ספרים ישראלים

tali az

New member
../images/Emo63.gifספרים ישראלים

בכל פעם שאני מבקרת בארץ אני קונה מספר ספרים של סופרים ישראלים. לפחות ספר אחד "מתבזבז" על הטיסה חזרה לאריזונה ואת השאר אני קוראת לאט לאט שיספיק עד הביקור הבא... הפעם קניתי את "פונטנלה" של מאיר שלו, את סיפור על אהבה וחשך" של עמוס עוז ואת "בגוף אני מבינה" של גרוסמן שקראתי בטיסה (נחמד, פחות טוב מספרים קודמים שלו). מה שעצוב לי זה שאחרי שאני קוראת את הספר אף אחד אחר לא קורא אותו ונהנה ממנו וזה חבל.. מה דעתכם? האם יש עוד חובבי ספרות עברית בפורום? אולי נקים ספריה וירטואלית ונתחלף ביננו?

לוו

New member
רעיון לא רע ,

תאמין או לא , קניתי בביקור בישראל בקיץ העבר ספרים בעברית בסכום של 600 $ , (הסיבה שאני קורא ספרים בעברית ,רוצה לשפר עברית שלי , אחרי שזה לא שפת אם שלי , אני יליד ארה"ב )

טחחחחחחחח...

י´מצחיקול... אתה כל הזמן טוען שהעברית שלך לא הכי,הלוואי והאנגלית שלי הייתה כמו העברית שלך,אפילו חצי מזה הייתי מסתפק... מענין,בטח אם שואלים על רמת העברית שלך,אתה עדין אומר שהיא לא ברמת שפת אם ושהיא בסדר?!?ככה לא יקבלו אותך לעבודה בארץ הקודש!!! לילה טוב
אנרכיה.

ספרים

על ספרים בכלל, אף פעם לא אהבתי לקרוא ספרים, אבל מאז שהתגייסתי, אני מוצא בזה ענין, אני מזמין ספרים מהרשת, וקורא אותם... תתפלאו אבל התחלתי לקרוא ספרים דרך הפורום הזה, זה קצת מוזר, אבל... לפני חצי שנה בערך, נכנסתי לאתר לקנית ספרים אונלין, רציתי להזמין ספר על לימוד asp, בסוף זה לא יצא לפעול, ואז נזכרתי שאיזה אחד, נתן פה המלצה לספר על ישראלי שחי בניו יורק, מכיוון שזה ענין אותי, אז עשיתי חיפוש, שם הספר היה ´תה ירוק´ קניתי,אהבתי,קראתי כמה פעמים,העברתי לחבר,הוא העביר,הספר חזר אלי... חיפשתי ספרים בסגנון, נכנסתי לסטימצקי, אמרתי לה אני רוצה לראות ספר של ´מאיר לייטנר´(הסופר מ´תה ירוק´) היא הראתה לי ´אילן הייטנר´ (´חוכמת הבייגלה´) ענין אותי מה שהיה כתוב בכריכה האחורית, הגעתי הביתה, בשלב כלשהו הזמנתי אותו, ומאז אני נכנס מידי פעם לפורום ´סופרים וספרות´ ומקבל מידי פעם המלצות... וגם מידי פעם באתרים כמו mitos,dbook,ibook הישראלים אני רואה על ספרים מענינים... כיום אני קורא את הספר ´השטן והעלמה פרים´, מכיוון שהוא לא כל כך סוחף, אני קצת נתקע איתו, מה גם שאני חוזר הביתה מהבסיס עייף, ואת הזמן באוטבוס\רכבת,אני מעדיף להעביר בשינה טובה... זהו... חוץ מזה יש לי עוד כמה ספרים בתוכנית לקנות... לילה טוב. אנרכיה.

גם אני מאלה...

