פינתרבות

../images/Emo63.gif פינתרבות ../images/Emo63.gif

שלום לכולם, הפעם אני לא אכביר במילים. אני חושב שהשיר מדבר בעד עצמו. מאוד נוגע, מאוד מרגש, מאוד כואב. אהבה או צרה? היא אהבה אותו נורא. אהבה גדולה. אהבה שלא ניתן לתאר, אהבה בעלת עוצמה. היא נתנה לו הכול, כל מה שרצה. כל דבר שאמר- בשבילה זוהי פקודה. היא עשתה בשבילו כל דבר. גם אם לא רצתה. היא חשבה שזהו מחיר האהבה. עד שהגיע היום ההוא, היום הנורא. היום שאותו לא תשכח, הוא חרוט בזכרונה. היום שבו הוא העז להרים עליה יד. להכות אותה, לגרום לה לסבול, לבכות. להרגיש כה פגועה, כה מושפלת. אבל היא - ספגה הכול. ספגה את הכול בשקט. לא דיברה. לא צייצה. עשתה הכול, בלי לומר מילה. הוא איים עליה. התנהג בצורה מגעילה. והיא - פחדה. כל כך פחדה עד שלא יכלה אפילו לדבר. לומר למישהו, לגשת ולספר. להוציא את זה ממנה, לנסות לשקם את חייה. הוא הרס לה את הילדות. השאיר לה כתם שלעולם לא יירד. כתם ענק עמוק עמוק בתוך הלב. ומאז, היא מנסה להשתקם. מנסה לעבור את הטראומה הזו, אך זה עדיין נורא קשה. כל כך הרבה שנים עברו, והסבל נשאר כה גדול. כל כך הרבה ימים חלפו, והמקרה - נראה כמו אתמול. הכול יכול היה להיות אחרת, להיות שונה. הכול היה יכול להיות בסדר, אם היא רק היתה יכולה לדבר. לספר למישהו, לבנאדם לא הכי קרוב, כדי שיוכל לעזור לה, ולהוציא אותה מהבור. מהבור הענק הזה שנקלעה אליו. בור שאין ממנו דרך חזרה. בור שתישאר בו לתמיד. בור של צרה. בור של כאב, של צער. בור של פחד. של פחד מהלא נודע. --------------------------- מה אתם חושבים עליו? שתפו אותנו. ואל תשכחו להמשיך לשלוח יצירות חדשות - [email protected] אנא תשלחו אותן למייל בלבד, לא למסרים. סופ"ש נעים, ברק

MaaYanGa

New member
וואו

זה ממש מדהים. יכולתי לתאר ולדמיין לעצמי בראש את המקרה. לדעתי, זה יותר סיפור משיר, כי יש מן אוירה ציורית כזו, אבל אפשר בהחלט גם לקחת את זה לכיוון של שיר. (כיוון לירי?) אהבתי ממש. כל הכבוד:]

זה כ"כ חזק!

זה נורא עניין רגיש שכזה.. של לנסות להתאושש אחרי טראומה שכזו!.. הוא נורא נגע בי השיר.. ד"א יש סיבה למה לא מפורסם הכותב?

../images/Emo122.gif כמובן שהשיר הוא של ליאל קרמר

ידעתי שאני צריך לישון בשעות כאלה... מנהלים - יש דרך לערוך את ההודעה המקורית?

האגוש

New member
לא..

אבל לא נורא, עכשיו כולם יודעים מי כתב :] ובקשר לתגובה שלי..אני צריכה לחשוב קצת. מאוחר יותר אני אגיב.

