לוח

"לפני שהכלה נחנקת" - כרטיסים בהנחה

http://haderech.co.il/Kala.html > >אני פונה אליך בכדי להזמין באמצעותך את חברי הפורום הפמיניסטי,להצגה "לפני >שהכלה נחנקת",בתיאטרון תמונע (רחוב שונצינו 8,ת"א).התאריכים הקרובים הינם ה-1 >לינואר,יום שלישי,בשעה 20.30,וה-16 לינואר,יום רביעי,באותה השעה.בתאריכים אלו >תינתן הנחה מיחדת לחברי הפורום,ומחיר כרטיס יהיה 40 ש"ח בלבד.כל שעליהם לעשות >הוא לומר בשעת ההזמנה/קניה לקופאי שהינם מפורום תפוז,וההנחה תינתן להם.אפשרות >שניה היא לרכז את שמות המעונינים דרך כתובתנו האלקטרונית.הטלפון בתמונע >הינו:5629462. > >חושבני שלחברי הפורום הפמיניסטי עשוי להיות עניין רב בהצגה ובנושאים שהיא >מעלה.במקום להכביר במילים אפנה אותך למאמרה של דר. מירה חניק ,שצפתה >בהצגה,באתר המצוין "הדרך למעלה". > >נשמח לראותכם >צוות "לפני שהכלה נחנקת"

מירה ח.

New member
ממליצה!../images/Emo45.gif

הצגה מצויינת - עוצמתית ונוגעת. הייתי ו"נפגעתי". רוצו!

עופר ב.ה

New member
פינת השובניסט

גדי שמשון (דווקא הערכתי אותו עד עכשיו, בהנחה שמדובר באותו גדי שמשון שבזמנו ערך את וואלה) במאמר שמפורסם בבלייזר ובוואי נט, על "האישה החדשה".

טל קר

New member
בהחלט שוביניסט צרחני ולא ממש

אינטיליגנטי. כלומר מי שכולל את ה"כללים" במסגרת זוגיות שוויונית, לא נראה לי שהוא יזהה זוגיות שוויונית גם אם היא תדפוק לו על המצח ותשאל אם יש מישהו בבית. ולמי שלא מכירה, הכללים זה ספר שוביניסטי מעין כמוהו, של איך אישה צריכה להתנהג כדי לתפוס גבר, על פי מיטב הסטריאוטיפים. אל תשמעי חכמה מדי, תשחקי את הבלתי מושגת, תשחקי אותה מסתורית וכו´, כשהמטרה העיקרית היא לתפוס חתן. חוץ מזה נראה לי שהוא מנתח את הנשים שהוא רואה בערוץ "BLUE" או פלייבוי או משהו כזה, ולא שיחות נשים במציאות. שתי נשים יושבות ערומות ומשחקות אחת עם השניה בהעברת נוצה על הגוף גחלק משיחת נשים? כל מה שיש לנשים לדבר עליו כשהן נפגשות זה סקס? נראה לי שהוא התבלבל בין המציאות לבין פרק של סקס והעיר הגדולה או איזה סידרה כחלחלה בפלייבוי ובלבל בין קולות שהוא שומע לבין שיחות נשים אותן הוא לא שומע. אם זה מה שמפורסם בבלייזר דעתי על העיתון יורדת פלאים. זה לא "לאישה" לגברים, זה "פלייבוי" עם קצת פחות תמונות.

wasaby

New member
רוב הידידות שלי הם ידידים

ובעצם גם מאלה אני לא מחזיקה המון. אבל נכון שבשיחה עם ידידה אישה אני מדברת גם על מין, ומאוד בגלוי. אני אוהבת לדבר עם ידידות שלי על מה שעבר עלי. לספר להן איזה פרוייקט מוזר אני עושה עכשיו בעבודה או מה קניתי או מה ראיתי בטלויזיה. וברור שכחלק מהחיים שלי אני מדברת גם על חיי האהבה וחיי המין שלי. אנחנו לא מנתחות ונותנות ציונים. מעבר לעובדה שזה לא היה מעניין אנחנו גם לא נוהגות "להעביר" גברים בינינו, יש לנו טעם שונה מאוד. אבל אם היה לי לילה נהדר שעשיתי בו משהו שלא עשיתי קודם אין סיבה שלא לספר לה על זה. =================זהירות שפה בוטה ================================= אם אני נתקלת בבעיות "טכניות" החל מזוית חדירה לא נכונה ולא נוחה ועד כאבים בלסת אין סיבה שאני לא אתייעץ איתה על זה ולו רק כדי לדעת אם זה מצב תקין שגם היא נתקלה בו או אולי אני עושה משהו לא נכון. ואותו דבר על עניינים של מערכת היחסים כמו מה לעשות עם בחור שמנתק מגע ליומיים אחרי שאת מספר לו שאת באיחור. אני יכולה לעשות מסאג´ בגב לידידה שלי או לדגדג אותה בצחוק אבל אנחנו לא נוהגות לשבת עירומות או עירומות למחצה וללטף האחת את השניה עם נוצה. אנחנו פשוט לא נמשכות אחת אל השניה (וגם עם אנשים שאני כן נמשכת אליהם ליטוף איטי עם נוצה הוא לא העדיפות הראשונה שלי).

