מסיבת סידור

תּמר

New member
../images/Emo63.gif מסיבת סידור

אני רוצה לשתף אתכן בחוויה שעברנו אתמול. נתחיל מזה שהיה לי יום סופר מתוח, עם עבודה מחוץ לבית (חריג מאוד אצלי), הסעת הילדים לסבתא - לשמירה, וילד אחד שלא ממש רצה להשאר אצלה, בעט בה וברח
. בעקבות הבריחה וההתעקשות, גם חששתי שאאחר למסיבה. בקיצור, התחלה על רגל שמאל. מסיבת סידור באה לסמל את סיום לימוד הקריאה. כל הילדים אמורים לדעת לקרוא את כל הניקודים. הפעם הם קצת החליקו על השורוק-קובוץ, אבל לא נורא. הילדים מקבלים סידור, בו יתפללו מעתה בכיתה. בבית הספר שלנו התחשבו בנוסח המקורי של ההורים: נוסח עדות המזרח ליוצאי עדות המזרח, נוסח ספרד לאשכנזים ממוצא חסידי בד"כ, ונוסח אשכנז לייקים וליטאים. בנוסח האחרון מעטים בבית הספר מתפללים, ואנחנו ביניהם. המורה הדגישה לתלמידים שחשוב לדעת באיזה נוסח מתפללים, כדי שיקבלו את הסידור הנכון. גם התבקשנו לשלוח בכתב את הנוסח המבוקש, ולשלם (לנו יצא פי 1.5 מכולם, כנראה כי זה נדיר ואין הוצאה מיוחדת לבתי ספר). המסיבה לא התקיימה בבית הספר, כדי שתהיה לנו חוויה מיוחדת. התכנסנו בבית הכנסת העתיק במוצא, שנמצא על כביש ירושלים-ת"א. לאחר שהתברברנו במוצא עצמה, נזכרתי שזה ממש על הכביש, והגענו באיחור קטנטן אך לא משמעותי. נכנסנו לבית הכנסת, ושם ישבו הורים עם ילדים ליד שולחנות ועטפו סידורים בטפט קטיפה שחור. הלכנו לשולחן בו חילקו סידורים, וראינו את הסידור האחרון נוסח אשכנז נלקח ע"י אחת האמהות
. המורה הסבירה שקנו מספיק סידורים (שלושה), והלכה לחפש סידור עבורנו. הוא לא נמצא. בברור שנערך, התברר שאחת האמהות חשבה שברור שאם הילד אשכנזי, הנוסח שלו כזה. היא לא רשמה לילד את הנוסח בפתק, ולכן לא נקנה עבורו סידור מתאים. הילד לא נפגע מהרשלנות, כי קיבל את הסידור של הבן שלי.
בקיצור - נתנאל התאכזב מאוד ובכה, ואני בכיתי איתו. הרי לא מדובר בצ'ופר צדדי בסוף המסיבה. על זה כל המהומה - והוא לא קיבל. הציעו לו נוסח אחר, והמנהל הבטיח שיביא לו סידור מתאים בבית הספר, המורה הבטיחה ש"תפצה אותו" (מוטיב חוזר אצלה). הוא לא ממש רצה נוסח אחר (אבל בינינו, אין הרבה הבדלים בין הגרסאות. בטח שלו בקטע הקצר שהוא מתפלל). לאחר כמה דקות של בכי ואכזבה, עטפנו סידור חלופי, ריססנו עליו עם שבלונה וצבע כסף, ונתנאל חזר לעצמו. מחוץ לבית הכנסת עמדו שולחנות עם תיקיות ועליהן תמונות של הילדים. חיפשנו את התמונה של נתנאל - ולא מצאנו. אמרתי לו שנמצא את זה יותר מאוחר, ועדכנתי את המורה שהתמונה לא נמצאת. היא אמרה שזה לא הגיוני, כי היא ספרה ויש תיקיות כמספר הילדים. מסתבר שילד אחד הופיע פעמיים... אילתרנו לו תיקיה אחרת, בלי תמונה - ובתוך ההמולה הוא ממש לא שם לב לזה. לפחות אכזבה נוספת מנעתי ממנו. לסיכום, היתה מסיבה נחמדה. הילדים הקריאו קטעים, שרו כמה פסוקים מולחנים, קיבלו את הסידורים מהמנהל בליווי הבזקי מצלמות, ויצאנו שמחים, אבל עם טעם רע של שלומיאליות מצד בית הספר. (ומבחינתי, מסיבה דומה בבית הספר או בבית כנסת בשכונה היתה טובה באותה מידה, ואולי יותר. שלא ינסו להרשים אותי בדברים שוליים)
 

אלדורית

New member
נשמע נחמד וסוף טוב הכל טוב (אגב

עד שקראתי את ההודעה הייתי בטוחה שמדובר ברעיון גאוני--שתספרי לנו איך הבית היה נורא מבולגן ואז החלטת לעשות עם הילדים מסיבה שבה תסדרו אותו וכמה טוב שזה עבד--נו, אסוציאציות ממלייה חברתי אחר... כבר התלהבתי מהרעיון ועדיין נראה לי שזה יכול לעבוד לא רע.)
 

