חמש הגביעים
אני מצטער אם דעותיי פגעו במישהו. פעם הבאה אמנע מלשתף דיעות מסוג זה. הרושם הראשון כשאני מסתכל על הקלף זה שהדמות נמצאת במקום של ייגון או ייאוש עמוק, מכוסה בשחור, צבע המורכב מחוסר אור, כלומר משקף תחושת ריקנות או חוסר. על זה גם הרקע אפור ומשקף חוסר בהירות לגבי העתיד. הדמות מתרכזת בשלוש גביעים שפוכים על הרצפה, כשיתכן ואלו משקף את הצער שלה על אובדן של דבר מה אשר היה אמור לספק לה אושר רב (שלוש הגביעים). שני גביעים עומדים מאחורי גבה, אך היא מתעלמת מהם לגמרי. אולי זה משקף את ההתעלמות שלה מתמיכה שהיא יכולה לקבל מהאנשים הקרובים לה (שני הגביעים). יתכן והטירה שייכת לדמות, מה שיכול להצביע על כך שאין כל סכנה או סיבה גשמית לצער. היא יכולה להגיע לטירה בבטחה. מה שרוב האנשים יגידו לאדם שתקוע במצב זה, להסתובב ולהסתכל על שני הגביעים המלאים שנותרו, ושאפשר לקבל סיוע. אני מכיר את המצב הזה ואני יודע שזה לא כזה פשוט. מה שאהבתי בתיאור של אושו, שם הוא מתאר את הקלף כאחיזה איתנה בעבר, במה שהיה או היה צריך להיות. הקלף מתאר אדם שמחזיק לפניו קופסה מלאה בזכרונות ואשר לא מאפשרים לו לראות את דרכו כלל. זה מתאר מצב בו האדם חי בעבר ובכל ההזדמנויות המפוספסות שלו, במקום לחיות את ההווה, להיות "רענן". במיוחד אהבתי את המשפט "העבר כבר איננו, ולהיאחז בעבר פירושו להיאחז במת. זהו דבר מסוכן מאוד, מכיוון שהוא מעקב ומכשיל את חייך, הן בהווה והן במה שקשור לעתיד". אשמח לשמוע דיעות ופירושים אחרים לחמש הגביעים