ספר מומלץ

../images/Emo63.gif ספר מומלץ ../images/Emo99.gif

משחק החיים, המדריך לקלפי האושו זן טארות ספר מדהים ביותר, עם הדרכות רוחניות לכל קלף מעבר לכל מה ששמעתי וקראתי עד כה. אני מיישם את המסרים שלו בהצלחה על קלפי הריידר ווייט (אני מוצא התאמה בין החפיסות). הספר הזה מלמד אותי כל כך הרבה. מאוד מאוד מומלץ.

לדעתי

כל סוג של קלפים זו שפה אחרת ואני לא ממליץ לערבב בן השפות. קלפי האושו הם נפלאים כדאי לך לרכוש אותם ולקרא בהם את המסרים ובריידר לקרא מבלי לערבב את המסרים בניהם.

דווקא זה עובד לי בצורה נפלאה ../images/Emo140.gif

לאימא שלי היה את החפיסה בזמנו, לא יודע לאן היא נעלמה. קלפים מאוד רוחניים והשאלות שלי נוטות להיות ארציות מאוד (השור שבי). התקשתי מאוד להבין את המסרים שלהם. אבל הספר הזה מדבר בצורה מאוד מופשטת וברורה, ואני מוצא שהמסרים לא כל כך שונים מהרעיונות שמאחורי הקלפים הסטנדרטיים. הם מוסיפים מימד יותר עמוק להבין את המשמעות השטחית שבריידר. מבנה החפיסה גם אותו הדבר....

דרומית50

New member
המשמעות השטחית שבריידר...

אם מישהו לא מתחבר למשהו זה לא אומר שאותו משהו הוא השטחי...אולי אתה לא מבין אותם????

פחות מעמיק מבחינהרוחנית יחסית לאושו

ריידר יותר פרקטי, ולכן פחות מעמיק (לפי ראות עיני) אם תקראי את הספר תביני למה ולא צריך לכעוס

דרומית50

New member
ריידר הוא בבחינת הכתר

ידע קוסמי.אושו הוא בבחינת העין השלישית-ומראה על הכאן ועכשו ואגב אני אוהבת ועובדת עם שניהם וכל אחד בדרך שונה

קח למשל את חמש הגביעים

מה האיור הזה אמור להגיד לנו? שהשואל מדוכא ומבואס מאוד מה המסר אמור להיות פה? אנחנו צריכים למצוא את זה בעקיפין *לא* לעשות את מה שמצויר באיור איך לעשות את זה? זה כבר צריך למצוא בעצמינו כמו שאמרתי, ריידר פרקטיים ומראים לנו את המציאות כמות שהיא לי זה נראה קצת שטחי - על פניו אבל זה גם למה אני מעדיף אותם אין באיורים "דווינים"
ישר ולעניין אבל אני גם אוהב לזכור משמעויות אלטרנטיביות כמו של אושו אלה נותנים לי המון כלים לעקוף פסיכולוגית את הבעיות שמשתקפות בפריסות השונות

כדי לרומם אחד צריך להפחית מהאחר ?

אין צורך לעשות השוואות. שמחה עבורך שמצאת וגילית את הספר והתחברת אליו ואל קלפי אושו. נפלא ! אבל אנא ממך אל תזלזל ו/או תפחית מערך האחר. אני ממליצה לך בחום רב להתעמק בארקנה הבכירה "מסע השוטה". הרוחניות שם היא מעל ומעבר. ויתרה מכך נתנאל המשמעות הרוחנית הינה לגישת הקורא. אם נסתכל על קלף חמישה גביעים ונאמר שהשואל מדוכא ומבואס ותו לא אתה די מפספס את המשמעות של הקלף... אין צורך לקרוא ספרים מספיק שתסתכל אתה בספר או תקרא את מה שמיקי מעלה כאן כשהוא פורט לנו קלף לפרטי פרטים ואז אולי תבין את המשמעות שהיא מעל ומעבר... אני באופן אישי אוספת קלפים. מאוד אוהבת. אבל כשאני קוראת בקלפים ? אך ורק בריידר. גם לפריסות רוחניות.

