים דבר עבדו ועצת מלאכיו ישלים" "וינחם ה' על הרעה אשר דבר לעשות לעמו".