נקודות צהובות בשירות הממשלה?

Schnitzell

New member
../images/Emo63.gif נקודות צהובות בשירות הממשלה?

לפני זמן די רב, לקחתי לידי דף שהודפס במדפסת דיגיטלית, מהגדולות בשוק. בהתבוננות אקראית עם לוּפה (זכוכית מגדלת) ראיתי נקודות צהובות המפוזרות על כל הדף, במרחקים שווים ובזווית ישרה, כמו מעין תבנית. הנקודות לא נראות לעין בהתבוננות ללא הגדלה, ומופיעות גם במקומות בהם אין גרפיקה (אבל רק על הצד המודפס). הנחתי שמדובר בשאריות של טונר שהתעופפו להן אל התוף, או באג מסויים במדפסת שאף אחד לא טרח לתקן כי ממילא לא רואים אותו. שני דברים שהטרידו אותי היו העובדה שמדובר רק בנקודות צהובות, והתבניתיות שבהן הן היו מסודרות, אבל לא יצא לי לשאול אף אחד לגבי העניין. לפני יומיים גיליתי, בטעות לגמרי, מאמר באתר של ה-Electronic Frontier Foundation, ארגון ללא רווח המתעסק בפרטיות האזרח בכל הנוגע למדיה אלקטרונית, שכותרתו "Is Your Printer Spying On You?". כותבי המאמר טוענים, ביחד עם מחקרים אישיים, שהנקודות הללו הן בעצם קוד החוזר על עצמו לאורך כל הדף, ובו מוצפנים תאריך ושעת ההדפסה, והמספר הסידורי של המדפסת שהוציאה את הדף. הקוד בנוי בצורה בינארית, כשנקודה צהובה מגדירה 1 ונקודה שאינה מופיעה במיקום שלה מגדירה 0. כל דף מקבל קידוד משלו, ובעזרת סריקה או תאורת LED כחולה (הגורמת לנקודות הצהובות להיראות כשחורות) ניתן לפענח את המקום והזמן בו כל דף הודפס. מתברר שממשלת ארה"ב חיפשה דרך למנוע זיוף מסמכים ממשלתיים או כסף, ורצתה מעקב אחרי קבוצות וארגונים שונים, והצליחה להשיג הסכם עם כ-15 יצרני מדפסות מסחריות מהמובילים בשוק, בו התחייבו לסמן את הניירות המודפסים במכונות שלהם, כל אחד בשיטת הקידוד שלו, אבל לפי אותו עיקרון. ה-FBI אסף מאז 2001 אלפי מסמכים כאלה לצורך מעקב אחרי קבוצות, ולא בהכרח אלימוֹת. אין חוקים בתחום הזה עדיין, והעניין לא נחשב כחדירה לפרטיות. ערכתי בדיקה בעצמי וגיליתי שהעניין על פניו נכון. סרקתי דף שהודפס במכונה דיגיטלית, והתבוננתי בערוץ הצבע הצהוב. בתמונה שמצורפת אפשר לראות על מה מדובר: בעין החופשית קשה לראות את הנקודות, אבל הערוץ הצהוב מגלה את התבנית שחוזרת על עצמה לאורך כל העבודה. פיענוח הקוד באתר של ה-EFF הציג תאריך ומספר סידורי הנראה לי נכון. בגלל שאני נחשב די חדש בעסקי הדפוס, מעניין אותי לדעת האם מישהו כאן מכיר את התופעה הזאת? האם זה נחשב בעיניכם לחדירה לפרטיות? הרי אם תרצו להדפיס חומר הנחשב בעייתי (מחאה, תעמולה וכו'), או להפיץ דפים באופן אנונימי, יהיה אפשר לאתר אתכם בסופו של דבר די בקלות. בתור בעל דפוס המעוניין לקנות מדפסת דיגיטלית, האם הייתם קונים אחת בידיעה שכל מסמך שיוצא ממנה יוכל להוביל אליכם, גם אם לא הטבעתם עליו כל סימן מזהה? אילו עוד שיטות סימון יכולות להיות בשימוש היום, ועדיין לא התגלו? האם ייתכן שמדפסת הזרקת הדיו הביתית שלכם מסמנת גם היא דפים? עוד מידע באתר ה-EFF.
 

mamby

New member
בררר... פריקי...