האגוש

New member
ליאל ../images/Emo140.gif

אני לא יודעת איך להתחיל להגיב לשיר כזה...הנושא מוכר לכולנו ומאוד כאוב, קשה לבקר אותו. "היא אהבה אותו נורא. אהבה גדולה. אהבה שלא ניתן לתאר, אהבה בעלת עוצמה. יותר מדי תיאורים, משכת קצת מעבר.. היא נתנה לו הכול, כל מה שרצה. כל דבר שאמר- בשבילה זוהי פקודה. הייתי משנה את הניסוח היא עשתה בשבילו כל דבר. גם אם לא רצתה. פסיק במקום הנק' הראשונה היא חשבה שזהו מחיר האהבה. יפה עד שהגיע היום ההוא, היום הנורא. היום שאותו לא תשכח, הוא חרוט בזכרונה. שוב, המון תיאורים על משהו ספציפי אחד היום שבו הוא העז להרים עליה יד. ביטוי מוכר מדי, אולי תשני אותו למשהו אחר..משהו שיתן לנו לחשוב ולנסות לנחש במה מדובר, כי זה ברור מדי, שקוף מדי. להכות אותה, לגרום לה לסבול, לבכות. להרגיש כה פגועה, כה מושפלת. אבל היא - ספגה הכול. ספגה את הכול בשקט. לא דיברה. לא צייצה. הצייצה מיותר. עשתה הכול, בלי לומר מילה. הוא איים עליה. התנהג בצורה מגעילה. מה, איך? תני משפט שהוא אמר, תני תחושה שלה שעברה באותו רגע והיא - פחדה. כל כך פחדה עד שלא יכלה אפילו לדבר. לומר למישהו, לגשת ולספר. את משתמשת באותה משמעות שוב, כדי ליצור חרוז.. להוציא את זה ממנה, לנסות לשקם את חייה. הוא הרס לה את הילדות. השאיר לה כתם שלעולם לא יירד. כתם ענק עמוק עמוק בתוך הלב. ומאז, היא מנסה להשתקם. מנסה לעבור את הטראומה הזו, אך זה עדיין נורא קשה. הייתי מוותרת על השורה הזאת כל כך הרבה שנים עברו, והסבל נשאר כה גדול. כל כך הרבה ימים חלפו, והמקרה - נראה כמו אתמול. הכול יכול היה להיות אחרת, להיות שונה. הכול היה יכול להיות בסדר, אם היא רק היתה יכולה לדבר. לספר למישהו, לבנאדם לא הכי קרוב, הימים חלפו, אבל כלום לא השתנה. אז או שתעצימי את זה שהכל אותו דבר, או שתוותרי על הימים שחלפו, כי זה לא מספר לנו שום דבר חדש, ובשירים, לא מושכים אלא אם כן יש משמעות. כדי שיוכל לעזור לה, ולהוציא אותה מהבור. מהבור הענק הזה שנקלעה אליו. בור שאין ממנו דרך חזרה. בור שתישאר בו לתמיד. בור של צרה. בור של כאב, של צער. בור של פחד. של פחד מהלא נודע. זה נגמר בתחושה שזה לא נגמר. ששום דבר לא קרה , והיא המשיכה לסבול. וזה רעיון טוב, אבל תני משהו חזק שיראה לנו שהמעגל ממשיך ולא נפסק. בגדול, את השתמשת ברעיון בצורה טובה, אבל לא ייחדת את השיר שלך מהשאר. בואי נודה באמת, יש המון שירים/סיפורים על הנושא הזה..תנסי למצוא מה מיוחד בשיר שלך, מה מייחד את המקרה הזה מהשאר, משהו שיתפוס אותנו, ושלא יראה כמו כולם. יש בשיר משהו שקצת "מאכיל בכפית", חושף את הכל, ומשאיר אותנו בסוף בלי תובנה מרכזית מסויימת.. השיר היה קצת ארוך לטעמי, אני הייתי מקצרת אותו ושומרת על הרעיונות המרכזיים, או מעבה אותו והופכת לסיפור [מה שיותר מתאים לדעתי..] החרוזים היו לפעמים במקום, ולפעמים קצת מאולצים..תנסי לבדוק איפה היית משפרת. וזהו. קצת עבודה, והשיר הזה יהיה מאוד מאוד טוב. יש לך פונטציאל, ואני מעריכה את זה שפירסמת את השיר כאן
צריך הרבה אומץ כדי להתמודד עם ביקורת [במיוחד שלי, רחמנא ניצלן!!], אבל מי שמקבל אותה, מבין שהביקורת נכתבה למענו ולטובתו, ויודע מה לעשות איתה, יגיע הכי רחוק :]. בהצלחה!

וואו, הגר..

קודם כל- תודה.. אני לוקחת את הכול כביקורת בונה, וממש לא לרעה,חלילה. את רוב הדברים שאמרת לקחתי לתשומת לבי והסכמתי איתם ואפילו התחלתי לעבוד על זה
חלק מהדברים אני מעדיפה להשאיר כמו שהם. אבל שוב, המון תודה על התגובה. תודה על זה שאשכרה ישבת והשקעת לזה זמן:)

האגוש

New member
הו, אני שמחה שלקחת את זה כמו שצריך

ולא נעלבת או משהו, כי באמת שזו לא הכוונה.
אין בעד מה!

זה נושא חזק, נושא כואב

אולי ה"יותר מדי" מילים, שזה כלכך ארוך ומפורט, ולא מסודר בבתים עם פזמון ומשקל מראה את סערת הרגשות שהייתה לכותב באותו הזמן.. וכנראה שהחזרה על אותם תחושות, היא הפזמון החוזר.. במיוחד אהבתי את השורות : "כל כך הרבה שנים עברו, והסבל נשאר כה גדול. כל כך הרבה ימים חלפו, והמקרה - נראה כמו אתמול." אפילו שהרעיון הוא אותו רעיון, וזה סוג של חזרה, כשבן אדם כותב "את מה שיש לו בלב, את מה שכואב.." , זה פשוט נשפך. יש מבין? אבל מקסים, באמת

תודה:)

תודה רבה לכולם, לכל מי שהגיב. גם מי שהחמיא וגם מי שנתן ביקורת ונתן את דעתו מפורט יותר [אהמ,הגר,אהמ:) ]

למעלה