אני לא מבין למה אתם מתעקשים לראות

את זה בצורה שלילית אני לא מוריד מאף אחד, כמו שאמרתי אני מעדיף את ריידר בגלל הדיוק ניסיתי לשתף את הצורה שאני רואה את ההבדלים מבחינתי זה לא מחייב אף אחד אני לא מזלזל באף חפיסה לגבי חמש הגביעים, אני יודע את המשמעויות שנותנים לקלף אני עדיין מעדיף את התמונה הנקייה יותר שאושו נותן לדעתי האישית, כשהשואל מדוכא לא צריך לתקוע לו קלף כזה בפנים איור דיי מבאס לדעתי, ורק מחמיר את המצב חוויתי את זה על בשרי

נתנאל יקר, אתה כתבת את זה.

אתה היללת את אושו וכתבת על ריידר שטחי. לא אני ולא אף אחד אחר. אני באופן אישי משתמשת בריידר לכל היבט שהוא. גם דיוק וגם רוחני ובוא נצמח ונלמד ביחד תן לי להראות לך את את העומק בריידר, מעבר לדיוק. מה דעתך על קלף חמישה גביעים, תפרוט אותו לפרטים בבקשה מעבר לאישה המתבוננת בשלושה גביעים שפוכים. הרי יש כל כך הרבה! צבעים, סמלים, מיתוסים, המספר של הקלף כשלעצמו. האם אתה עושה שימוש בכך ? אולי אתה מפספס כאן משהו ודווקא מתוך הספר של אושו תגלה זאת. שנאמר יצא לחפש אתונות ומצא מלוכה :)

חמש הגביעים

אני מצטער אם דעותיי פגעו במישהו. פעם הבאה אמנע מלשתף דיעות מסוג זה. הרושם הראשון כשאני מסתכל על הקלף זה שהדמות נמצאת במקום של ייגון או ייאוש עמוק, מכוסה בשחור, צבע המורכב מחוסר אור, כלומר משקף תחושת ריקנות או חוסר. על זה גם הרקע אפור ומשקף חוסר בהירות לגבי העתיד. הדמות מתרכזת בשלוש גביעים שפוכים על הרצפה, כשיתכן ואלו משקף את הצער שלה על אובדן של דבר מה אשר היה אמור לספק לה אושר רב (שלוש הגביעים). שני גביעים עומדים מאחורי גבה, אך היא מתעלמת מהם לגמרי. אולי זה משקף את ההתעלמות שלה מתמיכה שהיא יכולה לקבל מהאנשים הקרובים לה (שני הגביעים). יתכן והטירה שייכת לדמות, מה שיכול להצביע על כך שאין כל סכנה או סיבה גשמית לצער. היא יכולה להגיע לטירה בבטחה. מה שרוב האנשים יגידו לאדם שתקוע במצב זה, להסתובב ולהסתכל על שני הגביעים המלאים שנותרו, ושאפשר לקבל סיוע. אני מכיר את המצב הזה ואני יודע שזה לא כזה פשוט. מה שאהבתי בתיאור של אושו, שם הוא מתאר את הקלף כאחיזה איתנה בעבר, במה שהיה או היה צריך להיות. הקלף מתאר אדם שמחזיק לפניו קופסה מלאה בזכרונות ואשר לא מאפשרים לו לראות את דרכו כלל. זה מתאר מצב בו האדם חי בעבר ובכל ההזדמנויות המפוספסות שלו, במקום לחיות את ההווה, להיות "רענן". במיוחד אהבתי את המשפט "העבר כבר איננו, ולהיאחז בעבר פירושו להיאחז במת. זהו דבר מסוכן מאוד, מכיוון שהוא מעקב ומכשיל את חייך, הן בהווה והן במה שקשור לעתיד". אשמח לשמוע דיעות ופירושים אחרים לחמש הגביעים

לגבי הטירה

במספר מקומות (כולל ספרו של ווייט) מקושר הקלף לירושה/עיזבון, במיוחד כאלו שלא מספקים. זה יכול להיות אחת הסיבות להוספת הטירה בקלף, כביכול שהדמות ירשה אותה....

