האגדה חזרה

ראם ערן

New member
../images/Emo63.gifהאגדה חזרה

לפני ימים מספר הגיעה אגדת הפסח אשר מבוארת ע"י סב סבי - ר' חיים טאובס משנת 1896. האגדה עוררה התרגשות במשפחה ובפרט אצל סבי ,אשר נזכר כי בעבר היה לנו עותק של אותה אגדה אולם הוא אבד ברבות השנים. כך שזו מעין השבת אבידה. אני מצרף שתי תמונות (מותר קצת להשוויץ...
) יום טוב ערן

שרי סילבר

Active member
אבל סיפור ההתגלגלות של ההגדה... בחזרה אל כור מחצבתה, זה כבר הופך אותה קצת לאגדה. לא??? איזה כיף, תשויץ, למה לא? איפה עוד אפשר אם לא כאן? כולם כאן מבינים אותך...

א77

New member
איזה יופי. והנה יש לך גם שורשים

איזה יופי, הלשון המליצית. וודאי לא הכל יבינו את המליצות ומקורן. אבל זה באמת יפה. אין ספק שהמחבר היה בעל כשרונות. והנה גם שורשים יש כאן לערן. שם אם המחבר ריסל [?] יודית. ושם אם אמו קרינציא. אוליי זה לא חדש עבורך. אבל בכל אופן. שמח בשמחתך. והמשך במחקר, יש לך המון אפשרויות.

אבל כתוב שם: "ואימי הרבנית הצדיקת

'רבקה דבורה' תחי'..." מיהי, אם כן, אותה רבקה-דבורה ומי היא "ריסל יהודית" ומי היא "קרינציא"? ארנון

א77

New member
מה הבעיה?

ריסל יודית (יודית, הקפידו ע"ז בד"כ) היא אשתו של מחבר הספר. חמותו של מחבר הספר היתה קרינציא. ז"א שורשים לערן לא מצד בן אחר בן. ולכן אמרתי שיש לו עוד... [שאוליי לא ידועים לו] הרבקה דבורה היא אמו של המחבר.

ראם ערן

New member
ועוד תודה

אכן, נוסף על הערך הריגשי ישנם גם פרטים "גינאולוגים" חדשים ערן

א77

New member
מתנצל. בהודעה המקורית שלי, אכן

טעיתי בניסוח.

באמת מרגש... ../images/Emo127.gif

התמונות אינן מעבירות את הנייר הדק והישן, את החיבור-לא-חיבור בין הדפים ואת הריח של שנים עברו... גם אני התרגשתי כשראיתי אותה (גם במציאות
)... ארנון

הדס ח

New member
מרגש מאד מאד

ודרך אגב, ערן, אתמול בדיוק קראתי משהו שכתב סבך חיים ראם, והרגשתי מה זה קרובה.... יופי לכם תהנו הדס

א77

New member
ועליהם תבוא ברכת טוב שפתים ישק

חושבני שאפשר לקרוא על מה שקורה כאן, את כל הפסוק המופיע במשלי.

למעלה