מתה על ספרים, עברית, אנגלית, מה שבא. ואני לא אוהבת ספריות, כי אני אוהבת לאגור את הספרים שלי. מכל נסיעה לארץ אני חוזרת עם חמישה עשר קילו ספרים ומוציאה סכומים מטורפים. אני פנאטית לחלוטין ולא מוכנה להוציא ספרים מהבית (להשאיל) כי מנסיוני המר הם אף פעם לא חוזרים או שחוזרים בלויים ומוכתמים. דווקא חברה טובה המליצה לי על "בגוף אני מבינה" ואני מאוד רוצה לקרוא אותו. בקרוב, בנסיעה הבאה אני אצטייד שוב :)

ליילה

New member
כן , גם אני מרוב הלחץ של הספרים

הגעתי לפה עם משהו כמו 10 ספרים בעברית, מאיר שלו גרוסמן ועוז כמובן, וגם שפרה הורן,בנות בראון של עירית לינור, ועוד כמה לדרך, ככה שיהיה. הבעיה עם ספרים שהם שוקלים הרבה, וגם יש בעיה לסחוב את כולם, וגם יש בעיה לשלוח אותם מהארץ כי הם נורא יקרים. אני שמעתי על חנות חדשה שפתחו במנהטן - לקסינגטון פינת 39 של ספרים בעברית, ואולי יתר חברי הפורום יודעים על עוד חנויות של ספרים בעברית במקומות אחרים על הגלובוס.... אבל בטח יהיה משמח לשמוע חוות דעת על ספרים מחברי פורום אחרים, שלפחות בפעם הבאה שאני סוחבת 100 קילו ספרים מהארץ, שיהיו שווים את זה

lilaNY

New member
החנות במנהטן לא נפתחה עדיין

התכתבתי קצת עם ידיעות ספרים ונאמר לי שהפתיחה נדחתה. בברוקלין ובקווינס יש את "ספרותק" שיש להם גם אתר באינטרנט, אבל אני לא בטוחה שיוצא הרבה יותר זול לקנות מהם מאשר להזמין ברשת מהארץ. מה שבטוח בהזמנה ברשת אי אפשר להריח את הריח המיוחד של ספרים בחנות, מה שקצת מקלקל את ההנאה מבחינתי. אספתי פעם את כל האתרים ששולחים ספרים מהארץ והשוויתי את דמי המשלוח בינהם. אני מוכנה לצרף לכאן את הנתונים אם יש התעניינות. בינתיים, אני מצרפת את האתר של ספרותק.

אני קונה הרבה בסופרתק ברוקלין

יש להם מחלקה של ספרים משומשים שעולים $9 ספר, בעיני זה שווה, הספרים די שמורים, לפעמים אפילו נראים כמו חדשים, ואם רוצים אפשר להחזיר אותם, ולקבל $4.5 חזרה

כן כן אני רוצה

לעניות דעתי הזול ביותר הם בקבוק www.bakbook.co.il גם דיבוק לא רעים הזמנתי מהם כמה פעמים.

היייייייייייייייייייייייייייייייייי

תודההההההההההההההההההה פ3333333333333333ות על האתר.... זה האתר הכי זולללללללל. בחנתי 4 ספרים שתכננתי לקנות ב 3 אתרים dbook,mitos,ibooks... הכי זול יצא ibooks בכמה שקלים... וכאן ההפרשים הרבה יותר... לדוג´ ibook ´הירח ירוק בוואדי´ בקבוק ´הירח ירוק בוואדי´ תודה

