פרויקט למהנדסים

tamil

New member
יש כזה דבר במטוסים, זה נקרא קיזוז

אבל זה בעיקר טוב לקביעת מצב קבוע, וחוץ מירידות אין למה לקבע את הברקס האחורי. חוץ מזה נראה לי שרוב הרוכבים יעדיפו לווסת את הבלימה עם הברקס הרגיל. אבל באותו נושא , המצערת ביד ימין , התפעול שלה לא נראה לכם קצת לא במקום. מי לא מכיר את התופעה שהאופנוע מתחיל לברוח והרוכב האומלל שמנסה להחזיק בכל הכוח את הכידון נותן בטעות עוד גז ( אני הייתי עד לג´יירו שזינק לתוך קיר בווילי בתוך מוסך) בקיצור מה דעתכם על משהו כמו באופנוע ים, ידית קטנה כמו ברקס, וגם יהיה הרבה יותר קל לעשות BURNOUT.

big_foot

New member
זה ה Anti Brake System ../images/Emo35.gif

Antilock Brake System למי שתהה ואם אני לא טועה ל BMW יש כזה על האופנועים לפעמים גם עם דיפרנציאל

ניסן400

New member
תגובה ל ABS

עד כמה שאני מבין מערכת ABS היא די מסורבלת ואולי פגיעה. זכורה לי כתבה במוטו על איזשהו ב.מ.וו. עם ABS שבה נכתב שהיצרן ממליץ לנתק את המערכת כאשר יורדים לשטח. מה זה אומר ? אולי מערכות ה ABS שיש היום באופנועים לא מתפקדות טוב בשטח ???

enigo

New member
ניתוק ABS

הסיבה להמלצת הניתוק היא שבשטח הרבה פעמים אתה רוצה לנעול גלגלים! האחיזה היא כל כך נמוכה שכל בלימה עם ABS תיקח קילומטר. ד"א, גם ג´יפאים נתקלים בבעיה הזאת ואו שיש להם מתג ניתוק או שהם שולפים את הפיוז. בכל מקרה ABS הוא לא הפתרון כי הוא לא יודע להחזיק את הגלגל על סף נעילה אלא משחרר את הברקס כשיש נעילה... עדיף להחזיק ברקס לחוץ עם מנוע מחובר (ב 4 פעימות, בכל מקרה), זה בד"כ ימנע נעילה לא רצונית.

ניסן400

New member
תגובה

1. אכן זה יעזור רק בירידות 2. לדעתי בירידות יש לדיוק בעצמת הברקס חשיבות עליונה - וברור שמתקן כזה יתן הרבה הרבה יותר דיוק מאשר בלימה עם הברקס הרגיל. בלי קשר הדבר וודאי שלא בא להחליף את הברקס הרגיל. 3. אני לא מתעקש על צד ימין. שיהיה בשמאל.

לכל חכמי ציון...

כל מי שטרם חווה תיפקוד של מערכת ABS מוזמן לפחית של חליל... חבל"ז על המוצר הזה בשטח. מישהו כאן מדמיין עצמו בירידת 60% עם סיבובים ודרדרת נותן חזק בבלם הקידמי ובונה על ה-ABS? מישהו מדמיין איך יגיב החרגול שלו במצב גבולי זה כשנוסיף לו פימפום בלמים היסטרי כמו של ABS? זו הטעות הגדולה ביותר שניתן לייחל לה? בירידה מהסוג שתיארתי - כל תאוטה (האטת קצב נתון) מכל סוג עשויה להסתיים באופן כואב. יורדים לאט \ יורדים מתון \ יורדים מהר \ יורדים בכאסח. הכל אפשרי וטוב. הכל חוץ מהאטת קצב התנועה. בלימה רציפה וקבועה היא הטכניקה (ולא משנה מהי המהירות). שינוי והגברת בלימה - תייצר חוסר אחיזה שכה רצינו למנוע. ויברציית בלימה היסטרית כמו של ABS נועצת אותנו בירידה כזו בקרקע בשיא של כל הזמנים. חפשו נושא אחר.

בימר

New member
ABS בשטח?

אז ככה: לבימרים החדשים יש מערכת ABS, מי כאופציה ומי כחלק בלתי נפרד. לדו"שים בימרים (משפחת ה- GS) יש מתג לניתוק ABS. המטרה - לנתק בירידה לשטח. הרי בשטח לעיתים אנו רוצים לנעול גלגל, וה- ABS לא מאפשר בדיוק את זה. אין יכולת בלימה בשטח כש- ABS מופעל. תנסו לבלום את מפלצות הענק בשבילי קק"ל כש- ABS מופעל... צריך לתכנן את זה 5 דקות מראש... אז זיכרו: בירידה לשטח - לנתק ABS

ish996

New member
אתה בעצם אומר ש..

שני בימרים, אחד עם ABS מנותק והשני עובד שנוסעים על משטח בעל אחיזה מפוקפקת (כגון: שבילי קק"ל), ובולמים לעצירה - האופנוע בלי ה - ABS יעצור קודם לאופנוע בעל ה - ABS
לי נראה שמלבד נעילת גלגל יזומה בכניסה לסיבובים, ABS יעשה את העבודה טוב יותר מאיתנו. ואם לא אז לשם מה הוא קיים (במכוניות כדי לשמר את יכולת ההיגוי).

mad dog 3

New member
ניסן...עוד פעם ירידות...???../images/Emo107.gif

מה קרה ידידי...??? טראומת הירידה הגדולה של כרמי יוסף עדיין מהדהדת...??? אמרת לי שהטיפול אצל הפסיכיאטר עזר לך להשכיח את העץ האומלל...!!! בעצם שאני חושב על זה... אולי אפשר לבנות מנגנון שמנתק את ההצתה ברגע שהכידון זז ממקומו... אחחחח...כל פעם שאני נזכר בזה אני מתפוצץ...