אם כי נראה לי שדרך הסכמים עם גוגל כל ממשלה יכולה (ומצליחה) להגיע להרבה יותר מידע פרטי.
 

romi1304

New member
כן אבל גוגל לא מוסרת מידע על

המשתמשים שלה. או לפחות כך נטען בידיעות אחרונות ובYNET לפני כמה שבועות. על פי העיתון, ממשלת ארה"ב ביקשה משלושת מנועי החיפוש הגדולים מידע על הגולשים. יאהו וAOL נענו לבקשה ואילו גוגל סירבה. בפעם האחרונה שקראתי משהו בעניין, הסתבר שהממשלה פנתה לבית המשפט הגבוה בארה"ב על מנת לאלץ את גוגל למסור את הנתונים. ובחזרה להודעה המקורית- נושא בהחלט מצמרר. חשוב מאד לדעת דברים כאלו, זו לדעתי חדירה רצחנית לפרטיות האזרח. אם אפשר להתחקות אחרי כל הדפסה שאני מכין, אז רוב הסיכויים הם שמישהו, היכן שהוא, גם עושה את זה.
 

mamby

New member
כרגע לא.

אבל כמויות המידע שיש לה הם מפחידות. ובינתיים היא כן עסוקה בלמנוע מידע לפי בקשות של ממשלות (ראה מקרה גוגל וסין שרץ בזמן האחרון). כל משתמש ג'ימייל חתם על הסכם שבו בעצם הוא מוותר על פרטיות המידע שלו. גוגל אמנם הבטיחה כל מיני הבטחות לגבי זה, אבל לך תדע. אתה חושב שמישהו באמת קרא את החוזה שחתם עליו? וכעת מדובר על זה שגוגל דסקטופ החדש מאפשר לאחסן את כל המידע האישי שלך ברשת, ובעצם חושף אותו לחיפושים דרך מנוע החיפוש ולגישה של כ-ו-ל-ם אליו. משתמשים חכמים אולי ידעו לא להתקרב, אבל מה עם סבתא שלי, שעוד חודשיים תגלה שתמונות של הנין שלה רצות ברשת אצל פדופילים? נכון שקצת גלשתי לנושא אחר, אבל זה חלק מהבעיה הכללית של חופש המידע - האם הוא אמיתי, ואיזה שימוש גורמים שונים יכולים לעשות בו.
 

marvin2

New member
אומרים שיש את זה בכל מדפסת

ליזר ציבעונית ומעלה.
 

Schnitzell

New member
באתר ישנה רשימה בתהליכי בנייה

של כל היצרנים והדגמים של המדפסות שלהם, שמציגים או לא מציגים נקודות צהובות חשודות. אני מפעיל מכונת דפוס של אינדיגו, ולא ראיתי בינתיים שום סימן כזה. זה כמובן לא פוטר אותם - ייתכן שיש להם שיטה אחרת לסמן דפים.
 

pulse11

New member
מי שרוצה להוציא חומר תעמולה -

צריך להחליף בין ערוצי הצבע, או לעבוד רק בערוצים 5-8. הבחור שעובד איתי במשרד אומר שזה "דבר ידוע כבר משנות ה-70" וזה התחיל עוד במכונות הצילום של זירוקס הראשונות.
 
מאוד מרתק!

היום הדפסתי משהו, וממש ניסיתי לראות מקרוב, אבל לא הצלחתי לראות משהו... חח, אני מניח שזאת הכוונה שלהם... אמרת שזכוכית מגדלת עובדת? אני בהחלט רוצה לראות!
 

pulse11

New member
סתם שאלה, משהו קטן >>

איך בדיוק קורה מצב אקראי של חיפוש עם זכוכית מגדלת? :)))
 

Schnitzell

New member
אהה...

אני חושב שהיו מעורבים בכל העניין דף נייר, זכוכית מגדלת ותמונה של אישה יפה. אבל אני לא סגור על זה. (כשהתחלתי לעבוד על אינדיגו, השוותי את איכות ההדפסה וסגנון הרשת להדפסות אחרות, כולל כאלה מהמקום בו עבדתי לפני כן, וגיליתי את העניין).
 
למעלה