לימודים בקוריאה

../images/Emo63.gifלימודים בקוריאה

שאלו אותי כמה מחברי הפורום על לימודים בקוריאה. היות שעברתי מסלול מסויים של לימודים בקוריאה, אני אנסה לספר משהו, אתם מוזמנים לשאול שאלות, ואולי גם מישהו מהסטודנטים האחרים יענה. יש כמה מסלולים ללימוד בקוריאה: - חילופי סטודנטים, האוניברסיטאות בישראל מקושרות לאונ' בקוריאה, ואפשר דרכן לעשות סמסטר בקוריאה. הלימודים הם חלקם בקוריאנית וחלקם באנגלית, תלוי באוניברסיטה ובמסלול. יש תחומים כמו עיצוב, בו אין ממש צורך בשפה אז זה לא בעייה, ויש תחומים יותר קשים. היות ויש במסלולים האלה עוד סטודנטים זרים, יש דרך להסתדר. - תואר שני ושלישי בקוריאה. יש מילגות לימוד משמעותיות לכך. בחלק מהמסלולים חייבים ללמוד קודם קוריאנית במשך שנה או אף יותר. הלימודים יהיה בקוריאנית. לפרטים יש לפנות לשגרירות קוריאה בישראל. שנה שעברה התאריך האחרון היה בסביבות תחילת מאי, אז בטח גם השנה זה באותו הזמן, ויש להזדרז. מידע: http://www.niied.go.kr/ - לימודים ללא מילגה. אוניברסיטאות שונות בקוריאה מקבלות סטודנטים גם בלי קשר לתוכניות מילגה הממשלתיות, חלק מהן מציעות מילגה על השכר לימוד. ויש גם מסלולים בהם מעניקים מילגות קיום של 800 דולר לחודש. מי שרוצה צריך להתחיל לברר. יש הרבה אפשרויות. מיחייה: עלות המיחייה בקוריאה אינה יקרה למי שחוסך. מחוץ לסיאול אני חושב שאפשר למצוא אוניברסיאטות בהן מעונות עולים בסביבות ה-200 דולר לחודש, ארוחה באונ' יכולה לעלות פחות מעשר שקל לארוחה. עבודה: מי שלומד שפה עם ויזה מתאימה לא יכול לעבוד, אבל מי שלומד כסטודנט יכול לעבוד מספר מסויים של שעות בחודש. מי שיש לו תואר ראשון ואזרחות אמריקאית/בריטית וכד' יכול למצוא בקלות עבודה בלימוד אנגלית באונ', או בית ספר. בלי אזרחות כזו עדיין אפשר למצוא עבודה בלימוד אנגלית באחד מהבתי ספר הקטנים. הכרתי כמה סטודנטים זרם שנתנו שיעורים פרטיים באנגלית, אז גם זו אפשרות. לימודי קוריאנית: רוב האוניברסיאטות הגדולות מפעילות תוכניות ללימוד קוריאנית. יש שש רמות, קורס אחד לוקח כעשרה שבועות, עם סדר גודל של 200 שעות לימוד כל אחד. מי שאין לו כישרון יוצא דופן לשפות יצטרך לתרגל כל יום שלוש שעות לפחות, רצוי יותר, אז אי אפשר לעשות יותר מדי דברים אחרים אם רוצים לסיים כל קורס בלי להצטרך לחזור עליו. כדי להמשיך ללימודם באונ' צריך לסיים בד"כ רמה ארבע או חמש, כך שזה לוקח לפחות שנה. יש שני מבחני רמה מוכרים, אחד מהם הוא TOPIK, שבודקים את הרמה ומי שכבר למד יכול לקבל פטור על סמך תוצאות המבחן הזה. (יש 3 מבחנים שונים כל אחד יכול לתת ציון עובר לשתי רמות לפי הציון. מתחיל 1-2, אמצע 3-4, ומתקדם 5-6) חוץ מהאוניברסיטאות יש גם מכונים פרטיים ללימוד קוריאנית. אחד מהם למשל מלמד קורסים במתכונת של חודש לקורס, וזו מתכונת נוחה ביותר, כך אפשר לבקר בקוריאה וללימוד קוריאנית באמצע הטיול. יש להם שני חצאים לכל רמה, אז בכל חודש אפשר להכנס לקורס כלשהו לפי הרמה.

Oppa Boy

New member
תודה רבה כל ההסבר אבל..

עדיין לא הבנתי את עניין המלגות והלימודים בקוריאה... לומדים בארץ לתואר ראשון ושני ואז טסים ללמוד שם? ובחילופי סטונטים מה לומדים בקוריאה קוריאנית? או נושא מסוים? כול הקטע של המלגות מאוד מבלבל אותי לא הבנתי כלום חחח

סאפוש18

New member
עדיף שתלמד קוריאנית בארץ ככה שאם תרצה ללכת

וללמוד תואר בקוריאה ישר תתחיל לתואר מאשר ללמוד קוריאנית בכמה רמות ומבחנים וכל מיני שטויות פשוט תבוא ותלמד ישר לתואר :)

אני אנסה להסביר

חילופי סטודנטים יכולים להיות לתואר ראשון או שני. בד"כ יש אפשרות ללמוד באנגלית, אבל לא הכל באנגלית, אז צריך להסתדר. בשביל זה צריך קודם להיות סטודנט באוניברסיטה שעושה חילופי סטודנטים עם קוריאה. מילגות יש הרבה סוגים, והרבה גופים שנותנים. מה שהכי רלבנטי זה המילגה של ממשלת קוריאה, אני יודע על מילגה לתואר שני, יתכן שגם המילגה לתואר ראשון פתוחה לישראלים. כיום התוכנית כוללת שנה של לימוד קוריאנית לפני התחלת הלימודים. יש עוד מילגה ממשלתית שנעשית דרך האוניברסיטאות בקוריאה וזה בעיקר לתארים מתקדמים. הפנייה היא דרך האוניברסיאטות. יש גם מילגות שניתנות ע"י האוניברסיטאות עצמן. צריך לחפש אוניברסיטה, לבדוק את המדיניות מילגות ולפנות. מי שמתקבל ללימודים, עם מילגה או בלי מילגה, יוכל לקבל ויזה שמאפשרת לימודים בקוריאה. בד"כ רוצים שהסטודנטים ילמדו קוריאנית לפני הלימודים באוניברסיטה, יותר מקפידים על זה לתואר ראשון מאשר לתואר שני. מי שסתם נרשם לקורס קוריאנית של אחת האוניברסיטאות יוכל לקבל ויזה שמאפשרת שהיה בקוריאה. אפשר קודם להרשם ולקבל ויזה, וישראלים יכולים קודם לסוע לקוריאה, ואח"כ להרשם ללימודים ולקבל ויזה לחצי שנה או לשנה, את הויזה אפשר לחדש כל עוד לומדים. ויזה של סטודנט מאפשרת כמה שעות עבודה באופן חוקי בעוד שויזה ללימוד קוריאנית לא מאפשרת. זה לא מונע ממישהו בעל כישרון לתת שיעורים פרטיים באנגלית, זה תחום קצת אפור.

kim87

New member
רב תודות!

אם כי זה עדיין נראה לא פשוט בכלל........

למעלה