ניסן400

New member
תיצחק תיצחק יא מנ$$ק אבל

בכל פעם שאני נזכר בעץ ההוא בא לי לקנות דלק וללכת לשרוף אותו ... ובעצם ,עכשיו הזכרת לי אותו ...

tamil

New member
לא הבנת למה התכוונתי, כמו באופנוע..

ים,ובטרקטורון, ידית גז ביד ימין כמו ידית ברקס קטנה, לוחצות רק שתי אצבעות.

STIVENZ 426

New member
אולי... הצעה...

אולי תלך על שילוב של גיר רציף (וריאטור) עם אופנוע שטח? (אינדורו)? הדבר ייתן רצועת כח רחבה בכל סל"ד, דבר שייאפשר יציאה סופר מהירה מפניות, ותמיד כח זמין לגלגל בסלעים וכו´. כמובן שצריך לחשוב האם רעיון כזה הוא באמת אפקטיבי, כי אני חשבתי עליו "על רגל אחת.." אבל עוד יתרונות- גיר רציף-->ביטול הקלאץ´ ורגלית ההילוכים--> מקום פנוי על צידו הימני של הכידון--> אולי העברת רגלית הבלם האחורי למקום של הקלאץ´ -> 2 ידיים על הכידון תמיד, ו2 הרגליים לא תמיד. דבר שייאפשר, אחרי הסתגלות קצרה, לבלום מאוחר מאד, אם לא, או אולי, בתוך סיבוב חד לימין למשל. או במצב של איבוד שליטה בעליה תלולה, לרוכבים נמוכים בעיקר.. יהיה יותר נוח. חסרונות: בלאי מואץ של המערכת: רצועת העברה, הקלאץ הצנטרפוגלי, והמשקולות וכד´. חיסרון בבלימת מנוע בירידות וכו´.->חיסרון גדול. אבל הקטע של העברת הברקס לצד שמאל של הכידון אולי (וזו שאלה של נוחות אישית) ייתן מענה יותר טוב לבלימה בירידות וכו´ מאשר רגל ימין- שוב, שלא תמיד על הרגלית.. מה אתם אומרים? סטיב

MexMex

New member
אפשרי אבל...

מאוד כבד, גדול ומסורבל. שלח מבט על טרקטורון פולריס ותבין על מה אני מדבר... הבעייה נעוצה במגבלת ההספק שמערכת כזאת יכולה להעביר. אם כבר - אז אפשר (אם כי נוצרת בעיה אחרת), להשתמש במשאבה הידראולית, המחוברת מצידה האחד למנוע, ומצידה השני ישירות לגלגל. כל אבות הטיפוס של אופנועי הנעה קדמית משתמשים בפתרון הנ"ל. החסרון הוא במשקל המנוע ההידראולי, המונח בקצה הזרוע, מיקום גרוע מאוד למשקל נוסף. אפשר, מצד שני, לשים את המנוע ההידראולי, לצידו של המנוע ה"רגיל", ולהניע את הגלגל באמצעות שרשרת, רק שפה הסתבכנו עם העלאת משקל כללית... כאמור, אפשרי, אבל... אדיוס

fazer_1000

New member
דבר דומה כבר קיים... מהפכני לגמרי!

זה נקרא "Revlock Auto-Clutch"... למעשה זה מתקן שמותקן על הגיר באופנוע, והופך אותו לאוטומט- כמו רוב הלאנטיסים והמכוניות האוטומטיות.. צר לי סטיב לאכזב אותך על הפטנט- גם אני חשבתי על זה ואז כשקראתי על זה התאכזבתי... קיצור הפטנט די גאוני, הוא מנטרל את הקלאץ (שנשאר במקומו אך לא שולט על כלום...) ונותן לך הילוכים כמו באוטו- ניוטרל, ודרייב... (אין רברס עדיין
) המתקן מסתבר יעיל להפליא- Dirt Bike ו Dirt Rider שבחו אותו שניהם במבחנים שלהם. דירטבייק התקטינו אותו על הDRZ שלהם וקראו לו לייזי DRZ... למרות החששות והלגלוגים בהתחלה מסתבר שזה ממש טוב!!! בגדר תקדים... המנוע אינו כבה לעולם, אין צורך בשימוש קלאץ´, רצועת כוח מדהימה שלא כבה ומפסיקה כמעט בשום מצב... אולם ישנם חסרונות כמו חוסר בלימת מנוע בירידות, זמן להתרגלות לענין, ולמי שאוהב את הכיף של ההילוכים זה חסר- אולם לטענתם ממכר מאוד בעצלניותו.. אני חוזר ללמוד היסטוריה (בפעם האחרונה יישששששש...) ואם מישהו רוצה עוד פרטים- לבקש... ד.א-- מחיר התענוג כולל הרכבה ----> 1000$ טבין ותקילין

STIVENZ 426

New member
לא כפרה..

זו לא כוונתי. בגיר אוטומטי כמו של רכב, רצועת הכח אינה אחידה. ומה שאתה עושה זה פשוט "מבטל" את הקלאץ..(מבטל במרכאות..
) הכוונה שלי היתה בדיוק כמו שמקס מקס אמר- ראה ערך טרקטורוני פולריס.. והבעיה, כמו שאותו מקסיקו אמר, היא המשקל.. אגב, MEXMEX, אבל מהי אותה מערכת הידראולית? איך היא עובדת? ופייזריקו, איך היתה הבגרות? ס.

MexMex

New member
הנה לך...שרטוט של מה שרצית...

נכון, זה לא בדיוק האופנוע שדיברת עליו, אבל העקרון זהה... אדיוס

למעלה