een ogenblik

New member
הזמנת ספרים מהארץ לחו"ל

אני אמנם משתמשת בשרותי משפחה - הם קונים, הם משלמים, הם שולחים, אבל לא אצל כולם זה אפשרי. באתרים הישראלים למכירת ספרים ברשת, יש תעריף משלוח לחו"ל (אלו הפרטים שאני מצאתי, סביר להניח שיש עוד): * בדיבוק תשלום 48 ש"ח למשלוח, ועבור משלוח יקר יותר יבקשו אישור. * בבקבוק תשלום 35 ש"ח לספר הראשון, ועד 25 ש"ח לכל ספר נוסף (בהתאם למחיר שליחת החבילה), עבור חבילה יקרה יותר יבקשו אישור. * במיתוס תשלום 40 ש"ח לספר הראשון ו-27.5 ש"ח לכל ספר נוסף. * IBOOKS (סטימצקי) גובים 50 ש"ח לספר ראשון, ו-70 ש"ח מעל שני פריטים. * בוקנט גובים 40 ש"ח לראשון ו-20 ש"ח לכל פריט נוסף (המחירים לארה"ב ואירופה. עבור חבילות יקרות יותר יבקשו אישור מהלקוח.). * אקדמון גובים 40 ש"ח על הראשון ו-25 ש"ח על כל פריט נוסף (חבילות כבדות, אינציקלופדיות וסדרות ספרים יתומחרו בהתאם למשקל וליעד מול חברת המשלוח). המחירים הם לדואר רגיל (אוויר), יש גם תעריפים יקרים יותר. החלק הזול בהזמנת ספרים בחנויות מכוונות היא הוזלת מחיר הספר עצמו, לכן עדיף לבקש ממישהו לשלוח עבורכם את הספרים (אפילו רק להיות מעין תיבת דואר - אתם מזמינים באתר, נותנים כתובת בארץ, משתדלים לארגן זאת כך שלא תצטרכו לשלם דמי משלוח בארץ, ומקבל החבילה בארץ שולח אליכם את החבילה מבלי לבדוק אותה אפילו).

lilaNY

New member
וואו, מצמצתי שניה והקדמת אותי

תודה
ועדי, בקבוק אכן בדרך כלל זולים יותר במחיר הספרים אבל מעל שלושה ספרים דמי המשלוח בibooks סטימצקי יוצאים נמוכים יותר. ובכלל למי שיש זמן וסבלנות שווה תמיד להשוות. את פונטנלה של מאיר שלו למשל מצאתי דוקא במחיר נמוך יותר בסטימצקי ולא בבקבוק. אגב אפשר להזמין ספרים גם מהאתר של טאואר רקורדס ישראל. בעבר הזמנתי ספר ודיסק ודמי המשלוח היו 10 ש"ח בלבד! לא בטוחה שאלה עדיין המחירים.

AlanSanie

New member
Sfarim Rabotai

I also buy lots and lots of books when in Israel. Most of the time I purchase them in Tzomet-Sfarim. They have reasonable prices and many books by unknown writers. Some are pretty decent. I think exchanging books between this forum members could be an interesting idea. Two issues I foresee: 1. Trust 2. S&H might be expensive... What do you think?

tali az

New member
I think you´re right!

Sure.. Trust is an issue, but here´s our chance to build trust between us! Many of the forum members plan on being away from Israel for many years or not go back at all so I believe we can and should make our connections with each other stronger... THIS WAY IF ANY OF YOU GUYS HAPPEN TO BE IN ARIZONA YOU WOULD FEEL FREE TO GIVE ME A CALL AND WE COULD MEET!

להקים ספריה של הפורום

זה קצת קשה, כי לשלוח את הספרים בינינו יעלה לא פחות ממשלוח מחנות בארץ. אבל, אשמח למנהג חדש של המלצות/ביקורות על ספרים שחברי הפורום קראו לאחרונה, כך שלפחות יהיו לנו רעיונות - מה כדאי לנו לקנות ומה לא בהכרח... מצד שני, "נאה דורש נאה מקיים" ואני הייתי היחיד בסקר שבוע הספר שכתב שהוא קורא בעיקר ספרי שירה. מה שמביא אותי לחשוב שאת דוחות ספרי השירה שלי כדאי שאמשיך לכתוב בפורום תרבות עברית, כי פה הם לא בהכרח יענינו מישהו. בכל אופן, ראיתי שגם אחרים כתבו ואני מצטרף - את לא לבד: גם אני מוציא את כספי הטוב על רכישות ספרים בלתי מבוקרות בארץ (שעולות אח"כ עוד יותר כי צריך להעביר את הספרים לחו"ל - ואז או שזה עולה משלוח או שזה עולה בכאב גב) ועכשיו אני צריך לקנות כבר כוננית חדשה (כי המקום על המדפים נגמר)

למעלה