נתנאל היקר, ../images/Emo140.gif

אף אחד לא נפגע אנחנו לפעמים חולקים אחד על השני זה מהות הדיון אין חלילה כעס או פגיעה סה"כ אני נהנה לקרא אותך התיאור שלך על קלף 5 גביעים של אושו הוא יפה מאוד אבל לא מתאים לריידר. אם למשל אני רואה קלף 10 חרבות ו5 גביעים אני יודע שצפויה כאן סכנת חיים עד מוות, בלי כל הבטים רוחניים. 5 גביעים מסמל אבל אז מה אם יש תמיכה האבל הוא יכול להיות בגלל פיטורים, פרידה, גירושים, הוא מסמל צער עמוק.

נתנאל יקירי, לא פגעת באף אחד !

כמו שמיקי כתב - זו מהות הדיון. מה שווה שכולנו נסכים כל הזמן ? :) אני חייבת לצאת עכשיו ואתייחס לחמישה גביעים כשאחזור. רק רציתי לכתוב שאתה מוזמן תמיד (!) להעלות כאן כל מה שעולה על רוחך. זו מהות הפורום וזו מהות הדיון :)

חמישה גביעים.

כאשר אני מסתכלת על הקלף עולה לי בראש חצי הכוס המלאה לעומת חצי הכוס הריקה. הדמות מתמקדת במה שאבד ולא במה שיש ועדיין מצפה. שלושה גביעים שפוכים - מה שאבד שני גביעים מלאים - מה שקיים. אך יתרה מכך, הנוף השקט והרגוע מעיד גם כן על הבאות והמצפה לה עוד. הרקע האפור לטעמי הוא היכולת שלה לבחור. זכות הבחירה. תבחרי לראות את מה שיש יהפכו השמיים לתכולים תבחרי לראות את מה שאין הם עלולים להתקדר ואף להשחיר. מן ההיבט הרוחני יש כאן הכוונה לאותה הדמות ואף יכולת להמשיך הלאה ולבחון - מהם שלושת הגביעים שאבדו, את מה הם מסמלים וכמובן גם השניים מאחוריה. לשם הדיון וחלילה לא לשם השוואה, אשמח לראות את קלף אושו המדובר. ושוב נתנאל, אל תימנע. זה מפרה את כולנו.

starot

New member
נתנאל זאת הזדמנות בשבילי

אשר קטונתי (לומדת וגם חדשה כאן) להגיד לך שתמיד מעניין ומפרה בשבילי לקרוא את הפרשנויות שלך ואת ההתיחסויות. לדעתי כמה שיותר היבטים וכמה שנרחיב יועיל לנו. אני עוסקת שנים בנושא של סמלים בחלימה ועוזרת לאנשים עם חלומותיהם, ודווקא הדבר שנראה לי נכון בתחום ההוא ושאני מוצאת גם בקלפים, זה העמדה הסובייקטיבית שיש לכל אחד. לדעתי אף אחד לא יודע יותר טוב מהאדם עצמו. לא היועץ או הפסיכולוג או מי שמפרש עבורו את חלומותיו או קורא לו בקלפים. הייתי רוצה מאוד בבוא הזמן להשתמש בקריאה בקלפים באופן שאני נוגת בנושא החלומות - להישען גם על האסוציאציות של האדם עצמו ולא לבוא עם פירוש קשוח משלי.

starot

New member
עוד מילה בעניין

בקורס שבו אני לומדת קיבלנו כשיעורי בית להכין כמה פירושים שונים לאותו קלף. כמובן שיש המון ולפעמים - ממש מנוגדים. אולי מעניין הדיון איך הקריאה מושפעת מאישיותו של הקורא ובאיזה פרשנויות הוא בוחר להשתמש בקריאות שלו.

תודה לכם על התגובות ../images/Emo9.gif

האם אתם מייחסים משמעות כלשהי לטירה שברקע בקלף? הנה גם הקלף של אושו. אישית אני לא כל כך מתחבר לצבעים ולעיצוב, אבל זה מעלה לי הרבה רעיונות להוסיף על הפרשנות הרגילה שלי. הרבה פעמים זה מונע ממני להתקע במחשבה שלילית, חששות ופחדים ונותן לי הרבה כלים פסיכולוגיים לעקוף את הבעיות שצצות. זה משהו שלא היה לי זמין עד לאחרונה.

למעלה