Ergil

New member
הנה הגישה שלי לנשים חדשות

ונשים בכלל: "נשים נוצרו כדאי שיאהבו אותן, לא שיבינו אותן" אוסקר ויילד.

עופר ב.ה

New member
אוסקר וויילד

לא הייתי בוחר דווקא בו כמבין גדול בנשים
בכל מקרה, הרעיון ש"אי אפשר להבין נשים" הוא רעיון טפשי. באיזה אופן נשים הן פחות ברורות מגברים? נפש האדם מורכבת, ודרושה היכרות מעמיקה עם כל אדם שהוא על מנת להכירו ולהבינו באמת. אך אתה, כשתיתקל באשה שאתה לא מבין, מיד תייחס זאת לאי היכולת, לכאורה, להבין את המין הנשי. העיקר שאתה לא שובניסט. באשר לחלק הראשון של המשפט שציטטת - האם גברים לא זקוקים לאהבה?

עופר ב.ה

New member
נשים לא נוצרו בשביל להבין אותן

הוא משפט בעל משמעות זהה למשפט "אי אפשר להבין נשים", או "עִזבו, אל תנסו להבין אותן". אבקשך לא להיכנס לפלפולים נוסח "דווקא אפשר להבין אותן, אך לא לשם כך הן נוצרו", כי לא זו היתה כוונת המשורר.

Ergil

New member
כן, "עיזבו אל, תנסו להבין אותן"

זה בערך מה שאני חושב. האם זה שווה ערך ל"אי אפשר להבין אותן"?

.inbal

New member
לא

זה יותר גרוע. זה הופך מאני טיפש ולא מסוגל להבין אותן/ה טיפשות ואני נורא חכם ואני לא מסוגל להבין אותן ל: הן לא שוות שאני אנסה להבין אותן, אני צריך אותן לדברים אחרים לגמרי... ארגיל, שלח לי הודעה מה קורה...(במסרים תפוז)

Ergil

New member
הרבה יותר קל בשבילך לחשוב על זה ככה

לא? הנה הפירוש הסופי והמוחלט שלי למשפט הזה: אל תתפלא אם אתה לא מצליח להבין מישהי, לא לשם כך היא נוצרה.

השאלה היא

אם היית מסכים ואוהב באותה מידה משפט שאומר (או שהפירוש שלו הוא): "אל תתפלאי אם את לא מצליחה להבין מישהו, לא לשם כך הוא נוצר." אם כן, אז אין לי שום בעיה עם זה, כי גם אני לא חושבת שאנשים נוצרו בשביל להיות מובנים על ידי אחרים (או בשביל למצוא בני זוג. למצוא בני זוג זה חלק ממה שאנחנו עושים, וגם לא כולם, וגם אז אני ממש לא בטוחה שבשביל זה נוצרנו). אבל אם בגירסא ההפוכה זה נשמע לך לא נכון או לא משעשע, אז הייתי אומרת שאולי הגישה הראשונית שלך היא קצת שוביניסטית. ובלי קשר, רציתי להגיד בהזדמנות זו שאני מתה על אוסקר ווילד.

Ergil

New member
בשבילי זה יותר מטבעי

אם מישהו לא מבין אותי. אין לי שום בעיה עם המשפט שלך.

אם כך, לי אין שום בעיה עם הפרשנות

שלך למשפט הזה. למרות שעצם העובדה שווילד אמר את זה רק בקשר לנשים ולא בקשר לבני האדם בכלל אומרת דרשני.

.inbal

New member
וליד אותו מאמר יש קישור לבלייזר

מה אני אגיד לכן, כל השאלות לגבי עד כמה זה שוביניסטי להוציא עיתון לגברים ובכך להכריז שהדברים האלו לא מעניינים נשים (מכוניות, ספורט, סקס...) וכל ההסברים מתגמדים מול הקריטריונים החשובים של מדור ביקורת הרכב שלהם...

Boojie

New member
פאנל פמיניזם ומדע בדיוני.

ההודעה המקורית כולל הפרטים הופיעה בפורום מד"ב באורט, וזה נראה מעניין. יש מישהי שמעניין אותה ללכת?

אמיר.

New member
תל אביב ? זה לא בחו"ל ? ../images/Emo13.gif

זה נורא רחוק... בשביל שעה וחצי ? לבלות שעתים בדרכים ועוד שעתיים בפקקים ?

למעלה