תּמר

New member
../images/Emo45.gif רעיון גאוני

לעשות "מסיבת סידור" לקראת פורים. אולי אנסה את זה על הבלגן שלנו.
 

תּמר

New member
../images/Emo45.gif רעיון גאוני

לעשות "מסיבת סידור" לקראת פורים. אולי אנסה את זה על הבלגן שלנו.
 

תּמר

New member
מתפללים ביחד בכיתה

בד"כ עם מנגינות לתפילה. בד"כ יש "חזן": אחד הילדים קורא קטעים בקול. לדעתי, היה ראוי שיהיה מעין נוסח אחיד, שיהיה מקובל על כל התלמידים. באמת לא שייך שכל אחד יתפלל אחרת, כשמתפללים ביחד. אבל אם נוסח אחיד - איזה נוסח? הנוסח האחיד של צה"ל דומה לנוסח ספרד (האשכנזי). יוצאי עדות המזרח יוצאים מקופחים, והרבה פעמים שמעתי תלונות על כך שהתפילה האשכנזית "קרה", והם לא מסתדרים איתה. לפי הרב עובדיה יוסף (נראה לי), כולנו בארץ ישראל אמורים להתפלל בנוסח המזרחי. אבל מכיוון שאשכנזים בד"כ לא נוהגים לפי פסיקותיו - זה לא מתקבל. בית הספר יימצא במצב לא נעים אם יעדיף נוסח אחד על השני, ולכן הוא פשוט לא מגיע להחלטה. (אולי ביום שיהיה רב ראשי אחד בלבד, נוכל להשתמש גם בנוסח אחד) ד"א, אני אישית החלפתי כמה פעמים נוסחים, כדי להתרענן. שהתפילה שלי לא תהיה דיקלום חסר פשר.
 
ולמה באמת צריך כמה נוסחים

בבית ספר אחד? לי אישית בכלל לא ברור למה צריך להתפלל בבי"ס, אבל ההגיון שלי כנראה בא ממקום אחר.
 

tovim

New member
הזכרת לי קיפוח ישן שלי...

כיון שקפצתי כיתה מגן חובה לכיתה ב' תוך דילוג על א' לא היתה לי מסיבת סידור אפפעם... אני זוכרת את עצמי בתור ילדה מקנאה כל פעם מחדש כששמעתי על מסיבות כאלה שנערכו לאחים הקטנים שלי. מזל שהתגברתי מאז.
 
עצה קטנה

כשפעם אחת מגיבים בחריפות על קיפוח של ילד, המורה נזהרת איתו במיוחד במקרים הבאים. כאילו, "לא מסתבכת עם האמא הזאת". שווה מאמץ חד פעמי גם לאמהות שהקפטעיות לא באה להן טבעי. ובנימוס וכבוד כמובן. בשפת ה"אני" - אני מאוד נעלבתי מהיחס שקיבל הבן שלי וקבלתי מאוד קשה את האכזבה שלו ביום כזה חשוב.
 

תּמר

New member
אין למורה כוונות רעות

ואותו היום היה יום חופשי שלה, והיא עשתה הכל כדי שלא יהיו פאשלות
בכל מקרה, בהחלט הגבתי בחריפות. לא הסכמתי לשמוע שזה "לא נורא", אמרתי שאי אפשר לבטל את עיקר היום באמירה כזאת (והמסיבה הזאת היא השיא של כתה א'. חודשים הם מדברים על זה). בעניין ההערה שלך על תפילה בבית ספר: מדובר בבית ספר דתי. תפילה היא עניין משותף לכולם, ולכן הגיוני מאוד שתתקיים תפילה בתחילת הלימודים, במקום שכל ילד ילך עם אביו לתפילה לפני הלימודים, או יתפלל לבד בבית לפני זה (וזה אומר קימה בשעה מוקדמת יותר וכל הכרוך בכך).
 
תודה על התשובה

אני משערת שאם כל הילדים ישנוניים כמו עומר - אין תפילה שתעיר אותם מוקדם מדי
 
למעלה