פינתרבות

../images/Emo63.gif פינתרבות ../images/Emo63.gif

שלום לכולם, וסופ"ש נעים. היום בפינה אני אפרסם את השיר של יהלי, הלא היא Covers Girl. שיר שנראה לי משובח למדי. יש משהו מאוד תמים בו, ועם זאת ניפוץ של תמימות, משהו שמשתקף קצת בכתיבה שיש בה משהו תמים ועם זאת משהו שחורג מזה. אני מאוד אהבתי. בעיקר את העוצמה. גן עדן אותה דרך שאני תמיד עוברת בה אותן מחשבות שתמיד מתרוצצות במוחי אולי זה משהו באווירה. פתאום הירוק הזה נראה לי קצת דהוי פתאום האדמה נראית לי מבוקעת פתאום העצים נראים לי יבשים פתאום המרצפות נראות לי שבורות, מסיבה מסויימת פתאום המקום הזה נראה לי שקט פתאום השקט הזה נראה לי מוזר פתאום המוזרות הזו נראית לי עצובה פתאום העצבות הזו נראית לי יותר מדי הגיונית פתאום ההיגיון הזה נראה לי חסר כל צדק פתאום הכל נראה מת פתאום כל החיים נלקחו כך פתאום השער החורק מקבל משמעות אחרת ------------ מה אתם חושבים עליו? נשמח לשמוע ולקבל תגובות, דעות, אסוציאציות ושאר ירקות. כמו כן אל תשכחו להמשיך ולשלוח יצירות נוספות: [email protected] שוב - סופ"ש נעים! ברק

MaaYanGa

New member
../images/Emo23.gif

כ"כ יפה ומקסים. אולי זה בגלל התאריך הקרב, אולי זה בגלל המחשבות שלי בימים האחרונים, מבחינתי השיר הזה מדבר על השואה. יכול להיות שגם את כשכתבת, התכוונת לזה אבל יש בשיר הזה עוד כ"כ הרבה צדדים אחרים. כאלה של מצבי רוח, את יודעת... "פתאום המקום הזה נראה לי שקט פתאום השקט הזה נראה לי מוזר פתאום המוזרות הזו נראית לי עצובה פתאום העצבות הזו נראית לי יותר מדי הגיונית פתאום ההיגיון הזה נראה לי חסר כל צדק" כמה שזה נכון - מוזר לעצוב, עצוב לבעל היגיון... אני לא יכולה לתאר לך במילים כמה השיר הזה מתאר את התקופה שלי בזמן האחרון וכמה הוא מדבר אליי. אני אוהבת אותך
תמשיכי לכתוב

גם אני לקחתי את זה לכיוון הזה,

אבל השורה "פתאום ההגיון הזה נראה לי חסר כל צדק" עשתה לי משהו אחר.. לא יודעת למה ומה, אבל היא שינתה קצת את משמעות השיר עבורי. שיר שעושה לחשוב, בצורה המיוחדת שלו. את מקסימה.

האגוש

New member
מקסים.

לא התחברתי ממש כמו אנשים אחרים פה..כאילו, לא שזה רע. פשוט לא ראיתי את עצמי בשיר. אני חושבת שהוא מאוד אישי. אולי אני צריכה עוד כמה קריאות.. אבל השיר הזה מאוד מיוחד..הוא נותן לנו להיכנס לך למחשבות..רואים שהוא נכתב בעקבות משהו, לא סתם מהאוויר. אני לא כ"כ יודעת למה בחרת לחזור על המילה "פתאום" כמעט כל השיר. במיוחד שזו מילה שלא חוזרים עליה בד"כ. זה פתאום וזהו. הבנת?
. [אוי, ההסברים שלי..] אני לא רואה איך זה מוסיף. ניסיתי לקרוא את השיר בלי המילה הזאת, וזה מתנגן הרבה יותר טוב. [כמובן שזו דעתי, שיר שלך, בחירה שלך] חוץ מהקטע הזה אין לי ממש הערות, את כותבת נפלא

אהבתי ממש.../images/Emo47.gif../images/Emo140.gif

הוא הזכיר לי התבגרות כזאת (זה מתאים גם לתמימות), שינויים לא בשליטתך, בזה שעכשיו אתה רואה דברים אחרת, ומה שהספיק עד עכשיו כבר לא, ובגלל שאתה השתנית גם הסביבה משתנה. אני אפסייק לנסות להסביר, פשוט אהבתי (ובמיוחד את הבית השלישי), גם הרעון וגם הכתיבה ממש יפים.

מוחטה1

New member
../images/Emo45.gif

גם אני חשבתי על התבגרות, תפיסה חדשה, התעוררו בי מחשבות ומאוד מאוד התעניינתי לדעת מה בדיוק קרה, למה השינוי הזה, אבל אהבתי את העובדה שאת לא נותנת לי את כל המידע. אוף. בעיית הניסוחים שלי. אבל לדעתי השיר מעולה ואהבתי אותו

מזדהה עם זה.

משהו משתנה לנגד עייניינו והכל נראה כל כך שונה ומוזר ולוקחים את הדברים הדרך כל כך שונה. הבסיס הוא מעולה, את כותבת טוב, אבל משהו לא זרם לי לקראת הסוף... לא יודעת למה. "השער החורק מקבל משמעות אחרת"
אני אוהבת אותך קומפי.

כל כך מדהים

כל כך התחברתי לשיר הוא גרם לי ממש לצביטה בלב יש בו משהו מאוד עצוב כמו שברק אמר ניפוץ התמימות את כותבת מדהים תמשיכי.. בהצלחה..

O f r i s h

New member
יהלי../images/Emo99.gif

זה יפה כ"כ. ממש אהבתי. התחברתי חלקית, אבל מאודמאוד אהבתי
המשיכי לכתוב

o r a n o o s h

New member
וואוו יהלי!!

שיר מדהים, הוא באמת נשמע תמים כזה, לפחות בחלק ממנו. אהבתי

NoAmOoOsH

New member
וואו. ../images/Emo23.gif

כ"כ יפה ואמיתי. ובאמת שיש מקום שגמאני מזדהה. מדהים אל תפסיקי אפעםPP:

shaaaaani

New member
וואו, מקסים.

קל ממש להתחבר. נורא אהבתי איך שלקחת את הדברים הפשוטים ביום יום [עלים, רצפות, אדמה.. ] והשוות את זה לדברים רגשיים. אפשר לקחת את זה להרבה מקומות, לפי איך שאני רואה את זה. תמשיכי, את כותבת מקסים.

Covers girl

New member
תודה רבה רבה על כל התגובות.

היה לי די קשה לשלוח את היצירה הזו, מכיוון שהיא מדברת על משהו נורא ספציפי ואישי, והתלבטתי נורא אם אני באמת רוצה שאנשים אחרים יקראו אותה, אם מישהו יצליח להתחבר אלייה. כ"כ שמחתי לראות שאנשים מצליחים להבין אותה, גם אם זה לקחת אותה למקום אחר לגמרי. פשוט, תודה על כל תגובה. והגר, קשה לי להסביר את הצורך האובססיבי שלי למילה 'פתאום' בהקשר הזה, אבל בגדול, הסיבה היא העברת מסר הפתאומיות. כל 'פתאום' שמופיע ביצירה מסמל משהו אחר שהתייחסתי אליו, אבל בעצם כל ה'פתאום'ים קרו בפתאום אחד גדול. ואת צודקת, אולי אם במקום לכתוב בתחילת כל משפט "פתאום" הייתי כותבת בסוף החלק "פתאום" אחד שמסכם את זה, המסר היה עובר בצורה חלקה יותר. כל-כך חששתי מרגע פרסום היצירה, ואני שמחה שזה עבר בשלום. אז באמת תודה רבה, על כל תגובה ועל כל הארה.

למעלה